• ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΜΑΔΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΣΚΠ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #69724  από Π.Μ79
 Δευ Απρ 02, 2012 10:47 pm
Hans Chr. Andersen έγραψε:Ένας πολύ μεγάλος αριθμός ασθενών με σκλήρυνση δεν είναι ανάπηρος 67%, την στιγμή της διάγνωσης ούτε και τα αμέσως επόμενα χρόνια, είναι ακόμα ικανότατος να δουλέψει, έτσι δεν είναι; γιατί πρέπει να γίνει από την αρχή μια τέτοια "διάκριση αναπηρίας" (που σημαίνει εν δυνάμει κοινωνική περιθωριοποίηση) χωρίς να υπάρχει στην πραγματικότητα;
Εδώ Χανς είσαι λάθος.

Προσωπικά επί πολλά χρόνια η ειδικότητά μου ήταν να δουλεύω πολλές ώρες μες τη ζέστη.
Πλέον, έστω και αν περπατάω, δε μπορώ να το κάνω αυτό λόγω σκλήρυνσης.
Θεωρούμαι ''υγιής'' ή ''ικανός'' να εργαστώ?

Να πετάξω τόσα χρόνια σπουδών για να κάνω κάποια άλλη εργασία?
Ακόμα και αυτό πλέον με την κατάσταση στη χώρα, είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο.

Μην παρεξηγηθώ, δε συγκρίνω τον εαυτό μου με παιδιά που έχουν κινητικό πρόβλημα.
Αυτά τα παιδιά θα έπρεπε να έχουν ποσοστό πολύ υψηλότερο.
Οι υπόλοιποι θεωρούνται οκ?

Δε νομίζω.
 #69737  από Nick.
 Τρί Απρ 03, 2012 11:03 am
Hans Chr. Andersen έγραψε:Δεν είναι καθόλου αυτονόητο δικαίωμα ενός ασθενή αυτό που βάζει η ομάδα σας σαν πρώτο αίτημα της: ποσοστό αναπηρίας (Π.Α.) 67% με τη διάγνωση της νόσου ... Ένας πολύ μεγάλος αριθμός ασθενών με σκλήρυνση δεν είναι ανάπηρος 67%, την στιγμή της διάγνωσης ούτε και τα αμέσως επόμενα χρόνια, είναι ακόμα ικανότατος να δουλέψει, έτσι δεν είναι; γιατί πρέπει να γίνει από την αρχή μια τέτοια "διάκριση αναπηρίας" (που σημαίνει εν δυνάμει κοινωνική περιθωριοποίηση) χωρίς να υπάρχει στην πραγματικότητα;

Είχα την εντύπωση ότι και πριν σου έδιναν το 67% με τη διάγνωση, αλλά για να πάρεις επίδομα ή σύνταξη, έπρεπε να πληρείς και κάποια επιπλέον κριτήρια, δηλαδή να αναγράφεται στην γνωμάτευση ότι έχεις σπαστική παραπάρεση. Γι'αυτό και όλοι πήγαιναν με τα μπαστούνια στις επιτροπές. Κάνω λάθος?
Οι κοινωνικές παροχές δεν είναι "διακρίσεις αναπηρίας", είναι αυτονόητο δικαίωμα καθενός που πάσχει από μία τέτοια νόσο δεδομένου ότι ζει σε μία ανθρωπιστική κοινωνία.
Είναι πολύ άσχημο, μία κυβέρνηση, μία κοινωνία, να θεωρεί ότι αναπηρία σημαίνει καθήλωση, και να μετράει το ποσοστό αναπηρίας με το κατά πόσο είσαι καθηλωμένος και ανήμπορος. Ανάπηρος δεν σημαίνει ανήμπορος ούτε ανίκανος. Σίγουρα, όμως, με τα νέα δεδομένα ανάπηρος θα σημαίνει αβοήθητος.

ΝΑΙ στο ποσοστό αναπηρίας 67% με τη διάγνωση.
Μπορεί ένας πολύ μεγάλος αριθμός ασθενών με σκλήρυνση να μπορεί τη στιγμή της διάγνωσης και τα αμέσως επόμενα χρόνια να δουλέψει?
Κατ'αρχήν τη στιγμή της διάγνωσης δεν νομίζω να μπορεί, γιατί αν μπορούσε δεν θα έτρεχε στους γιατρούς να γίνει η διάγνωση.
Όσο για τα αμέσως επόμενα χρόνια, δεδομένου ότι θα επανέλθει πλήρως, σωματικά και ψυχικά, θεωρητικά, θα μπορούσε για κάποια χρόνια να βγάλει ένα μεροκάματο, ανάλογα πάντα και με το τί δουλειά καλείται να κάνει.
Θα πρέπει λοιπόν, να παίρνουμε ένα ένα τα επαγγέλματα, και έναν έναν τους ασθενείς, και ένα ένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, για να κρίνουμε κατά πόσο μπορούν ακόμη να δουλέψουν. Συμβαίνει κάτι τέτοιο με τον νέο τρόπο αξιολόγησης? Δεν νομίζω. Αυτό είναι το πρόβλημα. Αφαιρούν το 67% με τη διάγνωση, χωρίς όμως να φροντίζουν ώστε να μπορούν να διακρίνουν και να αξιολογούν πραγματικά την αναπηρία σε μία ιδιόρρυθμη πάθηση όπως η ΠΣ.

Αλλά ποιό είναι αυτό το επάγγελμα που μπορεί κάποιος με ΠΣ να ασκήσει επί ίσοις όροις με έναν που δεν έχει ΠΣ, ώστε να πούμε ότι η αναπηρία του δεν τον περιθωριοποιεί επαγγελματικά?
Δεν αναφέρομαι σε τεχνικά, μεταποιητικά, κατασκευαστικά και άλλα επαγγέλματα που χρειάζονται σωματική δύναμη και αντοχή. Εκεί το παιχνίδι είναι χαμένο.
Ακόμη κι ένας περιπτεράς (που θεωρείται εύκολο επάγγελμα), που δεν μπορεί να γράψει από τον κλώνο, ή που ξεχνάει και μπερδεύεται στις απλές μαθηματικές πράξεις, θα είχε πρόβλημα.
Ξύπνα το πρωί, άλλαξε δύο λεωφορεία, και πήγαινε στην δουλειά σου να δουλέψεις οκτάωρο επί έναν χρόνο με ΠΣ. Γίνεται? Εγώ το βλέπω χλωμό. Κι αν γίνεται θα γίνεται σε λίγες περιπτώσεις, για λίγα χρόνια, οπότε, χαλάλι τους, ας παίρνουν τα λεφτά τσάμπα. Εδώ τόσοι και τόσοι τα τρώνε γιατί όχι και αυτοί. Πόσοι να είναι ποιά?

Όταν το κράτος αφήνει τους ασθενείς και τους ανάπηρους αβοήθητους με πρόσχημα την ικανότητα, τότε αυτόματα γεννιέται μία στρατιά απελπισμένων που συμπαρασύρουν την κοινωνία στο σύνολό της στην νοσηρότητα.

Θα τα βρούμε μπροστά μας.
 #69738  από Γιάννης
 Τρί Απρ 03, 2012 11:32 am
Μήπως, λέω μήπως πρέπει να μπει ως στοιχειώδης προϋπόθεση συμμετοχής στο φόρουμ το κάθε μέλος να μας περιγράφει την κατάστασή του;
Είναι δυνατόν να υπάρχουν στο φόρουμ άτομα (ποιος ξέρει πόσα;) που τα βγάζουν δύσκολα οικονομικά και είναι υποχρεωμένα να «λούζονται» τις αμφισβητήσεις κάποιων;
Είναι δυνατόν, εγώ προσωπικά, να αγωνιώ αν αύριο θα έχω να κάνω τις φυσικοθεραπείς μου και καπάκι να ακούω του καθενός τη μουσαντένια διατριβή στην πολιτική οικονομία;
Είναι δυνατόν το κράτος-ληστής να βρίσκει συμμάχους στο θολό ιντερνετικό πρόσωπο κάποιων βολεμένων ασυμπτωματικών;

Είναι δυνατόν;
 #69741  από Γιάννης
 Τρί Απρ 03, 2012 12:38 pm
Petro! έγραψε:Και εσένα ποιος σου είπε ότι μετά από 2 χρόνια παρακολούθησης τους φόρουμ ότι έγινα μέλος για να διευρύνω τον κοινωνικό μου κύκλο. Με άτομα όπως εσύ.Θελει προσεκτική επιλογή που θα στείλεις ΠΜ και με ποιους θα κρατήσεις επαφή.
Παραταυτα έυχομαι να είσαι παντα καλα!
Τράτζικ
Εγώ τώρα τι θα κάνω που είχα όνειρο ζωής να σε γνωρίσω ε;
Κι εσύ να είσαι πάντα καλά, αυτό μας έλειπε να το ρίξουμε στο voodoo
 #69743  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Απρ 03, 2012 2:14 pm
Γιάννης έγραψε:Μήπως, λέω μήπως πρέπει να μπει ως στοιχειώδης προϋπόθεση συμμετοχής στο φόρουμ το κάθε μέλος να μας περιγράφει την κατάστασή του;
Είναι δυνατόν να υπάρχουν στο φόρουμ άτομα (ποιος ξέρει πόσα;) που τα βγάζουν δύσκολα οικονομικά και είναι υποχρεωμένα να «λούζονται» τις αμφισβητήσεις κάποιων;
Είναι δυνατόν, εγώ προσωπικά, να αγωνιώ αν αύριο θα έχω να κάνω τις φυσικοθεραπείς μου και καπάκι να ακούω του καθενός τη μουσαντένια διατριβή στην πολιτική οικονομία;
Είναι δυνατόν το κράτος-ληστής να βρίσκει συμμάχους στο θολό ιντερνετικό πρόσωπο κάποιων βολεμένων ασυμπτωματικών;

Είναι δυνατόν;
:bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :greetings-clappingyellow: :greetings-clappingyellow: :greetings-clappingyellow: :greetings-clappingyellow: :greetings-clappingyellow: :greetings-clappingyellow: :greetings-clappingyellow:
 #69744  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Απρ 03, 2012 2:16 pm
Nick. έγραψε:
Hans Chr. Andersen έγραψε:Δεν είναι καθόλου αυτονόητο δικαίωμα ενός ασθενή αυτό που βάζει η ομάδα σας σαν πρώτο αίτημα της: ποσοστό αναπηρίας (Π.Α.) 67% με τη διάγνωση της νόσου ... Ένας πολύ μεγάλος αριθμός ασθενών με σκλήρυνση δεν είναι ανάπηρος 67%, την στιγμή της διάγνωσης ούτε και τα αμέσως επόμενα χρόνια, είναι ακόμα ικανότατος να δουλέψει, έτσι δεν είναι; γιατί πρέπει να γίνει από την αρχή μια τέτοια "διάκριση αναπηρίας" (που σημαίνει εν δυνάμει κοινωνική περιθωριοποίηση) χωρίς να υπάρχει στην πραγματικότητα;

Είχα την εντύπωση ότι και πριν σου έδιναν το 67% με τη διάγνωση, αλλά για να πάρεις επίδομα ή σύνταξη, έπρεπε να πληρείς και κάποια επιπλέον κριτήρια, δηλαδή να αναγράφεται στην γνωμάτευση ότι έχεις σπαστική παραπάρεση. Γι'αυτό και όλοι πήγαιναν με τα μπαστούνια στις επιτροπές. Κάνω λάθος?
Οι κοινωνικές παροχές δεν είναι "διακρίσεις αναπηρίας", είναι αυτονόητο δικαίωμα καθενός που πάσχει από μία τέτοια νόσο δεδομένου ότι ζει σε μία ανθρωπιστική κοινωνία.
Είναι πολύ άσχημο, μία κυβέρνηση, μία κοινωνία, να θεωρεί ότι αναπηρία σημαίνει καθήλωση, και να μετράει το ποσοστό αναπηρίας με το κατά πόσο είσαι καθηλωμένος και ανήμπορος. Ανάπηρος δεν σημαίνει ανήμπορος ούτε ανίκανος. Σίγουρα, όμως, με τα νέα δεδομένα ανάπηρος θα σημαίνει αβοήθητος.

ΝΑΙ στο ποσοστό αναπηρίας 67% με τη διάγνωση.
Μπορεί ένας πολύ μεγάλος αριθμός ασθενών με σκλήρυνση να μπορεί τη στιγμή της διάγνωσης και τα αμέσως επόμενα χρόνια να δουλέψει?
Κατ'αρχήν τη στιγμή της διάγνωσης δεν νομίζω να μπορεί, γιατί αν μπορούσε δεν θα έτρεχε στους γιατρούς να γίνει η διάγνωση.
Όσο για τα αμέσως επόμενα χρόνια, δεδομένου ότι θα επανέλθει πλήρως, σωματικά και ψυχικά, θεωρητικά, θα μπορούσε για κάποια χρόνια να βγάλει ένα μεροκάματο, ανάλογα πάντα και με το τί δουλειά καλείται να κάνει.
Θα πρέπει λοιπόν, να παίρνουμε ένα ένα τα επαγγέλματα, και έναν έναν τους ασθενείς, και ένα ένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, για να κρίνουμε κατά πόσο μπορούν ακόμη να δουλέψουν. Συμβαίνει κάτι τέτοιο με τον νέο τρόπο αξιολόγησης? Δεν νομίζω. Αυτό είναι το πρόβλημα. Αφαιρούν το 67% με τη διάγνωση, χωρίς όμως να φροντίζουν ώστε να μπορούν να διακρίνουν και να αξιολογούν πραγματικά την αναπηρία σε μία ιδιόρρυθμη πάθηση όπως η ΠΣ.

Αλλά ποιό είναι αυτό το επάγγελμα που μπορεί κάποιος με ΠΣ να ασκήσει επί ίσοις όροις με έναν που δεν έχει ΠΣ, ώστε να πούμε ότι η αναπηρία του δεν τον περιθωριοποιεί επαγγελματικά?
Δεν αναφέρομαι σε τεχνικά, μεταποιητικά, κατασκευαστικά και άλλα επαγγέλματα που χρειάζονται σωματική δύναμη και αντοχή. Εκεί το παιχνίδι είναι χαμένο.
Ακόμη κι ένας περιπτεράς (που θεωρείται εύκολο επάγγελμα), που δεν μπορεί να γράψει από τον κλώνο, ή που ξεχνάει και μπερδεύεται στις απλές μαθηματικές πράξεις, θα είχε πρόβλημα.
Ξύπνα το πρωί, άλλαξε δύο λεωφορεία, και πήγαινε στην δουλειά σου να δουλέψεις οκτάωρο επί έναν χρόνο με ΠΣ. Γίνεται? Εγώ το βλέπω χλωμό. Κι αν γίνεται θα γίνεται σε λίγες περιπτώσεις, για λίγα χρόνια, οπότε, χαλάλι τους, ας παίρνουν τα λεφτά τσάμπα. Εδώ τόσοι και τόσοι τα τρώνε γιατί όχι και αυτοί. Πόσοι να είναι ποιά?

Όταν το κράτος αφήνει τους ασθενείς και τους ανάπηρους αβοήθητους με πρόσχημα την ικανότητα, τότε αυτόματα γεννιέται μία στρατιά απελπισμένων που συμπαρασύρουν την κοινωνία στο σύνολό της στην νοσηρότητα.

Θα τα βρούμε μπροστά μας.
:bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :greetings-clappingyellow: :greetings-clappingyellow: :greetings-clappingyellow: :greetings-clappingyellow: :greetings-clappingyellow:
 #69746  από Γιάννης
 Τρί Απρ 03, 2012 2:39 pm
Αυτοί που εκτίθενται καθημερινά είναι οι Πάγκαλοι της θεωρητικής παπαρολογίας που το μόνο που προσφέρουν είναι τάχαμου ξερολίαση και εκνευρισμό στους υπόλοιπους.
Hans Chr. Andersen έγραψε:και ναι είμαι από τους βολεμένους, κοντεύω 2 χρόνια άνεργος (όχι δεν απολύθηκα εξαιτίας της σκλήρυνσης), τη βγάζω με δανεικά (και όπως πάει το πράγμα αγύριστα) από φίλους και που και που δουλεύοντας μαύρα, άδειες και ρεπό άλλων.
Ναι ναι πες με και μ@λ@κ@ που πιθανολόγησα, αφού τόσο καιρό απαξιούσες να ασχοληθείς με πράγματα που δεν προήγαγαν τον εγωισμό σου. Πάντως είμαι χαρούμενος, η μαιευτική μέθοδος λειτούργησε.
Πάρτο αλλιώς γιατί θα βρεις, μαζί μου δεν τα βγάζεις εύκολα πέρα (νομίζω το ξέρεις από το πρόσφατο παρελθόν ή κάνω λάθος mr always somewhere;)
 #69747  από elina
 Τρί Απρ 03, 2012 2:56 pm
Γιάννης έγραψε: Είναι δυνατόν το κράτος-ληστής να βρίσκει συμμάχους στο θολό ιντερνετικό πρόσωπο κάποιων βολεμένων ασυμπτωματικών;
Είναι δυνατόν;
Νομίζω πως ασυμπτωματικός ασθενής με ΣΚΠ δεν υπάρχει. Άλλος έχει βαρύτερα, άλλος ελαφρύτερα (πάντα με την προοπτική να βαρύνουν) συμπτώματα. ΄
Είναι λάθος και πολύ κρίμα οι ίδιοι οι ασθενείς να κάνουν διακρίσεις και να μην επιτρέπεται να μιλήσει κάποιος που μπορεί ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ (ή και για πάντα) και περπατάει μόνος του.
Επίσης είναι κρίμα να χρειάζεται να απολογηθεί κάποιος που δεν επιβιώνει από το ταμείο ανεργίας ή από τα διάφορα επιδόματα. Καταλαβαίνω ότι είναι και της εποχής σύμπτωμα αυτό, και ίσως επιτείνεται σε ένα φόρουμ ασθενών που και πριν την οικονομική κρίση αντιμετώπιζαν εργασιακά προβλήματα, αλλά άποψη μπορούμε να έχουμε όλοι και θα πρέπει να κρίνεται η άποψή μας για το συγκεκριμένο κάθε φορά θέμα κι όχι η προσωπική μας κατάσταση.
Διαφορετικά και στο θέμα "Σχέσεις" καλό θα ήταν να μην μιλάνε οι όμορφες γυναίκες, γιατί αυτές πάντα εύρισκαν και πάντα θα βρίσκουν γκόμενο, ανεξαρτήτως σκλήρυνσης, σωστά;
 #69753  από κατερινα 55
 Τρί Απρ 03, 2012 3:34 pm
PETRO ΕΓΡΑΨΕ

Ξύπνιο παλικάρι φαίνεσαι!Κοίτα τα παρακατω σχόλιο. Για τι σου μοιάζει?
Ασθενής ή νευρολόγος?
Εγώ θα πάρω τη κουρτίνα 2
manoula 2 έγραψε:ΕΓΩ 3 ΧΡΟΝΙΑ [ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΚΠ ΕΚΑΝΑ ΑΤΥΠΗ ΛΟΙΜΩΔΗ ΜΟΝΟΠΥΡΗΝΩΣΗ!!!!..ΕΓΩ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΑΝΟΣΟ!!!!!Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ!!!!

ΩΣΤΕ ΕΤΣΙ manoula2!!!ΕΙΣΑΙ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ ΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!!!!ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΡΥΒΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ,ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΒΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ;;;;;ΝΤΡΟΠΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΣΤΗΘΕΙΣ ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ.ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ...ΑΝΤΡΙΚΕΙΑ ΣΤΑΣΗ....ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΚΠ.ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΦΟΡΑ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΛΟΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ.ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ.ΜΗ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΙΟΥΣ. :whistle: :whistle: ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΥΠΟΛΗΨΕΙΣ ΔΕΝ ΘΙΓΟΥΜΕ!
 #69755  από George Good News
 Τρί Απρ 03, 2012 3:54 pm
πω πω μου θυμιζει φρουτοπια, εκει που οι μαναβηδες ντυνοντουσαν φρουτα και λαχανικα για να τα ξεγελασουν! Δηλ οπου μαναβηδες=νευρολογοι! :confusion-seeingstars:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 14