• ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ....

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #72405  από kate2002
 Σάβ Μάιος 26, 2012 11:36 am
Mitsos83 έγραψε:Θα υπήρχε κάποια αναγκαιότητα όταν ανακαλύψαμε και πατεντάραμε την λέξη Μ@Λ@Κ@Σ διεθνώς..

:laughing-rolling:
:scared-eek: μητσο....
εσυ που ...τριγυρνας κι εξω, πως το λες αυτο;
οι περισσοτερες λεξεις των ευρωπαικων διαλεκτων -τουλαχιστον- στηριζονται σε ελληνικες γλωσσικες κι εννιολογικες πατεντες. ειδικα οι πιο "εξειδικευμενες επιστημονικα".
Καμαρωνοντας ομως τα σημερινά χαϊρια μας, δεν μπορει κανεις να με πεισει πως εχουμε με τος παλιους μας το ιδιο dna. ουτε στο απειροελάχιστο. ουτε σε εναν κρικο της χαωδους αλυσιδας του... :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling:

Εχουμε κληρονομησει τα πνευματικα δικαιωματα του κοσμου ολου!!!
τωρα τι τα καναμε, αλλο θεμα...
:laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :cry:
 #72411  από panos59
 Σάβ Μάιος 26, 2012 12:06 pm
Σας ευχαριστώ όλους για τον τρόπο με τον οποίο εμπλουτίσατε
την αγωνιώδη αγανάκτησή μου με προσωπικές ανησυχίες και δηλώσεις-θέσεις,
πολιτικές και μη!

:|
 #72571  από Κώστας
 Δευ Μάιος 28, 2012 11:44 pm
panos59 έγραψε::eusa-naughty: μη μου το χαλάς Κώστα ....
Κώστας έγραψε:Υσ. ΑμεΑ σημαίνει Άτομα με Αναπηρία και οχι άτομα με ειδικές ανάγκες
Και, επίτρεψέ μου να επιμείνω σ' αυτό!
Το σηματάκι Εικόνα
διαβάζεται : χώρος-θέση-τουαλέτα-ράμπα-είσοδος, κλπ κλπ για ΑΜΕΑ

και, το ΑΜΕΑ, είναι ένα αρκτικόλεξο (ή και ακρωνύμιο)
δηλαδή 4 κεφαλαία γράμματα, ένα για κάθε λέξη
(το πρώτο γράμμα της κάθε λέξης, το αρχικό)

ΑΜΕΑ ως εκ τούτου σημαίνει : Άτομο Με Ειδικές Ανάγκες

αλλά, δικαίωμα στην αναπηρία μας έχουμε φυσικά ΟλΟΙ μας !

είτε αυτονομαζόμαστε ΑΜΕΑ, είτε ΑμΕΑ, είτε ΑμεΑ ....
προσωπικά, πές-με όπως θες ...
είτε άτομο με ειδικές ανάγκες,
είτε άτομο με αναπηρία,
είτε άτομο με βαδιστικά προβλήματα
είτε (σκέτα) ανάπηρο,
ή και σκέτα ... κουτσό/ημιπαράλυτο/τετραπληγικό ....... :)

ένα μόνο σου γυρεύω, εσένα ασυνείδητε και αδιάφορε .....(σ' εκείνον μιλάω, τον ανώνυμο δυνάστη μας, και όχι σ' εσένα, φίλε Κώστα ...)

ΜΗΝ ΠΑΡΚΑΡΕΙΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗ ΡΑΜΠΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΗΜΑΤΑΚΙ Εικόνα

Γιατί ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ (ΑΝΑΠΗΡΙΚΑ) ΑΜΑΞΙΔΙΑ ΣΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!

εκτός αν κι εσύ, (ο αδιάφορος, ο ασυνείδητος, ο :angry-cussingblack: οδηγός) αισθάνεσαι ΑΜΕΑ, γιατί έχεις ...κάλο στον εγκέφαλο !!

παρεμπιπτόντως : ο όρος ΑΜΕΑ χρησιμοποιείται συνήθως μόνο για ενήλικες ....
για τα παιδιά προτιμάται το : Άτομα Με Ειδικές Δεξιότητες

όπως βλέπεις παιχνίδι με τις λέξεις γίνεται ....
άλλες πιο λάϊτ, άλλες πιο σκληρές, άλλες πιο αισιόδοξες ... κλπ κλπ ...

και, το παγούρι μας ΔΕΝ γεμίζει από μόνο του, είτε το πεις "μισογεμάτο" είτε "μισοάδειο"

αρκεί να το βλέπεις αρκετό για να πορεύεσαι με αισιοδοξία!
καλή πορεία λοιπόν Κώστα σε όλους μας και
ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !
:greetings-waveyellow:

(αν φέτος σκάσω μύτη Άγιο Προκόπιο, ίσως τα πούμε και από κοντά ...)
:-D[/quote

Δεν στο χαλάω βρε Πάνο μου. Σιγά μη διαφωνήσουμε για το τι σημαίνει ΑΜΕΑ ή ΑμεΑ ή δεν ξέρω τι άλλο. Άλλωστε ό,τι κι΄ αν σημαίνει, δεν παύει αυτοί που πάρκαραν κάτω από το σήμα να είναι επιεικώς κάφροι! Για τους κατασκευαστές του "οδηγού όδευσης τυφλών" και αφού έχω εξαντλήσει τις δυνατότητες του λεξιλόγιού μου, αδυνατώ να βρώ χαρακτηρισμό!
Αλλά μιας και κάνουμε ακαδημαϊκή συζήτηση:
κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιηθεί πολλοί και διαφορετικοί όροι για να χαρακτηρίσουν την δυσκολία και τα προβλήματα ενός αποκλίνοντας ατόμου, όπως ανεπάρκεια, ανικανότητα, μειονέκτημα. Ο όρος που έχει επικρατήσει στην εποχή μας είναι της αναπηρίας καθώς θεωρείται ότι ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες και δεν προσβάλλει την προσωπικότητα του ατόμου που φέρει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
Ο όρος ΑμεΑ που χρησιμοποιείται σήμερα αντικατέστησε τον όρο ΑΜΕΑ (Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες) με αναθεώρηση του Συντάγματος.

Υσ1. Η ανάλυσή σου περί αρκτικόλεξου είναι ολόσωστη!
Υσ2. Αν έρθεις φέτος στον Άγιο Προκόπη για μπάνια, δεν θα με βρεις, γιατί απλούσταστα έχω μετακομίσει και πάλι πίσω στην Αθήνα.
Υσ3. Μήπως ήρθε ο καιρός για κανένα καφεδάκι πριν το καλοκαίρι;!
 #72582  από elena
 Τρί Μάιος 29, 2012 12:51 pm
για που μιλάτε όταν λέτε Αγ.Προκόπιο?Νάξο?.........χα...θα έρθω και εγώ για καφέ....
 #72607  από Κώστας
 Τετ Μάιος 30, 2012 8:31 am
Ο Άγιος Προκόπιος είναι μια παραλία της Νάξου. Εγώ "ρίχνω" την ιδέα να κανονίσουμε ένα καφεδάκι στο Moll ως συνήθως να τα πούμε πριν το καλοκαίρι.
 #72611  από elena
 Τετ Μάιος 30, 2012 9:43 am
Κώστας έγραψε:Ο Άγιος Προκόπιος είναι μια παραλία της Νάξου. Εγώ "ρίχνω" την ιδέα να κανονίσουμε ένα καφεδάκι στο Moll ως συνήθως να τα πούμε πριν το καλοκαίρι.
το ξέρω ότι είναι στην Νάξο ;) όπως και η Πλάκα....είναι το αγαπημένο μου νησί...και αγαπημένο μέρος για στιγμές χαλάρωσης νότια...."Πυργάκι"..το ξέρεις? :greetings-waveyellow:
 #72620  από litsa
 Τετ Μάιος 30, 2012 11:47 am
δηλ ... άλλο το ΑΜΕΑ ..... και άλλο το ΑμεΑ????

χμ!!! μπηκα σε σκέψεις!!
 #72621  από Κώστας
 Τετ Μάιος 30, 2012 12:23 pm
litsa έγραψε:δηλ ... άλλο το ΑΜΕΑ ..... και άλλο το ΑμεΑ????

χμ!!! μπηκα σε σκέψεις!!
AMEA, όπως πολύ σωστά έγραψε ο Πάνος, είναι αρκτικόλεξο, γι΄ αυτό γράφεται με κεφαλαία, δηλ. κάθε γράμμα σημαίνει και μία λέξη. ΑμεΑ (το με με μικρά γράμματα) σημαίνει ότι το "με" χρησιμοποιείται με την κυριολεκτική του έννοια και ολόκληρες λέξεις κρύβονται μόνο στα κεφαλαία γράμματα, που στην προκειμένη περίπτωση τα δύο Α, σημαίνουν αντίστοιχα "Άτομα" και "Αναπηρία".
Εμείς όμως, είτε σαν ΑΜΕΑ είτε σαν ΑμεΑ, παραμένουμε οι ίδιοι και το μόνο που ζητάμε από την Πολιτεία είναι να σταματήσει να επινοεί νομοθετήματα για εμάς και ν΄ απλουστεύσει όσο γίνεται περισσότερο τη καθημερινότητα και τις ανάγκες μας!
 #72622  από Κώστας
 Τετ Μάιος 30, 2012 12:36 pm
Δείτε κι΄ αυτό!
Η «ράμπα» που βλέπετε τοποθετημένη στη σκάλα, σκοπό έχει να βοηθήσει τα ΑμεΑ να την ανέβουν, προκειμένου να εισέλθουν στο ισόγειο του κτιρίου της οικονομικής εφορείας Νάξου.<br />Η κλίση της ράμπας, αντιστοιχεί σε γωνία 58°.<br />Ένα πάρα μα πάρα πολύ καλό «4Χ4» ανεβαίνει οριακά μέχρι κλίση που αντιστοιχεί σε γωνία φ=28°!!!
Η «ράμπα» που βλέπετε τοποθετημένη στη σκάλα, σκοπό έχει να βοηθήσει τα ΑμεΑ να την ανέβουν, προκειμένου να εισέλθουν στο ισόγειο του κτιρίου της οικονομικής εφορείας Νάξου.
Η κλίση της ράμπας, αντιστοιχεί σε γωνία 58°.
Ένα πάρα μα πάρα πολύ καλό «4Χ4» ανεβαίνει οριακά μέχρι κλίση που αντιστοιχεί σε γωνία φ=28°!!!

maska45.jpg (83.29 KiB) Προβλήθηκε 863 φορές
 #72635  από LL--MM
 Τετ Μάιος 30, 2012 7:39 pm
Aναπηρία ή Ειδικές Ανάγκες, το όνομα είναι που μας μάρανε;

Η Ιουλιέτα είμαστε, που μονολογούσε σκεπτόμενη το Ρωμαίο της "Το ρόδο με όποιο άλλο όνομα θα ευωδίαζε το ίδιο γλυκά..."; Nα μην αναφέρουμε και το τέλος κι των δυονών τους... :teasing-neener:
ΕικόναΕικόνα Οι συμπεριφορές περί ονοματων σε μας, τι δυσωδίες παράγουν;

Άσχημος κόσμος, βρώμικος, διαβολικά πλασμένος...

Η γιαγιά η Κασσάνδρα