• ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕ.Π.Α

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #60896  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Σεπ 29, 2011 10:14 am
Κώστας έγραψε:Διαβάζουμε στις οδηγίες για συμπλήρωση και κατάθεση της αίτησης στο ΚΕ.Π.Α:

Η ιατρική αυτή έκθεση θα είναι απολύτως στοιχειοθετημένη και θα παραπέμπει σε εργαστηριακά δεδομένα (ακτινογραφίες με τα πορίσματα τους, αξονικές τομογραφίες, MRI, βιοψίες, ΗΜΓ, triplex, ΗΚΓ, κλπ)

Στην περίπτωση μας, ποια είναι τα εργαστηριακά δεδομένα που πιστοποιούν την πάθησή μας;
Η μαγνητική;
Δηλαδή μετρώντας (αν είναι εφικτό), άσπρες κουκιδούλες θα βγαίνει απόφαση για το ποσοστό αναπηρίας μας;
Δηλαδή όσο περισσότερες κουκίδες και μεγαλύτερο ποσοστό;
Και το 67% από πόσες κουκίδες και πάνω ξεκινάει;
Ή μήπως εργαστηριακό δεδομένο αποτελούν τα στοιχεία της εξέτασης παρακέντησης (όσων έχετε κάνει), που προσωπικά δεν θα ήθελα να ξανακάνω με τίποτα.
Η διενέργεια των παραπάνω θα πρέπει να είναι πρόσφατη και όχι παλαιότερη των 4 μηνών.
Δηλαδή αν κάποιος (σαν και μένα ας πούμε), δεν θέλει να κάνει μαγνητική, ούτε παρακέντηση, ούτε να παίρνει φάρμακα (αμάν κι΄ εσύ βρε παιδάκι μου, ρίξε λίγο νερό στο κρασί σου...), δεν θα έχει καμία ελπίδα να "περάσει" την επιτροπή!
Βέβαια οι ίδιες οδηγίες αναφέρουν πως θα γίνονται δεκτές και παλαιότερης χρονολογίας εργαστηριακές εξετάσεις των οποίων τα στοιχεία κρίνεται πως θα συμβάλλουν στην ορθή κρίση της επιτροπής.
Κι΄αν η επιτροπή κρίνει πως τα στοιχεία δεν συμβάλλουν στην ορθή κρίση της;
Δεν θα ήταν λογικό, να απαλλασσόμεθα από την προσκόμιση των στοιχείων αυτών, εφ΄ όσον έχουμε τη συγκεκριμένη πάθηση;
Δεν θα έπρεπε να είναι αρκετή η έκθεση και μόνο του ιατρού του Κρατικού νοσοκομείου;

Υγ. Άννα, ετοιμάσου για νέο αγώνα. Και να σκεφτείς δεν προλάβαμε καλά - καλά να δώσουμε τον προηγούμενο!!!!!!!!!
Εκτος απο την απροβλεπτη παθηση μας,εχουμε να αντιμετωπισουμε κι αυτους τους απροβλεπτους...Μια Λερναια Υδρα ,που αντι να εχει αμετρητα κεφαλια εχει αμετρητες.....σατανικες....αρρωστημενες...δολοφονικες....ιδεες..... :evil: :evil: :evil: Αυτο το τερας....ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΘΕΙ.... :violence-instagib: :violence-chainsaw: :angry-extinguishflame:
 #61220  από LL--MM
 Τρί Οκτ 04, 2011 8:27 pm
Θα μπορούσε να θεωρηθεί ως αστείο, αλλά σας βάζω αυτο το κλιπ:
Να δείτε τα προβλήματα που εντιμετωπίζουν αυτοί που αποφασίζουν για την κατάσταση της υγείας ΜΑΣ και πόσο εξαρτώμενοι είναι για την επιβίωσή τους... ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ 18/20 ΜΗΝΕΣ...
ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ (ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΗΡΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ;) http://isathens.wordpress.com/2011/09/2 ... %84%ce%ae/

Αναμφίβολο ότι ορισμένοι γιατροί μπορεί ήδη να έχουν λαπτοπ, οποτε το καινούριο να ΜΗΝ το χρειάζονταν ΚΑΝ, αλλά ιδίως, ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΦΥΛΛΑΧΤΟΥΝ τα δεδομένα ΜΑΣ που θα καταλήξουν στα λαπτοπ αυτά, αφού θα είναι σε ανοιχτή βάση δεδομένων, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ (ΧΩΡΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ) ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥΣ...

Και μη μου πείτε ότι δε θυμίζει τη διαβόητη σχεδία της "Μέδουσας" όπου κάποιοι (ελάχιστοι) από τους επιβαίνοντες ένα καράβι, το οποίο ΔΕΝ διέθετε επαρκείς σωσίβιες λεμβους, επιβίωσαν σε μια σχεδία, απ'όπου τελικά διεσώθη ένας... για τον οποίο υπήρξε υπονοια ότι έβγαλε από τη μέση τον τελευταίο συνεπιβαίνοντα για να τον ...φάει και έτσι να επιβιώσει...
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Raft_of_the_Medusa :scared-shocked: :scared-shocked: :scared-shocked:

Ως απάντηση για το πως μπορεί να καταμετρηθεί η σοβαρότητα στη ΔΙΚΗ ΜΑΣ ασθένεια, πιστεύω ότι οι σύλλογοι θα μπορούσαν κάτι να κάνουν, αν πάρουν μάλιστα υπόσχεση από κάποια μέλη μας εδώ ότι θα δημοσιοποιηθεί η αξία τους ή κάτι τέτοιο... ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΙΛΙΟΠΕΙ, παντα η γιαγιά θα είναι η εξής μία που θα πάει να ζητιανέψει επί της ουσίας;;; πόσο μπουγιο μπορεί να κάνει μόνη της, ΜΕ ΜΟΝΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΤΙΣ ΚΟΡΩΝΕΣ μιας ιστοσελίδας, που, οσοδήποτε δικαιολογημένες, δεν υποστηρίζονται ΚΑΝ από τους "τενόρους" ούτε με ένα τηλεφώνημα σε απολύτως θετικά προσκείμενα άτομα;;;

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
 #64345  από Gorge
 Τρί Νοέμ 22, 2011 3:35 pm
για σας ελαβα σημεπα τα χαρτια απο το ογα τα οπια μου γραφουν να παρω μαζημου τοσα πολα που εχω μπερδευτη θελουν ιατρικη εκθεση και εγω εχω εκθεση αναπηριας αν εχη σχεση το ενα με το αλο δεν ξερω σκεπτομε να παω στα κε π α να με ξεμπερδεψουν τη λετε καλα θα κανω