• θελω λιγο την αποψη σας...

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #78591  από mitsos
 Δευ Οκτ 01, 2012 6:38 pm
καλησπερα...να πω λιγα λογια για το ιστορικο μου...ειμαι ηδη 8-9 χρονια στην ιστορια αυτη...οι μονες υποτροπες που εχω περασει ειναι οπτικες νευριτιδες,μουδιασματα,διπλωπιες και ζαλαδα...με λιγα λογια κινητικο δν εχω νιωσει ακομα πως ειναι (μαλλον)..τελος παντων σημερα το πρωι,πηγαινοντας στην σχολη καταλαβα πως κατι δν πηγαινε καλα με το δεξι μου ποδι...βασικα το νιωθω καπως ξερο...δν εχει καποια επιδραση στο βαδισμα νμζ,αλλα το νιωθω περιεργα..σαν να φευγει λιγο? το θεμα ειναι πως πρωτη φορα νιωθω κατι τετοιο και δν εχω ιδεα αν ειναι καποια κινητικη υποτροπη...παρακαλω θελω την γνωμη σας...(θα επικοινωνησω με την γιατρο μου αυριο)
 #78594  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Οκτ 01, 2012 9:07 pm
:greetings-waveyellow: Καλησπερα ! Πολλα θα μπορουσα να σου πω !!!! Ολα, ομως, υποθετικα !!! Γι αυτο , καλυτερα να μιλησεις με το γιατρο σου και, ακομα καλυτερα, να σε δει απο κοντα !!!!! Προς το παρον, ηρεμησε !!!!!! :greetings-waveyellow:
 #78596  από mitsos
 Δευ Οκτ 01, 2012 9:43 pm
σε ευχαριστω :) μην νομιζεις..ηρεμος ειμαι...θα εχετε νεα μου συντομα...ελπιζω να ειστε καλα...
 #78598  από billios
 Δευ Οκτ 01, 2012 10:23 pm
Καλησπερα mitsos,ειναι μονο αυτο η' εχει και ''συνοδεια''?
 #78644  από mitsos
 Τετ Οκτ 03, 2012 12:31 am
οχι μονο αυτο..τπτ συνοδευτικο...μιλησα με την γιατρο μου και μου ειπε πως δν ειναι τπτ ανησυχιτικο και προφανως ειναι πολυ ελαφρυ και δν χρειαζεται κορτιζονη...θα το παρακολουθησουμε παντως...ισως επισκευτω και καποιον νευρολογο εδω στην αθηνα καποια απο αυτες τις μερες γτ η γιατρος μου ειναι στο ηρακλειο...παντως αδιαφορο της περασε μιας και ειμαι στην 2η μερα και παραμενει το ιδιο ( μπορει να ειναι και περισσοτερες και απλα χθες να το πηρα χαμπαρι ) τελος παντων..ευχαριστω για το ενδιαφερον :)
 #78649  από Louiza
 Τετ Οκτ 03, 2012 8:42 am
mitsos έγραψε:οχι μονο αυτο..τπτ συνοδευτικο...μιλησα με την γιατρο μου και μου ειπε πως δν ειναι τπτ ανησυχιτικο και προφανως ειναι πολυ ελαφρυ και δν χρειαζεται κορτιζονη...θα το παρακολουθησουμε παντως...ισως επισκευτω και καποιον νευρολογο εδω στην αθηνα καποια απο αυτες τις μερες γτ η γιατρος μου ειναι στο ηρακλειο...παντως αδιαφορο της περασε μιας και ειμαι στην 2η μερα και παραμενει το ιδιο ( μπορει να ειναι και περισσοτερες και απλα χθες να το πηρα χαμπαρι ) τελος παντων..ευχαριστω για το ενδιαφερον :)
Καλημέρα σε όλους από εμένα και ελπίζω να έχουμε όλοι μια πραγματικά καλή μέρα. Κατά την ταπεινή μου άποψη οι γιατροί δεν γνωρίζουν όλα τα συμπτώματα της ασθένειας και μόλις ακούνε ένα σύμπτωμα από έναν ασθενή το καταγράφουν για να δουν αν τους το πει και κάποιος άλλος και μετά το θεωρούν δεδομένο της ασθένειας. Όταν πρωτοξεκίνησα την ιντερφερόνη, η κοπέλα που μου έφερε το μηχάνημα για να μου δείξει πως θα το χρησιμοποιώ μόνη μου, μου τόνισε έντονα ότι για κανένα λόγω δεν πρέπει να πιώ ασπιρίνη. Όποιο άλλο παυσίπονο θέλω εκτός ασπιρίνης, γιατί έχει σχέση με το αίμα και δεν κάνει. Όταν το είπα στον γιατρό μου απόρησε και δεν ήξερε να μου το επιβεβαιώσει. Όταν με ρωτάει τη καινούρια συμπτώματα έχω και του τα λέω, η απάντηση του είναι ‘’ε από την ασθένεια είναι’’. Μάλλον το ξέρω αυτό. Απλά απορώ γιατί με ρωτάει τότε για καινούρια συμπτώματα. Ίσως είναι για να τα καταγράψει και να κάνει σύγκριση με άλλο ασθενή. Τώρα που του ανέφερα ότι ξεκίνησε να με πονάει το αριστερό μου πόδι (ψηλά στον γλουτό κοντά) και υπάρχουν στιγμές που δεν μπορώ να περπατήσω, απόρησε και μου είπε ότι δεν του έχει ξανά τύχει και δεν ξέρει αν είναι από την ασθένεια. Δεν ξέρω. Εκεί που νευριάζω και λέω δεν ξέρουν τελικά τι γίνεται, εκεί με πιάνει μια στεναχώρια ότι τελικά μόνοι μας γινόμαστε γιατροί και πρέπει να προσέχουμε τον εαυτό μας μόνοι μας. Μα χρειαζόμαστε και τους γιατρούς για να μας δίνουν λύσεις στους πόνους μας;;;;;;; ή τους χρειαζόμαστε μόνο για να μας δίνουν τα φάρμακα μας και αν;;;;;;;;;;; Συγνώμη για την πολυλογία αλλά έχω πολλές απορίες.
 #78657  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Οκτ 03, 2012 10:27 am
mitsos έγραψε:οχι μονο αυτο..τπτ συνοδευτικο...μιλησα με την γιατρο μου και μου ειπε πως δν ειναι τπτ ανησυχιτικο και προφανως ειναι πολυ ελαφρυ και δν χρειαζεται κορτιζονη...θα το παρακολουθησουμε παντως...ισως επισκευτω και καποιον νευρολογο εδω στην αθηνα καποια απο αυτες τις μερες γτ η γιατρος μου ειναι στο ηρακλειο...παντως αδιαφορο της περασε μιας και ειμαι στην 2η μερα και παραμενει το ιδιο ( μπορει να ειναι και περισσοτερες και απλα χθες να το πηρα χαμπαρι ) τελος παντων..ευχαριστω για το ενδιαφερον :)
:greetings-waveyellow: Καλημερα ! Μαγνητικη αυχενικης μοιρας, εχεις κανει προσφατα ? Δεν πας σε ενα εφημερευον νοσοκομειο, να σε δουν ??? :greetings-waveyellow:
 #78676  από sofia13
 Τετ Οκτ 03, 2012 2:41 pm
Louisa, πρώτον 'εχεις ενα υπέροχο όνομα... δώσστε μου δυόσμο να μυρίσω, Λουίζα και βασιλικο.... ΕΛΥΤΗΣ... , δεύτερο , καλά κάνεις και έχεις τις ανησυχίες σου. Και ναι , οι γιατροί σχεδόν πάντα απο μας περιμένουν να μάθουν. [καινούργια συμπτώματα, τρελαμένες ανυπολόγιστες για τα δεδομένα τους υποτροπές, κ.λ.π] και ξέρεις κάτι; Κάπου άρχισα κι' αυτούς να τους '' λυπάμαι'' . Φαντάσου!!! Εχεις το μυαλό, έχεις και τη δύναμη να βρείς το δικό σου δρόμο... Εδω ολοι μαζί, ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ, είμαι σίγουρη. Ολοι εδω Λουίζα , 'οποτε θές για ότι θέλεις......
 #78680  από Λήδα
 Τετ Οκτ 03, 2012 3:51 pm
Louiza, καλησπέρα.Εννοείται πως εύχομαι αυτός ο πόνος ψηλά στον γλουτό να είναι κάτι μικρό κ παροδικό,βασικά να είναι καμιά "βλακειούλα" !!
Έχω αναφερθεί σε ένα "προβληματάκι" που είχαμε εμείς με πόνο, (σαν μαχαιριά μέσα στο γοφό μου το χαρακτήριζε,όταν περπατούσε), στο κεφάλαιο κορτιζόνη, με θέμα "κορτιζόνη κ άσηπτη νέκρωση μηριαίας κεφαλής".
Εκεί, θα διαβάσεις κάποια πραγματάκια που τα είχα γράψει προς ενημέρωση,για τις παρενέργειες της κορτιζόνης. :greetings-waveyellow:
 #78683  από Louiza
 Τετ Οκτ 03, 2012 5:02 pm
sofia13 έγραψε:Louisa, πρώτον 'εχεις ενα υπέροχο όνομα... δώσστε μου δυόσμο να μυρίσω, Λουίζα και βασιλικο.... ΕΛΥΤΗΣ... , δεύτερο , καλά κάνεις και έχεις τις ανησυχίες σου. Και ναι , οι γιατροί σχεδόν πάντα απο μας περιμένουν να μάθουν. [καινούργια συμπτώματα, τρελαμένες ανυπολόγιστες για τα δεδομένα τους υποτροπές, κ.λ.π] και ξέρεις κάτι; Κάπου άρχισα κι' αυτούς να τους '' λυπάμαι'' . Φαντάσου!!! Εχεις το μυαλό, έχεις και τη δύναμη να βρείς το δικό σου δρόμο... Εδω ολοι μαζί, ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ, είμαι σίγουρη. Ολοι εδω Λουίζα , 'οποτε θές για ότι θέλεις......
Sofia13 γειά σου. Σ’ ευχαριστώ για τα ωραία σου λόγια και χαίρομαι πραγματικά όταν ακούω να υπάρχουν άνθρωποι που να θέλουν να βοηθήσουν άλλους ανθρώπους είτε ψυχολογικά, είτε συναισθηματικά είτε με μια καλή κουβέντα που θα τους πουν. Πιστεύω πως η ψυχολογία για όλους μας είναι το Α και το Ω για ένα καλλίτερο αύριο για την ασθένεια μας και για οποιαδήποτε ασθένεια. Και πάλι ευχαριστώ :romance-kisscheek: