• Γεια σας!

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #72850  από dream
 Σάβ Ιουν 02, 2012 9:57 pm
Γεια σας παιδια! Ειμαι νεος στο φορουμ και σας χαιρετω ολους! :greetings-waveyellow:

Να σας πω και εγω την ιστορια μου! Πριν 2 χρονια ενα βραδυ ξαφνικα μουδιασε το κεφαλι μου απο την δεξια πλευρα. Πηγα νοσοκομεια νομιζοντας πως επαθα καποιο εγκεφαλικο! Μου εκαναν απλα μια ενεση (βολταρεν) και απλα έφυγα. Πηγα σε νευρολογο και κινητικα τα ειδε ολα οκ αλλα μου ειπε να κανω μια αξονικη που τελικα ηταν οκ. Πριν λιγο καιρο ξεκινησα να βλεπω κατι μαυρακια (σαν τριχουλες) και ετσι πηγα οφθαλμιατρο! Μου εκαναν εξεταση τρις γιατρι και βρηκαν τα ματια μου καθαρα μου εκαναν και προκλητα δυναμικα και αυτα βγηκαν οκ. Μου ειπαν να κανω και μια μαγνητική να δουν τι γινεται. Την εκανα και η αποφαση ελεγε τα παρακατω.
Κώδικας: Επιλογή όλων
Εκ το γενομενου ελεγχου  σε 3 επιπεδα πριν και μετα την ενδοφλεβια χορηγηση παραμαγνυτικης ουσιας σημειουνται τα κατωθι:

Σημειουνται απομυελιτικες εστιες στην περικοιλιακη και υπερκοιλιακη λευκη ουσια του εγκεφαλου, στο σωμα του μεσολοβιου, τουλαχιστον 3, στο δεξιο παρεγκεφαλικο σκελος, με υψηλη ενταση σηματος στις ακολουθειες Τ2 και σε αυτη της FLAIR ενω δεν ενισχυονται μετα την ενδοφλεβια χορηγηση παραμαγνητικης νοσου εικονα ως απομυελινωτικης νοσου σε χρονιο σταδιο.

Δεν εχω παει σε κανεναν γιατρο γιατι μου ειπαν πως θα μου κανουν παρακεντηση και δεν θελω!!! Δεν ξερω τι εχω! Εγω νιωθω μια χαρα περα απο το μουδιασμα στο κεφαλι σταθερα εδω και 2 χρονια...

Τι στο καλο να κανω? :violence-hammer:
 #72856  από kath
 Σάβ Ιουν 02, 2012 10:16 pm
Γεια σου dream

Γνωμη μου ,πηγαινε σε καποιο νευρολογο να δει τη μαγνητικη να σου πει μια γνωμη.Ακομη κ αν σου πουν για παρακεντηση,δν θα σε υποχρεωσουν κιολας να την κανεις αν δν θελεις.
Παντως μην το αφηνεις ακομη κ αν νιωθεις καλα που ευχομαι να ισχυει παντα
 #72858  από billios
 Σάβ Ιουν 02, 2012 10:24 pm
Γεια σου dream,απο'τη περιγραφη σου προφανως προκυπτει τι σου συμβαινει,παρολαυτα ομως η εξεταση ΕΝΥ ειναι ο κρικος που ολοκληρωνει τη διαγνωση.Αν τα απεικονιστικα ευρηματα ειναι 'καθαρα' συζητησε το για να αποφυγεις την ΕΝΥ.
Εαν εγω γνωριζα απο πριν δεν θα δεχομουν να κανω την ΕΝΥ γιατι οι μαγνητικες μου ηταν φως φαναρι.
Καλη συνεχεια και ηρεμια.
 #72871  από maria72
 Σάβ Ιουν 02, 2012 11:34 pm
billios έγραψε:Γεια σου dream,απο'τη περιγραφη σου προφανως προκυπτει τι σου συμβαινει,παρολαυτα ομως η εξεταση ΕΝΥ ειναι ο κρικος που ολοκληρωνει τη διαγνωση.Αν τα απεικονιστικα ευρηματα ειναι 'καθαρα' συζητησε το για να αποφυγεις την ΕΝΥ.
Εαν εγω γνωριζα απο πριν δεν θα δεχομουν να κανω την ΕΝΥ γιατι οι μαγνητικες μου ηταν φως φαναρι.
bilio δεν ειναι απολυτο αυτο.Η οσφυονωτιαια χρειαζεται για να μπει σιγουρα η διαγνωση.Αν μια στα...δεν ξερω ποσα ... ειναι λαθος ....θα ζει νομιζοντας οτι εχει σκπ , χωρις να εχει στην πραγματικοτητα????ειναι σπανιο αλλα συμβαινει!
υ.γ <καλωσορισες>dream!
 #72893  από litsa
 Κυρ Ιουν 03, 2012 3:10 am
εμένα το ΕΝΥ 'ηταν αρνητικο...
 #72916  από dream
 Κυρ Ιουν 03, 2012 2:26 pm
Γεια σας και παλι! Τελικα αυτο το ΕΝΥ τι ειναι? ποσο κραταει? Μπορει να με αφησει παραλυτο η να μου κανει καποια αλλη ζημια?Αν βγει αρνητικο σημαινει κατι?
Γιατι και τα προκλητα δυναμικα βγηκαν καλα και η εξεταση στα ματια καλη... αν βγει και αυτο καλο τοτε δεν εχω ΣΚΠ? Τοτε γιατι εχω απομυελίνωση? Και αν δεν εχω ΣΚΠ μπορει να εχω καρκινο?

Ρωτησα εναν γνωστο καρδιολογο (ο ανθρωπος μου ειπε απο την αρχη οτι δεν ξερει να διαβαζει μαγνητική....) αλλα απο το πόρισμα μου ειπε οτι ειναι μια κατασταση που εγινε παλια και τωρα δεν ειναι ενεργή.

Αυτα τα λιγα... αλλα παιδια πολυ σκάσιμο!
 #72917  από Π.Μ79
 Κυρ Ιουν 03, 2012 2:53 pm
Στην εξέταση του ΕΝΥ, κοιτάνε για ολιγοκλωνικά όπως και είναι ένας καλός τρόπος διά της εις ατόπου, να βρει τι ΔΕΝ έχεις.
Συνήθως κοιτάνε για ερυθηματώδη λύκο, κάποιους καρκίνους κλπ.
Αν όλα αυτά είναι αρνητικά, τότε σε συνδυασμό με το πόρισμα των μαγνητικών, της κλινικής εξέτασης κλπ, παίρνεις διάγνωση.

Μην αγχώνεσαι, κάνε υπομονή και μην αφήνεις τίποτα στη μοίρα του.
 #72919  από ΑΝΝΑ59
 Κυρ Ιουν 03, 2012 4:20 pm
[quote="dream"]Γεια σας παιδια! Ειμαι νεος στο φορουμ και σας χαιρετω ολους! :greetings-waveyellow:

Να σας πω και εγω την ιστορια μου! Πριν 2 χρονια ενα βραδυ ξαφνικα μουδιασε το κεφαλι μου απο την δεξια πλευρα. Πηγα νοσοκομεια νομιζοντας πως επαθα καποιο εγκεφαλικο! Μου εκαναν απλα μια ενεση (βολταρεν) και απλα έφυγα. Πηγα σε νευρολογο και κινητικα τα ειδε ολα οκ αλλα μου ειπε να κανω μια αξονικη που τελικα ηταν οκ. Πριν λιγο καιρο ξεκινησα να βλεπω κατι μαυρακια (σαν τριχουλες) και ετσι πηγα οφθαλμιατρο! Μου εκαναν εξεταση τρις γιατρι και βρηκαν τα ματια μου καθαρα μου εκαναν και προκλητα δυναμικα και αυτα βγηκαν οκ. Μου ειπαν να κανω και μια μαγνητική να δουν τι γινεται. Την εκανα και η αποφαση ελεγε τα παρακατω.
Κώδικας: Επιλογή όλων
Εκ το γενομενου ελεγχου  σε 3 επιπεδα πριν και μετα την ενδοφλεβια χορηγηση παραμαγνυτικης ουσιας σημειουνται τα κατωθι:

Σημειουνται απομυελιτικες εστιες στην περικοιλιακη και υπερκοιλιακη λευκη ουσια του εγκεφαλου, στο σωμα του μεσολοβιου, τουλαχιστον 3, στο δεξιο παρεγκεφαλικο σκελος, με υψηλη ενταση σηματος στις ακολουθειες Τ2 και σε αυτη της FLAIR ενω δεν ενισχυονται μετα την ενδοφλεβια χορηγηση παραμαγνητικης νοσου εικονα ως απομυελινωτικης νοσου σε χρονιο σταδιο.

Δεν εχω παει σε κανεναν γιατρο γιατι μου ειπαν πως θα μου κανουν παρακεντηση και δεν θελω!!! Δεν ξερω τι εχω! Εγω νιωθω μια χαρα περα απο το μουδιασμα στο κεφαλι σταθερα εδω και 2 χρονια...------------------------------------------------------------------------------
:greetings-waveyellow: Καλως ηρθες !!!!!!!!! :greetings-waveyellow: Ελπιζω, να μην εχεις λογο να παραμεινεις στο φορουμ !!!!!! Ομως, για να ξερεις...πρεπει να πας σε γιατρο !!!!!! Ο φοβος της παρακεντησης....ΔΕΝ ειναι δικαιολογια !!!!! Αν πας σε νευρολογο, θα σε εξετασει, θα κοιταξει τις εξετασεις σου, πιθανον να σου ζητησει να κανεις κι αλλες !!!! Θα ζητησει παρακεντηση, ΜΟΝΟ αν ειναι αναγκη,ειναι και ...ακριβουτσικη, απ'οτι θυμαμαι !!!!!!! Πηγαινε, λοιπον !!!! Γιατι προτιμας να βασανιζεσαι ???????Πηγαινε και...ευχομαι, μεσα απ'την καρδια μου.....να μην εχεις τιποτα !!!!!!!!!!!!! :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: υγ.τοτε που διαγνωστηκα με σκπ....μου εκαναν παρακεντηση, για να επιβεβαιωσουν τη διαγνωση της μαγνητικης ! Η εξεταση του εγκεφαλονωτιαιου υγρου, εδειξε υπαρξη αντισωματων κατα της μυελινης ....Δεν ειναι κατι φοβερο, η παρακεντηση ! Εξαλλου, γινεται στο νοσοκομειο, απο ειδικευμενο και εμπειρο γιατρο ! Απλως, χρειαζεται να μεινεις ,μερικες ωρες στο κρεββατι ! Ισως, παρουσιαστει πονοκεφαλος ! Αυτη ειναι η δικη μου εμπειρια !!!! ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟΟΟΟΟΟΟ......!!!!!!!!!!
 #72920  από mplearkouda
 Κυρ Ιουν 03, 2012 4:47 pm
Δεν είναι τόσο τραγικό πράγμα η παρακέντηση. Αν και εμένα βγήκε αρνητική. Αλλά προφανώς για να την κάνουν κάποιο ρόλο θα παίζει υποθέτω. Σίγουρα δεν ειναι ευχάριστη διαδικασία αλλά ούτε και είναι κάτι ανυπόφορο.
 #72922  από billios
 Κυρ Ιουν 03, 2012 5:07 pm
maria72 έγραψε:
billios έγραψε:Γεια σου dream,απο'τη περιγραφη σου προφανως προκυπτει τι σου συμβαινει,παρολαυτα ομως η εξεταση ΕΝΥ ειναι ο κρικος που ολοκληρωνει τη διαγνωση.Αν τα απεικονιστικα ευρηματα ειναι 'καθαρα' συζητησε το για να αποφυγεις την ΕΝΥ.
bilio δεν ειναι απολυτο αυτο.Η οσφυονωτιαια χρειαζεται για να μπει σιγουρα η διαγνωση.Αν μια στα...δεν ξερω ποσα ... ειναι λαθος ....θα ζει νομιζοντας οτι εχει σκπ , χωρις να εχει στην πραγματικοτητα????ειναι σπανιο αλλα συμβαινει!
υ.γ <καλωσορισες>dream!

Εχω την αισθηση πως αν οι μαγνητικες εχουν 'καθαρες' πλακες και οι υπολοιπες [πολλες] αιματολογικες δεν συνηγορουν σε κατι υπουλο,τοτε η παρακεντηση ισως,ισως λεω και παλι να περιτευει,ισως βγει και αρνητικη.Προτεινω απλα να κανει σχετικη κουβεντα και να αποφασησει