• Να το ζησω ή οχι?

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #652  από ioanna papantoni
 Δευ Νοέμ 17, 2008 5:30 pm
Θελω να μοιραστω μαζι σας κατι...
Ειναι ενας φοβος που με κραταει εξω απο το παιχνιδι της ζωης..
Εδω κ καποιο διαστημα ειμαι μονη στη ζωη,τον τελευταιο καιρο μπηκε στη ζωη μου ενας πολυ ωραιος ανθρωπος ο οποιος γνωριζει για την MS δεν εχω τον φοβο του πως θα αντιδρασει μολις το μαθει.Το θεμα το εχω εγω ....Δινομαι πολυ στους ανθρωπους κ δινομαι ολοκληρωτικα και για αυτον τον λογο ειμαι μονη μου εδω κ ενα χρονο απο τοτε που μου εμφανιστηκε η MS.Θα μου πειτε γιατι?Γιατι στην αρχη δεν ηξερα πως θα το παρουν αν τους πω οτι εχω MS απο την αλλη(και αυτος ειναι ο λογος που γραφω τωρα) πληγωνομαι ευκολα κ φοβαμαι πως αυτο θα εχει επιπτωσεις στην MS λογω ψυχολογικης καταστασης εννοω ....Τωρα θα μου πειτε κ τι θα κανεις θα μεινεις μονη σου με το φοβο μηπως κ σε πληγωσει καποιος που ερωτευτεις?
Δεν ξερω βρε παιδια ειμαι αρκετα μπερδεμενη αυτες τις μερες...
Τελικα τι να κανω να αφεθω σε αυτο που αρχισα να νιωθω για τον ανθρωπο αυτο ή να το κρατισω μεσα μου κ να μεινω παλι μονη?
Απο την αλλη σκεφτομαι πως αν συνεχισω ετσι στο τελος δεν θα εχω ζησει τπτ κ μια μερα θα ξυπνησω ποιο μονη απο ποτε κ θα λεω γιατι?
 #654  από Χρήστος
 Δευ Νοέμ 17, 2008 6:04 pm
Καταρχιν να αρχισεις ξεκαθαρα, δηλαδη να του μιλησεις για την MS. Απο την αντιδραση του και τη συμπεριφορα του σε αυτο, θα φανει ξεκαθαρα αν αξιζει να το ζησεις ή αν θα πληγωθεις. Αν το αντιμετωπισει ως κατι φυσιολογικο για το οποιο δεν τρεχει τιποτα που υπαρχει, τοτε σιγουρα να το ζησεις :) :)

Παντως προσπαθησε, γιατι ειναι χειροτερο να μεινεις με την απορια.
 #655  από ioanna papantoni
 Δευ Νοέμ 17, 2008 6:07 pm
μαλλον δεν διαβασες με προσοχη ολα οσα εγραψα...το ξερει για την MS το ξερει απο τοτε που με γνωρισε κ αυτο με μπλεκει περισσοτερο το οτι το ξερει κ το δεχτηκε τοσο ανετα..
φοβαμαι πως θα δεθω κ μπορει μετα να την πατησω.
 #656  από Χρήστος
 Δευ Νοέμ 17, 2008 6:12 pm
Εγω καταλαβα, οτι ειναι γνωστης της MS, αλλα δεν ξερει οτι εσυ εχεις τη συγκεκριμενη νοσο.
Αφου το ξερει λοιπον και το εχει δεχτει κανονικα, δεν εχεις λογο να φοβασαι για κατι. Αυτο που σε ανησυχει δεν εχει να κανει με τη νοσο. Οποτε δεν πρεπει να σε σταματησει η νοσος. Ολοι εχουν την αμφιβολια πως θα εξελιχτει μια σχεση, αλλα αυτο δεν τους αποτρεπει απο το να κανουν μια αρχη, εφοσον υπαρχουν ευνοϊκες προϋποθεσεις.
 #657  από ioanna papantoni
 Δευ Νοέμ 17, 2008 6:15 pm
ναι αλλα αυτοι δεν εχουν τον φοβο πως να την πατησουν ασχημα μπορει την επομενη μερα να ειναι μουδιασμενοι κ να μην μπορουν να περπατησουν γιατι λογω ψυχολογικης καταστασης θα τουσ βγαλει υποτροπη..αυτος ειναι ο φοβος μου...
 #658  από Χρήστος
 Δευ Νοέμ 17, 2008 6:23 pm
Μην το λες. Και καλα να ειναι καποιος, αν πληγωθει μπορει να παθει ενα σωρο πραγματα (και το εχω δει με τα ματια μου αυτο σε γνωστους μου).
Εγω εξακολουθω παντως να πιστευω πως αν ξεκινησει μια σχεση με καλες προϋποθεσεις και με θετικη σκεψη για την αντιμετωπιση του οποιουδηποτε προβληματος προκυψει, δεν υπαρχει λογος ανησυχιας. Κατ εμε αν δεν το αποφασισεις τωρα, θα το μετανιωσεις στο μελλον. Οι χαμενες ευκαιριες πολλες φορες επηρεαζουν εξισου αρνητικα την ψυχολογια μας.
 #659  από thanos
 Δευ Νοέμ 17, 2008 6:59 pm
Ιωαννα δεν ειναι λυση να μην κανεις ορισμενα πραγματα γιατι ΑΝ πληγωθεις μπορει να εχει επιπτωσεις στην υγεια σου λογω ms. Ειναι πολυ λαθος πιστευω αυτη η λογικη. Και ανθρωποι που δεν εχουν την ασθενεια φοβουνται να προχωρησουν σε κατι για να μην πληγωθουν. Οι πιθανοτητες να πληγωθει κανεις απο μια σχεση ειναι ιδιες ειτε εισαι απολυτα υγιης ειτε δεν εισαι. Και κανεις δεν θελει να πληγωθει. Εσυ πρεπει απλως να ζυγισεις λιγο παραπανω τον ανθρωπο που σε ενδιαφερει για να μειωσεις αυτες τις πιθανοτητες. Αλλα λιγο παραπανω.
Εισαι τοσο δυνατη για να μην εχεις πληγωθει απο την ms. Πιστευω οτι εχεις την δυναμη να μην πληγωθεις παρα πολυ απο μια ατυχια σε σχεση. Και εσυ εισαι αυτη που λες οτι πρεπει να ειμαστε αισιοδοξοι και να απολαμβανουμε την ζωη οσο μπορουμε. Θα σου ελεγα να δοκιμασεις και να το ζησεις. Και να εισαι αισιοδοξη. Μην εχεις προκαταλειψη απεναντι σε αυτον που σε ενδιαφερει. Μπορει να μην σου αρεσει στην πορεια και να τον διωξεις εσυ. Μια δοκιμη θα σε πεισει. :D
Αν αυτη η επιλογη εχει ρισκο μηπως σου βγει σε κακο, η αλλη επιλογη εχει σιγουρα πιο πολλες πιθανοτητες να χαλασει την ψυχολογια σου στο μελλον. Και η δευτερη επιλογη ειναι χειροτερη γιατι ειναι τροπος σκεψης και οχι αντιμετωπιση μιας συγκεκριμενης καταστασης.
Αν κρινεις οτι οι πιθανοτητες να πληγωθεις ειναι αρκετα υψηλες, μην το κανεις. Αν σου φαινονται λιγες, ρισκαρε το. Ποτε δεν ξερεις πως μπορει να εξελιχθει μια σχεση. Οπως και η ms αλλωστε ;) . Για μας η αβεβαιοτητα στην ζωη μας θα ειναι τροπος ζωης και πρπει να μαθουμε να ζουμε με αυτο χωρις να στερουμαστε χαρες με ελαφρα την καρδία.
 #661  από litsa
 Δευ Νοέμ 17, 2008 8:29 pm
συμφωνώ με ότι λένε τα παιδιά, αν δεν το ζήσεις θα το΄χεις για πάντα απωθημένο και ερωτηματικό που μπορεί και να του δώσεις και τεράστια διάσταση στο μυαλό σου στην πορεία, ενώ μπορεί να μην είναι και τπτ τελικά.
Αν το ζήσεις όμως τότε θα ξέρεις...! και θα είσαι πιο γεμάτη, και πιο ώριμη στο τέλος.
Αυτό που πρέπει να διαχειριστείς δεν η σχέση, αλλά το πόσο εσύ ''πρέπει'' να μην επηρεάζεσαι απο αυτά που συμβαίνουν γύρω σου..
Αυτό ισχύει βέβαια για όλους μας!
Εμείς εξάλλου έχουμε φιλοσοφήσει τη ζωή και ξέρουμε το νόημα της...
Καλές αποφάσεις και όπως έλεγε ο παππούς μου στα 91 του: να πάω χορτάτος κόρη μου...- είχε προστάτη μόνο, και του απαγορεύανε τα αλάτια και τα πικάντικα φαγητά...- χι! χι! :lol: :lol: ;)
 #664  από ΠΑΝΟΣ Ζ
 Δευ Νοέμ 17, 2008 10:45 pm
Ιωάννα θα σου θυμίσω ότι δεν έχω εγώ την MS, αλλά η γυναίκα μου, συνεπώς ίσως είμαι ο πιο αρμόδιος να σου απαντήσω: Αν και η MS ήρθε μετά από επτά χρόνια γάμου (+6 χρόνια σχέσης) δεν είναι υπερβολή το ότι με την MS η σχέση μας έγινε πιο δυνατή. Όχι από λύπηση για κείνη - μόνο για λύπηση δεν είναι - αλλά από θαυμασμό για τη στάση της, για το γεγονός ότι με δίδαξε πώς να αντιμετωπίζω τη ζωή, για το γεγονός ότι παρά τις δυσκολίες, τελικά με γέμισε αισιοδοξία. Ξέρω ότι αισθάνεται άσχημα επειδή όπως λες "την επόμενη μέρα ίσως να μη μπορεί να περπατήσει", αλλά μη νομίζεις ότι εγώ αισθάνομαι καλύτερα. Ζω και γω με το φόβο της υποτροπής, έχω και γω τις ανασφάλειες που έχει η σύντροφός μου, αισθάνομαι και γω άσχημα που έτυχε στην οικογένειά μου. Τελικά όμως μια σχέση δε βασίζεται στο τι προβλήματα κουβαλάει ο καθένας, αλλά στα ίδια τα προσωπα και στη διάθεση που έχουν να είναι μαζί.
Να προχωρήσεις. Και όχι μόνο να προχωρήσεις, αν είσαι τυχερή ίσως βρεις έναν άνθρωπο να μοιραστείς μαζί του τους φόβους και τις ανασφάλειές σου - εξάλλου μια σχέση είναι και αυτό. Να θυμάσαι: Η MS μπορεί να σου δημιουργεί μικρά ή μεγάλα προβλήματα, δε μπορεί όμως να σου αφαιρέσει το δικαίωμα στη ζωή!
 #666  από manos81
 Τρί Νοέμ 18, 2008 9:04 am
ego exw na pw pws giro mas yparxoun anthropou akoma..aplos h kakia kai h kaxipopsia tis epoxis se kanei na tous vazeis olous se ena tsouvali.ego tha sou elega na vreis to stirigma sou kai na arakseis na ton empisteyteis an den einai kanenas poy pezei diplo pexnidi.
etsi kiegw me ti gineka mou tis to eipa apo to proto rantavou gia tin ms.kai tora ayti mou dinei dinami na yparxw.