• Νερολογία-ΧΕΝΦΑ-Σκλήρυνση

• Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
 #67729  από J & W Grimm
 Τρί Φεβ 14, 2012 12:49 pm
Hans Chr. Andersen έγραψε:Αγαπητοί συνάδελφοι,
έπαψα να παριστάνω τον δικηγόρο των αμερικάνων γιατρών και αναλάβατε εσείς την υπεράσπισή τους;
Ω, όχι. Γι αυτούς (για το σύστημα της ανευθυνότητας που τους διέπει μάλλον) θα είμεθα ΠΑΝΤΑ η Ίερά Εξέτασις, και οι νευρολόγοι ΔΕΝ εξαιρούνται. :angry-argument:

εάν ο ίδιος ο άντρας της ασθενούς είχε την άποψη ότι η γυναίκα του δεν έπρεπε να κάνει την επέμβαση λόγω υπέρτασης και της αιμολυτικής αγωγής που ακολουθούσε, αυτό σημαίνει ότι ήταν απόλυτα ενημερωμένος για το μεγάλο ρίσκο της επέμβασης. Μπορούμε λοιπόν να υποθέσουμε ότι και η ίδια η γυναίκα του ήταν απόλυτα ενημερωμένη για το πολύ μεγάλο ρίσκο, της ίδιας της της ζωής, που θα έπαιρνε, κάνοντας την επέμβαση.
Ακριβώς, το σύστημα ΔΕΝ επέβαλλε τη δέουσα ενημέρωση, στέλνοντας τη γυναίκα στο θάνατο από ακατάσχετη αιμορραγία.
Δεν είναι θέμα απόψεων, αλλά στοιχείων.
(Δε σας θυμίζει το παραμύθι -τη δική σας την εκδοχή- τού τυφλού στο νοσοκομείο; Εμείς από την αρχή τους είχαμε δεί για δράκους, και όχι καλούς...)
Γι αυτό χρειάζονται οι ιεροεξεταστές, ώστε να σταθμίσουν την κατάσταση βάσει όλων των στοιχείων. Αν το είχαν κάνει ΠΡΙΝ την επέμβαση, η γυναίκα θα ήταν ζωτανή.
Και με το να της ρίχνουν την ευθύνη του θανάτου της, στην ανάπηρη που ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ για να συνεχίσει τη ζωή της, γίνονται χειρότεροι κι από τον ...Πόντιο Πιλάτο. Ο χαζός, δεν έβαζε το Χριστό να του... υπογράψει απαλλαγή; :teasing-signhere:

Αλλά επειδή έχουμε αρχίσει να το κουράζουμε πολύ το θέμα και έχω αρχίσει να βαριέμαι, να πάμε στο δια ταύτα;
Μα... αυτό ΕΙΝΑΙ το δια ταύτα.

Σταθμίζοντας το ρίσκο και το οικονομικό κόστος της επέμβασης (για όσους φυσικά έχουν την οικονομική δυνατότητα να την κάνουν) από την μια μεριά και τα πιθανά οφέλη από την άλλη (εδώ μπορούμε να συμπεριλάβουμε και οικονομικό όφελος, αν λάβουμε υπόψη μας ότι η ΠΣ μπορεί να περιορίσει την ικανότητα για εργασία) βλέπετε τη ζυγαριά να γέρνει "υπέρ" της επέμβασης ή υπέρ του "περιμένουμε";
Το ρίσκο δεν είναι κάτι το ασαφές που συμβαίνει μονο στους άλλους. Το περιμένουμε και οφείλουμε να το σταθμίσουμε για να αποφύγουμε τις επιπτώσεις του κι εσείς, κι εμείς κι ο καθε σκληρυντικός. Η ζυγαρια βαραίνει ακριβώς ανάλογα με τα εκάστοτε στοιχεία του κάθε ασθενούς. Η ελπίδα είναι σαφώς ένα απο αυτά, αλλά οι δυνατότητες της ιατρικής πρέπει να ληφθούν λεπτομερειακά υπ'όψιν, ακριβώς για να πραγματωθεί αυτή...
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, θα πηγαίναμε, εφ όσον η νευρολογική εξέταση "έβλεπε και εξέθετε" τα αναμενόμενα προβλήματα... Δύσκολο, θα μας πείτε...

Σύμφωνα με αυτά που γνωρίζετε, θεωρείτε ότι η ειδικότητα της επεμβατικής ακτινολογίας κάνει τον επεμβατικό - ακτινολόγο λιγότερο ικανό να σταθμίζει οφέλη-ρίσκα και προσωπικά δεδομένα - ιατρικό ιστορικό σε σχέση με τις υπόλοιπες ιατρικές ειδικότητες;
Το να πάει κανείς τουλάχιστον να κοιταχτεί, καθ'όσον η δυσκολία της φλεβικής ροής επιδεινώνει την κατάσταση του σκληρυντικού, είναι δέον, φυσικά. Αλλά ο αγγειολόγος είναι τόσο άνθρωπος όσο και έμπορος όσο και ο νευρολόγος, η γνώση, για να είναι αποτελεσματική πρέπει να είναι και συστημική, (να καλύπτει κινδύνους, ελπίδες και αποτελέσματα). Η ομαδική ευθύνη είναι το ιδεώδες, αλλα που να βρεθεί;
Η ειδικευση του επεμβατικού αγγειολόγου είναι, σαφώς, απαραίτητη για να απαντηθούν τα ερωτήματα (πρόληψης της επιδείνωσης, ουσιαστικά) που τίθενται. Για το πως όμως θα απαντήσει, δεν θα τον φτάσει το πρωτόκολλο...

Επίσης, οι νευρολόγοι δε στέλνουν τους πασχοντες στους επεμβατικούς παρα αφου "δε μπορούν οι ίδιοι πλέον να κάνουν τίποτα." Θα μπορέσουν οι δεύτεροι ν'ανατρέψουν ΠΛΕΟΝ την κατάσταση, ή θα γίνουν όπως οι αμερικάνοι, που οχι μόνο δεν πληροφόρησαν επαρκώς, αλλά ούτε κράτησαν τη γυναίκα αρκετά στο νοσοκομείο ώστε να διαφύγει τον κίνδυνο; (Όλος ο κόσμος δεν είναι Ζαμπόνι ή Σκλαφάνι, θα μας πείτε...)
Φυσικά, αν ΗΞΕΡΑΝ ότι το περιστατικό ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ, ιδίως διώχνοντάς την από το νοσοκομείο, σημαίνει ότι θα έπρεπε να τους γίνει, σε αυτους, ένεση πενθοταλ... :scared-shocked: (τοπικό προϊόν)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας Θα χαρούμε να σας δούμε στην αίθουσα ξιφασκίας, οπόταν ευκαιρήσετε!
Μετά τιμής, Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σαςΟμοίως, :violence-duel:
Hans Christian Andersen
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος J & W Grimm την Τρί Φεβ 14, 2012 3:43 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #67738  από J & W Grimm
 Τρί Φεβ 14, 2012 4:00 pm
Hans Chr. Andersen έγραψε:Στρίβειν δια του αυτονόητου... Όπως και να κάνουμε χρειάζονται κι αυτά!

Μια επέμβαση χαρακτηρίζεται ασφαλής ή υψηλής επικινδυνότητας (όπως και ένα φάρμακο ως προς τις παρενέργειες βαρύ ή ακίνδυνο), με κριτήριο την συχνότητα σε συνδυασμό με την βαρύτητα των καταγεγραμένων - παρατηρημένων - αποδεδειγμένων επιπλοκών (παρενεργειών) της (του) και όχι τα άλλα προβλήματα υγείας που μπορεί να έχει ο ασθενής ή την επιστημονική επάρκεια του γιατρού
Κι άλλο αυτονόητο: Ουδόλως ενδιαφέρει τον ασθενή η θεωρητική επικινδυνότητα της ΧΕΝΦΑ, (και της όποιας αλλης ΧΕΝΦΑ δηλαδή) αλλά οι επιπτώσεις απάνω του.

γι' αυτό και κάποιος μπορεί να πάθει ζημιά από ένα φάρμακο που θεωρείται ακίνδυνο ή από μια επέμβαση που θεωρείται ασφαλής και γι' αυτό πρέπει ο γιατρός που χορηγεί το φάρμακο ή κάνει την επέμβαση να έχει την επιστημονική ικανότητα να σταθμίσει το προσωπικό όφελος/ρίσκο του ασθενούς (τα αυτονόητα που γράψατε σαν απαντήσεις)
Μα... ασφαλώς, αμφιβάλλετε;

Δεν θέλετε να απαντήσετε, πάει καλά, δεν έχω καμιά διάθεση να σας φέρω σε δύσκολη θέση.
Ευχαρίστως να σας απαντήσουμε, αλλά αυτά που γράψαμε είναι αυτά που μας ενδιαφέρουν... Έχουμε την εντύπωση ότι δεν ξέρουμε να σας πουμε παραπάνω... και η "πιό σίγουρη, η πιό ανώδυνη, η πιο... (μη γίνουμε και Μme de Sévigné) δε θα μπορούσαμε να πουμε άλλο!

Μετά τιμής
Hans Christian Andersen :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:

Υ.Γ. Τελικά πολύ όπλο κυκλοφορεί σε αυτήν την αρρώστια, τόξα, βέλη, φαρέτρες, ξίφη...
Τα ξίφη που σας προτείνουμε είναι "ασφαλισμένα", αυτά της γυμναστικής :P :P
 #67750  από maria72
 Τρί Φεβ 14, 2012 8:33 pm
Hans Christian Andersen έγραψε:Προς τη Maria72
Για τις προσδοκίες μας - σας - τους από την ΧΕΝΦΑ
Ένας καλός επεμβατικός ακτινολόγος μπορεί να μας – σας - τους απαντήσει τι να περιμένετε και τι όχι.
επιτελους συμφωνουμε σε κάτι ....ισως να διαφωνησουμε ως προς τον καλο επεμβατικό....αν και στην περιπτωση μας ο επεμβατικος ακτινολογος κάνει μια ιατρική πράξη που του ζητά ένας ασθενής , δεν σημαινει απαραιτητα ότι εχει τις εξηγησεις.....
Hans Christian Andersen έγραψε:Για την οπτική νευρίτιδα
http://www.mayoclinic.com/health/optic- ... ION=causes
“Causes
…...
Cranial arteritis. This is an inflammation of the lining of the arteries in your head. Inflamed cranial arteries can block blood flow to your eyes and brain, which may cause permanent vision loss or a stroke. Cranial arteritis is most likely to occur in adults ages 70 to 80.”

Τι λέει η θεωρία της ΧΕΝΦΑ ότι κάνουν οι εξωκρανιακές φλεβικές ανωμαλίες στην ροή του αίματος; ε; τι; ότι την μπλοκάρουν;
το γραφεις και εσυ και η ερευνα που παραθετεις............Cranial arteritis.....αρτηριιτιδα
Hans Christian Andersen έγραψε:Τώρα εσύ ζητάς να εξηγήσω γιατί δεν συμβαίνει και σε εκείνη και στην άλλη αρρώστεια, αλλά συμβαίνει στην τρίτη, ζητάς να καθορίσω ακριβώς και με κάθε ανθυπολεπτομέρεια..........
δεν σου ζηταω τιποτα , απλα σου επισημαινω περιπτωσεις με διαταση ομφθαλμικων φλεβων χωρις οπτική νευριτιδα και το αναποδο
α!στο αρθρο που με παραπέμπεις τι αιτιολογια λεει για την οπτικη νευριτιδα στην σκπ???οχι οτι το πιστευω 100%...
Hans Christian Andersen έγραψε:η πρώτη, το κάπνισμα ως αιτία καρκίνου των πνευμόνων μπορείς να το καταλάβεις; γιατί το 80% των καπνιστών δεν παθαίνει καρκίνο των πνευμόνων;
και η δεύτερη, τι ιδιοτροπία είναι αυτή, να αναφέρεσαι συνεχώς σε άλλες αρρώστιες; μα είναι διαφορετικές, γι' αυτό είναι άλλες, αν ήταν ίδιες, δεν θα ήταν άλλες, θα ήταν οι ίδιες. Τι συμπέρασμα μπορεί να βγει από διαφορετικές αρρώστιες;
στη πρωτη απορια παιζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες και συνολικά 80-85% των περιπτώσεων καρκίνου του πνεύμονα αφορούν καπνιστες.
οσον αφορα την δευτερη απορια σου , προσπαθω μπας και καταλάβεις οτι στην η ιατρική δεν διαβάζεις κάποιες συγκεκριμένες έρευνες-μελέτες και γίνεσαι ο ιδιος γιατρος και μάλιστα ειδικός...
Hans Christian Andersen έγραψε:Σου απαντώ συνεχώς (για μια θεωρία το πολύ 5 χρόνων), δεν έχεις απαντήσει σε καμιά από τις στοιχειώδεις ερωτήσεις που έκανα (για μια θεωρία τουλάχιστον 20 χρόνων και αν και είσαι γιατρός). Ε λίγο άνισο δεν είναι, δεν αγγίζει λίγο τα όρια του “θράσους”;
θρασος??????????????????????Μα καλέ μου χανς διαφωνω με την χενφα(απο αυτα που διαβασα και τις συζητησεις που εκανα με αλλους γιατρους) και προσπαθω να καταλαβω πως <στεκει> ως θεωρια( :))Σημειωσε οτι έμενα ως ασθενή με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο απο άλλους ...
δεν ειπα ποτε οτι μελετησα την αυτοανοσια και κατεληξα ότι ειναι σωστη....δεν ανηκει στην ειδικότητα μου η ανοσολογία ή η νευρολογια.......
Hans Christian Andersen έγραψε:Βίωσες το αντίθετο ...
αληθεια? :o Πως το ξέρεις??
viewtopic.php?f=14&t=2529
viewtopic.php?f=25&t=2535
βεβαια πολλά εχουν κοπει απο τον admin.
Hans Christian Andersen έγραψε:και μετά όταν πέρασε ο καιρός άκουσες τον Sclafani να λέει ότι η ΧΕΝΦΑ δεν αποτελεί αίτιο της σκλήρυνσης...
ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΑ!!!ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!ΒΡΕΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ!!!
υ.γ επανειλημμενα εχω πει ότι δεν εχω κάτι με τους υποστηρικτες της χενφα .Εσυ γιατι θυμωνεις μαζι μου???
 #67803  από J & W Grimm
 Παρ Φεβ 17, 2012 1:08 am
Hans Chr. Andersen έγραψε:Ξανά
“Causes
…...
Cranial arteritis. This is an inflammation of the lining of the arteries in your head. Inflamed cranial arteries can block blood flow to your eyes and brain, which may cause permanent vision loss or a stroke. Cranial arteritis is most likely to occur in adults ages 70 to 80.”
Το which πάει στο block blood flow, όχι στο inflamed cranial arteries.

Αντι λοιπόν να προσπαθείς να με κάνεις να καταλάβω αυτό που ξέρω, ότι δεν είμαι γιατρός (δεν είμαι όμως ούτε ποντίκι...) και πράγματα για αρρώστιες από τις οποίες αυτή τη στιγμή δεν πάσχω, θα σου ήμουν ευγνώμων αν με έκανες να καταλάβω αυτό που δεν ξέρω, για την πολλαπλή σκλήρυνση από την οποία πάσχω:
Έχει δει κάποιος το ανοσοποιητικό να καταστρέφει υγιή μυελίνη; Υπάρχει έστω και η παραμικρή ένδειξη ότι η μυελίνη στην οποία "επιτίθεται" το ανοσοποιητικό (όταν το κάνει, γιατί δεν το κάνει πάντα, σε όλες τις περιπτώσεις απομυελινώσεων) είναι υγιής και νορμάλ;
Γιατί πετάνε οι της αυτοανοσίας στα σκουπίδια το πλήθος των ερευνών που δείχνουν ότι η μυελίνη στην οποία "επιτίθεται" το ανοσοποιητικό, είναι πολύ κακά οργανωμένη, ότι έχει πρόβλημα, ότι δεν είναι νορμάλ, ότι διαφέρει δομικά από την μυελίνη ενός ανθρώπου που δεν έχει σκλήρυνση, πριν της επιτεθεί το ανοσοποιητικό και τις μελέτες που δείχνουν ότι δεν είναι καθόλου σπάνιες στην ΠΣ απομυελινώσεις και θάνατοι ολιγοδενδροκύτταρων, χωρίς την εμπλοκή του ανοσοποιητικού;

Όχι, φίλτατε Συνάδελφε, εμεις δεν την είδαμε, διότι δεν ψάχνουμε στο επίπεδο αυτό κι έχουμε επιεικώς μεσάνυχτα στον τομέα. :shifty: :think: Αλλα αφού είναι έτσι, σε τι συνίσταται η δυσλειτουργία της μυελίνης αυτής; άν καταλαβαίνουμε καλά είναι εξ αιτίας της που το ανοσοποιητικό δεν την αναγωνρίζει...
αν διαφέρει από γεννήσεως η μυελίνη αυτή, είναι κληρονομική, αν είναι όμως επίκτητη, από τι ηλικίας εγκαθίσταται στον εγκέφαλο; κατά την πρώτη εικοσαετία της ζωής; και για ποιό λόγο; πρόκειται για βαρέα μέταλλα (σίδηρο) που φτάνει στο σώμα και τον εγκέφαλο από που ακριβώς; Από τις μόνες στενώσεις στις φλέβες;;; Τελικά, δε φαίνονται τόσο καθαρά οι διαφορές στα λεγόμενα σας...

και μη μου πεις ότι δεν ξέρεις ή δεν έχεις καταλάβει την θεωρία της αυτοανοσίας ή ότι δεν σε ενδιαφέρει να την καταλάβεις, γιατί από ότι ισχυρίζεσαι ο λόγος που δεν αντιμετωπίζεις την πολλαπλή σκλήρυνση με βάση τη θεωρία της ΧΕΝΦΑ είναι ότι δεν καταλαβαίνεις την θεωρία της ΧΕΝΦΑ, βρίσκεις πολλά τρωτά και κενά σε αυτήν, άρα αφού αντιμετωπίζεις την πολλαπλή σκλήρυνση με τον τρόπο που προτείνει η αυτοανοσία, έχεις καταλάβει την θεωρία της αυτοανοσίας και τη θεωρείς σωστή. Γιατί λοιπόν δεν μου απαντάς και με αφήνεις στα μαύρα σκοτάδια;
Πραγματικά, έχουμε πολλά σημεία που παραμένουν μη απαντημένα, αλλά άς το δούμε κι έτσι: Φυσικά οι γιατροί έχουν περισσότερες (γενικές/συστημικές) γνώσεις από τους κοινούς θνητούς που είμεθα, αλλά οι γνώσεις βρίσκονται σε συγγράμματα (ευτυχώς τώρα πλέον υπό ηλεκτρονική μορφή τα περισσότερα):
Όπως έλεγε κι ο μέγας καθηγητής μας, F. von Savigny: "Για να εφαρμόσετε το νόμο πρέπει να τον έχετε μπροστά σας, αν όχι, δεν τον εφαρμόζετε". Δεν αμφιβάλλουμε ότι πολλοί γιατροί γνωρίζουν πολλά στην ιατρική, αλλά για να βγάλουμε νόημα, θα πρέπει η Μαρία να μας βρεί την τράπεζα δεδομένων "Robbins & Cochran" με τα σωστά κομμάτια, να μας τα ερμηνεύσει, και να μη βρούμε εμείς άλλα που να επιδέχονται άλλης ερμηνείας... Το μόνο που ξέρουν οι γιατροί είναι που να βρούνε μερικά κείμενα, δυστυχώς, η ύλη όλο και πολλαπλασιάζεται, πως να τα ξέρουν όοοολα; Και ασθενή να έχουν μπροστά τους, πρέπει να πάνε να βρούν τα κείμενα να τα συμβουλευτούν...
Χώρια που η Μαρία πάσχει και από σκπ... Γνωστό βέβαια ότι υπάρχουν σκληρυντικοί που γίνονται νευρολόγοι, αλλά άλλοι προτιμούν να μη γίνουν, για ν'αποστασιοποιηθούν από την κατάσταση... Όπως λέει και ο Κώδικας δεοντολογίας τους,

ΚΙΔ, 11, 2. Ο ιατρός σέβεται την επιθυμία των ατόμων τα οποία επιλέγουν να MHN ενημερωθούν
Η Μαρία εδώ ΔΕΝ είναι ο ιατρός, είναι το άτομο που επιλέγει να μην...) -τουλάχιστον ξέρει τι χάνει μα και πως να το ξαναβρεί, εμάς πάλι, που μας λείπει η υποδομή των σπουδών της, χρειαζόμαστε μια πληροφόρηση όπου θα μας έφτανε ν'ανοίξουμε βιβλία να καταλάβουμε... καμιά φορά είναι κι έτσι, αλλά συχνά η ερωτηματολογία ξαναρχίζει... Η ίαση δε βρίσκεται, ακόμα τόυλάχιστον, στο τέλος μιας απάντησης, οσοδήποτε θετικής :sad-pacing:
:teasing-lurk:
Καληνύχτα σε όλους
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος J & W Grimm την Παρ Φεβ 17, 2012 2:46 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
 #67808  από Κώστας
 Παρ Φεβ 17, 2012 9:44 am
[quote="Hans Chr. Andersen"]Φίλε Κώστα, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι,
παράδειγμα:
Φαντάσου
κάποιον που εξαιτίας της πολλαπλής σκλήρυνσης, περπατάει ελάχιστα και με πολύ μεγάλη δυσκολία και ταυτόχρονα έχει πρόβλημα ακράτειας ή συχνής ούρησης
και κάποιον που εξαιτίας της πολλαπλής σκλήρυνσης, περπατάει ελάχιστα και με πολύ μεγάλη δυσκολία, αλλά χάρη στην επέμβαση απελευθέρωσης έχει ανακτήσει σε μεγάλο βαθμό τον έλεγχο της κύστης του
και σύγκρινε

Συνοδοιπόρε Hans,
Όταν υπάρχει πχ βλάβη του νωτιαίου μυελού πάνω από την ιερά μοίρα ενώ η ίδια η ιερά μοίρα διατηρείται ακεραία, το τυπικό αντανακλαστικό της ούρησης εξακολουθεί να υφίσταται χωρίς όμως να είναι εφικτός ο εκούσιος έλεγχος της ούρησης λόγω της διακοπής της επικοινωνίας του εγκεφάλου με την ιερά μοίρα του νωτιαίου μυελού. Αυτό συνήθως προκαλείται από κακώσεις του νωτιαίου μυελού, νεοπλάσματα ή σκλήρυνση κατά πλάκας που έχει προκαλέσει εγκάρσια μυελίτιδα. Η κύστη τότε είναι σπαστική και αδειάζει αυτομάτως όταν γεμίσει σε ορισμένο βαθμό πληρότητας (συνήθως λιγότερο από 250 ml ούρων). Η ούρηση αρχίζει και τελειώνει χωρίς βουλητικό έλεγχο.

Χωρίς να εκφράζω άποψη για την θεωρεία της ΧΕΝΦΑ (πως θα μπορούσα άλλωστε αφού οι σχετικές γνώσεις μου είναι ελλιπέστατες), πιστεύω πως μία διάνοιξη σφαγίτιδων από μόνη της δεν μπορεί να βοηθήσει στον επανέλεγχο της κύστης, όταν υπάρχει πρόβλημα σαν αυτό που σου περιέγραψα παραπάνω.
Αλλά ας μην παριστάνουμε τους ειδήμονες σε πράγματα που γνωρίζουμε λίγο και ελλιπώς.
Κι΄ ας μην ξεχνάμε πως η ημιμάθεια είναι απείρως χειρότερη από την πλήρη αμάθεια.
 #67809  από pelopidas
 Παρ Φεβ 17, 2012 10:12 am
http://youtu.be/-cqZJ7o1-VM

ας δουμε ξανα τον Montel Williams, 5 μηνες μετα ,που δεν ειναι γιατρος αλλα τον ξερει ολος ο κοσμος
λεει τι κερδισε και τι δεν κερδισε με την αγγειοπλαστικη μεχρι τωρα
συγκινειται οταν εξηγει οτι συνασθενεις του ταξιδευουν σε κεντρα ανα τον κοσμο (σε "ανηθικους γιατρους"), στην κοστα ρικα, στην ινδια, στην ταιλανδη που υποσχονται οτι θα κανουν καλα την σκληρυνση
εξηγει πως την επομενη κιολας μερα μπορουσε να αντεχει τη ζεστη (και εξηγει και πολυ απλα γιατι αυτο συμβαινει, για τον θαλαμο στον εγκεφαλο)
και μπορουσε να ισορροπει, να καμπτει και να τεντωνει τον κορμο του
αλλα δεν ειδε βελτιωσεις στο περπατημα και τον νευροπαθητικο πονο
στο τελος λεει οτι αν του ελεγε ο γιατρος οτι πρεπει να το ξανακανει τον επομενο μηνα, θα το εκανε .
και θα αναρτησει στην ιστοσελιδα του τα κεντρα που κανουν την επεμβαση στις ηπα υπευθυνα (really good science)
ανελαβε και μια πρωτοβουλια μαζι με επεμβατικους ακτινολογους, να σταματησει να λεγεται οτι η επεμβαση χενφα ειναι η θεραπεια της σκληρυνσης, αλλα να γινεται γιατι προσφερει ανακουφιση, οχι ομως σε ολους.
 #67833  από maria72
 Παρ Φεβ 17, 2012 7:23 pm
Hans Christian... έγραψε:Ξανά
“Causes
…...
Το which πάει στο block blood flow, όχι στο inflamed cranial arteries.
νομιζω ότι δεν/ή κάνεις ότι δεν καταλαβαινεις τι διαβάζεις ........
λυπαμαι δεν μπορω να στο εξηγησω , κυρίως γιατι δεν θελεις να το καταλαβεις....
Hans Christian... έγραψε:Αντι λοιπόν να προσπαθείς να με κάνεις να καταλάβω αυτό που ξέρω, ότι δεν είμαι γιατρός (δεν είμαι όμως ούτε ποντίκι...)
η <πικρή> αλήθεια είναι ότι όλοι μας είμαστε <ποντίκια>.Ειτε παιρνουμε την Α την Βή την Γ κ.ο.κ θεραπεία , ειτε καναμε την χενφα , είτε δεν παιρνουμε τιποτα (κανοντας ή μη διατροφη κλπ)
[quote="Hans Christian..."θα σου ήμουν ευγνώμων αν με έκανες να καταλάβω αυτό που δεν ξέρω, για την πολλαπλή σκλήρυνση από την οποία πάσχω:
........................ ................ ...............
και μη μου πεις ότι δεν ξέρεις ή δεν έχεις καταλάβει την θεωρία της αυτοανοσίας ][/quote]
κι όμως αυτο ακριβως θα σου πω .
Hans Christian... έγραψε:ή ότι δεν σε ενδιαφέρει να την καταλάβεις, γιατί από ότι ισχυρίζεσαι ο λόγος που δεν αντιμετωπίζεις την πολλαπλή σκλήρυνση με βάση τη θεωρία της ΧΕΝΦΑ είναι ότι δεν καταλαβαίνεις την θεωρία της ΧΕΝΦΑ, βρίσκεις πολλά τρωτά και κενά σε αυτήν, άρα αφού αντιμετωπίζεις την πολλαπλή σκλήρυνση με τον τρόπο που προτείνει η αυτοανοσία, έχεις καταλάβει την θεωρία της αυτοανοσίας και τη θεωρείς σωστή. Γιατί λοιπόν δεν μου απαντάς και με αφήνεις στα μαύρα σκοτάδια;
η ιντερφερονη <δουλεψε> ικανοποιητικα(οχι τελεια -για να προλαβω αλλες ερωτησεις..) σε μενα για 14 χρονια .Δεν ειχα κανενα λογο να αμφισβητησω τους γιατρους μου .Τοσο απλα.Mπορει εσυ να μην μπορεις να το διανοηθεις , αλλα ετσι είναι ...
Hans Christian... έγραψε:Υ.Γ. Η αυξημένη ενδοκρανιακή πίεση, μιας και την ανάφερες, μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στο οπτικό νεύρο (οίδημα οπτικής θηλής) ή όχι; Εν αναμονη λοιπόν της επόμενης ερώτησης σου γιατί δεν προκαλεί το ίδιο πρόβλημα στο οπτικό νεύρο με αυτό που προκαλεί η ΧΕΝΦΑ (αν και η απάντηση είναι προφανής ακόμα και για κάποιον που δεν είναι γιατρός: οι παθολογίες τους σε σχέση με το οπτικό νεύρο μοιράζονται μερικά κοινά σημεία, αλλά έχουν και σημαντικές διαφορές)

η αυξημένη ενδοκρανια πιεση προκαλει όντως οιδημα οπτικής θηλης .Το νευρο σπανια το πειραζει-και οχι με την μορφη οπτικης νευριτιδας- παρολο που προκαλεί διαταση της οφθαλμικής φλεβας και με βαση το δικο σου -μονο το δικο σου επαναλαμβανω -σκεπτικό θα επρεπε να προκαλει οπτικη νευριτιδα...
υ.γ γιατι μου λες να μην αναφερω αλλες ασθενειες,την στιγμη που εχω δει να αναφερεστε εσεις??μεχρι και την ALS και το Alzheimer έχω διαβασει απο τα γραφόμενα σας ότι θεραπευει η χενφα!!
Μαλιστα το πρωτο άκουσα τον Haake να το λεει στο διαδικτυακο τον 11/11και είμαι 100% ΣΙΓΟΥΡΗ
 #67834  από maria72
 Παρ Φεβ 17, 2012 7:32 pm
pelopidas έγραψε: http://youtu.be/-cqZJ7o1-VM

και θα αναρτησει στην ιστοσελιδα του τα κεντρα που κανουν την επεμβαση στις ηπα υπευθυνα (really good science)
ανελαβε και μια πρωτοβουλια μαζι με επεμβατικους ακτινολογους, να σταματησει να λεγεται οτι η επεμβαση χενφα ειναι η θεραπεια της σκληρυνσης, αλλα να γινεται γιατι προσφερει ανακουφιση, οχι ομως σε ολους.
:clap: :clap: :clap: :clap: και στους δυο σας.......
 #67844  από J & W Grimm
 Παρ Φεβ 17, 2012 9:29 pm
maria72 έγραψε:
pelopidas έγραψε: http://youtu.be/-cqZJ7o1-VM

:clap: :clap: :clap: :clap: και στους δυο σας.......
Δίχως κατά κανένα τρόπο να θέλουμε να γίνουμε "σαντουιτς" μεταξύ γιατρών και μή, θα θυμίσουμε ότι ασφαλώς και αρχίσαμε να διαβάζουμε τα κείμενα που παρέθεσε ο συνάδελφος από δώ (και θα βγάλουμε τα μάτια μας με δαύτα), αλλά, όσο και αν αυτά ανταποκρίνονται στον όρο "really good science", διότι στην περίπτωση τουλάχιστον οφέιλουν να είναι peer reviwed - και ακόμα κι άν και ορισμένα άλλα να τους αντιτίθενται, θα τα δεχτούμε μέχρι να δούμε κάτι πιό εμπεριστατωμένο να τα αντικρούεί...

Βέβαια, το μόνο science που μας αραδιάζει ο Γουΐλλιαμς, (όχι ο Ρόμπερτ) :violin: είναι ότι θ'αραδιάσει τις κλινικές του τομεα, βλέπει, δηλαδή, τον εαυτό του σαν ...εντεταλμένο του ομοσπονδιακού υπουργείου υγείας, να μοιράζει "αστέρια" στο ένα ή το άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα, έναντι της υψηλής αναγνώρισής του. Δε μας είπε όμως, αν ειδικεύεται και ο ίδιος αρκετά για να τ'αναγνωρίσει: Η δική του περίπτωση είναι ασφαλώς "clinical case" και κάποιοι θα μπορούσαν ίσως να τον κάνουν και "case report", αλλά σε αυτό δε θα είχε παρα... το ρόλο του πειραματόζωου :P :P :P
Αλλά, επί τέλους, ειδικεύεται στης τηλεοπτικές παρουσιάσεις... και, όπως είναι φαίνεται, και στα σκουλαρίκια (σ'αυτό συμφωνουμε μαζί του, βέβαια, άν και προτιμούμε να τα βλέπουμε στις κυρίες...) :happy-cheerleadersmileygirl:

Το ξέρουμε ότι δεν είμεθα στο καφενείο, αλλά, Γουΐλλιαμς, για Γουΐλλιαμς, αυτός εδώ μας φαίνεται λιγότερο επικίνδυνος!
:teasing-neener:
 #67846  από LL--MM
 Παρ Φεβ 17, 2012 9:59 pm
Τελικά αυτός ο Γουΐλλιαμς (o αμερικάνος) πρότεινε μεικτές έρευνες... ΟΧΙ;;; :clap: :clap: :clap:
Για να δουμε, λοιπόν, τι θα δούμε... (Απ' το μικρό κι απ'τον :banana-stoner: που λένε...)
Α, και για τα σκουλαρίκια, μάλλον που θα ενθουσιάστηκε τόσο πολύ που μετέτρεψε τα μανικετόκουμπά του και τα'βαλε στ'αυτια...
Περί ορέξεως, ουδείς λόγος (του αρέσουν κι οι τζούρες, από άλλο κλίπ, δεν το βρίσκω πλέον...)

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Σάβ Φεβ 18, 2012 7:05 pm, έχει επεξεργασθεί 5 φορές συνολικά.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 13