Να πω κι εγώ κάτι άσχετο. Σύγκρινα τη "συνέντευξη" αυτή της Μενεγάκη με την ανάλογη "συνέντευξη" της ξανθιάς του ΣΚΑΙ που ασχολείται με ιατρικά θέματα (δεν θυμάμαι το όνομά της), και μπορώ να πω, όλως παραδόξως, ότι η προσέγγιση της Μενεγάκη ήταν πολύ πιο down to earth.
Κατά τα άλλα, ο νευρολόγος καλά τα είπε, δεν ήταν ούτε δογματικός, ούτε προσπάθησε να απαλύνει τις εντυπώσεις.
Όσο για την πάσχουσα, παρουσίασε την εικόνα της απόλυτης αποδοχής που, σίγουρα, μπορεί να υπάρχει, αλλά όχι σε 24ωρη βάση 365 ημέρες το χρόνο.
Άραγε μετά τις κορτιζόνες είναι το ίδιο ισορροπημένη συναισθηματικά?
Τί είπε η κοπέλα? Ναί, έχω σκλήρυνση, δεν είμαι καλά, το πολεμάω όμως, δεν παραιτούμε από τη ζωή, διεκδικώ, θέλω να αγαπήσω, θέλω να αγαπηθώ, κάνω θυσίες, αναγκάζω και τους γύρω μου να κάνουν θυσίες, όμως ζω στιγμές ευτυχίας όπως όλοι οι άλλοι άνθρωποι και πιστεύω πως η ζωή είναι ένα δώρο, όπως είπε.
ΟΚ. Δεν είπε ψέματα η γυναίκα, ήταν ειλικρινής. Είπε την αλήθεια της.
Με ΠΣ, ερωτεύτηκε, παντρεύτηκε, έκανε 3 παιδιά, και ζει ευτυχισμένη με την οικογένειά της.
Είπε όμως και ο γιατρός ότι η μορφή της νόσου που έχει η Κυριακή της επέτρεψε να προχωρήσει με τη ζωή της. Υπαινισόμενος ότι αν η Κυριακή είχε μια πιο επιθετική μορφή της νόσου, δεν θα μπορούσε να κάνει πολλά, και πρωτίστως δεν θα είχε γίνει μητέρα.
Άρα, θεωρώ, πως η συγκεκριμένη συνέντευξη δεν είχε σκοπό να κουκουλώσει τη σοβαρότητα της πάθησης.
Θαυμασμός και μπράβο? Δεν χωράνε εδώ. Θαυμασμός για ποιόν? Για την Κυριακή? Δεν νομίζω πως η Κυριακή πήγε στην εκπομπή για να εισπράξει θαυμασμό και μπράβο. Όχι, πήγε σε μία προσπάθεια ενημέρωσης, για να σπάσει την ρετσινιά του σκληρυντικού που υπάρχει σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Το είπε και η ίδια, ότι με τη διάγνωση έζησε κωμικοτραγικές καταστάσεις, με τους γονείς της να την κλαίνε ωσάν να ήταν ετοιμοθάνατη.