• Να προσφύγω ή κάποιο λάκο έχει η φάβα;;;

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #77798  από balou
 Τετ Σεπ 19, 2012 10:59 pm
Καλησπέρα στο φόρουμ!
Είμαι η Ντίνα 37 ετών.
Διαγνώστηκα με σκπ το 2007 και εκτοτε μεχρι και τώρα έπαιρνα επίδομα παραπληγιας με ποσοστό 67% (ν. 1140/81). Το 2010 μου εκρινανε και σύνταξη πάλι με το ίδιο ποσοστό. Τον Μάρτιο του 2012 κατέθεσα τα χαρτιά μου εκ νέου για να περάσω επιτροπή και για τα δύο.
Περίμενα μέχρι και τις αρχές Σεπτμεβρίου να με καλέσουν να εξεταστώ στα Κ.Ε.Π.Α.
Πήρα σήμερα την απάντηση και μου δώσαν 67% σκπ και 50% κινητική αναπηρία- δηλαδή μου αφήσαν τη σύνταξη και μου κόψαν το επίδομα. :sad-roulette:

Και απορώ:
1) Είναι δυνατόν αν με βγάζουν εντελώς ανίκανη για εργασία και να μου κόβουν το επίδομα;
2) Είμαι σε δίλλημα αν πρέπει να προσφύγω ή όχι στη Βμια.

Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία;

:text-thankyouyellow:
 #77808  από Π.Μ79
 Πέμ Σεπ 20, 2012 3:50 am
Εδώ οι ακρωτηριασμένοι περνάνε επιτροπή κάθε χρόνο. Βρίσκεις λογική κάπου σ'αυτό?

Εννοείται να κάνεις προσφυγή, αυτό δε σηκώνει συζήτηση. ;)
 #77809  από Π.Μ79
 Πέμ Σεπ 20, 2012 3:51 am
Εδώ οι ακρωτηριασμένοι περνάνε επιτροπή κάθε χρόνο. Βρίσκεις λογική κάπου σ'αυτό?

Εννοείται να κάνεις ένσταση, αυτό δε σηκώνει συζήτηση. ;)

ΥΓ: Ελπίζω να μη σε βάλαν στο ΚΕΠΑ να υπογράψεις ότι δε θα κάνεις ένσταση!
 #77815  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Σεπ 20, 2012 8:34 am
balou έγραψε:Καλησπέρα στο φόρουμ!
Είμαι η Ντίνα 37 ετών.
Διαγνώστηκα με σκπ το 2007 και εκτοτε μεχρι και τώρα έπαιρνα επίδομα παραπληγιας με ποσοστό 67% (ν. 1140/81). Το 2010 μου εκρινανε και σύνταξη πάλι με το ίδιο ποσοστό. Τον Μάρτιο του 2012 κατέθεσα τα χαρτιά μου εκ νέου για να περάσω επιτροπή και για τα δύο.
Περίμενα μέχρι και τις αρχές Σεπτμεβρίου να με καλέσουν να εξεταστώ στα Κ.Ε.Π.Α.
Πήρα σήμερα την απάντηση και μου δώσαν 67% σκπ και 50% κινητική αναπηρία- δηλαδή μου αφήσαν τη σύνταξη και μου κόψαν το επίδομα. :sad-roulette:

Και απορώ:
1) Είναι δυνατόν αν με βγάζουν εντελώς ανίκανη για εργασία και να μου κόβουν το επίδομα;

:angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: Γιατι απορεις ????? Αυτοι οι μηχανισμοι ετσι ηταν παντα ! Τωρα ειναι ακομα χειροτεροι! Αντιεπιστημονικοι , παραλογοι και....ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ !!!!! Πρωτα-πρωτα, ειναι παρανομο να μας καλουν , καθε τοσο, για επανεξεταση , εμας που πασχουμε απο χρόνια, εξελικτικη, εκφυλιστικη νοσο ! Εμας που, αποκλειεται να βελτιωθει η κατασταση μας ! Επισης, η , μεχρι τωρα πειρα με τα ΚΕ.Π.Α. , δειχνει οτι .......εχουν ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ....!!!! Κανενας ασθενης να μην παιρνει ΚΑΙ συνταξη ΚΑΙ επιδομα !!!! Και, γενικα, ΚΑΝΕΙΣ να μην παιρνει ΤΙΠΟΤΑ ! Εκει που δεν μπορουν να κοψουν εντελως τις παροχες , κοβουν τη μια απο τις δυο ! Ντινα !!!!!!!!! ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΣΤΑΣΗ !!!!!!! ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΣΤΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ !!!!!!!!!! Γιατι να τους τα χαρισεις ??????? ΕΝΣΤΑΣΗΗΗΗΗΗΗ....!!!!!!!......Σου θυμιζω τι γραφει, για τη σκπ, ο Κανονισμος Εκτιμησης Βαθμου Αναπηριας ( ΚΕΒΑ)........προγνωση γενικα ΚΑΚΗ.....ποσοστο αναπηριας 35-80 % ...για ΔΥΟ χρονια ............ :obscene-hanged: Πώς συμβιβαζεται η κακη προγνωση με αυτο το ποσοστο αναπηριας και την ημερομηνια ληξης.........?????????????
 #77852  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Σεπ 20, 2012 3:41 pm
Λήδα έγραψε:ΓΙ'ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!!!!! :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi:
:bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow:
 #77853  από Hristos!
 Πέμ Σεπ 20, 2012 3:41 pm
Είμαι η Ντίνα 37 ετών.

Και απορώ:

Καλησπερα Ντινα. Αν δεις σε αυτο το θρεντ viewtopic.php?f=24&t=3128 εγινε ακριβως το ιδιο με σενα στην Effie. Και σε αυτο το θρεντ viewtopic.php?f=24&t=3362 εγω εβγαλα αποφαση ΚΕΠΑ Θεσσαλονικης 67% και την απερριψε η διοικηση του ΙΚΑ χωρις λογο.

Τουλαχιστον συνεχιζεις να εχεις τη θεραπεια σου και την περιθαλψη σου ή στην κοψανε και αυτη, οπως σε μενα?
 #77858  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Σεπ 20, 2012 4:10 pm
Hristos! έγραψε:
Είμαι η Ντίνα 37 ετών.

Και απορώ:

Καλησπερα Ντινα. Αν δεις σε αυτο το θρεντ viewtopic.php?f=24&t=3128 εγινε ακριβως το ιδιο με σενα στην Effie. Και σε αυτο το θρεντ viewtopic.php?f=24&t=3362 εγω εβγαλα αποφαση ΚΕΠΑ Θεσσαλονικης 67% και την απερριψε η διοικηση του ΙΚΑ χωρις λογο.

Τουλαχιστον συνεχιζεις να εχεις τη θεραπεια σου και την περιθαλψη σου ή στην κοψανε και αυτη, οπως σε μενα?
Ευτυχως, εχω ακομα την ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη !Ενταξει, μπορω να παρω την ακριβη φαρμακευτικη αγωγη απο το φαρμακειο του ΕΟΠΥΥ! Με τα αλλα φαρμακα(για χοληστερινη, οστεοπενια) , ομως, τι θα κανω , τωρα που εκοψαν τη 0% συμμετοχη??? Με τα μη συνταγογραφουμενα,(βιταμινες) τι θα κανω ???? Απλως, ΔΕΝ παιρνω τιποτα απ'αυτα !!!! Επισης, στις 22 Σεπτεμβρη , θα εισπραξω το τελευταιο παραπληγικο επιδομα ! Βλεπεις, στις 30 Σεπτεμβρη...ληγει η αναπηρια μου !!!! Θεραπευομαι, βρε !!!!!!!!! Κανεις δεν ξερει ποτε και αν θα ξαναπαρω επιδομα ! Εχω κανει αιτηση στα ΚΕΠΑ και........περιμεεεεεενω...........!!!!!!!!!! Αστα ! Και να φανταστεις οτι αυτο το επιδομα, ειναι το ΜΟΝΟ εικογενειακο μας εισοδημα , εδω και αρκετο καιρο ! Μ'αυτο ''ζουμε''.....ο αντρας μου (ανεργος) , η κορη μου (σπουδαστρια) και εγω (ανεργη).......! Ενα (ξανα)λεω !!!!!! Μονο ΟΛΟΙ μαζι, θα κανουμε κατι !!!!!!!!!!! :greetings-waveyellow:
 #77872  από Gorge
 Πέμ Σεπ 20, 2012 5:13 pm
ντινα σε παρακαλω πες μου σε τι ταμειο εισε και πως εισε για να σου βγαλουν αυτο το αποτελεσμα περναω και εγω την ερχομενη ευδομαδα και θελω να δω τι με περιμενη ευχαριστω
 #77894  από balou
 Πέμ Σεπ 20, 2012 8:25 pm
Είμαι στο ΙΚΑ. :obscene-hanged:
Ζήτησα σήμερα στα κεπα να μου δώσουν την γνωμάτευση των γιατρών και έγινε χαμός. Δεν μου τη δίναν με τίποτα! Με τα πολλά και με παρέμβαση μιας θεόσταλτης υπαλλήλου που σχεδόν τσακώθηκε για χάρη μου μου επέτρεψαν να κάνω αίτηση για τη γνωμάτευση των γιατρών ενημερώνοντας με παράλληλα πως "ώσπου να μου την δώσουν θα έχει παρέλθει η προθεσμία που δικαιούμαι να κάνω προσφυγή''.

Σε ερώτηση μου αν υπάρχει κάποια διάταξη νόμου, απόφαση κλπκλπ που να με κατοχυρώνει ότι η Βθμια δεν θα μου χαμηλώσει ακόμα περισσότερο το ποσοστό μου κουνούσαν αμήχανα τους ώμους τους. Άγνοια είχαν επίσης και στο σε πόσο καιρό θα με ξαναπεράσουν αν κάνω προσφυγή.

Με βάση αυτά λοιπόν φοβάμαι μην πάω για μαλλί και βγω και κουρεμένη στο τέλος καθώς η εντολή είναι να μας εξοντώσουν δε χωράει αμφιβολία. Ήδη εδώ και πόσους μήνες δεν έχω καθόλου εισόδημα και δεν έχω την πολυτέλεια να καθυστερήσει και άλλο η πληρωμή μου καθώς είμαι σε φριχτή οικονομική κατάσταση.
Σκέφτομαι ότι ούτως ή άλλως σε ένα χρόνο σχεδόν με ξαναπερνάνε όποτε να αρκεστώ σε αυτά που έχω. Από την άλλη αν είχα και άλλους πόρους τότε θα έκανα σίγουρα προσφυγή 'ετσι για το γα....το της υπόθεσης.... Ουφ! :happy-bouncymulticolor: