• επίδομα

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #64725  από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ
 Τετ Νοέμ 30, 2011 12:03 pm
Σήμερα 30/11/2011 βγήκε η απόφαση του ΚΕ.ΠΑ και με κρίναν ανάπηρο με 67% ποσοστό από 1/8/2011 μέχρι 30/8/2014 ,αυτά και καλή χρονιά .
 #64735  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Νοέμ 30, 2011 12:48 pm
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ έγραψε:Σήμερα 30/11/2011 βγήκε η απόφαση του ΚΕ.ΠΑ και με κρίναν ανάπηρο με 67% ποσοστό από 1/8/2011 μέχρι 30/8/2014 ,αυτά και καλή χρονιά .
Επιτελους ενα καλο νεο :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: Γιωργο, αν επιτρεπεται, τι ποσοστο ειχες πριν ???? Περασες επιτροπη, για συνταξη, παραπληγικο, επιδομα της προνοιας ή απλως για ποσοστο αναπηριας ?????????? :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:
 #64738  από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ
 Τετ Νοέμ 30, 2011 1:16 pm
Και πριν είχα 67% απλά τώρα επιβεβαιώθηκε και από το ΚΕ.ΠΑ . Επειδή είμαι ασφαλισμένος στο Ταμείο Νομικών την αίτηση την έκανα για την συνέχεια χορήγησης παραπληγικού επιδόματος.
 #64739  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Νοέμ 30, 2011 1:33 pm
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ έγραψε:Και πριν είχα 67% απλά τώρα επιβεβαιώθηκε και από το ΚΕ.ΠΑ . Επειδή είμαι ασφαλισμένος στο Ταμείο Νομικών την αίτηση την έκανα για την συνέχεια χορήγησης παραπληγικού επιδόματος.
ΕΥΤΥΧΩΣ !!!! Γιατι ξερω περιπτωσεις, που το 67%....εγινε....35%.... :greetings-waveyellow:
 #64908  από manos81
 Δευ Δεκ 05, 2011 12:18 pm
tha mas koskinisoun tora...akousa xtes oti tha epaneksetasoun tin anapiria tou kathe enos... opote poloi pou sernonte ton miso xrono kai ton ypolipo perpatane prepei na perasoun epitropi tin periodo osis gia na sinexisoun na einai anapiroi..idalos einai mia xara!perdikia! :banana-stoner:
 #64909  από Π.Μ79
 Δευ Δεκ 05, 2011 12:59 pm
ΑΝΝΑ59 έγραψε:ΕΥΤΥΧΩΣ !!!! Γιατι ξερω περιπτωσεις, που το 67%....εγινε....35%.... :greetings-waveyellow:
Άννα σόρι αλλά αν κάποιος με 67%, του το μειώσανε, θα πρέπει να τα κάνει όλα λίμπα.
Αν αυτοί που ξέρεις δεν κάναν τίποτα, τότε το φταίξιμο είναι δικό τους καθαρά.
manos81 έγραψε:tha mas koskinisoun tora...akousa xtes oti tha epaneksetasoun tin anapiria tou kathe enos... opote poloi pou sernonte ton miso xrono kai ton ypolipo perpatane prepei na perasoun epitropi tin periodo osis gia na sinexisoun na einai anapiroi..idalos einai mia xara!perdikia! :banana-stoner:
Μάνο, η επανεξέταση καλά είναι να γίνει γιατί έχουν ανακαλυφθεί χιλιάδες άτομα που παίρναν επιδόματα, αναπηρικές συντάξεις και δεν είχαν απολύτως τίποτα.
Δε μιλάω να είναι ασυμπτωματικοί.
Μιλάω για άτομα που αλλάζαν τα στοιχεία της μαγνητικής και να βάζαν τα δικά τους και άλλα πολλά.
Επειδή φτάσαμε σε τέτοιο τραγικό σημείο (που δεν έγινε χτες αυτό), καλά κάνουν και εξετάζουν.

Το θέμα εδώ όμως είναι ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα με τις ασθένειες.

Η σκπ είναι γνωστό σε όλους, έχει εξάρσεις και υφέσεις και οι νευρολόγοι λένε πάντα 3 βασικά πράγματα.
Να αποφεύγουμε τη ζέστη και το κρύο, να μην κουραζόμαστε σωματικά και να αποφεύγουμε το στρες κλπ.

Αυτά λοιπόν δεν είναι αμφισβητίσιμα.

Προσωπικά που γενικώς είμαι πολύ καλά, μου δώσαν 67% πέρσι.
Του χρόνου που θα ξαναπεράσω επιτροπή με μία ανίατη εξελικτική νόσο, στην καλύτερη περίπτωση να είμαι το ίδιο με την προ διετίας κατάσταση, δηλαδή 67% αναπηρία.

Θέλουν κυνήγι οι επιτροπές και πρέπει όλοι να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας.
Ειδικά αυτοί που έχουν κινητικά προβλήματα, πρέπει να κινούν γη και ουρανό και να μην εξαρτούνται από το πώς θα ξυπνήσει ο κάθε βλαμένος στις επιτροπές.
 #64910  από LL--MM
 Δευ Δεκ 05, 2011 1:16 pm
Συμφωνώ με τα στοιχεία που μας δίνει ο ΠΜ79, η διαφορά είναι ότι ο νέος τρόπος καταμέτρησης της αναπηρίας δυσκολεύει τους πραγματικά ανάπηρους και όχι τους ψεύτικους που θα συνεχίσουν να ΜΑΣ τα τρών:

Ο ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΩΤΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑ ΓΙΑ ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ

Οι γιατροί του ΚΕΠΑ έκαναν ότι μπορεσαν σύμφωνα με τη συνείδησή τους δίνοντας το εξωϊδρυματικό... Ακόμα και για κάποια ψυχή, είπαν ότι χρειάζεται βοήθεια (επειδή δεν μπορεί να πληρώσει άτομο για το σκοπό αυτό, πήγε μόνος του, ενώ πέφτει κατά τακτά διαστήματα στο δρόμο) και ότι είναι ανίκανος προς εργασία (ενώ η ικανότητά του αυτή είναι άρτια μεν, δε μπορεί να την εξασκήσει δε, λόγω του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι πασχοντες σκπ γενικά από γιατρούς, συναδέλφους και πολιτεία...)

ΔΕ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΕΠΑ,
Ο ΝΟΜΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ, ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ;
Μην ξεχνάμε και τις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ καταστασεις εργασίας...
Το ότι δικαιούται ο ενδιαφερόμενος το επίδομα, είναι αναμφισβήτητο, η ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΟΜΩΣ με τέτοιες προφάσεις,
τον μετατρέπουν σε "μαϊμού" δίχως να είναι...

Τί θα γίνει όταν το ΙΚΑ πάει στο δικαστήριο, και θέλει, ντε και καλά, να μας σέρνει μέχρι το... Διοικητικό Εφετείο;

ΕΤΣΙ θα μας κάνουν ευκολώτερα ΟΛΟΥΣ μαϊμούδες... Και το παράδοξο: οι τίμιοι γιατροί του ΙΚΑ θα δώσουν ΕΤΣΙ λαβή σε κάποιους συναδέλφους τους που βαράν ισχύ όπως άλλοι βαράν μ..., να τη βαρέσουν ΚΑΙ εμας...

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΒΑΡΕΣΕΙ ΣΤ'ΑΥΤΙΑ ΤΩΝ ΤΙΜΙΩΝ ΑΥΤΩΝ,
(που τώρα ερμηνεύουν το νόμο ώς οφείλουν;)
Εκ πείρας, μπορεί να γίνουν και τρισχειροτεροι, "για ν'αποδείξουν την καλή τους πίστη στον εργοδότη..."
Μεχρι κι ο έλληνας οφθαλμίατρος που με είχε εξυπηρετήσει στο εξωτερικό, viewtopic.php?f=10&t=1047&p=48620&hilit ... %82#p48620 : :roll:
δημοσίευσε στο pubmed άρθρο όπου γράφει, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ότι "ένα 50% πλήρως εμπεριστατωμένων περιστατικών είναι ΚΑΘΑΥΤΟ πολύ σημαντικό"(!!!)

Με τα σωστά σας, τώρα:
Πόσο να μετράμε οι ανάπηροι δίπλα σε μια τέτοια δημοσίευση; ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ, βρε αδερφέ, όχι και Ατομα με Ειδικές Ανάγκες, ανάγκες δεν έχουμε, μήτε γενικές μήτε ειδικές, παρά μόνο όταν βρισκόμαστε στο ποσοστό που επιτέπουν οι αφεντιές τους :snooty:
Πόσο μάλλον απέναντι στην απειλή απλήρωτων δεδουλευμένων ωρών, ημερών, μηνών, χρονών; :evil:
Η συνείδηση είναι μια πολυτέλεια που ΔΕΝ τους δινεται, αν και όταν την εχουν από μόνοι τους... :|
Και δεν είναι πάντα η περίπτωση: Υπάρχουν μέχρι και που παίζουν το Δρα Χάους, για να κάνουν τους ωραίους... :twisted:

Είπατε τίποτα; :shhh: :hand:

Υ.Γ.: Όσον αφορά στη συνείδηση, βρίσκεται σε περίεργα μέρη: Η μητέρα μου θυμήθηκε ότι οι ναζήδες είχαν επιτάξει ένα δωμάτιο του σπιτιού όπου έμενε όταν ήταν παιδάκι (στην οδό Φιλικής Εταιρίας, στη Θεσσαλονίκη), και ήρθε κάποιος αξιωματικός, περιχαρής που οι ένοικοι είχαν εργαστεί στη Γερμανία πρίν τον πόλεμο (άσχετο άν τους έδιωξε το χιτλερικό καθεστώς ως ξένους) και τους άρεσε κι ο Βάγκνερ: Τον κατάφεραν έτσι εκείνοι να τους δεί σαν ανθρώπους ίσους μ'αυτόν, και να τους δίνει άδειες για γνωστούς της αντίστασης, προφασιζόμενοι ότι ήταν ξάδερφοι ή στενοί φίλοι και να βοηθάνε και τα συσσίτια. Ο αξιωματικός αυτός, ανήσυχος για τη γυναίκα και την κόρη του που βρίσκονταν στη Δρέσδη όταν οι Άγγλοι την ισοπέδωσαν, και βλέποντας τις θηριωδίες των συναδέλφων του, γλίτωσε πολλούς από τη Γκεστάπο, ζητούσε συγγνώμη κλαίγοντας στον παππού μου, και όταν έχασε την οικογένειά του από τους βομβαρδισμούς, τρελάθηκε. Τον μάζεψαν οι δικοί του και τον έστειλαν πίσω... Μετά τον πόλεμο, ζήτησε ο παππούς μου να έρθει σ'επαφή μαζί του μέσω του Ερυθρού Σταυρού, αλλά δεν τον βρήκαν πουθενά, μάλλον θα τον έβγαλαν οι Ες-Ές από τη μέση. Έπιασε τις κλάψες η μητέρα μου για τον άνθρωπο αυτόν, εφάμιλλες με αυτές που ρίχνω η ίδια όταν δε μου δίνουν χαρτιά οι αφεντιές τους.

Τηρουμένων των αναλογιών, βρισκόμαστε υπό ιατρική κατοχή… και αυτοί που «τους αρέσει μόνο ο Βάγκνερ» είναι σπάνιοι… Προς γνώση και συμμόρφωση… Και δε θα μας γλιτώσει ένας ή δύο γιατροι απ'αυτόν το νόμο... Και νά το κάνουν, κινδυνεύουν να καταντήσουν όπως ο γερμανός εκείνος...

Η γιαγιά η Κασσάνδρα