• καλησπερα

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #65958  από ourania
 Δευ Ιαν 02, 2012 12:30 pm
χρονια πολλα σε ολους με λενε Ουρανια και ειμαι 25 χρονων,ειμαι νεο μελος,και εχω ΣΚΠ απο τα 14 μου,και αποφασισαμε με τον γιατρο μου να μπω στην θεραπεια με το gilenia που θα την ξεκινησω μεσα στην βδομαδα λογικα.Αυτα τα λιγα για μενα....
 #65963  από soulla
 Δευ Ιαν 02, 2012 1:36 pm
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ :romance-kisscheek: ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟ ΧΑΠΙ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ,ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΠΙ ΝΑ ΣΟΥ ΧΑΡΙΣΕΙ :banana-stoner: ΧΑΠΙ ΕΝΤ ΣΚΠ
 #65971  από kate2002
 Δευ Ιαν 02, 2012 5:24 pm
γεια σου ουρανία!!!

απο 14;;; :sad-pacing: πολυυυ μικρηηη... :sad-pacing:

υποθετω οτι εχεις δοκιμασει κι άλλες θεραπειες... διαβασε τις συζητησεις, διαβασε τις εμπειριες, διαβασε τις παρενεργειες και τα οφελη, κατα τη γνωμη μου διαβασε για ΧΕΝΦΑ. εισαι πολλλυυυ νεα κι εχεις πααρα πολλα χρονια μπροστα σου... ψαξε τις φλεβες σου... οι γιατροι δεν εχουν το αλάθητο, ουτε κι ο πάπας. και σε εναν κοσμο καθε αλλο απο αγγελικα πλασμενο, εχουν κι αυτοι άλλα, ασχετα με ... αγγελοσυνη, τις πιο πολλες φορες. μαθε τις "παραπλευρες απώλειες "του χαπιου, απαιτησε ολες τις λεπτομερειες...κι επειδη δε θα στις πει κανεις, ψαξτες μόνη σου.

καλωσηρθες, καλα να εισαι, καλες αποφασεις, και... καλο διαβασμα! :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:

υγ. αν θελεις πες μας, απο τα 14 ως σημερα, πως επιλεξατε με τους γονεις σου (υποθετω) να αντιμετωπισετε τη σκπ; :greetings-waveyellow:
 #65994  από ourania
 Τρί Ιαν 03, 2012 1:17 pm
καταρχας σας ευχαριστω για τις συμβουλες σας,απ οτι καταλαβενεις στα 14 μου δεν μπορουσα να διαπραγματευτω την θεραπεια μου,οι οποιες ηταν κορτιζονη κατα τις υποτροπες και ως θεραπεια ιντερφερονη-(rebif).το χαπι ηταν κυριος δικη μου επιλογη καθως δεν μπορουσα να αντεξω τον πονο της ενεσης(βασικα του φαρμακου),οποτε και την σταματουσα συνεχεια,οποτε μοναδικη μου λυση για να ειμαι καλα και ψυχολογικα ηταν να πω στον γιατρο μου να παρω το χαπι.Αν και πιστευω πως το σημαντικοτερο απ ολα ειναι η ψυχολογια και οτι οσο πιστευεις οτι εισαι καλα,Θα εισαι.
 #65995  από ourania
 Τρί Ιαν 03, 2012 1:19 pm
και μια δευτερη απαντηση που αφορα στο πως επιλεξαμε να την αντιμετωπησουμε,ειναι να μαθω τα παντα για την ασθενεια και το τι μπορω να κανω εγω για να ειμαι καλα,ημουν ενημερωμενη απο την πρωτη στιγμη σχεδον για τα παντα και οποτε η ψυχολογικη στιριξη απο τους δικους μου ηταν ουσιαστικα η κυρια μεθοδος αντιμετωπισης.
 #66013  από Νικος
 Τρί Ιαν 03, 2012 9:26 pm
Από μικρή στον αγώνα Ουρανία πολύ μικρή όμως...
Καλώς ήρθες :greetings-wavingyellow:
 #66170  από Vassiliki
 Κυρ Ιαν 08, 2012 7:05 pm
Καλώς ήρθες Ουρανία. καλή Χρονιά και πολύ καλή αρχή με το χάπι !
 #66172  από pelopidas
 Κυρ Ιαν 08, 2012 7:12 pm
χρονια πολλα ουρανια και για τη γιορτη σου
απο μικρη στα βασανα
διαβασε για τη χενφα λεω κι εγω
και ισως βοηθηθεις
 #66191  από maestro
 Κυρ Ιαν 08, 2012 9:12 pm
Καλώς μας ήρθες Ουρανία,
εύχομαι τα καλύτερα για όλους μας από δω και πέρα..!