• ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #67498  από tom80
 Τετ Φεβ 08, 2012 8:16 pm
Θα συμφωνήσω με τον Πάρη και τον Κώστα,

Θεωρώ ότι οι φαρμακευτικές έχουν βρει τη λύση αλλά δεν τη δίνουν διότι δεν τους συμφέρει.

Θα αποδειχθεί αυτό που λέω όταν βρεθεί η θεραπεία (από μη – φαρμακευτικές εταιρίες) και θα βλέπεις και τις φαρμακευτικές να λένε «ΕΥΡΗΚΑ».

Για μένα η θεραπεία θα έρθει ή Από τις εφαρμογές της νανοτεχνολογίας στην Ιατρική
Ή από τα βλαστοκύτταρα ή από γονιδιακή θεραπεία (DNA)

Το πότε θα γίνει αυτό δεν μπορώ να το προβλέψω
 #67507  από tom80
 Τετ Φεβ 08, 2012 10:17 pm
Mitsos83 έγραψε:tom80, μπορείς να γίνεις πιο σαφής λέγοντας τι έννοεις εφαρμογές νανοτεχνολογίας στην Ιατρική..?

Να όπως αυτή η μελέτη με τις μικρονευροτροφίνες που τις βάλανε σε μια νανοκάψουλα (διέπει τον αιματο-εγκεφαλικό φραγμό) και τις στείλανε ένα όμορφο ταξιδάκι…

http://news.disabled.gr/?p=40030

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=270275
 #67516  από Nick.
 Πέμ Φεβ 09, 2012 11:50 am
Θα βρεθεί η θεραπεία αλλά θα εφαρμοστεί μέτα από μερικές γεννιές. Αυτό έχω καταλάβει εγώ από τις έρευνες. Ελπίζω να υπάρχει για τα παιδιά μας. Αυτό ελπίζω, αν και δεν το βλέπω.
 #67519  από Π.Μ79
 Πέμ Φεβ 09, 2012 4:16 pm
eleni POL έγραψε:θελω να ρωτησω τον Π Μ79 αν ειναι ετσι και δεν γινεται ολικηαποκατασταση με την επαναμυελ γιατι υποτιθεται κανουμε κορτιζονες??
και πως γινεται να ειμαι καλυτερα φετος απο πριν να παρω αγωγή (περυσι )?
Η κορτιζόνη είναι ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες φάρμακο.
Την παίρνεις όταν περνάς καινούρια ώση ή όταν πυροδοτούνται παλιά συμπτώματα, ακριβώς γιατί είναι μία φλεγμονώδης διεργασία και με την κορτιζόνη προσπαθούν να την πολεμήσουν.

Ακόμα όμως και με την κορτιζόνη, αν είναι να σου μείνει κουσούρι, θα σου μείνει.
Μιλώντας για ώρες με το νευρολόγο, μου είπε μία μεγάλη αλήθεια για όλα αυτά:

Όση κορτιζόνη και ιντερφερόνη και να πάρεις, ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει.

Η επαναμυελίνωση θα ήταν ευτύχημα αν δεν είχε καταστραφεί ο νευράξονας από κάτω.
Αν δεν είναι κατεστραμμένος ο νευράξονας, αν γίνει επαναμυελίνωση, τότε ναι μια χαρά.

Το κακό όμως είναι ότι με κατεστραμμένο νευράξονα, ό,τι και να κάνεις με τη μυελίνη, το πρόβλημα παραμένει.
Είναι σαν να ανοίγεις ένα λάκκο και τον καλύπτεις από πάνω με φύλλα.
Ο λάκκος παραμένει. ;)

Είσαι καλύτερα λόγω ιντερφερόνης πιστεύεις?
Γιατί δεν είσαι καλύτερα λόγω του ότι η φλεγμονή υποχώρησε και δε σου δημιουργεί συμπτώματα?
Γιατί δεν είσαι καλύτερα λόγω του ότι γυμνάζεσαι και οξυγονώνεται καλύτερα το σώμα σου?

Θα μπορούσαμε να συζητάμε ώρες, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει πλήρης ιατρική εξήγηση για τις εξάρσεις και υφέσεις της νόσου με φάρμακα ή χωρίς.
 #67746  από costas
 Τρί Φεβ 14, 2012 8:03 pm
Π.Μ79 έγραψε: 1)Όση κορτιζόνη και ιντερφερόνη και να πάρεις, ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει.

2)Είσαι καλύτερα λόγω ιντερφερόνης πιστεύεις?

1)Ισως κανεις δε ξέρει αλλά εαν δε κάνουμε και τίποτα...... να το αφήσουμε καθάρα στην τύχη;

2)Ισως τι να πω ρε φίλε εαν ήξερα σίγουρα τι γίνεται δεν θα τρυπιόμουνα μέρα παρα μέρα.......
 #67862  από eleni POL
 Σάβ Φεβ 18, 2012 10:42 am
PM79:Θα μπορούσαμε να συζητάμε ώρες, αλλά το μόνο σίγουρο είναιο οτι δεν υπάρχει πλήρης ιατρική εξήγηση για τις εξάρσεις και υφέσεις της νόσου με φάρμακα ή χωρίς.

ΑΚΡΙΒΩΣ !!! ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΗ¨(ΕΧΩ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΕ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΠΟΔΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΩ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΩ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩς ΔΗΛ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΟΥΛΕΙΑ).
ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ ΑΝ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ.ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑΤΡΕ? :confusion-seeingstars:
ΑΠΑΝΤ ΤΟ ΣΥΖΗΤ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΚΡΟΧΡ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΙΝΤΕΡΦ .ΤΕΛΟΣ, ΚΑΛΑ ΚΑΝΕ ΤΙς ΕΝΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΗ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΡΡΩΣΤ :character-oldtimer:

ΑΛΛΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ, ΚΟΙΤΑ ,ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΛΛΑ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ, ΝΑ ΣΗΜΕΙΏΝΕΤΕ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΕ ΝΑ ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΥΕΣΤΕ ΚΙΟΛΑΣ .Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΙΣ ΠΙΟ ΣΩΣΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ.

ΜΕ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΠΟΝΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΗ ΔΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΣΘΕΝΗΣ ΣΟΥ ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΤΟ Β ΠΟΛΟ ΙΣΩΣ...
ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΑΝΤΑ , ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ Ε!!!

ΚΑΙ , ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΩΣΤΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΤΗΝΟΣ (THE BEAST MS) ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ....
 #67874  από tom80
 Σάβ Φεβ 18, 2012 1:37 pm
eleni POL έγραψε:
ΑΛΛΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ, ΚΟΙΤΑ ,ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΛΛΑ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ, ΝΑ ΣΗΜΕΙΏΝΕΤΕ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΕ ΝΑ ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΥΕΣΤΕ ΚΙΟΛΑΣ .Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΙΣ ΠΙΟ ΣΩΣΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ.
Συμφωνώ απόλυτα Ελένη, μπράβο στο γιατρο που είπε αυτό
 #67894  από Μαρία
 Σάβ Φεβ 18, 2012 9:15 pm
Ισως...
Οριστική θεραπεία βασικά δεν νομίζω αλλα πιστεύω ότι μέσα στην επόμενη δεκαετία θα υπάρξουν διάφορες προσεγγίσεις
 #67904  από ioanna_melina
 Κυρ Φεβ 19, 2012 3:55 am
Ναι ή Όχι ??????........ :think:
τόσο απλό φαινομενικά όμως τόσο δύσκολο....

Λοιπόν....Εγώ πιστεύω οτι στις επόμενες γενιές, στις επόοοοοοοοομενες όμως, δε θα υπάρχει το θέμα ΣΚΠ. Επειδή τότε θα υπάρχει κάτι άλλο από το οποίο οι φαρμακευτικές θα ''παρασιτούν'' οικονομικά. :teasing-nutkick: Άρα θα δοθεί μια μάχη σχετικά με το ποια θα υποκριθεί πρώτη οτι ανακάλυψε το μαγικό φάρμακο ίασης και μετά θα κυκλοφορεί με διάφορα ονόματα. Τότε δε θα υπάρχει φόρουμ για άτομα με ΣΚΠ,μα με κάτι άλλο. Δε νομίζω να ζω για να μάθω!!!... :techie-studyingbrown: :angelic-flying:

.................τώρα γράφω/σβήνω, γράφω/σβήνω......Απλώς θέλω να πω οτι ''ΚΑΠΟΙΟΣ'' μου ζήτησε να είμαι αισιόδοξη, να μην απελπιστώ,να προσπαθώ, επειδή στα επόμενα 3 χρόνια,ή 5 θα γίνει ίσως ΤΟ βήμα που περιμένουμε.... :oops: σε μια 10ετία οτι δε θα υπάρχει καν...... .... ... :oops:

Τρομάζω και μόνο να τα λέω! γι'αυτό γράφω/σβήνω...δεν μπορώ να λέω τέτοια...Χτυπάει η καρδιά μου και φοβάμαι οτι απλά θα πέσει σα χαζή στο κενό της ΣΚΠ!.... :teasing-neener:
Η προσωπική μου άποψη ήταν αυτήν πάνω πάνω...... :cry:
Και σταθερά....προσπαθώ να είναι όλα φυσιολογικά και όσο το δυνατόν όπως πριν :animals-dogrun: