• ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ!!!!!

  • Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #68940  από θεόδωρος27
 Σάβ Μαρ 17, 2012 10:19 pm
Μετά από 17 χρόνια έκοψαν το επίδομα σε ανάπηρη Αγρινιώτισσα με ακρωτηριασμένο πόδι.



Μέχρι προχθές οι αρμόδιες υπηρεσίες έκριναν ότι η γυναίκα αυτή πρέπει εφ’ όρου ζωής να λαμβάνει το επίδομα. Από χθες όμως… κρίθηκε ικανή να ασκήσει βιοποριστικό επάγγελμα!



Πρόκειται για την κ. Κατερίνα Κατσή - Μάρου. Η 47χρονη Αγρινιώτισσα, αν και ακρωτηριασμένη στο δεξί της πόδι, υπέμενε την ανά τακτά χρονικά διαστήματα ταλαιπωρία της «εξέτασης» απ’ την κάθε φορά αρμόδια επιτροπή. Κάθε φορά πιστοποιούταν το αυτονόητο και η κα Κατερίνα συνέχιζε, επί 17 συναπτά έτη να λαμβάνει το πενιχρό επίδομα με το οποίο ζούσε, μη έχοντας άλλα εισοδήματα, πόρους ή περιουσία.



Το 1995 μάλιστα είχε εκδοθεί απόφαση απ’ τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι η κα Κατερίνα θα πρέπει εφ’ όρου ζωής να λαμβάνει το επίδομα των 313 ευρώ.



Προ ημερών πέρασε ξανά απ’ την Επιτροπή, την έστειλαν στη δευτεροβάθμια στην Πάτρα, όπου οι εκεί αρμόδιοι έκριναν ότι δεν πρέπει πια να παίρνει αυτό το επίδομα. Μείωσαν έτσι το ποσοστό αναπηρίας απ’ το 68% στο 55%, ακριβώς για να μην δικαιούται επιδόματος.
 #68942  από ΑΝΝΑ59
 Σάβ Μαρ 17, 2012 11:11 pm
Ε !!!! Οχι και αλητεια !!!! Το ''αλητεια'' ειναι φιλοφρονηση για τετοια υποκειμενα !!!!! Δεν βρισκω λογια για να τους χαρακτηρισω !!!! Δυστυχως, ΔΕΝ ειναι η μοναδικη περιπτωση !!!! Τετοια φαινομενα,ειχαν παρουσιαστει και στο παρελθον, αλλα τωρα με τα ΚΕΠΑ και τον νεο Κανονισμο Εκτιμησης Βαθμου Αναπηριας , τα μηνυματα που ερχονται δεν ειναι καθολου καλα!!! Πολλα ακρωτηριασμενα μελη...ξαναφυτρωσαν...πολλοι καρκινοι εξαφανιστηκαν...πολλοι ασθενεις με σκπ..αντεξαν τις πιο σκληρες δοκιμασιες..εκτελεσαν τα πιο δυσκολα ακροβατικα του ''τσιρκου ΚΕΠΑ'' !!!!!! Το ξεραμε απο την αρχη οτι, αυτο το κριτηριο ''λειτουργικοτητας'' ειναι μια μεγαλη π--στια ...οπως και ολοκληρος ο ΚΕΒΑ, εξαλλου!!!!!!Αυτο ,που επαναλαμβανω συνεχως και εχω καταντησει γραφικη και βαρετη, ειναι '' ή θεραπευστε με ή δωστε μου δουλεια και εγω θα σας χαρισω το επιδομα μου!!!!'' ΑΦΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ, ΑΣ ΤΗΣ ΔΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΟΥΛΕΙΑ....ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ !!!! Ειμαι σιγουρη οτι, κι εκεινη θα το ηθελε αυτο !!!!!!!!!!!!!
 #68945  από swt
 Σάβ Μαρ 17, 2012 11:56 pm
Το ποσοστό αναπηρίας προσδιορίζεται πια από την απόφαση Αριθμ. Φ. 1321/οικ.26012/1718 του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, όπως έχει δημοσιευτέι στο
ΦΕΚ 2611, Τεύχος Β, 8 Νοε. 2011

Για ακρωτηριαμό κάτω άκρου προβλέπει τα εξής:

Ενιαίος Πίνακας Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας
[...]
ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
[...]
4.Παθήσεις και βλάβες κάτω άκρου.
4.1 Ακρωτηριασμοί
[...]
4.1.3 Μηριαίος ακρωτηριασμός ενός σκέλους 67%
4.1.4 Ακρωτηριαμός στο ύψος του γόνατος 67%
4.1.5 Κνημιαίος ακρωτηριασμός
Ετερόπλευρος 50%
Αμφοτερόπλευρος 70%
4.1.6 Ακρωτηριαμός κατά Chopart (δια του ταρσού)
ή κατά Lisfranc (ταρσομετατάρσιος)
Ετερόπλευρα 30%
Αμφοτερόπλευρα 50%
[...]

Για τον υπολογισμό του ποσοστού έχει συνεπώς σημασία το ύψος στο οποίο έχει ακρωτηριαστεί το κάτω άκρο.
 #69008  από LL--MM
 Δευ Μαρ 19, 2012 2:03 pm
Πραγματικά, στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη, τα ποσοστά αναπηρίας προσιδιάζουν σε αυτά εδώ. Ωστόσο, τα τεχνητά μέλη καλύπτονται πλήρως από την κοινωνική ασφάλιση στις περισσότερες χώρες της ηπειρωτικής Ευρώπης τουλάχιστον (όχι στην Αγγλία).

Το 10% είναι ενιαίο σε ορισμένες χώρες, και οι ασφαλισμένοι στην "κρατική πρόνοια" (από ιδιωτικές ασφάλειες, βάσει δημόσιας εντολής) αναγκάζονται, ΠΡΩΤΟΥ "αρχίσει" αυτό το 10%, να πληρώσουν οι ιδιοι τα πρώτα ασφάλιστρα, γύρω στο 10 ή 20% της ετήσειας συνδρομής, που ξεπερνάει κατά πολύ τους μισθούς μας ολόκληρους.

Βέβαια, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ το 1988, κάποια ομοιοπαθούσα που είχε λάβει το πενιχρό "εξωϊδρυματικό" της χώρας εκείνης, αλλά και το ΕΚΑΣ, ζήτησε να της καλυφθούν τα έξοδα βοηθού, για τα οποία είχε προσάψει και αποδείξεις.

Η κεντρική διοίκηση κοινωνικών ασφαλίσεων της εν λόγω χώρας, ενώ της είχαν εγκριθεί τα χρήματα από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, άσκησε αναίρεση στο τοπικό "ΣτΕ", θεωρώντας ότι οι καθημερινές εργασίες, για τις οποίες δίνεται το ΕΚΑΣ, κάλυπταν και τα έξοδα της βοηθού.

Μετά πολλών, ευτυχώς, το ανώτατο δικαστήριο ξαπόστειλε τη διοίκηση αυτή, αναγνωρίζοντας έτσι ότι η αναπηρία καθ'αυτή εμπεριέχει εξαιρετικά έξοδα, η κάλυψη των οποίων είχε προβλεφθεί, την τελευταία στιγμή, απο τη βουλή και παρά τη γνώμη της κυβέρνησης.

Τι; Α, μή χαίρεστε, αργότερα η κυβένηση κατάφερε τη βουλή να "προβάλλει την υπευθυνότητα των αναπήρων" και τέτοιου είδους έξοδα περιορίστηκαν κι εκεί....

Όσο για την πολυπόθητη δουλειά που ζητάμε οι περισσότεροι ανάπηροι, δίνονται κάποιες, αλλά σε "επιχειρήσεις κοινωνικού τύπου" όπου οι μισθοί είναι, φυσικά, κατά πολύ χαμηλότεροι (συμβολικοί, μάλλον) σε σχέση με το κανονικό, στις οποίες δουλειές οι ανάπηροι εξαναγκάζονται να πάνε για να κρατήσουν τα όποια οφέλη... Αλλά αυτά μπορεί να χαίρουν και τοπικής βοήθειας (σπάνιο).
Eνας τούρκος θυρωρός ξενοδοχείου στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας αυτής πατήθηκε από φορτηγό και ακρωτηριάστηκε από τα δυό του πόδια: Η ασφάλεια αυτή αφού τον "συνέφερε" (ως όφειλε, ομολογουμένως) κατά το δυνατόν, τού "προσέφερε και μαθήματα υπολογιστή. Η επιτυχία στάθηκε, θεωρητικά τουλάχιστον, μεγάλη, διότι "ήταν ικανός να κερδίζει περισσότερα από πρίν. Τώρα αν του βρήκαν ΚΑΙ δουλειά, και πού, αυτό δεν το θυμάται πια κανείς...

Στις ΗΠΑ, δουλειές ΔΕΝ δίνονται κατα τo http://www.socialsecurity.gov/disabilit ... 5.htm#Q4_5 διότι δεν αναγνωρίζεται η αναπηρία μας, αλλά, συμφωνα με
http://www.socialsecurity.gov/chicago/jobs_dib.htm, ομοσπονδιακό τους δίκαιο, όμως η ποσόστωση (quotαs) στο δημόσιο τομέα είναι διαδεδομένη, αν όχι και υποχρεωτική. Επίσης, υπάρχουν κάποιες παροχές, για τη μετακίνηση, όπως είδαμε πως γίνεται και στην Αγγλία...

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Πέμ Μαρ 22, 2012 7:29 pm, έχει επεξεργασθεί 5 φορές συνολικά.
 #69011  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Μαρ 19, 2012 2:46 pm
:scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: