• Γειασας !

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #68461  από Nicoletta 67
 Τετ Μαρ 07, 2012 10:23 am
Ειμαστε απελπισμενοι. Ο συζηγος μου εχει ΣΚΠ. Απο τον Ιουνιο 2011 παιρνει το AVONEX και ψυχολογικα ειναι χαλια. Συνεχεια ποναει ο αυχενας και η μεση του ,οταν κουραζετε εστο και λιγο δεν υπακουει το αριστερο του ποδι. Πηγαμε σε εναν νευρολογο του Ευαγγελισμου αλλα η αντιμετωπιση ηταν περιεργη και ειναι καθηγητης πανεπιστημιου Αθηνων . Μας ρωταγε < αν θελουμε να κανουμε μια Θεραπεια> <Δεν κανουμε καμια μαγνητικη εντοσ 1 χρονου> και το πιο ωραιο οτι δεν μας ειπε να κανουμε καθε μηνα μια εξαιταση αιματος.Δεν μας ενημερωσαι τι αρωστια ειναι κτλ. .Τελικα πηγαμε σε μια γιατρος στην Τριπολη και εκεινη μας ενημερωσε.
Οι δυο γιατροι και η νοσοκομα της εταιριας μας ειπαν οτι η ΣΚΠ δεν εχει πονους. Διαβαζω ομως στο wikipedea οτι εχει. ποιος εχει δικαιο;;;;;; Ειναι καλο αυτο το φαρμακο; ;;;;;;;;;;;;
 #68467  από Nick.
 Τετ Μαρ 07, 2012 11:00 am
Νικολέτα ηρέμησε.

Πάνω από μία μαγνητική μέσα σε ένα χρόνο για να κάνεις, θα πρέπει να συντρέχει συγκεκριμένος λόγος.
Όταν ο νευρολόγος του Ευαγγελισμού σας ρώτησε αν θέλετε να κάνετε μία θεραπεία, θεραπεία για ποιό πράγμα εννοούσε? Για την ΣΚΠ? Για τους πόνους? Για την ψυχολογική κατάσταση? Για την κινητική κατάσταση?
Το Avonex είναι μία συνηθισμένη αγωγή για την ΣΚΠ.
Αυτό που δεν υπακούει το ένα του πόδι όταν κουράζεται και οι νευραλγίες είναι επίσης κάτι συνηθισμένο στην ΣΚΠ.
Όσο για την χάλια ψυχολογία που έχετε και οι δύο, αυτό κι αν δεν είναι συνηθισμένο.
Η ΣΚΠ έχει πόνους, αυτό το λένε όλοι. Τώρα γιατί οι δύο γιατροί και η νοσοκόμα σας είπε το αντίθετο, δεν μπορώ να ξέρω.

Οι νευρολόγοι γιατροί δεν κάνουν συνεδρίες ψυχανάλυσης, αντιθέτως κάνουν "τη δουλειά τους" μηχανικά και με μία δόση αδιαφορίας, γι'αυτό μην περιμένετε να σας "αγκαλιάσουν" και να σας λύσουν απορίες και φοβίες, πόσο μάλλον εάν εσείς δεν γνωρίζετε και δεν μπορείτε να κάνετε συγκεκριμένες ερωτήσεις που δέχονται συγκεκριμένες απαντήσεις που μπορούν να δώσουν. Μην ξεχνάς πως αυτό που για σένα σημαίνει αναπηρία, γι'αυτούς είναι η επαγγελματική ρουτίνα.

Νικολέτα κι εσύ κι ο άντρας σου είσαστε καινούργιοι σ' όλο αυτό. Μην πανικοβάλεστε. Θα μάθετε σιγά σιγά και τί είναι η ΣΚΠ, και πώς να μπορείτε να τα καταφέρνετε μαζί της. Το σημαντικό είναι να μην φοβάστε.

Προσπάθησε να μάθεις, να ενημερωθείς, πώς είναι να έχεις ΣΚΠ, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσεις να καταλάβεις πώς νοιώθει ψυχικά και σωματικά ο άντρας σου. Και έτσι θα μπορέσεις κι εσύ κατανοώντας την όλη κατάσταση, να βρεις ένα καινούργιο είδος ηρεμίας, μέσα από την οποία θα αντιμετωπίζεις την καθημερινότητά σας. Έτσι θα μπορέσεις να καταλάβεις πώς είναι και τί σημαίνει να ζεις με κάποιον που έχει ΣΚΠ, ώστε να προσαρμοστείς όσο το δυνατόν καλύτερα, και όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Γιατί αυτή τη στιγμή, και από δω και πέρα, εσύ είσαι ο ψυχικά δυνατός, εσύ είσαι η "δύναμη" μέσα στην οικογένεια, όχι ο άντρας σου. Από εδώ και πέρα ο άντρας σου θα ψάχνει και θα αντλεί δύναμη από εσένα.

Το σαιτ θα σε βοηθήσει πολύ να μάθεις
για τα συμπτώματα της ΣΚΠ (σωματικά και ψυχολογικά)
για τις φαρμακευτικές αγωγές
για επιδόματα και υπηρεσίες
μαϊμούδες, ματζούνια κλπ που πρέπει να προσέχετε
 #68468  από soulla
 Τετ Μαρ 07, 2012 11:00 am
νικολετα μου η σκπ εχει δυστηχως απο ολα..και η γιατροι μαλλον πιστευουν οτι η αγνοια μας φερνει ευτυχια...αλλα οχι η γνωση ειναι δυναμη διαβαστε και επιλεξτε καποιες λυσεις υπαρχουν....μην αφηστε την ελπιδα να πεθανει :romance-kisscheek:
 #68471  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Μαρ 07, 2012 11:14 am
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ...ΠΡΟΛΑΛΗΣΑΝΤΕΣ....!!!!!ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ !!!ΚΙ ΕΜΕΙΣ...ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ !!!! ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ !!!! ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!! ΚΥΡΙΩΣ...ΜΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΤΑ ΟΠΛΑ...ΝΑ ΠΑΛΕΥΕΤΕ..ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ..ΝΑ ΡΩΤΑΤΕ...ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΕ.....ΕΛΠΙΖΩ, ΣΥΝΤΟΜΑ, Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!!!!!!.....Δυστυχως, η σκπ, ΕΧΕΙ ΠΟΝΟΥΣ...!!!!!Και σε μενα ελεγαν οι γιατροι, οτι ΔΕΝ εχει.....!!!! Κι ομως ΕΧΕΙ...!!!! Τους εχω νοιωσει και τους νοιωθω στο...πετσι μου....ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ!!!!!!!!!:romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΑΝΝΑ59 την Τετ Μαρ 07, 2012 11:24 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #68472  από soulla
 Τετ Μαρ 07, 2012 11:22 am
 #68477  από ΓιάννηS
 Τετ Μαρ 07, 2012 1:53 pm
Νικολεττα καλησπέρα! κατ' αρχήν ψυχρεμία!! :whistle: όλοι περάσαμε και περνάμε από διάφορα ψυχολογικά στάδια.. μη σε τρομάζουν. ενημερωθείτε πλήρως για αυτό που αντιμετωπίζετε. τόσο πολύ που να μην φαίνεται σημαντικό πλέον (όχι ότι δεν θα είναι αλλά θα το γνωρίζεις τόσο καλά που δεν θα το φοβάσαι). συμφωνώ απόλυτα με τους προλαλήσαντες:η γνώση είναι δύναμη!! ηρεμία και ό,τι θές εδώ είμαστε!!!
καλως ήρθες!!!
 #68486  από Nicoletta 67
 Τετ Μαρ 07, 2012 7:11 pm
Σας ευχαριστω ολους απο τα βαθυ τις καρδιας μου. Τα λογια σας μου ειναι πολυτιμα . Με βοηθαει πολυ να γνωρισω ποσο κοσμο εχει τα ιδια προβληματα και πως τα αντιμετωπιζει.
Σημερα θα σας διαβαζει και ο συζηγος μου και πιστευω οτι θα τον ανακουφιζει. :text-thankyouyellow: :greetings-waveyellow: :romance-adore: :romance-kisscheek: :text-thankyouyellow:
 #68490  από billios
 Τετ Μαρ 07, 2012 7:57 pm
Καλησπερα κι απο μενα,συμφωνω με nick βασικα.Εισαι στο σωστο μερος.
-Οι δυο γιατροι και η νοσοκομα της εταιριας μας ειπαν οτι η ΣΚΠ δεν εχει πονους.-
Αυτα να τα πουνε σε μας,ακου δεν εχει πονους!
Καλο ειναι να ξερεις τι σου γινεται γυρω απο το θεμα ΣΚΠ,να μπορεις να υποψιαστεις,να εξηγεις οσο το δυνατο και πανω απο ολα να μην τρως τη παραμυθα και τη παπατζα αμασητη.
Φερτον σε επικοινωνια μαζι μας,θα τον βοηθησει
 #68501  από kath
 Πέμ Μαρ 08, 2012 12:18 am
Καλως ηρθατε Νικολετα σας ευχομαι τα καλυτερα απο εδω κ περα.Εδω θα λυσετε πολλες αποριες σας
 #68593  από Dimitris-56
 Παρ Μαρ 09, 2012 9:13 pm
καλησπέρα και από εμένα !!!! Σύμφωνο απόλυτα με τους παραπάνω την ψυχραιμία θα πρέπει να την έχεις εσύ και όλα θα πάνε καλύτερά !!!! Όσο για τος πόνους είναι σχεδόν μόνιμη μαζί με μουδιάσματα ...Σας εύχομαι να πάνε όλα καλά....