• Πέρασα στην επόμενη πίστα;;;;

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #75995  από Μαρία
 Δευ Αύγ 06, 2012 1:17 am
Ύστερα απο μία υποτροπή που είχα το Φεβρουάριο και ενώ ήμουν σε θεραπεία με κορτιζόνη άρχισα να έχω βάρος στη δεξιά μεριά, χέρι και πόδι. Αφού ολοκλήρωσα την αγωγή συνέχισα να νιώθω αν και λιγότερο αυτο το βάρος το οποίο μου δημιουργεί δυσκολία στη βάδιση και αδυναμία στο χέρι. Εδώ και 25 μέρες έχει γίνει αρκετα χειρότερο αλλα ουσιαστικά νιώθω ότι δεν επανήλθα ποτέ μετα την υποτροπή (Κάτι που δεν συνέβαινε σε όλες τις προηγούμενες). Επίσης η κούραση που νιώθω δεν έχει προηγούμενο.
Αυτό σημαίνει ότι έχω περάσει στην Δευτεροπαθή Προιουσα μορφή;
Ανησυχώ ιδιαίτερα και φοβάμαι ότι θα ξεκινήσει η κατρακύλα και δεν θα είμαι ποτε όπως πριν....
Και πάνω που είχα τολμήσει να σκεφτώ να προσπαθήσω για παιδάκι....Λογάριαζα όμως χωρίς τη ΣΚΠ
 #76011  από ioanna papantoni
 Δευ Αύγ 06, 2012 6:00 pm
κατα καιρους ημουν κ εγω ετσι μετα απο σοβαρες υποτροπες αλλα μετα απο λιγο ημουν κ παλι οπως πριν...για το παιδακι τολμησε το 1000% δεν εχεις ιδεα τι καλο θα σου κανει ..γεννησα πριν 8 1/2 μηνες... ;)
 #76023  από billios
 Δευ Αύγ 06, 2012 11:31 pm
Insert coin και κολυμπα,συνεχισες με μεντρολια η' οχι?
Εχουν περασει βεβαια 6 μηνες απο τοτε πραγμα που η κορτιζονη επρεπε να εχει δραση,βοηθας εναλακτικα τον εαυτο σου? Εννοω αν περνεις βιταμινες,αν τρεφεσαι σωστα και αν ξεκουραζεσαι σωματικα και ψυχικα.
 #76049  από Μαρία
 Τρί Αύγ 07, 2012 5:34 pm
Ιωάννα σου κράταγε και μετα απο τόσο καιρό ? Έχουν περάσει ήδη 6 μήνες απο την υποτροπή και έχω αρχίσει να απογοητεύομαι και αν και μου δίνει κουράγιο αυτό που μου λες για το παιδάκι φοβάμαι γιατι αν δεν είμαι καλά και αρχίζω να χειροτερεύω δεν θα μπορώ να το φροντίσω...Εσένα η κατάσταση σου είναι ίδια μετά τη γέννηση του μωρού σου;
Billioπήρα ενδοφλέβια κορτιζόνη για 5 μέρες και μετα συνέχισα για χάπια. Νομίζω ότι ακολουθώ μια καλή διατροφή. Δεν παίρνω κάτι συμπληρωματικό κάνω μόνο τη θεραπεία με copaxone.Τώρα απο ξεκούραση προσπαθώ να βρίσκω χρόνο και γι αυτό.
Αυτό που με τρομάζει είναι ότι δεν μου έχει ξανατύχει και πραγματικά νιώθω πλέον διαφορά στην κατάσταση μου. Επίσης έχω μείνει λίγο ξεκρέμαστη απο γιατρό (Με βλέπουν στα ειδικα ιατρεια του Αιγινητειου, αλλα η γιατρό δε με εμπνέει) και δεν εχω κάποιον αυτή τη στιγμή να με διαφωτίσει και να μου λύσει τις απορίες για την κατάσταση
 #76059  από billios
 Τρί Αύγ 07, 2012 10:19 pm
Το πιθανοτερο ειναι να σου αλλαξουν σκευασμα,μην απελπιζεσαι,μπορει πραγματι η υποτροπη να σε κραταει ακομα,βεβαια ο νευροτετοιος θα σε κατατοπιση καλλιτερα.Αν δεν σε εμπνεει αλλαξε τον,βρωμαει ο τοπος...
 #76165  από costas
 Σάβ Αύγ 11, 2012 10:27 pm
Μαρία έγραψε:.......... φοβάμαι ότι θα ξεκινήσει η κατρακύλα................

Αυτό φοβόμουνα και εγώ διότι στα 15 πρώτα χρόνια γινόμουνα τελείως καλά, εδώ και 4 χρόνια έμεινε ένα μικρό μουδιασμα στις πατούσες αλλά δεν τρέχει και τίποτα , σταγόνα στον ωκεανό!!!! :happy-bouncymulticolor: Θα γίνεις καλά δεν θα αρχίσει ποτέ η κατρακύλα !!!!!
 #76201  από Μαρία
 Δευ Αύγ 13, 2012 11:09 pm
Billio μου ακριβώς επειδή βρωμάει ο τόπος θέλω να βρω αυτόν που βρωμάει λιγότερο...
Costa σ ευχαριστώ πολύ, όπως και όλους σας αλλωστε, για την εμψύχωση. Μου κάνατε πραγματικά καλό!