• καλησπέρα σε όλους!

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #71519  από lilian
 Δευ Μάιος 14, 2012 4:49 pm
Γειά σας! :)
Είμαι νέο μέλος.
Εδώ και τρία χρόνια κάνω θεραπεία με ιντερφερόνες.
είμαι 29 χρονών και μου εμφανίστηκε στα 23 μου αλλά
ένας κουκουρούκου γιατρος που είχα πάει δεν βρήκε τι έχω και έτσι προχώρησε η νόσος
μέχρι που ευτυχώς πήγα στον κατάλληλο γιατρό που μου έκανε τις κατάλληλες εξετάσεις και αφού διαγνώσθηκε οτι έχω σκπ ξεκίνησα την θεραπεία.
Μήπως μπορεί να μου πεί κάποιος τι μπορώ να πάρω για την μνήμη;
Ήδη παίρνω γκίνκο αλλά υπάρχει και κάτι καλύτερο;
 #71520  από DIMITRA1982
 Δευ Μάιος 14, 2012 4:53 pm
Καλωσορισες! Τι πρόβλημα έχεις με την μνήμη? Ξεχνάς εύκολα ή απλά δεν μπορείς να συγκεντρωθείς?
 #71583  από lilian
 Τρί Μάιος 15, 2012 2:28 pm
DIMITRA1982 έγραψε:Καλωσορισες! Τι πρόβλημα έχεις με την μνήμη? Ξεχνάς εύκολα ή απλά δεν μπορείς να συγκεντρωθείς?
ξεχνάω εύκολα. Βεβαια με το γκινκο που παίρνω έχει ελαττωθει το προβλημα αλλά θα ήθελα κάτι καλύτερο.
 #71585  από lilian
 Τρί Μάιος 15, 2012 2:34 pm
Mitsos83 έγραψε:Lilian kalwsirthes,

Ti eksetaseis ekane o giatros kai ti brhke se autes tis eksetaseis?

Poia htan ta sumptwmata ths prwths foras, ti genikotera sumptwmata exeis mexri shmera?

Poies interferones pairneis?

Ti einai to gkingko?

Auta ta oliga apo emena gia arxh kai kalh sunexeia..
Γειά σου Μήτσο!
μάγνητική έκανα και μου έκανε και παρακέντιση απο την σπονδυλικη στήλη.
ότι κάνουν σε όλους δηλαδη.
εγώ παίρνω το betaferon.
το γκίνκο είναι ΄ενα βότανο που βοηθάει την μνήμη.
εμένα με βοηθάει αλλά δεν είμαι όπως παλιά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος lilian την Τρί Μάιος 15, 2012 2:38 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #71586  από lilian
 Τρί Μάιος 15, 2012 2:37 pm
Petro! έγραψε:Καλησπέρα Λίλιαν

Το γκινγκο βοηθάει πάρα πολύ στη μνήμη αλλά και στην ενέργεια αρκεί να το πίνεις 3φορες την ημέρα τουλάχιστον.Παραλληλα θα πρέπει να βοηθήσεις και εσύ τον εαυτό σου με πιο εύπεπτες τροφές και λιγότερο επεξεργασμένες-μαγειρεμενες.
Ιντερφερόνη δεν μπορώ να καταλάβω γιατί παιρνεις,πλέον υπάρχουν έρευνες που αποδεικνύουν την αναποτελεσματικότητα τους απέναντι στην ΣΚΠ. http://ccsvitalk.gr/blog/?p=3503
Μπορώ να σου παραθέσω άμα θέλεις μια πλειάδα από λινκ για την αναποτελεσματικότητα της Ιντερφερόνης.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ενημερωθείς για την εξήγηση της ΣΚΠ μέσω της φλεβικής θεωρίας που κάνει τα πράγματα πιο κατανοητά για το πως εξελίσσεται η νόσος όπως και για το πως θα την σταματήσεις μονό με την διατροφή σου.Βοηθωντας παράλληλα το σώμα σου με συγκεκριμένες ασκησεις.

Προσωπικά 2 χρόνια μετά την πρώτη ώση δεν έχω καμιά αναπηρια.Και το μονό που κάνω είναι υγιεινή διατροφή και λίγη άσκηση
Καλώς ήρθες και έχουμε πολλα να πουμε στην συνεχεια.
Ξεκινα ριχνωντας μια ματια απο εδώ viewtopic.php?f=29&t=807

Γειά σου Πέτρο!
Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου!
θα το κοιτάξω αυτό που λες.
όντως η διατροφή κάνει θαύματα!
 #71588  από DIMITRA1982
 Τρί Μάιος 15, 2012 2:43 pm
Μηπως πιέζεσαι πολύ, γι'αυτο ξεχνας? Εγώ οταν πιέζομαι πολυ στην δουλειά, είναι στιγμές που δεν θυμαμαι ή θυμαμαι επιλεκτικά. Οταν είμαι ηρεμη και ξεκούραστει, ή πίνω καφέ με τις φίλες μου οτι και να πουμε δεν το ξεχναω. Πιστεύω και η ψυχολογία παίζει ρόλο.
 #71649  από billios
 Τρί Μάιος 15, 2012 11:46 pm
Καλησπερα lilian,σου ευχομαι καλη πορεια.
Για να εχεις μια σφαιρικη αποψη ζητα και την αποψη απο καποιον επισημο εκπροσωπο της BAYER ας πουμε για τις μελετες αυτες των 17 ετων,μην τρως ωμο οτι σου πλασαρουν.
 #71727  από lilian
 Τετ Μάιος 16, 2012 10:08 pm
billios έγραψε:Καλησπερα lilian,σου ευχομαι καλη πορεια.
Για να εχεις μια σφαιρικη αποψη ζητα και την αποψη απο καποιον επισημο εκπροσωπο της BAYER ας πουμε για τις μελετες αυτες των 17 ετων,μην τρως ωμο οτι σου πλασαρουν.
Σε ευχαριστώ πολύ Bilios!!! :)
και πάλι σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας και εύχομαι τα καλύτερα για όλους!!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος lilian την Πέμ Μάιος 17, 2012 6:44 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #71748  από lilian
 Πέμ Μάιος 17, 2012 11:18 am
DIMITRA1982 έγραψε:Μηπως πιέζεσαι πολύ, γι'αυτο ξεχνας? Εγώ οταν πιέζομαι πολυ στην δουλειά, είναι στιγμές που δεν θυμαμαι ή θυμαμαι επιλεκτικά. Οταν είμαι ηρεμη και ξεκούραστει, ή πίνω καφέ με τις φίλες μου οτι και να πουμε δεν το ξεχναω. Πιστεύω και η ψυχολογία παίζει ρόλο.
έχεις δίκιο!
εγώ και όταν είμαι καλά το παθαίνω.
ξεχνάω λέξεις ας πούμε.δυσκολεύομαι να τις θυμηθώ όταν θέλω.
ευτυχώς έχει μετριαστεί όμως η κατάσταση απο τότε που παίρνω το γκίνκο. :)