• ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ Κ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΠΑΘΑ???

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #65801  από mariakod
 Τετ Δεκ 28, 2011 2:12 pm
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΕDΩ Κ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΩ AVONEX.ΔΕ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΕΝΟΙΩΣΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΣΦΟΡΙΑ.ΑΚΟΜΑ ΜΕΧΡΙ Κ ΣΗΜΕΡΑ.ΝΥΣΤΑΖΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Κ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΘΟΛΑ.ΕΧΩ ΕΠΙΣΗΣ Κ ΛΙΓΕΣ ΤΑΧΥΚΑΡΔΙΕΣ.
ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑ ΚΑΤΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΤΗ ΕΚΑΝΑ,ΟΛΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.ΕΝΟΙΩΘΑ ΜΟΝΟ ,ΛΙΓΟ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗ.
ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ Κ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΦΟΒΑΜΑΙ.ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ?ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΥΣΗΧΩ?
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ!
ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ
RESPECT :handgestures-salute:
 #65803  από Νικος
 Τετ Δεκ 28, 2011 2:39 pm
Μαρία έκανα παρέα με την συγκεκριμένη θεραπεία σχεδόν 2 χρόνια , δεν είχα κάποια αντίστοιχη εμπειρία. Μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον γιατρό θα ήταν καλή.
 #65804  από κατερινα 55
 Τετ Δεκ 28, 2011 3:07 pm
ΜΑΡΙΑ ΕΓΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ.ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΛΕΟΝ.ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΝΕΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ
Η ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ. :handgestures-salute:
 #65805  από mariakod
 Τετ Δεκ 28, 2011 3:12 pm
ΠΗΡΑ ΤΗΛ,ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗ ΤΗ ΚΑΝΩ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ,ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΩ ΛΙΓΟ.ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ
 #65806  από κατερινα 55
 Τετ Δεκ 28, 2011 3:35 pm
Mariakod ολα καλα!πανω απ'ολα να μην πανικοβαλεσαι,και να διατηρεις επαφη με τον
γιατρο σου.καλες οι δικες μας συμβουλες,και εμπειριες ομως την υπευθυνη γνωμη
του γιατρου,κατα την αποψη μου παντα,δεν μπορουμε να την υποκαταστησουμε. :handgestures-salute: :handgestures-salute:
 #65807  από Gorge
 Τετ Δεκ 28, 2011 3:48 pm
μαρια εγω κανω αβονεξ εξι χρονια αυτο που μου σιμβικε αυτη τη δευτερα αλεσ δυο φορεσ μου εχι συμβη εκανα 39 πιρετο κριονα παρα πολυ ποναγα σε ολο το κορμι και πολι κουρασμενη σημερα ειμε λιγο καλιτερα αλα τη δευτερα θα κανω και παλι οπως τις αλες φορες την ενεση και ο θεος βοηθος ευχομε χρονια πολα σε ολους και ο κενουριος χρονος να φερη στον καθενα μας οτι επιθημει
 #65809  από mariakod
 Τετ Δεκ 28, 2011 5:37 pm
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ.ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΛΟΜΑΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΠΩΣ Η ΕΝΕΣΗ ΑΥΤΗ ΚΑΝΕΙ ΜΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ Κ ΣΤΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ.ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ ΔΗΛΑΔΗ.
RESPECT :handgestures-salute:
 #65813  από kate2002
 Τετ Δεκ 28, 2011 10:48 pm
τα παρακατω απαντουν στο αν επιφερει η ταλαιπωρια της ιντερφερονης το αναλογο αναμενομενο αποτελεσμα.

http://jnnp.bmj.com/content/early/2011/ ... 8.abstract
Relationship between early clinical characteristics and long term disability outcomes: 16 year cohort study (follow-up) of the pivotal interferon β-1b trial in multiple sclerosis

....Πίσω από τον τίτλο-σιδηρόδρομο βρίσκεται η μέτρηση της επίδρασης του Betaseron πάνω στην αναπηρία των ασθενών, 16 χρόνια μετά τη λήξη της κλινικής έρευνας στην οποία συμμετείχαν. Η έρευνα αυτή έγινε στο διάστημα 1989-1993, ήταν η πρώτη που αφορούσε ιντερφερόνες, και οδήγησε στην αδειοδότηση του Betaseron (Betaferon στην Ευρώπη). 16 χρόνια μετά, το 2005, 432 ασθενείς της αρχικής έρευνας εξετάστηκαν για να διευρευνηθεί η μακροπρόσθεσμη επίδραση του φαρμάκου στην εξέλιξη της ασθένειάς τους. Παραδόξως, τα αποτελέσματα χρειάστηκαν 6 χρόνια για να σχηματοποιηθούν στην παραπάνω εργασία που τελικά δημοσιεύθηκε στις 21/12/2011....
.....
Η παρατηρούμενη αναπηρία, 16 χρόνια μετά, δεν ήταν δυνατό να εξηγηθεί από τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν για την αξιολόγηση της ιντερφερόνης. Δηλαδή, το φάρμακο ήταν εξαιρετικό, αλλά δεν είχε κανένα αποτέλεσμα....

αναλυτικοτερα, http://ccsvitalk.gr/blog/?p=3277#comment-711

μα την πιστη μου, θελουν σκοτωμα.