• τσμεδε και gilenya

• Συζητήσεις για το πρώτο φάρμακο σε χάπι γνωστό ως Gilenya (φιγκολιμόδη) για την θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για το πρώτο φάρμακο σε χάπι γνωστό ως Gilenya (φιγκολιμόδη) για την θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #69040  από zimari
 Δευ Μαρ 19, 2012 10:51 pm
υπαρχει δημοσιο νοσοκομειο στην θεσσαλονικη που να φερνει το gilenya για ασφαλισμενους του τσμεδε?

το επερνα από φαραμακεια αλλα τωρα δεν το φερνουν....
 #69067  από noynoyka5656
 Τρί Μαρ 20, 2012 8:42 pm
καλησπερα στο νοσοκομειο που εργαζομαι στην αθηνα, δεν το φερνει. το εχω παρει απο φαρακειο του ικα (εγω εχω οπαδ).στη θεσσαλονικη δεν ξερω αν το φερνουν. το εχω αλλα δε το εχω ξεκινησει ακομα. ποσο καιρο το παιρνεις? εχεις παρενεργειες? τι εξετασεις εκανες πριν το παρεις? σε ευχαριστω πολυ
 #69267  από zimari
 Σάβ Μαρ 24, 2012 8:57 pm
οπαδ δεν ειναι τσμεδε. τεσπα έβγλα άκρη.
το παιρνω 3,5 μήνες. Οι πρώτες 15 ημερες ήταν δύσκολες. Ζαλαδες, πονοκέφαλοι, βραδυκαρδία, μέιωση βάρους.
τώρα είμαι σχετικά καλά.
Έχω κινητική μείωση αλλά σίγουρα δεν οφείλεται στο χάπι.
Οι ενέσεις είναι μούφα. Αν το αντέξει ο οργανισμός σου, πάρε το χάπι.
 #69270  από Γιάννης
 Σάβ Μαρ 24, 2012 9:07 pm
zimari έγραψε:Έχω κινητική μείωση αλλά σίγουρα δεν οφείλεται στο χάπι.
Μα, για σταθεροποίηση δεν στο έδωσαν;
 #69335  από zimari
 Κυρ Μαρ 25, 2012 11:47 pm
καμμία σχέση. Τα φαρμακα είναι για τις εστίες στον εγκέφαλο. εάν είχες μια παλιά υποτροπή τα φαρμακα δεν βοηθάνε. δεν έχουν επίδραση στους μυες για παράδειγμα.

Με όλο το σεβασμό, αλλά δεν ξέρεις βασικά πραγματα για την σκπ.
Στα κινητικά προβλήματα μπορεις να έχεις βελτίωση ή επιδεινωση ανεξάρτητα από υποτροπή ή φάρμακο. Σε γενικές γραμμές το μόνο που βοηθαέι ουσιαστικά είναι η φυσιοθεραπεία και το ''προγραμμα'' στην καθημερινότητα.
 #69350  από Γιάννης
 Δευ Μαρ 26, 2012 11:17 am
zimari έγραψε:το παιρνω 3,5 μήνες. Οι πρώτες 15 ημερες ήταν δύσκολες. Ζαλαδες, πονοκέφαλοι, βραδυκαρδία, μέιωση βάρους.
τώρα είμαι σχετικά καλά.
Έχω κινητική μείωση αλλά σίγουρα δεν οφείλεται στο χάπι.
Οι ενέσεις είναι μούφα. Αν το αντέξει ο οργανισμός σου, πάρε το χάπι.
zimari έγραψε:καμμία σχέση. Τα φαρμακα είναι για τις εστίες στον εγκέφαλο. εάν είχες μια παλιά υποτροπή τα φαρμακα δεν βοηθάνε. δεν έχουν επίδραση στους μυες για παράδειγμα.

Με όλο το σεβασμό, αλλά δεν ξέρεις βασικά πραγματα για την σκπ.
Στα κινητικά προβλήματα μπορεις να έχεις βελτίωση ή επιδεινωση ανεξάρτητα από υποτροπή ή φάρμακο. Σε γενικές γραμμές το μόνο που βοηθαέι ουσιαστικά είναι η φυσιοθεραπεία και το ''προγραμμα'' στην καθημερινότητα.
Ντάξει, αρκεί που ένας απ' τους δυό μας ξέρει τα βασικά :-D
Το χάπι όπως και τα προηγούμενα φάρμακα υπόσχονται (?) κατά ένα ποσοστό 30% περίπου, μείωση των υποτροπών και καθυστέρηση στην εξέλιξη της αναπηρίας. Από τη στιγμή που διακρίνεις κινητική μείωση πως και το προτείνεις έτσι φανατικά (σε μόλις 3,5 μήνες) αποκαλώντας τις ενεσούλες μας μούφα εεεεεε;

ΥΓ. Εννοώ ότι αντιφάσκεις, ίσως να μην το εξέφρασες σωστά
 #70217  από arigo
 Τετ Απρ 11, 2012 3:10 pm
zimari έγραψε:υπαρχει δημοσιο νοσοκομειο στην θεσσαλονικη που να φερνει το gilenya για ασφαλισμενους του τσμεδε?

το επερνα από φαραμακεια αλλα τωρα δεν το φερνουν....
Στην Αθήνα, το παίρνω από φαρμακοποιό-ξαδέρφη της γυναίκας μου...με πίστωση, την οποία έχουν κόψει στο ταμείο. Κατέθεσα τα χαρτιά και την απόδειξη στο ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ και περιμένω να μου τα βάλουν στο λογαριασμό, να τα δώσω στην ξαδέρφη, να τα δώσει στη φαρμακαποθήκη.....Αν υπήρχε ένα δημόσιο νοσοκομείο να τα δίνει, θα ήταν προφανώς καλύτερα.
Αν κάποιος ξέρει ή μάθει κάτι, ας ενημερώσει.
 #70226  από Ευανθία Καμινάρη
 Τετ Απρ 11, 2012 3:52 pm
Καλησπέρα κι από μένα. Το ΤΣΜΕΔΕ μπαίνει από 1/6/2012 στον ΕΟΠΠΥΥ, όπως είναι κι ο ΟΠΑΔ. Οπότε αν συνεχίσεις να το παίρνεις μέχρι τότε, θα το παίρνεις από το φαρμακείο του ΕΟΠΠΥΥ-ΙΚΑ. Τώρα για τον άλλο μήνα, ρώτησε στο νοσοκομείο το μεγάλο στη Θεσσαλονίκη, Απόστολός Παύλος, κάπως έτσι νομίζω το λένε, αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς. Η κυρία που είναι διευθύντρια στο φαρμακείο, νομίζω θα σε εξυπηρετήσει.
 #70227  από arigo
 Τετ Απρ 11, 2012 4:13 pm
Σε ευχαριστώ πολύ. Θα το ψάξω με της Θεσσαλονίκης και θα ενημερώσω.
Κι όπως λες, από Ιούνιο μια....παρέα όλοι...(στις ίδιες ουρές...)