• ζεστενομαι..

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #75787  από Κωνσταντίνα
 Σάβ Ιούλ 28, 2012 10:06 am
IKTIST22 έγραψε:
Κωνσταντίνα έγραψε:
IKTIST22 έγραψε: Παιδιά συγνώμη ισως είναι χαζή η ερώτηση μου .Μούδιασμα σε όλη την αριστερή πλευρά απ το στήθος εως και τα δαχτυλα με συνοδία αδυναμία ποδιού ,απίστευτη καταβολή θεωρείται ώση; Αυτό εχω πάθει 3 φορές και η διάρκεια είναι περίπου 1έως1,5 μήνας .Μετά περνάει από μόνο του χωρίς να κάνω κάτι.
IKTIST22 είναι επικίνδυνο να δίνουμε οδηγίες για υποτροπή.
Ο γιατρός θα αποφασίσει με τη συνεργασία σου.Αυτά που λες εδώ, ότι το έχεις ξαναπάθει άλλες τρεις φορές και πέρασε μόνο του(πολύ super το βρίσκω, μπράβο), θα του το πεις.

ΥΓ1 Όταν συμβεί υποτροπή με κινητική δυσκολία δε ρωτάμε, τρέχουμε :animals-dogrun: ................
ΥΓ2 Δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις στην πάθησή μας :romance-kisscheek:
ΣΥΓΝΏΜΗ ρε παιδια αλλα δεν ήμουνα πολυ σαφής.Εγώ πήγα στο γιατρό 1η φορά πριν 4 μήνες και ανέφερα όλα αυτά που μου συνεβησαν.Οι εξετασεις είναι όλες καθαρες και δεν υπαρχει διαγνωση για ΣΚΠ παρά μόνο για σύνδρομο ανήσυχων ποδιών.Όμως κανεις δεν μου εξηγει τις μυελίτιδες που έκανα κ εγώ τότε δεν πήγα πουθενα καθότι ΑΣΧΕΤΗ.Εχετε δικιο ότι τότε έπρεπε να τρέξω γιατί τώρα χειροτερεύω και πάω.Όταν λέτε για συνεργασία με το γιατρό τι εννοείτε;Σημασία δεν δίνουν.Στο ΙΚΑ που πήγα προχθές για φάρμακα τον κόλλησα στον τοιχο κυριολέκτικα να μου δώσει 1 απάντηση και δεν ήξερε."Όλα δείχνουν ότι είναι ΣΚΠ αλλά αφου οι MRI είναι καθαρές, αρα δεν είναι".(Απάντηση νευρολόγου).Συγνώμη και πάλι αν σας κουρασα :text-thankyouyellow:
IKTISS22 με προβληματίζει πολύ η ιστορία σου.Τα συμπτώματα που περιγράφεις θα 'λεγε κανείς που ξέρει από τη νόσο, ότι είναι καραμπινάτη περίπτωση σκλήρυνσης.
Πες μας σε παρακαλώ, έχεις κάνει μαγνητικές εγκεφάλου, αυχένα, θώρακα και μέσης και βγήκαν καθαρές από απομυελινωτικές εστίες;;;;;

Άποψή μου είναι να αφήσεις το γιατρό του ΙΚΑ για τη συνταγογράφηση σε συνταξιούχους και να απευθυνθείς σε νοσοκομειακό νευρολόγο δημόσιου νοσοκομείου, για περαιτέρω διερεύνηση της περίπτωσής σου.
Εκτός από μαγνητικές υπάρχει και ένα μεγάλο "πακέτο" αιματολογικών εξετάσεων, που ανιχνεύονται και άλλες παθήσεις, πχ ρευματολογικές.

Σου εύχομαι ότι και να είναι να είναι το πιο ανώδυνο, πάντως μην επαναπαυτείς στο γιατρό του ΙΚΑ.

ΥΓ είναι πολύ θετικό ότι όσα συμπτώματα βίωσες, πέρασαν από μόνα τους :happy-cheerleadersmileygirl: Έχε το στο μυαλό σου για να παίρνεις δύναμη.
Μην αγχώνεσαι :romance-kisscheek:
 #75994  από Debbie_Downer
 Δευ Αύγ 06, 2012 12:15 am
Αγαπητοί φίλοι,
Εγώ έχω απομυελίνωση εδώ και δυο χρόνια. Αυτές τις μέρες με τη ζέστη αισθάνομαι μεγάλη εξάντληση, ζαλάδες και δύσπνοια. Είναι λογικό; Μήπως εξελίσσεται η νόσος και πρέπει να ξαναρχίσω τις εξετάσεις; Μήπως είναι κάτι άλλο άσχετο; Είναι καιρός να πάω για την μαγνητική μου αλλά με τόση ατονία δεν θέλω να κάνω τίποτα και με πιάνει και απίστευτη μελαγχολία.
Ήθελα απλώς να το μοιραστώ για να μου πείτε αν έχετε περάσει κι εσείς κάτι ανάλογο.
Ευχαριστώ πολύ!
 #75996  από litsa
 Δευ Αύγ 06, 2012 9:30 am
φυσικό επόμενο είναι η ζεστη να καταβάλλει τον οργανισμό..!
κρύα ντους , θάλασσα , δροσερά νερά..

και υπομονή μερικές μέρες να φύγει ο καύσωνας! :romance-kisscheek:
 #76633  από Γιουλη
 Δευ Αύγ 27, 2012 9:10 am
Καλημερα.Παντα ζεστενομουν,τωρα λιγο παραπανω.Φετος ομως ιδρωνω πολυ,ο ιδρωτας τρεχει απο πανω μου κυριολεκτικα.Ειναι φορες που σηκωνεται η τριχα μου και νοιωθω να αναβλυζει ο ιδρωτας.Φανταζομαι οτι ο ιδρωτας ειναι η αντιδραση του οργανισμου στην ζεστη.Καλη σας μερα.
 #76636  από litsa
 Δευ Αύγ 27, 2012 9:36 am
έτσι ίδρωνα και εγώ κάποτε... πριν τις υποτροπές... - κάθε οργανισμός ειναι διαφορετικός, μην σε πανικοβάλλω-

εκεί που δεν ίδρωνα καθόλου ...τέτοιο καιρό... έσταζα...
τώρα προσέχω και όλα καλά...

βέβαια φέτος είχαμε τρελή ζέστη....

κρύα ντους, κρύα -δροσερά νερά και κλιματιστικό... θα περάσει που θα πάει??
 #76639  από Γιουλη
 Δευ Αύγ 27, 2012 9:52 am
Δεν πανικοβαλομαι καθολου,απλα ειναι καινουρια για μενα και θελω να το συζυτησω με καποιον που ξερει.Δεν εχω συστηθει ακομη,εχω πανω απο τα 3/4 των συμπτωματων μεσα σε 1,5 χρονο και εχω ραντεβου με τον γιατρο στις 3 σεπτ.αν δεν το αναβαλουν παλι.Τοτε θα σας πω την δικη μου ιστορια.
 #76640  από litsa
 Δευ Αύγ 27, 2012 10:30 am
οκ λοιπόν .... μέχρι τότε πρόσεχε την ζέστη... κάνε δροσερά ντους, και δροσερά νερά...

όλα καλά να πάνε....
 #76645  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Αύγ 27, 2012 12:00 pm
Γιουλη έγραψε:Δεν πανικοβαλομαι καθολου,απλα ειναι καινουρια για μενα και θελω να το συζυτησω με καποιον που ξερει.Δεν εχω συστηθει ακομη,εχω πανω απο τα 3/4 των συμπτωματων μεσα σε 1,5 χρονο και εχω ραντεβου με τον γιατρο στις 3 σεπτ.αν δεν το αναβαλουν παλι.Τοτε θα σας πω την δικη μου ιστορια.
:text-welcomewave: Καλως ηρθες Γιουλη !!!!!! Πες μας, για σενα !!!!!! Ευχομαι , να πραγματοποιηθει το ραντεβου σου , με το γιατρο, και τα νεα να ειναι ΚΑΛΑ !!!!!!!!!!!! :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: