• ΙΝΤΕΡΦΕΡΟΝΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΣΜΟΣ

• Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
 #68082  από elpida
 Τετ Φεβ 22, 2012 7:36 pm
Θα έλεγα να κάνουμε μια έρευνα για το πως άλλαξε η διάθεσή μας και τα συναισθήματά μας, μετά την θεραπεία με ιντερφερόνη.
Θα ήθελα να εστιάσουμε μόνο στον ψυχισμό μας και όχι σε σωματικές αλλαγές.
Εγώ ας πούμε, έγινα πιο νευρική, με ξεσπάσματα θυμού, ίσως πιο επιθετική, με εναλλαγές διάθεσης.
 #68086  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Φεβ 22, 2012 8:25 pm
AVONEX !!!!!! Νευρα, χωρις να υπαρχει αιτια, θυμος, θλιψη,καταθλιψη,απελπισια, επιθετικοτητα, ''κακες'' σκεψεις........... :sad-roulette: Ευτυχως, δεν παραμελουσα τον εαυτο μου και την οικογενεια μου !!! Εκανα, σχεδον ολες τις δουλειες του σπιτιου...ΔΕΝ ειχε εμφανιστει η χρονια κοπωση, ακομα....!!!!! REBIF-BETAFERON !!!!!!!Τα ιδια συμπτωματα, αλλα πολυ πιο ηπια, και οχι χωρις αιτια !!!!!!!! :sad-roulette:
 #68088  από ΧΑΜΟΓΕΛΑ!
 Τετ Φεβ 22, 2012 8:43 pm
Τα σκαμπανευάσματα στην διάθεση είναι κοινώς γνωστά φαντάζομαι.Αν και γενικά έχω πολύ καιρό να με θυμηθώ να είμαι μες στη τρελή χαρά όπως παλιότερα,τις περισσότερες μέρες ψυχολογικά υπερισχύουν τα νεύρα,αδικαιολόγητη τσαντίλα μερικές φορές και πολλές μα πάρα πολλές φορές είμαι ένα ρομποτάκι που κάνει κάθε μέρα τις ίδιες συγκεκριμένες κινήσεις στο σπίτι και αρνητικές σκέψεις.Και συνήθως τις περισσότερες ώρες στον καναπέ με την κουβέρτα και την τηλεόραση αγκαλιά.Και ένα απίστευτο άγχος ειδικά πριν την ένεση......και κάνω ενέσεις χρόνια τώρα..κι εγώ....ένα ψυχοπλάκωμα να το πω α πα πα.Τόσο που αρκετές φορές τελικά δεν την κάνω.Αυτά κυρίως με avonex,extavia και rebif.
Και έχω παρατηρήσει επίσης πως νευριάζω στιγμιαία κάποιες φορές που τυχαίνει να είμαι παρούσα σε συζητήσεις με άτομα....και ακούω να λένε (μου έτυχε πριν 1 εβδομάδα)."όταν με πιάνει πονοκέφαλος,τρελαίνομαι.δεν θέλω να μου μιλάει κανείς."να έρθω για καφέ να σου μιλήσω για ένα σοβαρό θέμα μου?ε να μωρέ τα μαλλιά μου θέλουν βάψιμο και δεν έχω αποφασίσει το χρώμα ακόμα.και έχω να πάω σε γάμο σε 10 μέρες." :text-nocomment: :text-nocomment: ..........Φυσικά δεν ήταν φίλη μου.Μια κοπέλα που μου σύστησαν.
Και λέω......τέτοιες προτάσεις θα μου φαινόντουσαν έτσι κι αλλιώς "κάπως" και πριν την ιντερφερόνη.
Μήπως τώρα μου φαίνονται πιο πολύ "κάπως"????????
 #68114  από eleni POL
 Πέμ Φεβ 23, 2012 1:24 pm
:greetings-waveyellow: και παλι γεια .αυτα τα συμπτωματα τα εχουμε ολοι φαντάζομαι.ανeξηγητο αγχος πριν την ενεση,αντε να κοιμηθουν ολοι να μη μας ενοχλησει κανεις αντε να κοιταξουμε την ημερομ μην κανουμε λαθος την ημερα κλπ...
ομωςto κανει πιο ευκολο οταν σκεφτομαι οτι υπαρχουν παιδιά που κανουν ενεσεις απο μικρά για διαβητη κι άλλες ασθενειες και ξερουν οτι δεν γινεται να αλλαξει κατι και ειναι εξαρτημενα πληρως γιατι κινδυν η ζωη τους αν κατι παει στραβα ,
επισης οτι προκειται για μενα κι οχι για τα παιδια μου και εγω μπορώ να το διαχειριστώ γιατι ειμαι ενηλικας,και δε παραπονιέμαι , δε παιδιαριζω ποτε στους δικους μου ,οσο το καταφερνω,βεβαια.

οσο για τους αλλους και τις ανοησιες που σκεφτονται και ζουν τη ζωη τους , απλως εμεις αναγκαστηκαμε να επαναπροσδιορισουμε τη ζωη μας κai αυτα που θεωρουμε σημαντικα εχουν πια αλλαξει Υπομονη KEEP SMILING....... :whistle:

μπορεις να λες εδω ανοησιες και να γελαμε παρεα με τις χαζομαρες....... που συναντας
 #68128  από ΧΑΜΟΓΕΛΑ!
 Πέμ Φεβ 23, 2012 6:56 pm
:greetings-waveyellow: Έχεις δίκιο eleni POL και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.Πάνω κάτω όλοι τα ίδια έχουμε.Και όπως έχω ξαναγράψει καλώς ή κακώς δεν θα ξέραμε πόσα μπορούμε να αντέξουμε και αυτό το διαπιστώνουμε όταν φτάνει εκείνη η στιγμή.Φυσικά κανένας μας δεν επέλεξε να περνάμε ότι περνάμε και σε κανέναν μας δεν αξίζει.Τέτοιες δύσκολες καταστάσεις όμως είναι αυτές που μας αλλάζουν μέσα μας και μας προσγειώνουν και μας "ωριμάζουν "πιο γρήγορα.Τα πραγματικά μαθήματα της ζωής τα παίρνουμε πάντα από τις άσχημες και δύσκολες συνθήκες.
Φυσικά ούτε πρέπει να μας παίρνει από κάτω ούτε και να κλαψουρίζουμε.Και αν συμβεί αυτό ,γιατί ανθρώπινο είναι,απλά ξανασηκωνόμαστε.Στην δική μου περίπτωση μάλιστα έπρεπε να το εμπεδώσω νωρίς αυτό.Και με αυτό εννοώ πως οι δικοί μου δεν έχουν δεχτεί καν τι έχω και ούτε καν ξέρουν πότε κάνω ενέσεις,αν κάνω ενέσεις,τι έχω και τις κάνω,αν περιμένω αποτελέσματα εξετάσεων, ούτε καν ότι την Τρίτη ξεκινάω κορτιζόνη ας πούμε πάλι για το πόδι μου κτλ.Το έχω συνηθίσει όμως.Όπως και ο καθένας,τις δικές του καταστάσεις. :romance-grouphug:
Υπομονή και keep smiling σε όλους μας!! :happy-smileyinthebox: :happy-smileyinthebox: :happy-smileyinthebox:
 #75438  από tonia77
 Δευ Ιούλ 23, 2012 6:44 am
απίστευτες ψυχικές διακυμάνσεις... πολλά νεύρα... άσχημα ξεσπάσματα... εντονα μελαγχολική διάθεση.... ανασφάλεια... "κακές" σκέψεις...
υπάρχουν στιγμες που είμαι απόλυτα παραιτημένη και αδιαφορη για οτιδήποτε... υπάρχουν μέρε που ξεχνάω βασικές υποχρεώσεις που έχω (π.χ. να μαγειρέψω)... υπάρχουν μέρες που είμαι μέσα στην ενεργητικότητα και στη δημιουργικότητα... υπάρχουν μέρες που είμαι μες στη χαζή χαρά σαννα ειμαι μεθυσμένη.... η αλήθεια είναι πως τώρα τελευταία δεν τον αντέχω τον εαυτό μου γιατί βλέπω πως βασανίζω τους γύρω μου και δεν μπορώνα επικαλούμε συνέχεια την κατανόησή τους....
 #75439  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Ιούλ 23, 2012 9:10 am
Tonia77 !!!! Σε καταλαβαινω !!!!!! ΑΠΟΛΥΤΑ !!!!!!!!! :text-welcomewave: :text-welcomewave: :text-welcomewave:
 #75444  από tonia77
 Δευ Ιούλ 23, 2012 9:40 am
ΑΝΝΑ59 έγραψε:Tonia77 !!!! Σε καταλαβαινω !!!!!! ΑΠΟΛΥΤΑ !!!!!!!!! :text-welcomewave: :text-welcomewave: :text-welcomewave:

πάντως αναρωτιέμαι αν υπάρχει η πιθανότητα - δυνατότητα να ομαλοποιηθεί λίγο η ψυχική μου διάθεση γιατι μέρα με τη μέρα γίνεται και πιο δύσκολο... με τις Avonex δεν είχα τέτοια ξεσπάσματα μόνο που τα δύο πρώτα χρόνια ήμουν υπερευαίσθητη... τώρα με τις rebif όμως εχει παραγίνει.... και σίγουρα δε θέλω να δοκιμάσω αντικαταθλιπτικά ή κάποιο παρεμφερές σκευασμα....
 #75445  από litsa
 Δευ Ιούλ 23, 2012 9:57 am
με όλα αυτά που τραβάμε έχει πέσει η δύναμη μας ψυχική και σωματική ... οπότε είναι φυσιολογικά όλα αυτά....

ο οργανισμός μας θέλει την τόνωση του...
 #75489  από costas
 Δευ Ιούλ 23, 2012 4:34 pm
Ρε παιδιά ...... δε ξέρω............. μήπως ... λέω μήπως νομίζουμε ότι άλλαξε ο ψυχισμός μας με τις ιντερφερόνες ;; διότι εγώ δεν......... όλα καλά!!!!! :bow-yellow: :banana-stoner: