• ΑΓΩΓΗ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗΣ ΜΕ ΧΑΠΙΑ

• Η κορτιζόνη είναι ένα φάρμακο το οποίο βοηθάει σημαντικά στην καταστολή των ώσεων της ΣΚΠ. Ερωτήματα και συζητήσεις για "Corticosteroids" εδώ.
Η κορτιζόνη είναι ένα φάρμακο το οποίο βοηθάει σημαντικά στην καταστολή των ώσεων της ΣΚΠ. Ερωτήματα και συζητήσεις για "Corticosteroids" εδώ.
 #70680  από DIMITRA1982
 Τετ Απρ 25, 2012 3:22 pm
Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει κάνει αγωγη με mendrol για αρκετο καιρό. Απο τις 15/01 επαιρνα κορτιζόνη σε χαπια και σταμάτησα σταδιακά στις 25/03, για αδυναμία στα πόδια. Απο τότε δεν νιώθω καλά. Βέβαια ήταν πολλά τα χαπιά. Εχω ταραχές, κρυάδες και πονάνε οι αρθώσεις μου. Εχει συμβεί σε κανέναν αυτο?
 #70681  από Π.Μ79
 Τετ Απρ 25, 2012 3:50 pm
Η κορτιζόνη δρα διαφορετικά στον καθένα μας.
Άλλοι είναι μια χαρά, άλλοι έχουν ένα σωρό παρενέργειες.

Αυτό πρέπει να το συζητήσεις με το γιατρό σου.
Ό,τι και αν σου πει ο καθένας μας, όσο και αν μοιάζει με την περίπτωσή σου, δε σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθήσεις τον ίδιο δρόμο.
 #70683  από Στάθης
 Τετ Απρ 25, 2012 5:05 pm
Κατά την γνώμη μου, η αγωγή κορτιζόνης σε χάπια για 2 μήνες, εκτός το ότι δεν θεωρείται καν σωστή θεραπεία για την ΣΚΠ (βέβαια να μου πεις και πια είναι...) .... το πιο πιθανό είναι να δημιουργήσει σοβαρές παρενέργειες και προβληματικό στομάχι.....

Πιθανά, να μην υπάρχει κανένας λόγος να πάρεις κορτιζόνη σε χάπια πάρα μόνο όταν συνοδεύεται από μια τριήμερη ή πενταήμερη ενδοφλέβια χορήγηση κορτιζόνης, που τότε είναι αρκετά χρήσιμη σαν θεραπεία, αλλά και για την προσαρμογή του εκάστοτε οργανισμού στην σωστή επανεκκίνηση παραγωγής κορτιζόνης (ναι η κορτιζόνη παράγεται από τον ίδιο τον οργανισμό) ...

Ρώτα τον γιατρό σου γιατί σε πλάκωσε σε τόσα χάπια, χωρίς καν την ενδοφλέβια αρχή τους ..... διότι πολύ πιθανά να είναι άχρηστα και επικίνδυνα..... όπως και φαίνεται από την ανάρτησή σου.

Καλή δύναμη και περαστικά ! :handgestures-salute:
 #70701  από DIMITRA1982
 Τετ Απρ 25, 2012 8:20 pm
Σας ευχαριστώ για την βοήθεια!!!
Δεν είχα υποτροπή όταν ξεκίνησα την αγωγή. Μου είπα οτι επειδή παιρνω το gylenia δεν επιτρέπονται άλλα φάρμακα στον οργανισμό μου και έπρεπε να κάνω αυτη την αγωγή για να με βοηθήσει στην βάδιση. Με ξεκίνησε με 3 medrol των 16 για ένα μήνα και μέτά σταδιακή μείωση. Πάντως πράγματι το στομάχι μου είναι παρα παρα πολύ χάλια....