• μπεταφερον και εγκυμοσυνη

• Ερωτήσεις και συζητήσεις για γυναικολογικά και ανδρολογικά θέματα και την πολλαπλή σκλήρυνση.
Ερωτήσεις και συζητήσεις για γυναικολογικά και ανδρολογικά θέματα και την πολλαπλή σκλήρυνση.
 #7608  από pantana
 Σάβ Αύγ 01, 2009 6:36 pm
γεια σας.
εχω μια κορη 4 ετων. μετα την γεννηση της ειχα μια δυνατη ωση με παρεση στα ακρα και νοσηλευτηκα και στη συνεχεια πηρα για 2,5 χρονια θεραπεια ιντερφερονης.
μετα την διακοπη της ιντερφερονης προσπαθω να κανω 2ο παιδι και δεν μπορω.
ο οργανισμος μου για καποιο ανεξηγητο λογω αποβαλλει την εγκυμοσυνη στην αρχη της.
εχω την αισθηση οτι μπορει να φταιειι η ιντερφερονη που επαιρνα.
οι γιατροι μου λενε οτι δεν ειναι αυτο. ολες μα ολες οι εξετασεις ειναι καλες. μεχρι και εξωσωματικη εκανα και απετυχε. εχετε μηπως καμια παρομοια εμπειρια?

ευχαριστω που με ακουσατε
 #7622  από LL--MM
 Κυρ Αύγ 02, 2009 1:05 pm
Καλώς όρισες! Υπάρχουν πολλοί που διατείνονται ότι η ιντερφερόνη θα μπορούσε να βλαψει το έμβρυο, αλλά δεν έτυχε να δώ τίποτα σχετικά με δυσκολίες σύλληψης. Προσεχε όμως, το να σταματήσεις την ιντερφερόνη έιναι παρακινδινευμένο, και τα αποτελέσατα να βγουν μπροστά σου αργότερα. Καλό κουράγιο!
 #7653  από Nick
 Δευ Αύγ 03, 2009 1:14 pm
Μήπως να χαλαρώσεις λίγο? Γιατί πιστεύεις ότι φταίει η θεραπεία ή η ΣΚΠ? Εγώ πιστεύω πως είναι απλά το άγχος που έχεις γιατί θέλεις να μείνεις έγκυος. Θα απογοητευθείς από τις πολλές αποτυχημένες προσπάθειες, και μόλις το πάρεις απόφαση ότι δεν μπορείς να μείνεις έγκυος μια ωραία πρωία θα ανακαλύψεις ότι είσαι έγκυος. Έχει γίνει άπειρες φορές. Τόσα και τόσα ζευγάρια προσπαθούν και δεν τα καταφέρνουν χωρίς να υπάρχει κανένα οργανικό πρόβλημα. Δεν είναι τυχαίο που οι γιατροί σου λένε ότι πρέπει να προσπαθείς με σύστημα και ανελλειπώς επί 2 χρόνια για να μπορούν να πούν με σιγουριά ότι υπάρχει πρόβλημα γονιμότητας. Χαλάρωσε, κυνήγησε τις γόνιμες μέρες σου και θα έρθει και το αδελφάκι.
 #7673  από pantana
 Τρί Αύγ 04, 2009 9:46 am
μακαρι να ειναι ετσι οπως τα λετε! και ο γιατρος μου αυτο μου ειπε. μακαρι να ειναι απο το αγχος τι να πω πια κι εγω.... τοσος καιρος πα ει και τοσες προσπαθειες και τιποτε....

:(