• Σύνδρομο Sjogren

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #74699  από Μαρία
 Πέμ Ιούλ 05, 2012 12:06 am
Καλησπέρα σας!

έχει κανείς εμπειρία από το σύνδρομο Sjogren?
Εγώ εδώ και 15 μέρες (μόλις έκοψα το lyrica που με πέθανε στις παρενέργειες προφανώς άσχετο όμως) εμφάνισα τρομερή ξηροστομία και από χθες έχω ξηροφθαλμία και ξηρότητα στη μύτη.
Μόλις μίλησα με ένα οδοντίατρο και μου είπε ότι θα πρέπει να ψαχτώ άμεσα γιατι υποψιάζεται το παραπάνω σύνδρομο, το οποίο απ όσο διάβασα είναι αυτοάνοσο.
Λέτε να πάρω όλα τα αυτοάνοσα παραμάζωμα??????
 #74700  από Π.Μ79
 Πέμ Ιούλ 05, 2012 12:49 am
Google is your friend ;)

http://www.e-rheumatology.gr/scientific ... mo-sjogren

Έτσι από απλή απορία:

Έχεις κάποιο αυτοάνοσο νόσημα? :D
 #74706  από Μαρία
 Πέμ Ιούλ 05, 2012 10:06 am
Ένα δεν είναι ποτε αρκετό!
Φαίνεται η ΣΚΠ θέλει παρέα.....
Θα παω σήμερα σ ενα νοσοκομείο να δω τι εχουν να μου πουν παλι....................
 #77359  από Μαρία
 Τρί Σεπ 11, 2012 7:03 pm
Επανέρχομαι στο θέμα....
Δυστυχώς ακόμη δεν εχουμε καταλήξει αν έχω ή όχι σύνδρομο Sjogren, εκκρεμει μια βιοψία την οποία θα πρέπει να πάρω αποφαση να κάνω.
Ωστόσο σύμφωνα με μια νευρολόγο το sjogren κανει πολύ καλή παρέα με τη σκλήρυνση (όπως και με άλλα αυτοάνοσα) αν κρίνω όμως απο τη μη συμμετοχή στο θέμα συμπεραίνω ότι μάλλον δεν το έχει κανείς απο εδω.
Αν κάποιος πάντως έχει κάποια εμπειρια-γνωση γι αυτο το σύνδρομο θα ηθελα πολυ να μάθω γιατι με όσα διαβάζω απο το ιντερνετ σχετικα με το sjogren έχω σαλτάρει και φοβάμαι πολυ.
 #77365  από Π.Μ79
 Τρί Σεπ 11, 2012 8:07 pm
Πες στη νευρολόγο ότι δεν αποδείχτηκε ποτέ ότι η σκπ είναι αυτοάνοση και δεύτερον πες της ότι δεν υπάρχει καμία τεκμηριωμένη έρευνα που να δείχνει συσχέτιση σκπ και sjogren.

Έλεος ρε συ, μη μασάς...
 #77392  από Μαρία
 Τετ Σεπ 12, 2012 3:54 pm
Tι να πω... Έχω χάσει τη μπάλα πια
Σ ευχαριστώ για την ενθάρρυσνη πάντως
 #77398  από Π.Μ79
 Τετ Σεπ 12, 2012 4:47 pm
Θα σου έλεγα να επισκεφτείς κανά αλλεργιολόγο κιόλας.

Να ξέρεις ότι κυκλοφορούν άπειρες αλλεργίες και τα συμπτώματα που έχεις, είναι αρκετά συχνά σε πολλές απ'αυτές.
Έχω τα ίδια κάθε άνοιξη (αλλεργία σε γύρη κλπ).
Άμα πάω στη νευρολόγο σου και της πω ότι έχω σκπ, θα έχω και γω Sjogren?
Οκ, κάποια πράγματα είναι υποχρεωμένοι οι γιατροί να τα τσεκάρουν πριν απευθυνθούν στους ασθενείς τους. Είναι για το καλό και των δυο τους.

Τώρα βέβαια θα μου πεις, σε έβαλε στο ψάξιμο ο οδοντίατρος, που τα ίδια ισχύουν και γι'αυτόν όχι μόνο στους νευρολόγους. Φειδώ ντόκτορες :D

ΥΓ: Όσο για το lyrica και λοιπά ψυχοφάρμακα, ντροπή Μαράκι. Δεν είμαστε ψυχάκηδες και καιρός να το καταλάβουν και αυτό οι νευρολόγοι. Αντικαταθλιπτικά, ηρεμιστικά και λοιπές βλακείες, ας τα δίνουν αλλού.
 #77689  από catherina
 Δευ Σεπ 17, 2012 4:25 pm
καλησπέρα μαρια, έχει η μητέρα μου sjogren, είναι σχετικά καλά την βιοψία χείλος την εχω κάνει και εγώ γιατί όπως λες και εσύ ένα δεν ειναι αρκετό, μόνο που σε μένα δεν βρίσκουν τη άλλο έχω πέρα από την σκλ. και μια αγγειίτιδα. κουράγιο και υπομονή εμένα με ψάχνουν πάντως από το 2004 και ακόμα να βρουν