• sxeseis...

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #63265  από litsa
 Παρ Νοέμ 04, 2011 10:05 am
συμφωνώ με εύα και Γιάννη...
ναι δεν πρεπει να μεινεις αδρανής..
 #63288  από Nick.
 Παρ Νοέμ 04, 2011 10:47 am
giannis έγραψε:Κατ' αρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον όλους. Και για το χρόνο που δώσατε για να προβληματιστείτε και μου γράψετε τις σκέψεις σας. Το πρόβλημα είναι ακόμη δυσκολότερο, ωστόσο. Η δικιά μου δεν πάει σε γιατρό. Κατάφερα να τη φέρω σε επαφή με ψυχίατρο μετά από προσπάθειες 2 και πλέον μηνών και το αποτέλεσμα ήταν να τουμπάρει το γιατρό και να τον πείσει ότι προσπαθώ να τη βγάλω τρελή για να της πάρω το παιδί. Μάλιστα, έκλεισαν ραντεβού για μένα με τον ψυχίατρο, τον οποίο μετά χαρακτήριζε "ο γιατρός του Γιάννη"!!!
:scared-shocked: :scared-shocked: Αφότου σου έκλεισαν το ραντεβού με τον ψυχίατρο κλπ. πήγες ξανά εσύ εκεί μόνος σου να ρωτήσεις τον ψυχίατρο τί τελικά πρέπει να γίνει? Όντως θεωρεί πως η γυναίκα σου είναι σε θέση να μεγαλώσει παιδί και εσύ όχι? Ζήτησες τη βοήθειά του εκ νέου? Του είπες όσα έγιναν με τη μητέρα σου?
Δεν μου φαίνεται περίεργο που "έκλεισαν ραντεβού για σένα με τον ψυχίατρο". Και μπορεί η γυναίκα σου αυθαίρετα να έλεγε "ο γιατρός του Γιάννη", αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο γιατρός έκανε διάγνωση ότι η γυναίκα σου είναι καλά και εσύ προβληματικός.

Και εγώ, πριν από 2 χρόνια που έκλεισα ραντεβού για τον άντρα μου στον ψυχίατρο, πήγε τον είδε και μετά έκλεισαν ραντεβού για μένα και πήγα και εγώ, όπου μου έκανε και εμένα ερωτήσεις σχετικά με εμένα κλπ. Μετά πήγαμε και οι δύο μαζί και του συνταγογράφησε αντικαταθλιπτικά.
giannis έγραψε:Στη μητέρα μου δεν έχω πει για τη σκπ (η μητέρα μου έχει χάσει ένα παιδί και νομίζω θα είναι βαρύ -ψυχολογικά- να μάθει). Πριν από 20 ημέρες επιτέθηκε στη μητέρα μου και την έστειλε -μετά από ξυλοδαρμό- στο νοσοκομείο. Ράμματα, διάσειση, μετατόπιση γνάθου, ραγισμένα πλευρά... Ευτυχώς αποφύγαμε τα χειρότερα. Εκείνη την ημέρα της είπε "ο γιός σου έχει σκλήρυνση κατά πλάκας και παίρνει ψυχοφάρμακα". Την επόμενη ημέρα πήρε πολλά πράγματα αξίας από το σπίτι μας, και το πλέον πολύτιμο, το παιδί μας, κι έφυγε.
Πήγες στην αστυνομία? Πήρες χαρτιά από το νοσοκομείο που να πιστοποιούν τον ξυλοδαρμό της μητέρας σου? Της έκανες μήνυση? Της έκανε μήνυση και η μητέρα σου?
Τί εννοείς αποφύγατε τα χειρότερα? Ποιά χειρότερα?
giannis έγραψε:Από τότε έχει τελειώσει για μένα, αλλά δεν βλέπω το γιό μου. Νοιάζομαι και πονάω για το μικρό μου... Και σκέφτομαι κι εκείνη... Είναι άρρωστη.
Ναί, είναι άρρωστη και πρέπει να διατηρείς επαφή σε χαμηλούς τόνους, να μην την εκνευρίζεις γιατί έχει στα χέρια της μικρό παιδί, να προσπαθείς να την πείθεις να σου εμπιστεύεται το παιδί κάποιες ώρες, ίσως και μέρες. Σιγά, σιγά να αρχίσει το παιδί να έρχεται στα χέρια σου και να ηρεμεί και αυτή γιατί είναι επικίνδυνη η κατάσταση. Με τη λογική δεν θα καταλάβει και με την πίεση θα εκτροχιαστεί. Θέλει αθόρυβες κινήσεις. Στο μεταξύ χρειάζεται βοήθεια και αυτή, και εσύ, και το παιδί σας. Αυτή χρειάζεται βοήθεια από γιατρό, εσύ από δικηγόρο, και το παιδί από τους υπόλοιπους συγγενείς για να νιώσει σιγουριά.
giannis έγραψε:Κι εγώ έχω το πρόβλημά μου, αλλά εγώ της το είχα πει από την πρώτη βραδιά. Στα ίσια. Και ρωτήσαμε τους γιατρούς όταν έμεινε έγκυος, σε σχέση με τη σκπ. Εκείνη δεν είχε πει τίποτε, ούτε και κανείς από την οικογένειά της. Αγωγή δεν έχω δει να παίρνει ποτέ. Μπορεί και να μην ξέρει (το θεωρώ αδύνατο, βέβαια...). Με ιστορικό από τη μάνα και τον πρώην της να μιλάει για διπολική διαταραχή... όταν ο μαιευτήρας διέγνωσε επιλόχεια κατάθλιψη... Τι να πω...
Όντως μπορεί να είχε διπολική διαταραχή ή ό,τι άλλο τελοσπάντων που να επιδεινώθηκε με την λοχεία. Προφανώς δεν το καταλαβαίνει η ίδια ότι κάτι έχει και πιστεύει πως εσύ έχεις το πρόβλημα. Μόνο μέσα από ψυχολόγο μπορεί να πιστεί ότι ξεφεύγει. Ό,τι και να της λέτε εσείς δεν μετράει.

Συμβουλεύσου δικηγόρο. Αν έχεις επίσημα έγγραφα από το νοσοκομείο και την αστυνομία για τον ξυλοδαρμό της μάνας σου. Αν υπάρχει ιστορικό από τη μάνα της, αν ο πρώην της μπορεί να καταθέσει δικές του εμπειρίες, αν υπάρχει διάγνωση για επιλόχειο κατάθλιψη από τον μαιευτήρα (απότι ξέρω χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή την οποία δεν πήρε ποτέ), έχεις κάποια στοιχεία που σιγά σιγά θα μαζευτούν και θα μπορείς να σταθείς σε ένα δικαστήριο.

LL-MM δώσε μας τα φώτα της γνώσης σου.

Aυτή είναι η άποψή μου. Καλό κουράγιο. Και καλή τύχη στον κανακάρη σας.
 #63291  από Γιάννης
 Παρ Νοέμ 04, 2011 11:13 am
Nick. έγραψε:Όντως μπορεί να είχε διπολική διαταραχή ή ό,τι άλλο τελοσπάντων που να επιδεινώθηκε με την λοχεία. Προφανώς δεν το καταλαβαίνει η ίδια ότι κάτι έχει και πιστεύει πως εσύ έχεις το πρόβλημα. Μόνο μέσα από ψυχολόγο μπορεί να πιστεί ότι ξεφεύγει. Ό,τι και να της λέτε εσείς δεν μετράει.
Αποκλείω την πιθανότητα να πειστεί ότι έχει πρόβλημα, πόσο μάλλον να πειστεί να ζητήσει βοήθεια. Για να πάρεις βοήθεια σε ψυχολογικό επίπεδο, πρέπει να το θέλεις, αλλιώς πολύ γρήγορα θα πεις τον θεραπευτή μ@λ@κ@ και θα διακόψεις. Εγώ προτείνω στον Γιάννη να ζητήσει βοήθεια για να το διαχειριστεί, καθώς η κατάστασή μας είναι ήδη πολύ επιβαρυμένη ψυχολογικά.
 #63292  από giannis
 Παρ Νοέμ 04, 2011 11:14 am
Απαντήσεις:

1. Όχι δεν πήγα, διότι καταλήγαμε σε αντίθετα συμπεράσματα και καταστάσεις από τις λογικές. Τη γυναίκα μου δεν την είδε ποτέ.

2. Αφού δεν την είδε ποτέ, δεν μπορούσα να ρωτήσω για κανένα συμπέρασμα

3. Δεν σου φαίνεται περίεργο που μου έκλεισαν ραντεβού (ούτε κι εμένα να σου πω την αλήθεια), αλλά όχι ΜΟΝΟ εμένα...

4. Επαφή δεν μπορώ να διατηρώ επειδή το θέλω. Πρέπει να το θέλει κι εκείνη. Και προς το παρόν δεν το θέλει. Θα τα βρουν οι δικηγόροι μου αυτά.

8. Αποδεικτικά στοιχεία για το ιστορικό της μητέρας της δεν υπάρχουν διότι απλά τα κρατά καλά κρυμμένα (ακόμη και σε επίπεδο διηγήσεων) η οικογένεια. Ούτε και για την ίδια υπάρχει κάτι σίγουρο, για τους ίδιους λόγους.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος giannis την Τρί Δεκ 13, 2011 9:44 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #63297  από LL--MM
 Παρ Νοέμ 04, 2011 1:24 pm
giannis έγραψε:Απαντήσεις:

1. Όχι δεν πήγα, διότι καταλήγαμε σε αντίθετα συμπεράσματα και καταστάσεις από τις λογικές. Τη γυναίκα μου δεν την είδε ποτέ.
2. Αφού δεν την είδε ποτέ, δεν μπορούσα να ρωτήσω για κανένα συμπέρασμα
Ασφαλώς, και καμια υποχρέωση δεν είχες να πας εσύ... Πόσο μάλλον σε κάποιον συστημένο από το άτομο που είχε αποφασισει ήδη να σε παρατήσει. Μόνο, άν μπορείς, βρες κάποιον αποτέτοιον, να σού δώσει εσένα μια γνωμάτευση ώστε να τη χρησιμοποιήσεις στο δικαστήριο, για να πάρεις το παιδί σου...

3. Δεν σου φαίνεται περίεργο που μου έκλεισαν ραντεβού (ούτε κι εμένα να σου πω την αλήθεια), αλλά όχι ΜΟΝΟ εμένα...
Άχρηστη παρότρυνση, δίχως επιπτώσεις... Αλλά με ποιό δηλωμένο σκοπό σου το έκλεισαν; βασιζόμενοι σε ποιά στοιχεία; μόνο στο γεγονός ότι πάσχεις από σκπ; Τι νομίζεις ότι προσπαθούσαν ν'αποδείξουν;

4. Επαφή δεν μπορώ να διατηρώ επειδή το θέλω. Πρέπει να το θέλει κι εκείνη. Και προς το παρόν δεν το θέλει. Θα τα βρουν οι δικηγόροι μου αυτά.
Αυτό εξαρτάται, όμως, και από το τί ψάχνεις κι εσύ και τι σου είπαν ότι μπορεί να γίνει στην περίπτωση... με τέτοια αποδεικτικά στοιχεία, φαίνεται ότι το παιδί είναι σε κίνδυνο...

5. Φυσικά και υπάρχουν επίσημα έγγραφα και από την αστυνομία και από δυο κρατικά νοσοκομεία για τη μητέρα μου. Ευτυχώς! (που λέει ο λόγος)

6. Ναι, υπάρχει έγγραφη παραπομπή για επιλόχεια, αλλά θέλω να είμαι απόλυτα σίγουρος προτού χρησιμοποιήσω κάτι, διότι υπάρχει και η ηθική σκοπιά του θέματος.
Η πρώτη ηθική, στην περίπτωση, είναι η ασφάλια (πρώτα σωματική αλλά και ψυχική) του παιδιού σας, και, δυστυχώς, αυτά που είπε η Nick., είναι τα δέοντα... Ετοιμαζόμουν να σου στείλω ΠΜ με λεπτομέρειες, αλλά δεν έλεγε και πολλά παραπανω, πλέον... Η μήνυση όμως, αν έχεις ακόμα τη δυνατότητα να την κάνεις, είναι απαραιτητη... Ρώτα τους δικηγόρους σου: πόσος καιρός έχει περάσει από τα γεγονότα;

7. Όλα τα χαρτιά που αποδεικνύουν κάποια πράγματα υπάρχουν, εκτός από αυτά των ψυχιατρικών της εξετάσεων, διότι αυτές δεν έγιναν ποτέ. Και υπεύθυνος είναι προφανώς ο ψυχίατρος και κανείς άλλος (παρότι όλοι οι γιατροί λένε τα καλύτερα λόγια γι' αυτόν). Nα θυμίσουμε ότι είναι ΚΑΙ απο συναδελφική τους υποχρέωση... Εδώ, όμως, πρόκειται για ποινικό αδίκημα. Ο ψυχίατρος που έχει (επαγγελματική) σχεση με την πελάτισσά του, θα ήταν τουλάχιστον περιεργο να έλεγε οτιδήποτε άλλο... Πόσο εμπεριστατωμένη έιναι όμως η γνωμάτευσή του; Κάποια στιγμή θα εξαναγκαστει να μιλήσει για τα ψυχολογικά της, ώστε να μειωθει κατα το δυνατόν η ποινική ευθύνη...

8. Αποδεικτικά στοιχεία για το ιστορικό της μητέρας της δεν υπάρχουν διότι απλά τα κρατά καλά κρυμμένα (ακόμη και σε επίπεδο διηγήσεων) η οικογένεια. Ούτε και για την ίδια υπάρχει κάτι σίγουρο, για τους ίδιους λόγους.
Μόνο από τις αποδεδειγμένες συμπεριφορές της μπορείς να "βγάλεις" κάποια άκρη, αλλά και το παιδι να γλιτώσεις απο αυτή την επικίνδυνη γι αυτό κατάσταση... Και μην ξεχνάμε ότι τα όποια προβλήματα υγείας έχει το παιδί, μέ τέτοιες συμπεριφορές αναπόφευκτα θα επιδεινωθούν... Βρες έναν ψυχίατρο που να δώσει γνωμάτευση με αυτή την έννοια...

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
 #69698  από George Good News
 Δευ Απρ 02, 2012 1:15 am
Αφου διαβασα επιλεκτικα καποιες σελιδες (το εκανα καποτε και στο Πανεπιστημιο αυτο :-D ) και με την εμπειρια μου αρχιζω να υποψιαζομαι κατι και θα σας το πω τωρα αμεσως εντελως εμπιστευτικα... :shhh:

Ο ερωτας δεν ειναι τυφλος οπως λενε... ΠΣ εχει και περνα μονιμη ωση οπτικης νευριτιδας!!! Που και που παιρνει λιγη κορτιζονη και τοτε βλεπεις τα πραγματα λιγο πιο ξεκαθαρα! :think:
 #69699  από Telis322
 Δευ Απρ 02, 2012 7:15 am
gioulaki έγραψε:einai meres pou to skeftomai....eimai 27 xronwn alla etsi opws exoun ginei ta pramata den proketai na vrw kapoion antrhwpo na kanw sxesh opoios tha mathainei ti exw tha feugei....auto einai pou me katarakwnei....enas filos mou leei oti pote den ksereis....alla h skepsh kai mono tha mou katastrefei thn psuxologia.....eimai h monh pou to skeftomai auto to prama? :roll:
Κορίτσι μου καλήμερα. Έχω ΣΚΠ από το 1995 και από το 2003 έχει και η γυναίκα μου.Σε πληροφορώ ότι είμαστε μια γροθιά.Πάντα υπάρχει ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ που θα δη τον άλλον σαν ΆΝΘΡΩΠΟ.
Ένα πράγμα να ξέρεις η ασθένεια"ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΗ ΟΥΤΕ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ".Σίγουρα εκεί έξω υπάρχει και ο δικό σου "ΑΝΘΡΩΠΟΣ". Όταν με το καλό βρεθεί θα είναι Η αγάπη σας
παντοτινή.Το κεφάλι ψηλά όλος ο κόσμος κάτι έχει.Όταν διάβασης αυτό το μήνυμα και μετά κλείσε το PC πάρε τους/της φίλους σου και βγες έξω.Πιες Γέλα Τραγούδα. Ζήσε την ζωή σου!!!!!!!!!!!!.Σου εύχομαι ότι το καλύτερο !!!!!!!!!!!!!!
 #69701  από gioulaki
 Δευ Απρ 02, 2012 9:22 am
kalhmera...exei arketo lairo pou exei graftei h dhmosieush...kai pistepse me eksakolouthw na niwthw to idio..oute thelw na klaigomai pws kaneis den magapaei kai tetoia..apla pisteuw pws sth shmerinh koinwnia pou zoume einai duskola na kaneis kati alithino....isws kapoioi anthrwpoi einai kalutera na nai monoi tous
 #69707  από LL--MM
 Δευ Απρ 02, 2012 11:57 am
gioulaki έγραψε:kalhmera...exei arketo lairo pou exei graftei h dhmosieush...kai pistepse me eksakolouthw na niwthw to idio..oute thelw na klaigomai pws kaneis den magapaei kai tetoia..apla pisteuw pws sth shmerinh koinwnia pou zoume einai duskola na kaneis kati alithino....
Γιουλάκι μου, συμφωνώ μαζί σου όπως έχεις ασφαλώς δεί εδώ. Όχι μόνο (και στο φάκελο αυτό) το ταίρι της Κλαίρης, η Ιρις που απαιτούσε να της δώσουμε ΕΜΕΙΣ συχωροχάρτι γιατι η σκπ της χάλασε, λέει, το γάμο, (θα βάλω τη γάτα μου να κλαίει) αλλά μεχρι και το ποστ που έβαλε η Κατερίνα 55 "Απάνθρωποι" (στο καφενείο) είναι τα αναποφευκτα παραδείγματα.
Και, όπως και να το κάνουμε, οι σύντροφοι που μπαίνουν εδώ μέσα (ανιδιοτελώς και για να μείνουν, αυτοί) ειναι οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

isws kapoioi anthrwpoi einai kalutera na nai monoi tous
ΟΧΙ, καλύτερα σαφώς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Απλά χρειαζόμαστε ισχυρότερους μηχανισμούς αυτοάμυνας, να κοιτάξουμε τι θα κάνουμε εξ αρχής, σε περίπτωση που η σχέση δεν πάει καλά, και να υπάρχει κάποιο μαξιλάρι όσον αφορά στην καθημερινότητα (οικογενειακή και φιλική στήριξη, τα οικονομικά θέματα, διαβίωση) να μπορέσουμε να πέσουμε "στα μαλακά" όσο μπορεί να γίνει αυτό, και να ξανασηκωθούμε με τις ελάχιστες απώλειες... :roll:
Καλό σου κουράγιο, :greetings-waveyellow:

O George good news έχει δίκιο, ένα κουτάκι μεντρόλ στο φαρμακείο του μπάνιου είναι απαραίτητο, όσο να'ναι...
Να'σαι καλά, Γιώργο, μ'έκανες και γέλασα: Ακου "ο έρωτας έχει ώση..." :laughing-rolling:

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
 #69713  από Telis322
 Δευ Απρ 02, 2012 6:21 pm
gioulaki έγραψε:kalhmera...exei arketo lairo pou exei graftei h dhmosieush...kai pistepse me eksakolouthw na niwthw to idio..oute thelw na klaigomai pws kaneis den magapaei kai tetoia..apla pisteuw pws sth shmerinh koinwnia pou zoume einai duskola na kaneis kati alithino....isws kapoioi anthrwpoi einai kalutera na nai monoi tous
Καλησπέρα και πάλι.Σε κανένα άνθρωπο δεν αξίζει να είναι μόνος του!!!!!!!! Προσπάθησε να αγαπήσεις πιο πολύ τον εαυτό σου.Μέσα από την ψυχή σου θα βρεις την πραγματική βοήθεια.Ψάξου μέσα σου και να είσαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις. Έχεις ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΥΝΑΜΗ μέσα σου βρε στην. ΠΡΟΧΩΡΆ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!!!!!!!!!!!
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 37