• betaferon

• Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
 #73012  από billios
 Τρί Ιουν 05, 2012 12:55 am
3 φορες χ 0,25
3φορες χ 0,50
3φορες χ 0,75 και μετα ο ασσος που ειναι η κανονικη δοση.
 #73013  από Π.Μ79
 Τρί Ιουν 05, 2012 1:38 am
Μπιλάκο:

Ξέρεις ότι διαφωνώ κάθετα με τα φάρμακα. :)

Βεβαίως η απόφαση είναι δική σου και είναι σεβαστή, οπότε επειδή σε θεωρώ φίλο (έχεις και κουκλάρες κόρες :D ), σου λέω τι να προσέξεις με το betaferon σαν πρώην χρήστης. :D

1) Ό,τι παρενέργειες αισθάνεσαι, θα τις λες κατευθείαν στο γιατρό σου. Μην κωλώσεις σε κανένα σημείο να πεις, ''οκ δεν είναι τίποτα'' κλπ. Οι γιατροί σου λένε για γριπώδη συμπτώματα, αν και η αλήθεια είναι επί 10, 20 και πάει (κ)λέγοντας. ;)

2) Αν με τη χαμηλή δόση έχεις δυνατές παρενέργειες, τότε φαντάζομαι θα στο πει και ο γιατρός σου ότι θα πρέπει να συνεχίσεις τη χαμηλή δόση μέχρι να τη συνηθίσεις ώστε να προχωρήσεις στην επόμενη. 3 φορές τη μία δόση και μετά προχωράμε, δεν είναι πάντα εφαρμόσιμο, απλά στο λέω για να το έχεις υπόψην.

3) Για τους πρώτους μήνες εμένα μου κάναν 1 φορά το μήνα αναλύσεις αίματος.
(γενική αίματος, τρανσαμινάσες, χρόνους πήξης κλπ).
Να επιμένεις να τις κάνεις και συ, γιατί δείχνουν σε κάποιο ποσοστό πώς χειρίζεται ο οργανισμός σου το φάρμακο, ειδικά οι τιμές στις τρανσαμινάσες.

4) Φρόντισε να εφαρμόζεις πάγο στο σημείο για κανά λεπτό να μουδιάζει, ώστε να είναι το τσίμπημα πιο ανεκτό αλλά και όσο μπορείς να προλάβεις το πρήξιμο που προκαλεί.
Δεν ισχύει για όλους το ίδιο, αλλά κάντο εσύ, δε χάνεις τίποτα απολύτως.

5) Φρόντισε το φάρμακο όταν το βγάζεις απ'το ψυγείο, να μένει περίπου κανά μισάωρο εκτός ψυγείου πριν το βάλεις. Πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

6) Με το θέμα των αντιπυρετικών/παυσιπόνων, βλέπεις και πράττεις.
Προσωπικά έφτασα σε σημείο να παίρνω 2 1000αρια ντεπόν πριν, 2 ακριβώς μετά την ένεση και 2 το επόμενο πρωί απλά για να την παλέψω αλλά και πάλι δεν την πάλευα.
Ο κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά, οπότε δες το εσύ και αναλόγως αποφασίζεις.

Εύχομαι και ελπίζω το μοναδικό ενοχλητικό πράμα με το όλο θέμα, να είναι το τσίμπημα μέρα παρά μέρα και τίποτα άλλο. ;)
 #73033  από Vassiliki
 Τρί Ιουν 05, 2012 12:55 pm
Billio, ο Π.Μ79 τα έγραψε πολύ ωραία.

Εγώ θα επιμείνω στο .. πήγαινε σταδιακά !
Μείνε και περισσότερο χρόνο στις χαμηλές δόσεις για να το συνηθίσει ο οργανισμός.
Μείνε όσο νομίζεις ότι είναι καλό για σένα.
Δεν επείγει να πάρεις την κανονική δόση (ένας μήνας πάνω, ένας μήνας κάτω) δεν έχει καμμία σημασία.
Το σημαντικό είναι να κάνεις καλή και αργή αρχή !
 #73046  από billios
 Τρί Ιουν 05, 2012 3:36 pm
(έχεις και κουκλάρες κόρες ),
To νου σουυυυυυ λεμεεεεε! :-D
Ετσι ειναι οπως τα λες και τα γνωριζω και τα πρατω η αληθεια ειναι,εκανα εξετ.αιματος στο 10ημερο και θα κανω παλι στο μηνα και για το πρωτο 6μηνο θα κανω καθε μηνα για να βλεπω τα καργιολικια μου πως πανε.

:greetings-waveyellow:
 #73049  από MAPA
 Τρί Ιουν 05, 2012 5:28 pm
Kι εγώ betaferon εδώ και 3,5 χρόνια,κανένα πρόβλημα ,σπαστικό το μέρα παρά μέρα αλλά συνηθίζεις!.Φυσικά η ένεση με το πιστολάκι!μπαμ και κάτω!Ευχομαι και για σένα να είναι το ίδιο εύκολα ;)
 #73065  από billios
 Τρί Ιουν 05, 2012 9:43 pm
ΜΑΡΑ πραγματικα το πιστολακι ειναι πολλυ χρησιμο,οσο για το τρυπιμα και το μερα παρα μερα για μενα ειναι το γελειο της υποθεσης,εδω εχουμε κανει αλλα θα κολοσουμε σ'αυτο!
Να φανταστεις οτι τις βελονες τις σιχενομουν δεν τις φοβομουν,τωρα δεν μου κανει καμια αισθηση.
Βασικα αμα φυγουν και τα συμπτωματα γριπης θα ειμαι μια χαρα,αμα το φαρμακο κανει και τη δουλεια του οπως κανονικα πρεπει θα ειμαι αρχοντας,αμα το φαρμακο δεν μου αλλαξει τη προκα μακροπροθεσμα τοτε θα ειμαι θεουλης.
Ζηταω πολλα? :lol:
 #73097  από lilian
 Τετ Ιουν 06, 2012 10:22 am
Καλή αρχή και καλά αποτελέσματα!
και εγώ betaferon κάνω εδω και 3χρόνια.
 #76506  από Mixalis87
 Πέμ Αύγ 23, 2012 3:52 pm
Καλησπερα σε όλους σας!

Σκεφτομαι να ξεκινησω και εγω Βεταφερον έχει κανεις εμπειρα να μου πει τα υπερ και τα κατα?
 #76507  από maria2
 Πέμ Αύγ 23, 2012 4:39 pm
Mixalis87 έγραψε:Καλησπερα σε όλους σας!

Σκεφτομαι να ξεκινησω και εγω Βεταφερον έχει κανεις εμπειρα να μου πει τα υπερ και τα κατα?
καλησπερα και απο μενα

εμπειρια κατα με το betaferon δεν εχω κανω 12 χρονια κατι σοβαρο δεν εχω παθει εκτος τα σημαδακια και κανενα βραδυ μπορει κανενα πυρετο αλλα ενα depon ολα ενταξη μετα.βεβαια εγω σκεφτομαι να το σταματησω τωρα μηπως τρυπιεμαι τσαμπα.....
 #80030  από ΑΝΕΣΤΗΣ
 Σάβ Οκτ 27, 2012 12:43 pm
xairetai paidia,xero ti duskolo pou einai to betaferon,to perno ki ego.
ego prosopika den exo parei akoma pausipona gia tis parenergeies,einai arketa entones stin arxi pou auxanei i dosi stadiaka alla kata tin gnomi mou einai kalutera na min perneis pausipona giati apla den afineis ton organismo na sunithisei eukola to farmako.
eimai stin triti kanoniki dosi tou 1mg kai apo tin proti idi aisthanoumoun elaxita tis parenergeies.
opoios antexei na kanei upomoni kai na upoferei ligo tis parenergeies as to dokimasei,isos einai kalutera gia argotera!!!