• ερώτηση περιέργειας : τι είχε συμβεί εκείνη την ημέρα ;;;;;;

• Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #64705  από kate2002
 Τρί Νοέμ 29, 2011 11:26 pm
καλε βασιλικη, κανεις τετοια ερωτηση σε... σκπίτες;;; οι μισοι δε θυμομαστε τι φαγαμε χτες... κι οι άλλοι μισοι το θυμομαστε με το ζορι...
:teasing-neener: :greetings-waveyellow: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :romance-kisscheek:
 #64708  από Εύα
 Τρί Νοέμ 29, 2011 11:55 pm
Vassiliki έγραψε:Περισσότερα συνδεδεμένα μέλη: 159 την Τετ Μαρ 09, 2011 8:33 pm
8 Μαρτίου είναι η Ημέρα της Γυναίκας στην Ευρώπη. Μήπως ανταλλάσσονταν ευχές τύπου "Ψωμί και Τριαντάφυλλα", κορίτσια;
kate2002 έγραψε:καλε βασιλικη, κανεις τετοια ερωτηση σε... σκπίτες;;; οι μισοι δε θυμομαστε τι φαγαμε χτες... κι οι άλλοι μισοι το θυμομαστε με το ζορι...
:teasing-neener: :greetings-waveyellow: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :romance-kisscheek:
Κate2002, είσαι για μία ακόμη φορά άπαιχτη! Μού εξηγείς, όμως, γιατί, ενώ δεν θυμάμαι τί έφαγα χτες, θυμάμαι πάρα πολύ καλά την πρώτη μου ημέρα στο νηπιαγωγείο, στιγμές απ' το δημοτικό σχολείο, πρόσωπα και πράγματα 30+ χρόνια πριν με εκπληκτική ακρίβεια;
 #64712  από Π.Μ79
 Τετ Νοέμ 30, 2011 1:53 am
Εύα έγραψε:Μού εξηγείς, όμως, γιατί, ενώ δεν θυμάμαι τί έφαγα χτες, θυμάμαι πάρα πολύ καλά την πρώτη μου ημέρα στο νηπιαγωγείο, στιγμές απ' το δημοτικό σχολείο, πρόσωπα και πράγματα 30+ χρόνια πριν με εκπληκτική ακρίβεια;
Νομίζω ότι σε έτρωγε ο πωπός σου, οπότε να η απάντηση.

Ο ιππόκαμπός σου λειτουργεί αρκετά καλά, οπότε και η δηλωτική σου μνήμη (το να θυμόμαστε γεγονότα του παρελθόντος) είναι οκ.

Από την άλλη, η επεισοδιακή σου μνήμη (δηλαδή να μη θυμάσαι τι έφαγες χτες), είναι ολλίγον τι προβληματική και είναι σύνηθες όταν υπερβαίνει κάποιος κάποια ηλικία.

Happy now dear? :D
 #64748  από kate2002
 Τετ Νοέμ 30, 2011 3:55 pm
δεν ξερω γιατι χαπι λέτε... ο παππους μου, πριν τα...χασει τελειως, ξεχναγε τα εγγονια του, μετα τα παιδια του, και λιγο πριν το τελος φωναζε τη μαμα του και τα αλλα παιδακια του...1903! πανο, ποιο ειναι το τελευταιο που θυμασαι εσυ;;;;

:teasing-neener: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :romance-kisscheek: :greetings-waveyellow:

υγ.εγω παντως δε θυμαμαι τι εγινε το μαρτη... στις πόσες ειπαμε;;; :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling:
 #64809  από panos59
 Πέμ Δεκ 01, 2011 7:26 pm
kate2002 έγραψε: Πανο, ποιο ειναι το τελευταιο που θυμασαι εσυ;;;;
δέεεεεεεεεεν κατάλαβα τον όποιο σου υπαινιγμο! :evil:
άλλωστε, εγώ, ως γνωστόν, έχω τεράααστια και αναλλοίωτη μνήμη ...
διότι:
ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ : δεν ξεχνάω ποτέ ονόματα
ΔΕΥΤΕΡΟ : συγκρατώ και θυμάμαι πάντα ημερομηνίες και επετείους
ΤΡΙΤΟ : Θυμάμαι απ' έξω όλα τα τηλέφωνα
ΠΕΜΠΤΟ : θυμάμαι και δεν ξεχνώ ονόματα
ΕΚΤΟ : Εγώ στο είχα πει έγκαιρα και εσύ ξέχασες πού το έβαλες .......
....???....
ΟΓΔΟΟ : Τίιιι? Όλο εγώ θα προτείνω τι να φάμε? Αποφάσισε έστω και μία φορά μόνη σου! ουφ !!!!!!
:confusion-seeingstars:

τώρα, πέρα απο τα καλαμπούρια περί μνήμης,
δείχνει ότι όσο πιο νεανικές οι εγγραφές στη μνήμη μας,
τόσο πιο ανεξίτηλες!

Η γιαγιακούλα μου ας πουμε η Ολγα,
(μικρασιάτισσα της προσφυγιάς και του ξεριζωμού από τα 10 της)
που έφυγε από κοντά μας (στα 92 της) βυθισμένη (επί πενταετία και βάλε) σε βαθύ Αλτσχάιμερ και Άνοια,
τα τελευταία της χρόνια, μας μιλούσε μόνον Τούρκικα
(και κανείς μας φυσικά δεν καταλάβαινε τι έλεγε)
γιατί απλά αυτή ήταν η μητρική της, η νεανική γλώσσα!
εκεί και ξαναγύρισε το μυαλό της ....
στα νεανικά ... τα ''ανεξίτηλα'' ...
:oops:
 #64811  από panos59
 Πέμ Δεκ 01, 2011 8:03 pm
ανεκδοτάκι, που κολλάει εδώ!

Μια παρέα φιλενάδων, στα 40 τους, συζητούσε πού θα έβγαιναν για φαγητό για το re-union.

Τελικά συμφώνησαν να συναντηθούν στο εστιατόριο Ocean View, μιας και οι σερβιτόροι είναι γνωστό ότι επιλέγονταν πάντα να είναι "κούκλοι" και φορούσαν πάντα στενά μπλουζάκια και εφαρμοστά παντελόνια.

10 χρόνια αργότερα, κλείνοντας τα 50, συζητούσαν και πάλι πού θα πήγαιναν για φαγητό. Τελικά, συμφώνησαν να πάνε στο εστιατόριο Ocean View, επειδή το φαγητό εκεί ήταν πολύ καλό και η συλλογή των κρασιών εξαιρετική.

10 χρόνια αργότερα, στα 60 τους, συζητούσαν για άλλη μία φορά πού θα πήγαιναν να φάνε. Τέλος συμφώνησαν να βρεθούν στο εστιατόριο Ocean View, επειδή εκεί θα έτρωγαν ήσυχα και το εστιατόριο είχε πανέμορφη θέα στη θάλασσα.

10 χρόνια αργότερα, 70άρες πια, συζητούσαν πού θα πήγαιναν για φαγητό. Τελικά συμφώνησαν να πάνε στο εστιατόριο Ocean View, μια και ήταν προσβάσιμο στα αναπηρικά τους καροτσάκια και υπήρχε ακόμη και ασανσέρ.

10 χρόνια αργότερα, έχοντας κλείσει πια τα 80, συζητούσαν πάλι πού θα έβγαιναν για φαγητό. Τέλος, συμφώνησαν να πάνε στο εστιατόριο Ocean View, μια και δεν είχαν ξαναπάει ποτέ εκεί.
 #64812  από panos59
 Πέμ Δεκ 01, 2011 8:16 pm
κι άλλο ένα ανεκδοτάκι, σχετικό με την περίπτωση!

Η μητέρα μιας φίλης, η κυραΣοφία, 78 ετών, πάντα αναρωτιόταν τι κάνουν (και αν ακόμα υπάρχουν εν ζωή) οι παλιές φίλες της …
- Βρε μαμά, δεν έχουμε παρά να τους κάνουμε κάνα τηλέφωνο να μάθουμε (της έλεγε η κόρη της).
Μάλιστα αν θέλεις σου οργανώνω και καμία συνάντηση μαζί τους σπίτι μας, για κάνα τσαγάκι …
Βρες το καρνέ σου με τα τηλέφωνά τους και ετοιμάσου να τις πάρεις και να τις καλέσεις την άλλη Τρίτη, αλλά να είσαι προετοιμασμένη αν μάθεις ίσως ότι αρκετές από τις φιλενάδες σου έφυγαν «σε τόπο χλοερό» ή ότι είναι ανήμπορες να κινηθούν ή είναι στο γηροκομείο!
Πράγματι έτσι και έγινε …
Τα περισσότερα «κορίτσια» “έλειπαν” , κάποιες ήταν ανήμπορες σε γηροκομεία ή αλλού, 4-5 όμως είπαν ότι μετά χαράς θα έρχονταν την Τρίτη για ένα τσαγάκι στης Σοφίας …
- Εγώ θα φροντίσω να λείπω μαμά, (είπε η κόρη) αλλά μη σε νοιάζει, θα στα έχω όλα έτοιμα στην κουζίνα και θα σου γράψω και σε μία λίστα ένα-ένα αυτά που θα πρέπει να τους σερβίρεις, για να μην ξεχαστείς …
Πράγματι, έτσι και έγινε.
Το σπίτι ήταν συμμαζεμένο, στο σαλόνι φλιτζάνια και κουταλάκια και ζαχαριέρα, όλα στην θέση τους και στην κουζίνα γραμμένη η λίστα με όλα όσα έπρεπε να προσφερθούν από την κυρία Σοφία στις φίλες της και μάλιστα με τη σειρά σερβιρίσματος.
Έγραφε λοιπόν η λίστα:

Πρώτον : Τσάι
Δεύτερον : Κουλουράκια
Τρίτον : Παγωτό
Τέταρτον : Ρωτάς αν ξαναθέλουν κάτι

Πράγματι, έφτασε η Τρίτη, τα κορίτσια ήρθαν, έκατσαν στο σαλόνι, πέρασε η πρώτη μισή ώρα με τα «τι κάνετε, πώς περνάτε, πώς είναι η οικογένεια, τι φάρμακα παίρνετε, ποιόν γιατρό έχετε- …» και τα άλλα σχετικά και μετά η κυραΣοφία σηκώθηκε να πάει στην κουζίνα, είδε φυσικά τη γνωστή λίστα και (πρώτο-πρώτο το έγραφε) γύρισε με μια τσαγιέρα γεμάτη αχνιστό αρωματικό τσάι, σέρβιρε τις φίλες της και η κουβέντα συνεχίστηκε πίνοντας το τσάι.
Σε κάνα μισάωρο, η κυραΣοφία (ξανα)σηκώθηκε να πάει στην κουζίνα, (ξανα)είδε τη γνωστή λίστα και (πρώτο-πρώτο το έγραφε) (ξανα)γύρισε με την … τσαγιέρα γεμάτη τσάι, (ξανα)σέρβιρε τις φίλες της και η κουβέντα (ξανα)συνεχίστηκε.
Σε κάνα μισάωρο το σκηνικό επαναλήφθηκε, η κυραΣοφία (ξανα)σηκώθηκε και πήγε και πάλι στην κουζίνα, (ξανα)είδε τη γνωστή λίστα και κλπ κλπ (ξανα)γύρισε με την τσαγιέρα γεμάτη τσάι, (ξανα)σέρβιρε τις φίλες της και αυτό έγινε πάλι και πάλι τέσσερις συνεχόμενες φορές!
Ούτε όμως κουλουράκια ούτε παγωτό, τίποτε άλλο ... Σκέτο τσάι, ξεροσφύρι!
Τελικά το θυροτηλέφωνο χτύπησε κατά τις 11, είχε περάσει η ώρα, είχαν έρθει να πάρουν τα «κορίτσια», όλες σηκώθηκαν, ευχαρίστησαν για το πολύ όμορφο απόγευμα, υποσχέθηκαν η μία στις άλλες και τούμπαλιν να το επαναλάβουν και, δύο από τις καλεσμένες, η Μαρία και η Ελένη, είναι τώρα καθισμένες στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του Νίκου (γιός της μιας-τους) και κουτσομπολεύουν τα όσα είδαν και άκουσαν …
(Μαρία) Πολύ ωραία περάσαμε. Πολύ καλή η ιδέα της να μας καλέσει. Και ωραίο σπίτι έχουν …
Μια χαρά κρατιέται βρίσκω .. Ούτε μπαστουνάκι, ούτε τίποτε …
Νάταν τουλάχιστον και τα μυαλά της στη θέση τους … αχ … κρίμα!
(Ελένη) Γιατί το λες αυτό;
(Μαρία) Τι γιατί το λέω … Δεν είδες τι έγινε; Για τσάι μας κάλεσε, και τσάι … ΔΕΝ ήπιαμε …
Να δεις που θα το ξέχασε να μας σερβίρει …
(Ελένη) Μα .. για ποιάν μιλάς; Ποια είναι που ξέχασε το τσάι;
(Μαρία) Τι “ποιά ξέχασε το τσάι’;” Η Σοφία !
(Ελένη) Η Σοφία ;;; Μπα σε καλό σου … Πού τη θυμήθηκες τώρα τη Σοφία … !!!!!!!!!!!!!

:lol: :lol: :lol:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος panos59 την Παρ Δεκ 02, 2011 8:44 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.