• αλλος ενας στο κουρμπετι

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #68958  από Αl_Bandy
 Κυρ Μαρ 18, 2012 3:05 pm
καλησπέρα,
Λέγομαι Άγγελος και αρκετό καιρό παρακολουθώ το φόρουμ σας
με τη σκλήρυνση 'γνωρίστηκα' το 1987 όταν διαγνώστηκε η μητέρα μου, τότε εποχές που η θεραπεία ήταν depon...

το 2009 διαγνώστηκα και εγώ μετά από μια πάρεση του προσωπικού νεύρου αν και είδαμε από παλιότερη μαγνητική ότι νοσούσα ήδη από το 2006.
Εδώ και 2,5 χρόνια παίρνω rebiff44 και ευτυχώς δεν είχα άλλη 'επίθεση' της νόσου
ψυχολογικά είμαι λίγο μέτρια αλλά το παλεύω όσο μπορώ

καλό κουράγιο σε όλους :romance-heartsthree:
 #68960  από κατερινα 55
 Κυρ Μαρ 18, 2012 3:16 pm
ΑΓΓΕΛΕ ΠΑΡ'ΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟ :text-welcomewave: ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΥΧΗ ΕΙΡΩΝΙΚΗ,ΘΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΥΘΥΝΩ!Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΠΑΡΕΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΑ ΕΙΣΟΔΟΣ.ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΚΛΕΙΨΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ. :handgestures-salute: ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ!!!
 #68962  από ΑΝΝΑ59
 Κυρ Μαρ 18, 2012 4:04 pm
κατερινα 55 έγραψε:ΑΓΓΕΛΕ ΠΑΡ'ΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟ :text-welcomewave: ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΥΧΗ ΕΙΡΩΝΙΚΗ,ΘΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΥΘΥΝΩ!Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΠΑΡΕΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΑ ΕΙΣΟΔΟΣ.ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΚΛΕΙΨΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ. :handgestures-salute: ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ!!!
Αγγελε,συμφωνω απολυτα, με οσα σου γραφει η Κατερινα !!!! Πες μας λιγα πραγματα για σενα και τη μητερα σου :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:
 #68972  από billios
 Κυρ Μαρ 18, 2012 8:43 pm
Γεια σου αγγελε,εισαι αλλη μια περιπτωση που η σκληρηνση ΔΕΝ ειναι κληρονομικη!
Ποιος σου ειπε οτι το εχεις απο το 2006,γιατρος? η' εσυ το υπολογιζεις βαση παλαιοτερου ''σημειου'' που δεν ειχες δωση σημασια!
 #68986  από kath
 Κυρ Μαρ 18, 2012 11:20 pm
Καλως ηρθες κ απο μενα Αγγελε :greetings-waveyellow:
 #68991  από Αl_Bandy
 Δευ Μαρ 19, 2012 9:09 am
ευχαριστώ για το καλωσόρισμα (έστω και αν προτιμούσαμε να μην για τους λογούς που αναφέρθησαν) :text-thankyouyellow:

ας τα πάρουμε ένα ένα

για την κληρονομικότητα δε μπορώ να πω πως η περίπτωσή μου είναι απαραίτητα και ο κανόνας, έχει τύχει να ακούσω και άλλες οικογενειακές περιπτώσεις δυστυχώς, αλλά τείνω να πιστεύω (με όση άξια έχει αυτό) ότι η ΣΚΠ είναι άμεσα συνδεμένη με το άγχος, και σε τέτοιους ανθρώπους κυρίως εμφανίζεται

το 2006 είχα ένα αρκετά σοβαρό ατύχημα με μηχανή που μέσα σε όλα μου τα χάλια έκανα και μια μαγνητική αυχένα να δω τι είχε χαλάσει εκεί και κάθε φορά που χασμουριέμαι τρέμει το πόδι μου(!!)
Είχε αποδοθεί σε μικροτραυματισμούς και δεν είχα δώσει άλλη σημασία (ούτε ο γιατρός υποθέτω) και γενικά η φυσική μου κατάσταση με δυο σπασμένους ώμους δε βοηθούσε να καταλάβω την ώση
Το 2009 στη συγκριτική που πήγα 'συστημένος' να ελέγξουν για ΣΚΤ είχα και την παλιά όπου είδαν τις εστίες από τότε

εγώ είμαι 31 ετών και η κατάσταση μου είναι καλή είμαι πλήρως λειτουργικός και απλά έκοψα μερικά συνήθεια πιο 'εξτριμ' να μη πολυκουράζομαι

η μητέρα μου από το 1987 άρχισε να κουράζεται πολύ εύκολα
το 94 άρχισε να χρειάζεται βοήθεια στο περπάτημα μόνιμα (πατερίτσες - πι)
το 2000 έκατσε σε καρότσι και ταυτόχρονα άρχισε ιντερφερόνη
είχε μερικές ώσεις αλλά πάντα αντιμετωπίζονταν με κορτιζόνη και δεν άφηναν
το 2006 ήρθαν και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας που επιβάρυναν τη νόσο
σήμερα είναι ελάχιστα λειτουργική από φυσικής άποψης άλλα ακόμα με μια θέληση να ζήσει πάρα τις οποίες αντιξοότητες που μακάρι κανένας μας να μη ζήσει

τέλος το Nick al_bandy έχει να κάνει με το πόσο σοβαρό άτομο είμαι (καθόλου)

και πάλι ευχαριστώ για το welcome και το ενδιαφέρον
 #69002  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Μαρ 19, 2012 11:24 am
Αγγελε, στελνω ΟΛΗ μου την αγαπη, στην μητερα σου και σε σενα !!!!ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ....ΚΟΥΡΑΓΙΟ..... :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: