• Συνταξη απο ΟΑΕΕ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #69877  από bill361
 Πέμ Απρ 05, 2012 11:04 am
Φιλες και φιλοι καλημερα .Ειμαι καινουργιος στην παρεα σας ,μιας και πριν απο 7 μηνες εμαθα οτι πασχω απο σκληρυνση ,αφου καποια χρονια τωρα που ειχα διαφορα συμπτωματα ,οπως πονους στα γονατα ,μουδιασματα κτλ ετρεχα σε διαφορους γιατρους(ορθοπεδικους ,ρευματολογους,παθολογους) και κανενας δεν με ειχε παραπεμψει σε νευρολογο για να διαγνωσει την παθηση ,αλλα μου ελεγαν οτι μ....κια μπορειται να φανταστειτε ,μεχρι που ενας ρευματολογος που ειχε πει ,οτι πασχω απο την "νοσο ανησυχων ποδιων".Τελος παντων πριν απο 7 μηνες ,που επιδεινωθηκε και το προβλημα ασταθειας που εχω ,πηγα σε νευρολογο ,ο οποιος με παρεπεμψε σε μαγνητικες τομογραφιες και ανακαλυψαμε το πραγματικο προβλημα και απο εκει και περα ακολουθησα τις γνωστες σε ολους σας διαδικασιες..
Θα ηθελα λοιπον να ρωτησω ,εαν καποιος ξερει , το εξης :
Ειμαι 47 χρονων και ασφαλισμενος στον ΟΑΕΕ(πρωην ΤΕΒΕ) εδω και 26 χρονια περιπου .Περασα λοιπον προσφατα απο την υγεονομικη επιτροπη και μου εδωσε ποσοστο αναπηριας 67 % με παραπαρεση ..λογω οτι τωρα ειμαι στην διαδικασια διακοπης ,απο την εφορια και καταθεσης των απαιτουμενων δικαιολογιτικων για την συνταξη ,θα ηθελα να ρωτησω εαν ισχυει ο νομος 612|77 που μπορω με τα χρονια που εχω ασφαλισμενος ,να διεκδικησω πληρη συνταξη και τι πρεπει να κανω.

Ευχαριστω ..
Βασιλης
 #69881  από Nick.
 Πέμ Απρ 05, 2012 11:23 am
bill361 έγραψε:Φιλες και φιλοι καλημερα .Ειμαι καινουργιος στην παρεα σας ,μιας και πριν απο 7 μηνες εμαθα οτι πασχω απο σκληρυνση ,αφου καποια χρονια τωρα που ειχα διαφορα συμπτωματα ,οπως πονους στα γονατα ,μουδιασματα κτλ ετρεχα σε διαφορους γιατρους(ορθοπεδικους ,ρευματολογους,παθολογους) και κανενας δεν με ειχε παραπεμψει σε νευρολογο για να διαγνωσει την παθηση ,αλλα μου ελεγαν οτι μ....κια μπορειται να φανταστειτε ,μεχρι που ενας ρευματολογος που ειχε πει ,οτι πασχω απο την "νοσο ανησυχων ποδιων".Τελος παντων πριν απο 7 μηνες ,που επιδεινωθηκε και το προβλημα ασταθειας που εχω ,πηγα σε νευρολογο ,ο οποιος με παρεπεμψε σε μαγνητικες τομογραφιες και ανακαλυψαμε το πραγματικο προβλημα και απο εκει και περα ακολουθησα τις γνωστες σε ολους σας διαδικασιες..
Θα ηθελα λοιπον να ρωτησω ,εαν καποιος ξερει , το εξης :
Ειμαι 47 χρονων και ασφαλισμενος στον ΟΑΕΕ(πρωην ΤΕΒΕ) εδω και 26 χρονια περιπου .Περασα λοιπον προσφατα απο την υγεονομικη επιτροπη και μου εδωσε ποσοστο αναπηριας 67 % με παραπαρεση ..λογω οτι τωρα ειμαι στην διαδικασια διακοπης ,απο την εφορια και καταθεσης των απαιτουμενων δικαιολογιτικων για την συνταξη ,θα ηθελα να ρωτησω εαν ισχυει ο νομος 612|77 που μπορω με τα χρονια που εχω ασφαλισμενος ,να διεκδικησω πληρη συνταξη και τι πρεπει να κανω.

Ευχαριστω ..
Βασιλης

Βασίλη, θα διεκδικήσεις σύνταξη γήρατος ή αναπηρική σύνταξη?
Απλώς πας στον ΟΑΕΕ και σου δίνουν οδηγίες και κατευθύνσεις. Θα πρέπει να συγκεντρώσεις όλα σου τα ένσημα και να τα καταθέσεις για καταμέτρηση, όπως θα έκανες και για τη σύνταξη γήρατος. Μετά αυτοί με βάση των αριθμό ενσήμων θα σου αποδώσουν και την ανάλογη σύνταξη. Εμένα ο άντρας μου που είχε ένσημα και από τον ΟΑΕΕ και από το ΙΚΑ, παίρνει ένα ποσό από τον ΟΑΕΕ και ένα από το ΙΚΑ, μαζί μεν αλλά στο χαρτί αναγράφεται ότι είναι από διαφορετικά ταμεία. Θεωρείται δε, συνταξιούχος του ΟΑΕΕ, αλλά έχει βιβλιάριο υγείας του ΙΚΑ. :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars:

Αν θέλεις να πάρεις σύνταξη γήρατος, φαντάζομαι πως η διαδικασία θα είναι πάλι η ίδια, όμως, τα λεφτά είναι λιγότερα. Ειδικά αν πρόκειται να πάρεις μειωμένη (που νομίζω πως μειωμένη θα πάρεις με 26 χρόνια). Το μόνο καλό είναι που δεν θα χρειάζεται να περνάς επιτροπή κάθε δύο χρόνια.

Βασικά, πήγαινε στον ΟΑΕΕ και ρώτα. Οι διαδικασίες είναι απλές, απλώς είναι χρονοβόρες.
 #69907  από bill361
 Πέμ Απρ 05, 2012 3:46 pm
Παιδια ευχαριστω για τις συμβουλες..
Γιαννη το ειχα διαβασει ,το topic που εβαλες ,απλα λογω οτι εχουν αλλαξει καποια πραγματα στο ασφαλιστικο ,δεν γνωριζω αν εχει αλλαξει κατι και σε αυτο και σιγουρα οι υπαληλοι του ΤΕΒΕ θα με καθοδηγησουν ,αλλα σιγουρα ολοι ,δεν τα ξερουν ολα και πρεπει να εχω και εγω εναν μπουσουλα..
 #69972  από Κώστας
 Παρ Απρ 06, 2012 12:38 pm
Βασίλη,
ο νόμος ισχύει ακόμη και μάλιστα έχει γίνει επέκτασή του σύμφωνα με την εγκύκλιο 54 του Ο.Α.Ε.Ε, η οποία (επέκταση) εν συντομία λέει πως οι διατάξεις του άρθρου 1 του Ν.612/77 θα εφαρμόζονται και στους ασφαλισμένους των ασφαλιστικών Οργανισμών αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, οι οποίοι πάσχουν από κυστική ίνωση ή μόνιμη ορθοκυστική διαταραχή εφόσον για τις παθήσεις τους αυτές διαπιστωθεί ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%.

Εννοείται πως συμφέρει να πάρεις σύνταξη γήρατος παρά αναπηρική. Η σύνταξη γήρατος που θα πάρεις θα είναι πλήρης. Τα χρόνια που σου χρειάζονται για την συμπλήρωση της 35/τίας θα συνυπολογιστούν αλλά στην μικρότερη ασφαλιστική κατηγορία.
Ενδεικτικά σου αναφέρω πως εμένα με 17 χρόνια κανονικής ασφάλισης μου βγήκε σύνταξη ύψους 1150 € μικτά.