• ΟΜΙΛΙΑ

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #63003  από Nick.
 Τρί Νοέμ 01, 2011 9:59 am
Εδώ και πολλά χρόνια ο άντρας μου μιλούσε ελαφρώς - πολύ ελαφρώς - "κάπως". Η νευρολόγος χαρακτήρισε την ομιλία του αν θυμάμαι καλά παρεγκεφαλιτιδική, ή κάπως έτσι τεσπά.
Τα τελευταία δύο χρόνια έχει αποκτήσει και έναν γάργαρο ήχο, ιδιαίτερα το πρωί, που στην αρχή νόμιζα πως είναι η φωνή του καπνιστή που έχει πρωινά φλέματα από το τσιγάρο, μέχρι να πιεί τον καφέ του και να καπνίσει (πιστεύω ότι όλοι οι καπνιστές καταλαβαίνουν τί εννοώ). Βλέπω όμως ότι δεν είναι αυτό, γιατί συνεχίζει καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.
Είναι σύμπτωμα? Πώς μπορεί να εξελιχθεί?
 #63027  από pelopidas
 Τρί Νοέμ 01, 2011 3:10 pm
η κολλωδης ομιλια, ναι ειναι ενα απο τα συμπτωματα
 #63041  από ioanna_melina
 Τρί Νοέμ 01, 2011 8:11 pm
Ναι,είναι σύμπτωμα της σκπ..
Ήταν το πρώτο σύμπτωμα της σκπ που έκανα, όταν ήμουν 17+. Θυμάμαι δεν κράτησε ούτε εβδομάδα,μόνο 2-3μέρες ( βέβαια αυτό ίσως επειδή ήταν το πρώτο σύμπτωμα..μπορεί τώρα να μου διαρκούσε περισσότερο..) .Δεν ξέρω εάν είναι το ίδιο, είναι σα νη μην μπορείς να ελέγξεις τη γλώσσα σου,ώστε να κάνει τη σωστή κίνηση για να μιλήσεις καλά.... :?: Ελπίζω να περάσει γρήγορα και δε νομίζω να αφήσει τίποτα. Τουλάχιστον εμένα τότε,απολύτως τίποτα δεν άφησε ;)
 #63044  από monogramma
 Τρί Νοέμ 01, 2011 8:37 pm
ioanna_melina έγραψε:Δεν ξέρω εάν είναι το ίδιο, είναι σα νη μην μπορείς να ελέγξεις τη γλώσσα σου,ώστε να κάνει τη σωστή κίνηση για να μιλήσεις καλά.... :?:

και εγω το ειχα αυτο τρίτη λυκείου αλλά θεωρησα ότι ήταν από το διαβασμα γιατί έδινα ιστορία και την έλεγα απέξω και γρήγορα... πωπω..λες να ταν ;από αυτο??η σκπ με μουδιασματα κοκ μου εμφανιστηκε 2 χρόνια μετα ακριβώς... πάντως είναι απαίσιο.... εγώ που είμαι και πολυλογού πάθαινα κρίση κάθε φορά που με έπιανε και όσο με έπιανε τόσο μίλαγα εγώ και ελεγα <<ααοουυγκουυυαααοοοεεε>> χαχαχα
 #67542  από maraki12
 Παρ Φεβ 10, 2012 2:50 am
pelopidas έγραψε:η κολλωδης ομιλια, ναι ειναι ενα απο τα συμπτωματα
αν είναι ευκολο, πώς είναι η κολλώδης ομιλία? δηλαδή?
 #67544  από pelopidas
 Παρ Φεβ 10, 2012 9:14 am
maraki12 έγραψε:
pelopidas έγραψε:η κολλωδης ομιλια, ναι ειναι ενα απο τα συμπτωματα
αν είναι ευκολο, πώς είναι η κολλώδης ομιλία? δηλαδή?
η ομιλια δεν εχει σταθερο ρυθμο , σε μερικα σημεια κολλα και σε αλλα ειναι φυσιολογικη
ομως και η εκφορα των λεξεων δεν ειναι καλη, ειναι σαν να "μασας" τις λεξεις
οι αλλοι δεν καταλαβαινουν τα παντα
 #67557  από maraki12
 Παρ Φεβ 10, 2012 8:41 pm
Ωραία. Τώρα έχω και το επιστημονικό του όνομα. Ευχαριστώ.