• COPAXONE

• Φόρουμ του ευρέως γνωστού ανοσοτροποποιητικού φαρμάκου Glatiramer acetate για την θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Φόρουμ του ευρέως γνωστού ανοσοτροποποιητικού φαρμάκου Glatiramer acetate για την θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #6605  από θεόδωρος27
 Δευ Ιουν 29, 2009 5:27 pm
paidia kalispera epairna kai egw kopaxone alla to stamatisa kai ayto giati opws kai ta alla farmaka etsi kai ayto me peiraze den exw na pw kati allo apla exw 3 syskeyasies copaxone opoios tis exei anagi to til mou einai 6949325578
 #6640  από Μαρία
 Τρί Ιουν 30, 2009 11:22 am
Θεόδωρε καλημέρα! Απ’ όσο γνωρίζω για να μπορέσει να σου χορηγηθεί άλλη θεραπεία το ΙΚΑ ζητάει να επιστραφούν η ενέσεις που δεν έχεις χρησιμοποιήσει. Έτσι μου ζήτησαν και μένα τώρα τις Avonex που ξεκίνησα Copaxone.
Αν θέλεις μπορείς να αναφέρεις τι παρενέργειες σου προκάλεσε και πρέπει να το διακόψεις?
 #6703  από elina
 Τετ Ιούλ 01, 2009 2:37 pm
Το copaxone το κάνω περίπου δύο μήνες, οπότε δεν μπορώ με σιγουριά να σας πω αν κάποιο από τα συμπτώματα που έχω σίγουρα θα υποχωρήσει ή θα δημιουργήσει στο μέλλον κι άλλες παρενέργειες, αλλά εμένα μου κάνει και πυρετό εκτός από τα πιο συνηθισμένα (τσούξιμο, πρήξιμο, καρουμπαλάκια και φαγούρα). Ένεση με νερό, αλλά νερό που καίει Στέφη μου! :)
Γεγονός είναι όμως πως δεν συγκρίνεται με τις ιντερφερόνες που ενίοτε σε γονατίζουν....
 #7699  από ArtistInTheAmbulance
 Πέμ Αύγ 06, 2009 1:35 am
Γεια σας και από μένα....Σύντομα θα σας φέρω σε επαφή με τον θαυμαστό κόσμο των αποριών μου..
Να είστε όλοι καλά, μαχητές της ζωής... ;)
 #7727  από ArtistInTheAmbulance
 Παρ Αύγ 07, 2009 4:16 pm
Καλησπέρα και πάλι... 8-)
Θα ήθελα να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις, καθώς η κοπέλα μου ξεκίνησε εδώ και 9 μέρες το Copaxone, και αυτή είναι η πρώτη της θεραπεία με κάποιο φάρμακο...Eίμαι γιατρός και θα ήθελα κυρίως κάποια πρακτικά θέματα τα οποία θα ήθελα να ξεκαθαρίσω με τη βοήθεια σας και σας ευχαριστώ και προκαταβολικά για αυτό..
Λοιπόν..

1)Διάβασα για την λιποατροφία που συχνά έρχεται ως παρελκόμενο των ενέσεων..αυτή πως είναι δυνατόν να προληφθεί?Η κυκλική επαναλήψη των θέσεων όπου γίνεται η ένεση υποθέτω πως βοηθάει..
επίσης μετά ή και πριν την ένεση βάζετε καθόλου πάγο και αν πως τον βάζετε?Υπάρχει κάποια βελτίωση με τη χρήση του στο μετά την ένεση πρήξιμο?
Διάβασα με σχετική χαρά πως μετά από κάποιο καιρό το δέρμα συνηθίζει και το πρήξιμο, ή η υποδόρια σκληρία εξασθενεί πιο άμεσα....μακάρι..
Αλήθεια μήπως με την ένεση άμεσα και χωρίς το πιστολάκι, υπάρχει καλύτερο αποτελέσμα, εννοώ δερματικά?

2)Σήμερα στην ένεση στην κοιλιακή χώρα, πρέπει να τρυπήθηκε κάποια φλέβα..υπήρξε αρκετή ποσότητα αίματος και απότι μου είπε η φίλη μου έγινε και κάποιο αιμάτωμα..
Πως μπορεί να μην επαναληφθεί αυτό?Υποθέτω ρυθμίζοντας την βελόνα στο autoject σε μικρό βάθος...Ευτυχώς δεν προκλήθηκε κάποια άμεση αντίδραση με κοκκίνισμα, δύσπνοια κτλ..

Γενικότερα οποιαδήποτε συμβουλή πάνω στο θέμα των ενέσεων θα ήταν παραπάνω από καλοδεχούμενη..

Αυτά τα λίγα, ή μάλλον πολλά..σας ευχαριστώ και πάλι.. :oops:
 #7728  από LL--MM
 Παρ Αύγ 07, 2009 6:54 pm
Ω, πόσα κομπλιμέντα, γιατρέ μου! :oops: :oops: :oops: Πόσο ευγνώμονες πρέπει να είμαστε :shock: Δες λίγο ψηλότερα, εγώ ομολογώ ότι τα πιστολάκια μ' εντυπωσιάζουν πολύ και με φοβίζουν περισσότερο... Άσε την κοπέλα σου να μάθει μονη της να κάνει την ένεση για να την απομυθοποιήσει... δεν τρέχει και τίποτα... Τα έμβολά τους είναι που προκαλούν τις μαυρίλες... Όταν τα σταμάτησα, σταμάτησαν κι αυτές...

:arrow: :arrow: Θέμα REBIF στην παρουσίαση μελών, Η ταπεινότης μου αράδιασε όσα θεωρούσε χρήσιμα...

Υ.Γ.1: και μιας και είσαι και γιατρός, θα σε προσβάλλαμε άν σου ζητούσαμε να έψαχνες που και που τα Lancet Neurology, και άλλα παρόμοια για μας; Έχουμε μπαφιάσει πλέον με μερικούς από τους συναδέλφους σου που λένε στον κόσμο "Γιατι θες να ξέρεις, σε ρωτάω εγώ πως κάνεις εσύ το μουσακά σου;" ή .... Ας μην παιρνουμε αποφθέγματα, θα χρειαζόμασταν τους τόμους των τόμων... :roll:

Υ.Γ.2: Α, και που έβγαλες Ιατρική; Δε ρωτάμε απο αδιακρισία, αλλά δε φαντάζομαι ΕΣΥ να απέτρεψες την κοπέλα να πάρει rebif γιατί φοβήθηκες μην αυτοκτονήσει;;; Αν είσαι απο την Αθήνα είναι κάτι που θα πρέπει να το διάβασες στις σπουδές σου, γιατί είναι στο βασικό βιβλίο αναφοράς... Έχει και "κλαυθμούς και γέλωτες ανεξέλεγκτους"; και χρειάζεται κοινωνική λειτουργό; Και είναι ο τόμος όπου Ο καθηγητής είναι τόοοσο ευγενής με τους φοιτητές που γράφει στην αρχή ότι αυτος φταίει επειδή δεν τον κατάλαβαν... Χι, χι, χι... :lol:

Υ.Γ.3:Ασφαλώς και δε θέλουμε να σε πάρουμε απ' το μούτρα, (πως θα τολμούσαμε, γιατρός που είσαι) αλλά ελπίζουμε, ότι θα κατάλαβες ΕΣΥ τουλάχιστον τώρα, ότι η κοπέλα σου ΔΕΝ είναι παιδί κατώτερου θεού...

Να είστε και οι δύο καλά!
 #7730  από ArtistInTheAmbulance
 Παρ Αύγ 07, 2009 8:29 pm
LL-MM, ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω αυτά που έγραψες και κυρίως το ύφος σου..Δεν αξίζω τόση επιθετικότηατα..
Εγώ δεν είπα, πως είμαι γιατρός για να παινευτώ ή οτιδήποτε, άλλωστε μόλις τώρα αποφοίτησα, αλλά απλώς για να δείξω πως έχω κάποια ας πούμε βιοιατρική βάση γνώσης και κατανόησης του θέματος...
Στο θέμα του φαρμάκου, ακολουθήσαμε τις οδηγίες του γιατρού και το τι ήθελε εκείνη..δεν παρενέβησα με οποιονδήποτε τρόπο...
Τώρα, αν έχεις παράπονα από το σύνολο των ιατρών, κατανοητό, αλλά σε παρακαλώ μην ξεσπάς πάνω μου...μπήκα σε αυτό το φορουμ με πολύ σεβασμό και αγωνία για να βρω απαντήσεις σε θέματα που είναι η καθημερινή μου αγωνία...
Τώρα για αυτό με τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού,δεν θέλω ούτε για πλάκα να το αναφέρω..
Σε ευχαριστώ πάντως για τα υπόλοιπα..θα τα δω ευθύς αμέσως..
Να στε όλοι καλά!
 #7733  από LL--MM
 Παρ Αύγ 07, 2009 10:46 pm
Δεν αμφιβάλλω ότι είσαι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, και με συγχωρείς για την εντύπωση που δίνω. Γενικά δεν έχω δεί τους συναδέλφους σου παρά μεταξύ υπεροψίας και καταδεκτικότητας, στην καλύτερη των περιπτώσεων...

Συγχαρητήρια ειλικρινά για την αποφοίτησή σου, μακάρι να είχες κάτι λιγότερο πρακτικό με το οποίο να ασχοληθείς... μήπως όμως κατά τύχη έχεις ακόμα κλειδί για τη διευρυμένη τράπεζα δεδομένων από το σπίτι σου; Το άρθρο των Kesselring και Beer τον Απρίλη του 2003 είναι ενδιαφέρον, βέβαια, κατά τη γνώμη μου η τελευταία τους φρασούλα είναι η πιο σωστή... (στο ΟΛΟΚΛΗΡΟ κείμενο...) :lol: δεν αλλάζω, έ; Έχω την εντύπωση ότι υπάρχει μια νεώτερη εκδοχή του Απρίλη 2006, αλλά δεν είμαι βέβαιη… http://www.thelancet.com/journals/laneu ... 05)70193-9

Για τις ενέσεις, γράφω αυτό που κάνω η ίδια, και είναι το λιγότερο επίπονο. Σας εύχομαι και στους δύο να σας καλύψει το αναμενόμενο χάπι αλλά, ενέσεις είναι, στη δική σου την καθημερινότητα είναι, απομυθοποίησε της το, είσαι ο πιο ειδικός... αφήστε μισή ώρα το φάρμακο εκτός ψυγείου, θα πονάει λιγότερο...

Το περιστατικό στο Υ.Γ.1 μου το ανέφερε μια συνάδελφος από δω, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ΔΕΝ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΕ... ΔΥΣΤΥΧΩΣ Και αφορά μια κορυφή... Είναι στην καθημερινότητά μας, και, δυστυχώς, αυτά δεν είναι πράγματα που αλλάζουν...

Το Υ.Γ.2, είναι στο βιβλίο αναφοράς του ΕΚΠΑ, και ΑΥΤΟΛΕΞΙ οπότε και εκτός Αθηνών στις Ιατρικές κάπου πρέπει να το βρεις... αν δηλαδή δεν το είχες ήδη αποστηθίσει για τις εξετάσεις... Δεν τα’ βγαλα απ’ την κοιλιά μου, όπως βλέπεις, γραμμένα απ’ τους δικούς σου τα βρήκα, (Βασιλόπουλος/Τσακανίκας) και από τις εκδόσεις Πασχαλίδη… Φαντάζομαι ότι θα είναι ακόμα πιο δύσκολο για σένα να βλέπεις την εφαρμογή αυτών των κειμένων στο δικό σου τον άνθρωπο, οι ελάχιστοι που τα'χουμε διαβάσει δεν τα έχουμε και για ...Ευαγγέλιο και καταφέρνουμε να τα δούμε γι’ αυτό που είναι, δηλαδή αυθαιρεσίες…

Όσο για τις «πλάκες» του Υ.Γ.3, όταν μας λένε «Κάτσε καλά, γιατί εμείς είμαστε εδώ για ν’ αποκλείσουμε ότι έχεις σκπ» «τι θ’απογίνω;» «δεν είναι η στιγμή να μιλάμε γι αυτό!!!», το να εκλιπαρείς επιμελητή (ομολογουμένως, ρήτορα και εμφανώς* εξαίρετο εκπαιδευτικό) για μια εξήγηση ενώ η σπαστικότητα της μιας πλευράς είναι εξαιρετικά επίπονη (με έβλεπε να έχω σπαστικες παραπαρέσεις με τα μάτια του, τοτε, δέκα χρόνια μετά, είπε ότι στο ντοσιέ δεν έβλεπε άλλο από "παραισθησίες" διότι το βούρλο , η τότε βοηθός του, δεν έκανε τη διφορά μεταξύ των δυο όρων!
*Ακόμα και αυτο το εμφανές ήταν πολύ... επιπόλαιο, ακόμα και τότε έπασχα από σουηδικό σύνδρομο :evil:

Να είστε και οι δυο καλά…
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Δευ Μάιος 24, 2010 10:32 pm, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
 #7737  από litsa
 Σάβ Αύγ 08, 2009 12:22 am
αχ λου -λου -μου μου, μου ''έγραψες'' πάλι!!
σε φοβήθηκε ο άνθρωπος!!

αγαπητέ γιατρέ μου, δυστυχώς έχει δίκιο σε πολλά η λου-λου-μου-μου.. να πω σε όλα??
και ξέρεις γιατί ? γιατί υπάρχουν πολλοί που μπαίνουν μας χαζεύουν, το παίζουν άρρωστοι, και χίλια δυο.. βέβαια στο διαδίκτυο είμαστε ..

οι γνώσεις της την κάνουν να μιλάει έτσι... και πίστεψε με έχει πολλές!!
και εγώ στην αρχή δεν την ...καταλάβαινα! αλλά δυστυχώς έχει δίκιο ..αν διαβάσεις την δικιά μου ιστορία στην ...πρώτη μέρα στη σκπ θα καταλαβεις!!
το σύστημα υγείας μας είναι...σκα.....-συγνώμη!

και όχι μόνο!!
δεν ξέρουν να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά εις βάθος! π.χ δεν είναι όλοι οι ασθενείς το ίδιο.. ΄κάποιος θέλει παραπάνω εξήγηση κτλ.. εγώ π.χ μετά από μεγάλη ταλαιπωρία όταν ρώτησα καθηγητη παρακαλώ τι έχω: γύρισε πολύ απλά και αντί να μου εξηγησει , και είπε στους συνοδούς : να της γράψουμε κάτι???

ΕΝΩ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΟΥΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
αλλιώς όπως μου είπε ο γιατρός μου: δεν βλέπεις πόσο ευτυχισμένοι είναι όλοι τους????
 #7739  από LL--MM
 Σάβ Αύγ 08, 2009 12:42 am
Λίτσα μου, δεν αμφισβήτησα το γιατρό προσωπικά, νέος είναι, κι άν είδε στο μάθημα τα κείμενα στα οποία αναφέρομαι, φυσικό είναι να φοβάται ο άνθρωπος (ολόκληρα είναι εφιαλτικότερα)... Εδώ εγώ φοβήθηκα όταν είδα "τους Μύθους του Αιγινήτειου"... Άσε που τον έχουμε και ανάγκη, για το "θέμα της Θεσσαλονίκης" :D Θα στα πούμε αργότερα, Καλιτέχνη, μην πάρεις τα πόδια σου και φύγεις... Tουλάχιστον μπήκατε στο λούκι της μετα-διάγνωσης, κάτι είναι και αυτό, όπως ξέρεις, αφού στο ΕΚΠΑ καυχιούνται ότι ταλαιπωρούν τον κόσμο μέχρι να δώσουν διάγνωση κατά μεσο όρο 26μισυ μήνες μετα το πρώτο επεισόδειο... :twisted: Το πώς λένε ότι είναι το πρώτο, μεγάλη ιστορία... :x

Λυπάμαι, κάποιο πρόβλημα φάινεται ότι έχει το lancet απόψε στο ιντερνετ... Ευχαριστούμε για την προσπάθεια, παντως... Καλό κουράγιο καί σε σενα και ιδίως στην κοπέλα σου, δεν την έφτανε η σκπ, να' χει και τα μεταπτυχιακά σου και τις αναμονές για είδικότητα... :P

Και μη φοβάσαι, γιατρέ: δεν έχω γνώσεις μεγαλύτερες των δικών σου, στον τομέα σου, τουλάχιστον: εμπειρίες μόνο έχω, έχουμε όλοι εδώ, να φαν κι οι κότες :roll:

Και παρά τα φαινόμενα, πάσχουμε όλοι, ποιός λίγο, ποιός πολύ, απο το σύνδρομο της Στοκχόλμης μαζί σας... :mrgreen:

Καληνύχτα σε όλους...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 12