ΑΝΝΑ59 έγραψε: Επίσης, διαβασα οτι ΔΕΝ πληρωνουν συμμετοχη, οι ασθενεις (ασχετα απο παθηση) που κανουν χρηση ΣΚΙΑΓΡΑΦΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ !!!! Συγκεκριμενα, οσοι ασθενεις ΔΕΝ πληρωνουν συμμετοχη για τις σχετικες εξετασεις, ΔΕΝ πληρωνουν ουτε το σκιαγραφικο...Σωστή είσαι αλλά όλα αυτά ίσχυαν μέχρι 31-12-2011.
Ναι, εφόσον οι εξετάσεις είχαν 0% συμμετοχή, ΚΑΙ το σκιαγραφικό είχε 0% συμμετοχή, διότι δεν είναι φάρμακο θεραπείας αλλά νοσοκομειακό φάρμακο για διενέργεια εξέτασης. Άρα είναι "συμπληρωματικό" προς την εξέταση, εξ ου και το 0% - όπως και η εξέταση.
Από 1-1-2012 όμως... Χαμός στο ίσιωμα!
Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών (Μαρούσι), 1ο 5ήμερο Ιανουαρίου 2012, με παραπεμπτικό από το ΙΚΑ για τη μάνα μου.
Μάς είπαν: "Αφού το παραπεμπτικό έχει ημερομηνία 'Δεκέμβριος 2011' θα κάνετε τη μαγνητική δωρεάν. Από 1-1-2012, όμως, η συμμετοχή για τους ασφαλισμένους ΙΚΑ φτάνει το 30%."
Φρίκαρα!
"Και για τις χρόνιες παθήσεις, όρα ΣκΠ;" ρώτησα.
Η γραμματέας του μαγνητικού τομογράφου διάβαζε και ξαναδιάβαζε την εγκύκλιο που τής είχαν στείλει κι άκρη δεν έβγαζε! Την έβαλα να πάρει τηλέφωνο να ρωτήσει, γιατί τον άλλο μήνα θα κάνω εγώ μαγνητικές και πρέπει να προετοιμάσω το... πορτοφόλι μου!
Η μάνα μου ΔΕΝ έχει ΣκΠ, κάτι αλλοιώσεις "της ηλικίας" έβγαλε η μαγνητική, κοντεύει και τα 80, μην το ξεχνάμε.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Εύα την Κυρ Ιαν 22, 2012 10:10 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them. - Albert Einstein