• ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #7700  από STATHARAS
 Πέμ Αύγ 06, 2009 4:30 am
ΜΕ ΛΕΝΕ ΣΤΑΘΗ ΕΙΜΑΙ 35 ΧΡ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΖΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΜΟΥ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΠ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ.ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ :

ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΩΣΕΙΣ ΤΑ ΛΕΤΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ,ΔΗΛΑΔΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΡΕΜΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΧΕΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ,ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΑΣΤΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ ΟΙ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΡΟΛΑΒΩ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΑΥΤΑΝΔΡΗ ΣΑΝ ΚΟΥΤΣΟΥΡΟ.ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.

ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΟΥΝΤΙΑΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ΑΝΟΙΧΤΟ.

ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΡΟΜΕΡΕΣ.ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ.ΜΠΑΝΙΟ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΤΗΣ ΦΩΝΑΞΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ 4 ΜΗΝΕΣ....ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΩ ΧΥΜΑ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΤΑΝ ΟΔΗΓΑΩ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟ ΒΕΡΤΙΓΚΟ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΣΑΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ.ΟΤΑΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ (ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΣΥΧΝΑ) ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΚΡΙΣΕΙΣ(ΩΣΕΙΣ).

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΒΡΑΧΝΗ ΚΑΙ "ΚΟΒΕΤΑΙ" ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ.ΤΗΣ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΒΗΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ 3 ΜΕΡΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ.ΜΕΤΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕ ΣΤΗΝ ΔΥΣΘΥΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ.ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΜΑΤΑΙΟ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΚΑΛΟΠΕΡΝΑΩ....

ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ? Α!! ΚΑΙ ΤΟΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΡΕΠΑΝΟΚΥΤΑΡΙΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ.
ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ...ΠΝΙΓΟΜΑΙ ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΠ??? ΠΕΡΙΤΤΟ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ....

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΣΤΑΘΗΣ
 #7701  από ΦΩΦΗ
 Πέμ Αύγ 06, 2009 8:40 am
ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΕΓΩ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΠΑΣ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΣΟΥ ΣΕ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ......
 #7702  από butterfly-
 Πέμ Αύγ 06, 2009 9:13 am
Καλημέρα κι από μένα. Εχετε πάει καθόλου σε γιατρούς;;
Μη βγάζεις συμπεράσματα χωρίς διαγνώσεις. Σίγουρα το θέμα της αδερφής σου χρήζει διερεύνησης... Ξεκινήστε από νευρολόγο, ίσως παράλληλα και κάποιον ψυχολόγο.
... Καλή συνέχεια.
 #7703  από Giota
 Πέμ Αύγ 06, 2009 9:52 am
ΚΑΛΗΜΕΡΑ Κ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ. ΕΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝΙΩΣΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ. ΣΥΜΕΡΙΖΟΜΑΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ Κ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Κ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΚΡΗ. ΜΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΑ ΣΚΠ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Κ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΤΡΟΜΑΞΑ ΛΙΓΟ. ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΩ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΞΑΝΑΕΙΠΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ. ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ.ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΣΙΓΟΥΡΕΥΤΕΙΣ. ΠΙΕΣΕ ΤΗΝ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ Κ ΑΥΤΗ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ. ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΧΘΕΣ.
 #7704  από LL--MM
 Πέμ Αύγ 06, 2009 11:55 am
Στάθη καλημέρα. Εδώ δε θα μπορέσεις να βρείς απάντηση.

Σαφώς μερικά από τα συμπτώματα μπορεί να μοιάζουν με τα δικά μας, αλλά οι νευρολογικές παθήσεις είναι πάμπολλες και το να σου πουμε εμείς μια γνώμη από τις εμπειρίες μας δεν θα σας αποφύγει μια επίσκεψη σε νευρολόγο. Αφού μας διαβάζεις, πρέπει να έχεις δεί ότι οι εξετάσεις μας είναι περίπλοκες, και η σκπ δυσδιάγνωστη.

Δεν ξέρω καν άν υπάρχει τομογράφος ανοιχτός στη Θεσσαλονίκη ώστε να της είναι λιγότερο επίπονη αυτή η εξέταση, άν θα δεχτεί η αδελφή σου να υποστεί στελεχιαία παρακέντηση δίχως να έχει βρεί ένα νευρολόγο προκοπής... Και προκοπής δεν είναι μόνο μερικές - μερικές που λένε ότι έχουν την τάδε αρρώστια για να μαζεύουν πελάτες... Τα ψέματα είναι στην καθημερινότητά μας τουλάχιστον τόσο, αν όχι και περισσότερο από των άλλων ατόμων.

Προσπαθήστε πάντως να βρέιτε κάποιον που να έρθει στο σπίτι να την εξετάσει όταν θα είναι πιο ήρεμη... Καλό κουραγιο και περαστικά...
 #7705  από manos81
 Πέμ Αύγ 06, 2009 12:03 pm
katarxin kalos orises...to na exei ms h aderfi sou to theorw adinato me ta simptomata pou perigrafeis..isos tha eprepe na episkeftei kapion psixologo na antimetopisei tin arnisi kai kapion neurologo gia ta simptomata...pantos ta simptomata pou mou aneferes den mou thimizoun ms
 #7706  από Nick
 Πέμ Αύγ 06, 2009 12:21 pm
Γεια σου κι από μένα φίλε Στάθη. Πόσος καιρός είναι που έχει η αδελφή σου αυτά τα συμπτώματα? Χρόνια, μήνες ή εβδομάδες? Εξελίσσονται ή είναι σταθερά? Γιατί από αυτά που περιέγραψες εμένα δεν μου φαίνεται για ms. Η ώσεις δεν μοιάζουν με επιληπτικές κρίσεις. Και γενικότερα η συμπτωματολογία δεν ταιριάζει με τις περισσότερες περιπτώσεις ms που εγώ τουλάχιστον ξέρω και που είναι μουδιάσματα, διπλωπία, σπαστικότητα κλπ. Αυτό που τρέμει ολόκληρη και δεν την βαστάνε τα πόδια της και πέφτει κάτω, μπορεί να είναι από τη δρεπανοκυτταρική. Η δρεπανοκυτταρική σαν χρόνια πάθηση προφανώς της έφερε κατάθλιψη και η κατάθλιψη δικαιολογεί την άρνησή της να κάνει μπάνιο, να προσέχει τον εαυτό της κλπ. Η αλλαγή φωνής μπορεί να είναι και σύμπτωμα της κατάθλιψης. Το ότι αρνείται να πάει στο γιατρό επίσης.
Sorry γιαυτό που θα σου πω, και χωρίς παρεξήγηση, μήπως ξεκίνησε χρήση κάποιας ουσίας? Κάτι τέτοιο θα εξηγούσε γιατί δεν θέλει να πάει σε γιατρό, γιατί επιδεινώθηκε η κατάστασή της, γιατί παθαίνει κρίσεις αποπροσανατολισμού, βέρτιγκο, όλα. Προσπάθησε να την πλησιάσεις περισσότερο, μήπως και ανακαλύψεις κάτι.
Η μάνα σας τί λέει? Δεν μπορεί μαζί με εσένα να την πιέσετε να πάει σε γιατρό?
 #7707  από STATHARAS
 Πέμ Αύγ 06, 2009 1:33 pm
ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΜΟΥ :o .Η ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΚΑΠΟΥ 3 ΜΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟ ΟΡΥΜΑΓΔΟ.ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΛΕΙΑΔΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ.ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΥΡΟΡΜΟΝΗ,ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ Α,ΣΕ,ΒΗΤΑ,Ε,ΜΑΓΝΗΣΙΟ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΕΡΥΘΡΟΠΙΤΙΝΗ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.ΕΙΔΑ ΠΟΛΛΑ ΚΟΙΝΑ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣκΠ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΨΑ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ,

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΟΣΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΑΙΔΙΑ.ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΝΙΤΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΓΚΕΦΑΛΟΜΥΕΛΟΓΡΑΦΗΜΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ?

ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΧΡΗΣΤΗ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΚΠ.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΟΥΔΙΑΣΜΑΤΑ.
ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΣΙΑΣΩ ΟΜΩΣ.ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΣΙΤΗ.ΟΥΣΙΕΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ.
ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΙΚΑ
ΣΤΑΘΗΣ
 #7709  από Μαριάννα
 Πέμ Αύγ 06, 2009 4:02 pm
Γεια σου και απο μενα Και γω λεω οτι για συμπτωματα ΣΚΠ δεν μοιαζουν Το πιο σωστο ειναι να πατε σε καλό νευρολογο και να κανει αν χρειαστει και εισαγωγη για να γινουν ολες οι εξετασεις και να βρεθεί αποτελεσμα Εγω θα σου προτεινα τον Μυλωνα εμπειρος νευρολογος στην Θεσσαλονικη Απο κει και πέρα κανεις την ερευνα και αποφασιζεις
 #7712  από litsa
 Πέμ Αύγ 06, 2009 6:53 pm
καλά αποτελέσματα Σταθάρα..
εμείς δεν είμαστε ειδικοί για διάγνωση.. όμως μερικά από τα συμπτώματα είναι μόνιμα της σκπ..
και δεύτερον και βασικό: επειδή κάτι μου θυμίζει η ιστορία της αδερφής σου, γρήγορα σε καλό νευρολόγο!!!
μην το αφήνεις άλλο.. :)