• Ώση??

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #7115  από sia_thessal
 Πέμ Ιούλ 16, 2009 3:52 pm
Έχει εδώ και δύο βδομάδες που όταν ανεβαίνω σκάλες χάνω την ισορροπία μου και πέφτω. Έχω σακατέψει τα γόνατά μου και τα δάχτυλα των ποδιών μου. Είναι αυτό σύμπτωμα ώσης? γνωρίζει κανείς ή είναι απλά απροσεξία? Δεν έχω πέσει βέβαια όσες φορές έχω ανέβει σκάλες αλλά έπεσα τρείς φορές εδώ και δύο βδομάδες αφού με έχει πιάσει φοβία, βλέπω σκάλα και τρέμω. :?
 #7117  από nikolaras
 Πέμ Ιούλ 16, 2009 4:16 pm
Se noiw8w me tis skales k egw ton idio fobo exw opws m exei eksigisei o fisiko8erapeuths m ayto simbainei gt einia psixologiko k fobomaste tis skales k epeidh ta podia mas uparxoun stigmes p dn dinoun ta neura swsta ere8ismata k xanoun to sigxrwnismo tous ta podia mas ... Wsh dn nomizw na einai apla prosexe ton bimatismo s k na pigeneis stis akres tis skalas na akoumpas kapou estw k toixo wste na ktlbnei o egkefalos mas to periballon p briskete ... Dokimasmeno ;)
 #7136  από Dhmhtrhs
 Πέμ Ιούλ 16, 2009 6:38 pm
Εγω εχω βγαλει τη μπογια απ το τοιχο αφου ανεβοκατεβαινω τις σκαλες παντα ακουμπώντας τα χερια, στο σπιτι.Προχτες επεσα με το μηχανακι, οταν σταματησα για να βγω σε δρομο κι εχασα την ισορροπια μου.Σταματημενος ων δεν επαθα τπτ μονο μια πληγουλα αφου το μηχανακι επεσε πανω στο ποδι μου.Εξω αποφευγω τις σκαλες αλλα δυστυχως υπαρχουν παντου οι ατιμες, στα δικαστηρια, στο δημο κτλ.Προτιμαω ομως 3-4 σκαλια απ το να περπατησω μεγαλυτερη αποσταση.Τωρα που ειναι καλοκαιρι περπατηστε στην αμμο, κανει καλο στην ισορροπια μου ειπε η φυσιοθεραπευτρια.
 #7141  από litsa
 Πέμ Ιούλ 16, 2009 7:53 pm
τι να πω και εγώ με τα πεσίματα ...αφού σας τα έχω περιγράψει...σήμερα κατάφερα να παω στον ορθοπεδικό..
μου είπε να συνεχίσω να παίρνω αντιφλεγμονώδη και να βγάλω ακτινογραφία..
εγώ από τον φόβο μου και το σοκ (μια η μόλυνση στο σπυρί )μια το πέσιμο ...δεν πηγα ακόμα..

στο θέμα μας: έχω παρατηρήσει ότι ενώ δεν έχω πρόβλημα αστάθειας κτλ.. πολλές φορές τελευταία πιάνω τον εαυτό μου να επισημαίνω στον εγκέφαλο μου ότι κατεβαίνω σκαλιά και να προσέχω... παλιά π.χ δεν νομίζω να χρειαζόμουν τόσο χρόνο να το αντιληφθώ...π.χ ότι έχει ένα ακόμα σκαλί για να κατέβω...- σε αυτό το λεπτό σημείο αν δεν το σκεφθώ θα νομίζω ότι είμαι στο...πλατύσκαλο με τα γνωστά αποτέλεσματα...

λέω εγώ τώρα - είναι η ...ιδέα μου?
:lol: :roll:
 #7146  από Maria77
 Πέμ Ιούλ 16, 2009 9:07 pm
Καλησπέρα και απο μένα :)
Λίτσα θα συμφωνήσω πως πάνω κάτω και εμένα μου συμβαίνει αυτό που περιγράφεις...όταν κυρίως κατεβαίνω σκαλιά πρέπει να είμαι πολύ συγκεντρωμένη...αν δεν είμαι νομίζω πως χάνω τον βηματισμό μου ή ότι έχω φτάσει στο τέλος της σκάλας ενώ υπάρχει ακόμη και άλλο σκαλί... :roll: Τί να πω...μάλλον οφείλεται στις βλάβες που έχουμε στον εγκέφαλο! Πιστεύω πως σχετίζεται με την ΣΚΠ, τώρα δεν θα το έλεγα ώση! Καλύτερα να το αναφέρεις στον γιατρό σου Σία ;)
 #7153  από Lena
 Πέμ Ιούλ 16, 2009 11:13 pm
ΟΧΙ ΡΕ ΚΟΠΕΛΕΣ ΤΗΣ ΛΙΤΣΑΣ ΚΑΘΑΡΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΣ, ΔΗΛ ΚΑΘΑΡΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ. ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ-ΟΜΩΣ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
ΕΣΕΙΣ ΚΟΥΡΑΖΕΣΤΕ ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΣΚΑΛΑ?
 #7158  από litsa
 Παρ Ιούλ 17, 2009 9:49 am
δεν νομίζω ΛΕνα!!
τι ψυχολογικό με τη σκάλα τώρα, αφού σου λέω ότι δεν έχω πρόβλημα αστάθειας... και κυρίως δεν μου είπαν οι γιατροί, και οι βλάβες στον εγκέφαλο είναι 3 και κάτι...

το παρατηρώ σας λέω όπως το λέει η μαρία77... θα ρωτήσω γιατρό και θα σας πω..!!!!!!!
:D
 #7159  από Στάθης
 Παρ Ιούλ 17, 2009 12:19 pm
Πολλές μπύρες μου φαίνεται πίνετε εκέι στην Ρόδο .........

Μην ανησυχείς πάντος γιατί δεν είναι κάτι επίμονο ώστε να υποδηλώνει κάποια ώση, οπότε ίσως να είναι κάποια προσωρινη δυσλειτουργία ενώς άτακτου νευρώνα που δεν έχει με τι να ασχοληθεί και παίζει μαζί σου ......

Πάντος ψυχολογικό είναι δεν είναι, πήγαινε σε doc άμεσα να σε κατευθύνει πιο σωστά !

Καλή δυναμη σου εύχομαι Λίτσα.
 #7161  από litsa
 Παρ Ιούλ 17, 2009 1:08 pm
ευχαριστω παιδιά!!
Στάθη μακάρι να έπινα - θα είχα και δικαιολογία!!

τεσπα θα δούμε και σε γιατρό να το πω δεν θέλω - ποιο πολύ μας τρελένουν... - ο νευρολόγος μου θα μου πει δεν είναι τίποτα... είμαι σίγουρη-

όσο για το γόνατο άστο, ενώ είναι καλά - λίγο χτύπημα - με πρήζουνε... κάνε ακτινα μην εχει ράγισμα... :o :o :o

νισάφι πια!!

ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!!!!!!!!!!!!!
 #7164  από Lena
 Παρ Ιούλ 17, 2009 1:26 pm
LITSA NOMIZW DEN SYNNENOITHIKAME. AFTO POU FENETAI NA NAI PSYXOGIKO. TO DIKO MOY OTI KOYRAZOMAI ANEVAINONTAS MIA SKALA DEN AKOYGETAI PSYXOLOGIKO.