• zalada...:-(

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #7823  από maraki!!!
 Δευ Αύγ 10, 2009 11:45 pm
epeidh eixa kairo na mpw twra exw polles apories.eixe pote kanenas ws sumptwma iliggo h zalada???tn teleutaio kairo (pou kata pasa pi8anothta pernaw upotroph)koimamai 12-14 wres ki otan 3upnaw toproswpo m einai poli kommeno,fainomai polu kourasmenh ki eimai xlwmh.3erei kaneis gt sumvainei auto???
 #7824  από litsa
 Τρί Αύγ 11, 2009 12:47 am
μήπως έχει να κάνει με την ψυχολογία σου?
λεω .. :) :lol:
 #7825  από maraki!!!
 Τρί Αύγ 11, 2009 12:50 am
dn nomizw.sigoura h psuxologia m paizei rolo stn zalada m alla dn mporei na m to dhmiourgei olo auto.
 #7826  από litsa
 Τρί Αύγ 11, 2009 12:54 am
όχι τοσο στη ζαλάδα όσο στο ότι κοιμάσαι αρκετά - εκεί μπορεί να είναι ψυχολογικό -κυρίως κούραση ψυχική και σωματική... κανε υπομονή και θα περάσουν όλα σε λίγο! :shock:
 #7827  από kirk
 Τρί Αύγ 11, 2009 2:37 am
Καλησπέρα!
Δεν ξέρω αν είναι μόνο θέμα ψυχολογικό ο ύπνος. Κοιμόμουν πολύ και πριν τη διάγνωση της ΣΚΠ, αυτός μάλιστα ήταν και ένας από τους λόγους που άρχισα να ψάχνομαι. Θυμάμαι, πως μερικές ημέρες, είχα φτάσει στο σημείο να κοιμάμαι 20 ώρες και να ξυπνάω κουρασμένος!
Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει γι' αυτό. Πάντως αυτό τον καιρό, κοιμάμαι γύρω στις 7 με 8 ώρες. Έχω παρατηρήσει πως έχω ανάγκη το μεσημεριανό ύπνο. Αν δεν ξαπλώσω το μεσημέρι, δεν τραβάει η ομάδα με τίποτα!!
Καλό σου βράδυ Μαρακι!!, ήρθε η ώρα μου να πέσω για ύπνο!
 #7829  από Giota
 Τρί Αύγ 11, 2009 10:44 am
μαρακι εμενα η ζαλαδα ειναι μονιμη.δεν κοιμαμε ομωσ πολλλεσ ωρεσ λογο δουλειασ. σε εμενα παντως η ζαλαδα πιστευω οτι ειναι ψυχολογικης φυσεως. γιατι? γιατι μολισ το ξεχναω δεν με πιανει. ειναι κ λιγο απο την παθηση ηρθε κ εδεσε.
 #7832  από LL--MM
 Τρί Αύγ 11, 2009 12:14 pm
ΟΧΙ, ΜΑΡΑΚΙ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΚΛΑΣΙΚΟ ΣΗΜΑΔΙ ΩΣΗΣ. Κι εγώ κοιμόμουν 20 ώρες το 24ωρο, είχα φοβερή αστάθεια, μου΄ρχονταν το πάτωμα στα μουτρα (οπότε έκλεινα τα μάτια και πήγαινα κατ' ευθείαν στο κρεβάτι) και άλλα παρόμοια.

Δεν υπάρχει άλλη λύση από την κορτιζόνη, και μέχρι να δράσει παίρνει κάποιο χρόνο (δεν είναι όλα τα φάρμακα ...αντιβίωση) αλλά μετά θα αισθανθείς πολυ καλύτερα

ΥΠΟΜΟΝΗ & ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ :!: :!: :D
 #7833  από Μαριάννα
 Τρί Αύγ 11, 2009 3:35 pm
Γεια σου και απο μενα !Διαβασα ολα αυτα που γραφεις και εκτος απο τη ζαλαδα λες οτι δεν βγαινεις και εξω και γενικά εισαι απομακρη Αυτο που θα σου πω εγώ είναι αν δεν μπορεις να παρεις απο μονη σου τον ελεγχο να επισκεφτεις εναν ψυχολόγο Το ιδιο εκανε και ο άντρας μου Δεν εβγαινε εξω και δεν ηθελε τιποτα να κάνει Οσο και να τον παρακινουσα τιποτα Ετσι λοιπόν πήγε και τωρα παίρνει το LADOSE και ειναι πολυ καλυτερα Και μη διωχνεις τους ανθρωπους που σε αγαπουν Και προσπαθησε να εχεις ενα προγραμμα μην αφηνεσαι τοσο και στον υπνο γιατι μαλλον κακό σου κάνει και οχι καλο Να ξεκουραζεσαι αλλά με μετρο και αυτο που καταλαβα εγω εσεις πρεπει να ειστε συνεχεια σε δραστηριοποιηση αλλα με μέτρο Δεν πρεπει να ξεπερνατε τα όριά σας Αυτη είναι η αποψη μου Ελπίζω να βοήθησα!!
 #7834  από LL--MM
 Τρί Αύγ 11, 2009 4:01 pm
Ασφαλώς, συμφωνώ με τη Μαριάννα, ιδίως ώς προς το πρόγραμμα. Μην κάνεις αλλαγές στο πρόγραμμα "προ σκπ", ακολούθησέ το, όμως, όσο στο επιτρέπει η ώση. "ΜΕΤΡΟ" ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΩΣΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. :evil: Είναι, εξ ορισμού, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης :!:

Είναι παρακινδυνευμένο να "σπρώχνεις" διότι, σε τελευταία ανάλυση, θα σε στείλει κατευθείαν στην υποτροπή, και, όπως και να το κάνουμε, ακόμα και στην ηλικία σου, η επιπλέον κορτιζόνη δε έκανε ποτε καλό σε κανέναν...

Οι ψυχολογίες δε βοηθούν και πολύ την ανάρρωση, κατά τη δική μου εμπειρία, όπου νόμιζα :roll: , πειθήνεια και σα χαζή, ότι τέτοιου είδους θεραπείες θα μου ...μείωναν τη σπαστικότητα :shock: επειδή μου το βεβαίωσε η ψυχίατρος του νοσοκομείου :twisted: (!!!). Το πρόγραμμά ΜΟΥ, όμως, ήρθε σα σωσίβιο... Φαντάζομαι ότι για τον καθένα μας το σωστό περιεχόμενό του είναι σημαντικό.

Ο καθένας πρέπει να βρεί το δικό του δρόμο περιορισμού της σκπ, καλό κουράγιο σε όλους!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Τρί Αύγ 11, 2009 5:52 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
 #7835  από maraki!!!
 Τρί Αύγ 11, 2009 4:14 pm
exw dokimasei to ladose alla dn m epiane ki etsi to stamthsa!!!shmera 8a paw na kleisw rantevou gia tn magnhtikh ki emena h zalada einai monimh alla dn nomizw pws einai psuxologikh gt dn feugei oute otan 3exniemai.anti8eta tn sunantaw sunexws mprosta m!!!