• νέα φάρμακα μέχρι το τέλος του έτους

• Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #73396  από Vassiliki
 Τρί Ιουν 12, 2012 10:37 pm
Sanofi applies for Lemtrada MS drug approval
PARIS, June 12 | Tue Jun 12, 2012 2:46am EDT
(Reuters) - Sanofi said its Genzyme unit had submitted applications to regulators in the United States and Europe for its Lemtrada multiple sclerosis treatment as the pharmaceutical group attempts to offset declining revenue with new drug offers.

Sanofi, which has worked on the drug in collaboration with Bayer, submitted a supplemental biologics licence application to the U.S. Food and Drug Administration and a marketing authorisation application to the European Medicines Agency for Lemtrada.

Sanofi acquired Lemtrada through its $20.1 billion takeover of U.S. biotech group Genzyme last year, when it was already developing MS pill Aubagio. If approved, both drugs could end up reaching the U.S. and European markets by the end of the year.

Unlike older MS drugs that have to be injected daily or weekly, Lemtrada is given just once a year.

"I think Lemtrada is going to be completely different than everything else, which makes it difficult for the market to assess," Sanofi Chief Executive Chris Viehbacher told Reuters earlier this year.

Yet some analysts suspect that Sanofi will not glean huge revenues from MS drugs due in part to competition. Morgan Stanley is forecasting 1 billion euros ($1.25 billion) in peak sales for Lemtrada, while Nomura only sees $360 million.

http://www.reuters.com/article/2012/06/ ... DG20120612

δεν αναφέρει τίποτε παραπάνω το άρθρο για τα φάρμακα, αλλά νομίζω ότι είναι η αλεμτουζουμάμπη για την οποία υπάρχει αναλυτικό άρθρο στην αρχική σελίδα του φόρουμ,.
 #73414  από Κώστας
 Τετ Ιουν 13, 2012 1:16 am
Κρατάμε "μικρό καλάθι" και περιμένουμε. Φάρμακο που θα χορηγείται μία φορά το έτος!!!
Εντυπωσιακό μεν, ανησυχητικό δε. Κι΄ αν δεν μας "κάτσει", θα το κουβαλάμε μέσα μας για ένα χρόνο;!
Ας μην κινδυνολογώ. Ας κυκλοφορήσει με το καλό και εύχομαι να μας βοηθήσει.
 #73423  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Ιουν 13, 2012 8:52 am
:violence-hammer: :violence-hammer: :violence-hammer: :violence-hammer: :violence-hammer: :violence-hammer: :violence-hammer: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: ΒΑΡΕΘΗΚΑ !!!!!! ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΠΙΑ !!!!!! ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ !!!!!!!!!Δεν μας φτανουν τα , καθημερινα βασανα μας, που ΚΑΝΕΙΣ δεν τα καταλαβαινει, ουτε οι γιατροι...ουτε και μερικοι συνασθενεις ...εχουμε και τη ...φαρμακοφιλολογια !!!!!! Χτες, στο ΙΚΑ, τα ''ακουσα'' κανονικα , απο τη νευρολογο !!!! Της ελεγα τα νεα συμπτωματα μου, της ελεγα για τα παλια , που εχουν γινει πολυυυυυυ εντονα....., ΔΕΝ ακουγε τιποτα και μου ''την ειπε'' επειδη ειμαι χωρις φαρμακο .........Β Α Ρ Ε Θ Η Κ Α !!!!!!!!!! ΔΕΝ θελω να ακουω για φαρμακα !!!!!! Μας θεωρουν σκουπιδια και θελουν να μας εχουν στο χερι, δινοντας ΨΕΥΤΙΚΕΣ ελπιδες !!!!!!!!Ας στρωσουν τον κ-λο τους να βρουν την αιτια της νοσου , αρα και το φαρμακο και μετα να μιλανε !!!!!!!!!! Β Α Ρ Ε Θ Η Κ Α !!!!!!!!!!!!!! :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette:
 #73437  από Vassiliki
 Τετ Ιουν 13, 2012 1:02 pm
ουπς !!!

είναι από τις ημέρες με την μαύρη διάθεση, Άννα, εεε ???

Δεν είχα προσέξει ότι είσαι χωρίς αγωγή. Γιατί ? είχες έντονες παρενέργειες ? δεν την πιστεύεις?
 #73441  από Μιμικαμ
 Τετ Ιουν 13, 2012 1:56 pm
Vassiliki έγραψε:ουπς !!!

είναι από τις ημέρες με την μαύρη διάθεση, Άννα, εεε ???

Δεν είχα προσέξει ότι είσαι χωρίς αγωγή. Γιατί ? είχες έντονες παρενέργειες ? δεν την πιστεύεις?
Vassiliki μου, γειά σου.... :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:

Θα ήθελα να σε πληροφορήσω ο,τι υπάρχουν αρκετοί εδώ στο φόρουμ που είναι για αρκετό διάστημα χωρίς φάρμακα και υπομένουν και περιμένουν το θαύμα να το πώ....

Κι εγώ είμαι μια απ'αυτούς, μετά από δοκιμές και αλλαγές ιντερφερονων οι οποίες όλες μου επιδείνωναν τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα.....εγκατέλειψα....ή καλύτερα εγκαταλείφθηκα στην τύχη μου.....στις 7 Ιουνίου είχα ραντεβού με τον γιατρό μου.....και τελικά την τελευταία στιγμή δεν πήγα.....για να μην χαλάσω περισσότερο την ήδη πεσμένη μου διάθεση....

Αννα, πόσο σε καταλαβαίνω.....καλή δύναμη :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek
 #73448  από ΧΑΜΟΓΕΛΑ!
 Τετ Ιουν 13, 2012 3:50 pm
Είναι θεωρώ απίστευτα ψυχοφθόρο όλο αυτό.Από την πρώτη στιγμή που έμαθα τι έχω,συνεχώς μαθαίνω οτι βγαίνουν φάρμακα.Στην αρχή περίμενα και ανυπομονούσα.Έψαχνα κάθε μέρα,ήθελα να ενημερώνομαι συνέχεια μην τυχόν βγεί το φάρμακο και δεν το μάθω.
Από κάποια στιγμή και μετά που συνειδητοποίησα πόσο κακό μου έκανε αυτό,σταμάτησα να ασχολούμαι.Οτι είναι να βγεί,θα βγεί.Όταν με το καλό βγούν όλα αυτά που λένε,εδώ θα είμαστε και θα το μάθουμε.Άλλωστε αν δεν στρώσουν τα θεματάκια της χώρας μας,δεν μπορώ να ξέρω τι να περιμένω.Καλά κάνεις και μας ενημερώνεις Βασιλική μου αλλά καταλαβαίνω κι εγώ απόλυτα την αγανάκτηση της Άννας59. :greetings-waveyellow: :romance-grouphug:
 #73456  από Κωνσταντίνα
 Τετ Ιουν 13, 2012 5:59 pm
ΑΝΝΑ59 έγραψε::violence-hammer: :violence-hammer: :violence-hammer: :violence-hammer: :violence-hammer: :violence-hammer: :violence-hammer: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: ΒΑΡΕΘΗΚΑ !!!!!! ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΠΙΑ !!!!!! ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ !!!!!!!!!Δεν μας φτανουν τα , καθημερινα βασανα μας, που ΚΑΝΕΙΣ δεν τα καταλαβαινει, ουτε οι γιατροι...ουτε και μερικοι συνασθενεις ...εχουμε και τη ...φαρμακοφιλολογια !!!!!! Χτες, στο ΙΚΑ, τα ''ακουσα'' κανονικα , απο τη νευρολογο !!!! Της ελεγα τα νεα συμπτωματα μου, της ελεγα για τα παλια , που εχουν γινει πολυυυυυυ εντονα....., ΔΕΝ ακουγε τιποτα και μου ''την ειπε'' επειδη ειμαι χωρις φαρμακο .........Β Α Ρ Ε Θ Η Κ Α !!!!!!!!!! ΔΕΝ θελω να ακουω για φαρμακα !!!!!! Μας θεωρουν σκουπιδια και θελουν να μας εχουν στο χερι, δινοντας ΨΕΥΤΙΚΕΣ ελπιδες !!!!!!!!Ας στρωσουν τον κ-λο τους να βρουν την αιτια της νοσου , αρα και το φαρμακο και μετα να μιλανε !!!!!!!!!! Β Α Ρ Ε Θ Η Κ Α !!!!!!!!!!!!!! :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette:
Άννα μου γλυκειά πόσο ταυτίζομαι μ' αυτά που λές.Βιώνω ακριβώς την ίδια κατάσταση.Αδιαφορώ για τα καινούρια "μαγικά φίλτρα", πετάω τα περιοδικά συλλόγων και για την αναπηρία που λαμβάνω.
Αύριο έχω ραντεβού με άλλη νευρολόγο(τι ψάχνω άραγε;;; :character-oscar: )
Δεν παίρνω φάρμακα εκτός του fampyra, που κι αυτό μου έδωσε πλούσια δώρα για ένα μήνα!!!Τώρα είμαι επιδεινωμένη, ίσως μου δώσει αύριο κορτιζόνη :obscene-hanged: και δεν θα ξέρω για άλλη μια φορά αν πρέπει να την πάρω :sad-roulette:
:text-imsorry:
 #73458  από Vassiliki
 Τετ Ιουν 13, 2012 6:24 pm
την καταλαβαίνω απόλυτα την αγανάκτηση και την απογοήτευση. :(

φυσικά και δεν το παίρνω προσωπικά.
'Επεσα κυριολεκτικά πάνω στο άρθρο χθες που έψαχνα κάτι για την δουλειά...Διαφορετικά, δεν κυνηγάω τις ειδήσεις για τα νέα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Διαγνώστηκα το 2003 και, τότε, μου είχαν πει ότι είμαι "τυχερή" γιατί σε 1-2 χρόνια θα βγει το φάρμακο της γιατρειάς.. έκτοτε, κάθε χρόνο μου ανακοινώνουν ότι το γιατρικό είναι προ των πυλών...

ωστόσο, είμαι από τις "τυχερές" γιατί οι ιντερφερόνες (rebif ή betaferon) δεν μου δημιούργησαν ποτέ την παραμικρή ενόχληση.

Η ερώτηση μου προς την Άννα για την αγωγή ήταν ερώτηση καθαρής περιέργειας και δεν είχε τον παραμικρό υπαινιγμό για οτιδήποτε...
 #73464  από Κωνσταντίνα
 Τετ Ιουν 13, 2012 7:15 pm
Vassiliki έγραψε:την καταλαβαίνω απόλυτα την αγανάκτηση και την απογοήτευση. :(

φυσικά και δεν το παίρνω προσωπικά.
'Επεσα κυριολεκτικά πάνω στο άρθρο χθες που έψαχνα κάτι για την δουλειά...Διαφορετικά, δεν κυνηγάω τις ειδήσεις για τα νέα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Διαγνώστηκα το 2003 και, τότε, μου είχαν πει ότι είμαι "τυχερή" γιατί σε 1-2 χρόνια θα βγει το φάρμακο της γιατρειάς.. έκτοτε, κάθε χρόνο μου ανακοινώνουν ότι το γιατρικό είναι προ των πυλών...

ωστόσο, είμαι από τις "τυχερές" γιατί οι ιντερφερόνες (rebif ή betaferon) δεν μου δημιούργησαν ποτέ την παραμικρή ενόχληση.

Η ερώτηση μου προς την Άννα για την αγωγή ήταν ερώτηση καθαρής περιέργειας και δεν είχε τον παραμικρό υπαινιγμό για οτιδήποτε...
Vassiliki σε καμία περίπτωση δεν έχω αντίρρηση να δημοσιεύεται ό,τι βρίσκει θετικό το κάθε μέλος .Έκανες πολύ καλά :romance-kisscheek:
Η δημοσίευσή μου έχει να κάνει με το πώς νιώθω τον τελευταίο καιρό.Το παλεύω :happy-cheerleadersmileygirl: .
 #73476  από Κώστας
 Τετ Ιουν 13, 2012 11:26 pm
Κωνσταντίνα τι έγινε με το fampyra; Είχες πει ότι μετά την υποκλινική ίωση που μάλλον πέρασες, είχες αρχίσει να βιώνεις πάλι τα θετικά του ευεργετήματα. Τώρα λες πως "χάρηκες" το φάρμακο για ένα μήνα. Τι έγινε; Άρχισες να νοιώθεις χειρότερα; Τα ευεργετήματα που βίωνες για ένα μήνα, άρχισαν να υποχωρούν;