• ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ;

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #6520  από mary_d_ath
 Σάβ Ιουν 27, 2009 8:18 pm
Γιατί αν δεν τους πούμε τίποτα πως θα το καταλάβουν; Θα μας κάνουν μαγνητική για να δουν;
Ή θα μας κάνουν μήνυση μετά, επειδή τους το αποκρύψαμε και επομένως είπαμε ψέμματα και έτσι θα μπορούν να ακυρώσουν την όποια ασφάλιση;
 #6524  από Maria77
 Σάβ Ιουν 27, 2009 8:47 pm
Νομίζω πως ζητάνε κάποια πιστοποιητικά απο γιατρούς πως δεν πάσχουμε απο κάποια χρόνια νόσο και σε βάζουν μάλιστα να υπογράψεις τέτοιου είδους δηλώσεις...απο την πλευρά τους θέλουν να είναι καλυμμένοι μην τυχόν και συμβεί κάτι και αναγκαστούν να πληρώσουν :x
Με απλά λόγια όλο το σύστημα λίγο πολύ με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί... :x
 #6526  από Fotis
 Σάβ Ιουν 27, 2009 9:08 pm
Κάνεις κάποια δήλωση όπου αναφέρει ότι τυχόν πρόβλημα έχεις, από το εάν καπνίζεις, μέχρι τα πιο σοβαρά. Εάν αποκρύψεις κάτι και λόγω κάποιου προβλήματος στο μέλλον το ανακλύψουν, όχι μόνο χάνεις την ασφάλεια, αλλά ενδεχομένως να σου ζητήσουν αποζημίωση και να σε τρέχουν και δικαστικά για ψευδή δήλωση.

Η μόνη ελπίδα που έχει κανείς, είναι σε κάποιο ομαδικό συμβόλαιο, όπου πολλές φορές δεν συμπληρώνουν όλοι τέτοια έντυπα. Μάλιστα σε ορισμένα ομαδικά, υπάρχει η δυνατότητα να μετατρέψεις το ασφάλιστρο (μόνο το ζωής, όχι την νοσοκομειακή κάλυψη) σε ατομικό εάν φύγεις από την εταιρεία που δουλεύεις.
 #6718  από litsa
 Τετ Ιούλ 01, 2009 6:40 pm
χε χε!!!χε!!!!
η ιδιωτική το λέει και η λέξη...
πριν διαγνωστώ έκανα τροποποίηση του αρχικού συμβολαίου και το επέκτεινα - ευτυχώς από μια πλευρά γιατί μου καλύπτει τις μαγνητικές και τις εξετάσεις που κάνω τώρα για τα ηπατικά.. .
μου πληρώνει και το επίδομα όταν μπαίνω στο νοσοκ.
πληρώνω όμως γύρω στα 1600 μπορεί και παραπάνω/ ετος μαζί με τον σύζυγο...
ναι αλλά επειδή λεει το κάναμε από κοινού για να ε΄χουμε κάποια έκπτωση δεν δικαιούμε την απάλλλαγή ασφαλίστρων λόγω 67% της σκπ!!

σιγά μην δεν έχουν στεγανα!! αυτοί αυτοασφαλίζονται πρώτα και μετά εμα΄ς!!!!
και πάλι θα το ξαναψάξω γιατί τώρα που το σκέπτομαι δηλ. πόσα έπρεπε να πληρώνουμε για να έχω ατομικό? άσε που αν μου το διευκρινιζε ο ασφαλιστής θα το έκανα ατομικό...
 #11841  από Thor
 Παρ Νοέμ 20, 2009 6:13 pm
Eγω για να αποφυγω εναν ασφαλιστης στο τηλεφωνο του ειπα για το νοσημα

Και μετα αρχισε το πρηξιμο για συνταξιοδοτικο το οποιο μπορεις να κανεις
 #11843  από MARIA71
 Παρ Νοέμ 20, 2009 6:31 pm
Καλησπέρα σε όλους. Εμείς πριν από 5 χρόνια αγοράσαμε ένα σπίτι και εκτός από ασφάλεια του σπιτιού, είχαμε κάνει και ασφάλεια δανείου, δηλαδή ασφάλεια κατά την οποία η ασφαλιστική θα εξοφλήσει το τότε υπόλοιπο του δανείου στις περιπτώσεις που πάθουμε κάτι εγώ ή ο άντρας μου, όσες περιγράφει το συμβόλαιο. Στο ερωτηματολόγιο που μας είχαν δώσει, μας ρωτούσαν για διαβήτη, καρκίνους, έμφραγμα, By-pass, εγκεφαλικό, νεφρική ανεπάρκεια, μεταμόσχευση οργάνων, φυσικό ελάττωμα και αναπηρία, εξαιτίας ατυχήματος όμως, όχι αρρώστιας. Εμείς βέβαια δεν τους είπαμε για σκπ, αλλά υποθέτω ότι εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι η αιφνίδια απώλεια ικανότητα προς εργασία που να μας εμποδίζει να πληρώσουμε τις δόσεις του δανείου. Τώρα, με αυτά που διαβάζω εδώ, ομολογώ ότι προβληματίζομαι.
 #11846  από βικυ
 Παρ Νοέμ 20, 2009 7:31 pm
εγω ρωτησα τον ασφαλιστη μου και ειπε πως δεν μας ασφαλιζουν
αν εχεις απο πριν ασφαλεια και καταλαβουν τι εχεις σε διωχνουν με τροπο μου ειπε ο γιατρος μου :mrgreen:
 #11850  από litsa
 Παρ Νοέμ 20, 2009 9:47 pm
δεν ισχύει για την ασφάλεια του σπιτιού, το έχω ρωτήσει για το στεγαστικό που πήραμε..
αν ξέρετε κάτι παραπάνω πείτε μου και εμένα...
δεν ισχύει για την σκπ, μονο αμα τα τινάξεις ... :(
 #11860  από Φρόσω
 Σάβ Νοέμ 21, 2009 11:36 am
Όπως έχω εξηγήσει σε παλαιότερες δημοσιεύσεις μου δεν είμαι εγώ ο παθών αλλά ο πατέρας μου και συγχωρέστε με αν πιστεύετε ότι δεν έχω θέση στο forum αλλά παρακολουθώ όλες σχεδόν τις συζητήσεις γιατί με βοηθάνε να καταλάβω καλύτερα την πάθηση και μου δίνουν κουράγιο δείχνοντάς μου τον τρόπο να σταθώ σ' έναν από τους σημαντικότερους ανθρώπους στη ζωή μου.
Θα ρωτήσω κάτι λοιπόν πολύ αφελώς: οι δημόσιες ασφάλειες (ΙΚΑ, ΤΕΒΕ κλπ.) δεν καλύπτουν κάποια έξοδα σας σχετικά με τη νόσο???
 #11861  από litsa
 Σάβ Νοέμ 21, 2009 11:39 am
το ΙΚΑ μας καλύπτει φάρμακα και μαγνητικές και ότι άλλο χρειαστούμε...

μιλάμε για το τι κάνει η ιδιωτική ασφάλιση και πόσο μας καλύπτει και πόσο καλύπτεται και αυτή..
πχ και με ιδιωτική ασφάλιση μπορείς να εισαχθείς σε ένα ιδιωτικό και να νοσηλευθείς..