• ΣκΠ & Επιδόματα

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #75772  από stasa9
 Παρ Ιούλ 27, 2012 4:30 pm
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ!!! ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ (ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟΙ..... :character-oldtimer: )
ΕΧΩ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑ ΤΟ FORUM ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΕΦΤΑΣΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΛΥΣΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣκΠ.
ΠΡΩΤΑ ΑΠ'ΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΡΦΗ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΑΣ Ή ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΑΣ?
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ www.msassociationhellas.org/ :[/i]
Σε περιπτώσεις που η ΣΚΠ έχει επιφέρει παραπληγία ή τετραπληγία ο πάσχων δικαιούται το αντίστοιχο επίδομα παρα/τετραπληγίας, ύψους 660,80 € από τον φορέα ασφάλισης του ενώ οι ανασφάλιστοι μπορούν να αποταθούν στην Πρόνοια.
Σημείωση: σύμφωνα με τον Ν.3232/04 αρ.5, παρ.2, οι πάσχοντες από ΣΚΠ δικαιούνται το παραπληγικό επίδομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
(Υπεύθυνος Φορέας : Ταμεία Ασφάλισης)

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ Ή ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ...
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΠΟ ΚΕΠΑ ΚΑΙ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ?
ΕΧΩ ΜΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΠΟΣΟΣΤΟ 67% ΚΑΙ ΑΝΩ Η ΟΠΟΙΑ ΛΗΓΕΙ Σ'ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΒΓΑΛΑ ΠΡΙΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΧΡΗΣΗ (αίτηση αναπληρωτών).
ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΑ ΚΕΠΑ ΓΙΑ 2 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ?

ΠΟΛΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ/ ΟΠΟΙΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΝΜ ΜΟΥ!! :text-thankyouyellow:

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ! :handgestures-salute:
 #75777  από Π.Μ79
 Παρ Ιούλ 27, 2012 5:29 pm
stasa9 έγραψε:Σημείωση: σύμφωνα με τον Ν.3232/04 αρ.5, παρ.2, οι πάσχοντες από ΣΚΠ δικαιούνται το παραπληγικό επίδομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
Το σωστό είναι:

δ. πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας που επιφέρει παραπληγία – τετραπληγία με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

Όπως το έβαλες είναι σαν να το δικαιούται όποιος έχει σκπ.
Δυστυχώς δεν είναι έτσι.
Το δικαιούται όποιος περάσει από την υγειονομική επιτροπή του ΚΕΠΑ και πιστοποιηθεί με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
 #75844  από stasa9
 Δευ Ιούλ 30, 2012 11:18 am
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ! :text-thankyouyellow:
ΑΠΌΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ, ΠΟΛΥΠΛΟΚΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ.... ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΗ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ-ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ!
 #75919  από Π.Μ79
 Πέμ Αύγ 02, 2012 12:40 pm
Κοίτα, μην προσπαθείς εκ των προτέρων να ψάχνεσαι με νόμους κλπ.

Πας, κάνεις την αίτησή σου με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και περιμένεις την ημερομηνία εξέτασης.
Μετά, αναλόγως της απόφασης, βλέπεις και κάνεις.
 #76304  από ΑΝΝΑ59
 Σάβ Αύγ 18, 2012 11:47 am
stasa9 έγραψε:ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ!!! ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ (ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟΙ..... :character-oldtimer: )
ΕΧΩ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑ ΤΟ FORUM ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΕΦΤΑΣΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΛΥΣΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣκΠ.
ΠΡΩΤΑ ΑΠ'ΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΡΦΗ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΑΣ Ή ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΑΣ?
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ www.msassociationhellas.org/ :[/i]
Σε περιπτώσεις που η ΣΚΠ έχει επιφέρει παραπληγία ή τετραπληγία ο πάσχων δικαιούται το αντίστοιχο επίδομα παρα/τετραπληγίας, ύψους 660,80 € από τον φορέα ασφάλισης του ενώ οι ανασφάλιστοι μπορούν να αποταθούν στην Πρόνοια.
Σημείωση: σύμφωνα με τον Ν.3232/04 αρ.5, παρ.2, οι πάσχοντες από ΣΚΠ δικαιούνται το παραπληγικό επίδομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
(Υπεύθυνος Φορέας : Ταμεία Ασφάλισης)

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ Ή ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ...
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΠΟ ΚΕΠΑ ΚΑΙ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ?
ΕΧΩ ΜΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΠΟΣΟΣΤΟ 67% ΚΑΙ ΑΝΩ Η ΟΠΟΙΑ ΛΗΓΕΙ Σ'ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΒΓΑΛΑ ΠΡΙΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΧΡΗΣΗ (αίτηση αναπληρωτών).
ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΑ ΚΕΠΑ ΓΙΑ 2 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ?

ΠΟΛΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ/ ΟΠΟΙΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΝΜ ΜΟΥ!! :text-thankyouyellow:

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ! :handgestures-salute:
Καλημερα ! Ξερω οτι, η προνοια εδινε το επιδομα βαριας αναπηριας σε ατομα με σκπ !Αυτο επαιρνα κι εγω, πριν καταφερω να παρω το παραπληγικο!!!! Δεν εξεταζαν , αν υπαρχει κινητικη δυσκολια ! Απλως, σε ατομα με σκπ υπο φαρμακευτικη αγωγη, εδιναν ποσοστο αναπηριας >67% , αρα και το επιδομα , 636 ευρω το διμηνο ! Δεν ξερω , ομως, τι γινεται τωρα με τις συνεχεις περικοπες !!!!!!!!! :greetings-waveyellow:
 #76328  από stasa9
 Κυρ Αύγ 19, 2012 11:39 am
:text-thankyouyellow: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ... ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ! ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ! :greetings-waveyellow:
 #76341  από manos81
 Δευ Αύγ 20, 2012 9:47 am
ΠΑΝΤΟΣ ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΘΕΣΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΜΟΥ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΕΠΙΤΡΟΠΗ..ΕΠΙΑΣΑ ΣΥΖΗΤΙΣΗ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΟΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΜΕΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΕΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ..ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΣΚΕΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ....ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΝΟΝΤΕ.ΣΥΓΝΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΜΟΥ!ΠΑΝΤΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΕΟΝ
 #76348  από Π.Μ79
 Δευ Αύγ 20, 2012 11:52 am
Μάνο, το παράβολο το πληρώνεις για την ΑΥΕ.

Μετά από ένσταση, δεν πληρώνεις πάλι παράβολο.
Δίνεις μόνο αν έχεις καινούριες εξετάσεις και χαρτιά, τα υπόλοιπα μετρούν από τον φάκελο που ήδη έχουν.

Αν μπορείς τώρα, γράφε και με μικρά, εκτός και αν αντιτεθούν συνασθενείς με πρόβλημα στα μικρά γράμματα. :D
 #76351  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Αύγ 20, 2012 12:17 pm
Π.Μ79 έγραψε:Μάνο, το παράβολο το πληρώνεις για την ΑΥΕ.

Μετά από ένσταση, δεν πληρώνεις πάλι παράβολο.
Δίνεις μόνο αν έχεις καινούριες εξετάσεις και χαρτιά, τα υπόλοιπα μετρούν από τον φάκελο που ήδη έχουν.

Αν μπορείς τώρα, γράφε και με μικρά, εκτός και αν αντιτεθούν συνασθενείς με πρόβλημα στα μικρά γράμματα. :D
Οσοι εχουν παραπεμπτικο του ασφαλιστικου ταμειου τους, ΔΕΝ πληρωνουν παραβολο για την ΑΥΕ !!!!!!!! Οσοι κανουν ενσταση για ΒΥΕ, πληρωνουν !!!!!!!!!!!!! ΟΛΟΙ !!!!!!! :violence-hammer:Αυτα γραφουν οι οδηγιες των ΚΕ.Π.Α. !!!!!!!!!!