• Παρενέργειες από διακοπή tysabri

• Συζητήσεις για το φάρμακο Tysabri, (γνωστό και ως Natalizumab) για θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Συζητήσεις για το φάρμακο Tysabri, (γνωστό και ως Natalizumab) για θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
 #63702  από Κωνσταντίνα
 Παρ Νοέμ 11, 2011 4:53 pm
Καλησπέρα στην παρέα, έπειτα από 40 εκχύσεις tysabri, το διακόπτω.Έχω ακούσει από στόματος Κλ. Καραγεωργίου, ότι σε ποσοστό 50%, υπάρχει επιδείνωση μετά τη διακοπή.Θα ήθελα να ακούσω εμπειρίες ατόμων που διέκοψαν το συγκεκριμένο φάρμακο.Αυτή τη στιγμή κάνω copaxone, μου συνέστησαν να κάνω ένα flash κορτιζόνης κάθε μήνα, μέχρι να πάρω το χάπι.Προβληματίζομαι....... :violence-hammer: :teasing-nutkick: :obscene-hanged: :angelic-flying:
 #63733  από ΑΝΝΑ59
 Παρ Νοέμ 11, 2011 10:04 pm
Αυτο ειναι το λεγομενο rebound effect του tysabri ! Δεν εχω προσωπικη εμπειρια, απλως εχω διαβασει σχετικα ! Εκανες το τεστ,που ελεγες ??? :greetings-waveyellow: Προσεξε τα κοκκαλακια σου με τα φλασακια κορτιζονης ! Η κορτιζονη προκαλει ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ :scared-shocked:
 #63788  από Κωνσταντίνα
 Σάβ Νοέμ 12, 2011 6:00 pm
Καλησπέρα στην παρέα, την εξέταση αίματος την έκανα και περιμένω αποτέλεσμα σε 10 μέρες περίπου, όσο για τα κοκκαλάκια μου έχω ήδη οστεοπενία. :obscene-hanged:
 #63829  από Γιαννης62
 Δευ Νοέμ 14, 2011 1:09 am
το συγκεκριμένο... φαρμάκι το πήρε η χριστιναμου 2 χρόνια.πριν το παρη ήταν κάπως καλα,περπάταγε ακουμπώντας κάπου.τα 2 αυτά χρονια δεν βοήθησαν κ.το σταματησε .αποτελεσμα? τωρα μετα απο 7 μηνες ειναι στην καρεκλα. συγχαρητήρια σε αυτούς που το δίνουν .... :violence-pistoldouble: :violence-pistoldouble: :violence-pistoldouble: :violence-pistoldouble: :violence-pistoldouble:
 #63860  από Κωνσταντίνα
 Δευ Νοέμ 14, 2011 4:33 pm
Καλησπέρα στην παρέα,
αναρωτιέμαι μέσα σε 4,5 χρόνια που δίνεται το tysabri, έχω δεί πάρα πολλούς να το παίρνουν.Αν έχω δύο θετικές περιπτώσεις, είναι ζήτημα.Μόνο επιδείνωση έχει κάποιος να διηγηθεί.Ρε παιδιά θυμώνω πολύ, επειδή για μια ακόμα φορά έφτασα σε αδιέξοδο και είμαι ανήμπορη να φρενάρω τις εξελίξεις.Λυπάμαι Γιάννη για τη Χριστίνα σου.Τώρα τι αγωγή θα ακολουθήσει;;;; :text-thankyouyellow:
 #63868  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Νοέμ 14, 2011 6:22 pm
:romance-kisscheek: ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ :teasing-neener: Αν δεν μιλησω.....θα σκασω !!!! Γιατι το δινουν, τελος παντων, το tysabri ???? Μου πρωτομιλησαν,γιατροι, γι'αυτο,πριν 3 χρονια ! Ηταν μια ''δειλη'' προταση για να το ξεκινησω κι εγω....καποτε !!!! Το εψαξα...διαβασα...googlαρισα...και...ειπα ΟΧΙ !!!ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΩ..! Ειπα ''οχι'' γιατι,κατα τη γνωμη μου,ειναι ακομα σε πειραματικο σταδιο !Γιατι,οι παρενεργειες του,μπορει να ειναι μοιραιες !!!!!!Γιατι ΔΕΝ ειναι θεραπευτικο!!! Απλως,υποσχεται, πιθανη καθυστερηση στην εξελιξη της παθησης !!!! Αργοτερα,γνωρισα συνασθενεις σε tysabri !!! Ουτε ενας δεν πηγε καλα ! Κι οσοι χρειαστηκε να το διακοψουν...χειροτερεψαν !!!! Αλλοι χειροτερεψαν πριν το διακοψουν !!! :scared-shocked: :scared-shocked: :scared-shocked: Πριν λιγο καιρο ,μου προτειναν να το ξεκινησω...κινδυνολογωντας...οτι,αν δεν το κανω...σε λιγο καιρο δεν θα μπορω να περπατησω :scared-shocked: Ημουν σε ωση,τοτε !!!Αρνηθηκα !!!! Το ιδιο εκανα και πριν 20 μερες ! Αρνηθηκα ΚΑΙ το tysabri ΚΑΙ το χαπακι :scared-shocked: Ισως να εχω αδικο...ισως να κανω λαθος...Δεν ειμαι γιατρος !!! Ειμαι μια....πτωχη,πλην τιμία,ανεργη μαθηματικος :laughing-rolling: Ομως, το φτωχο μου το μυαλο, ετσι σκεφτεται ! Βαρεθηκα πια τις αυταπατες,σχετικα με τα αποτελεσματα των φαρμακων !!! Δεν θελω να ειμαι πειραματοζωο !!!!!Ας ψαξουν να βρουν την αιτια της σκπ ΚΑΙ την θεραπεια !!! :violence-pistoldouble: :violence-pistoldouble: :violence-pistoldouble: :violence-pistoldouble: :violence-pistoldouble:
 #63879  από Γιαννης62
 Τρί Νοέμ 15, 2011 2:31 am
Κωνσταντινα μου με ρωτας τι αγωγη θα ακολουθηση η χριστιναμου? την καινουρια κοριτσιμου την καινουρια.το νεο φαρμακη .τοΧΑΠΙ! οριστε?οχι οχι δεν ειμαι ΜΑ......ΑΣ.αλοι φρόντισαν κ.για αυτο.
 #63948  από Κωνσταντίνα
 Τετ Νοέμ 16, 2011 4:52 pm
Καλησπέρα στην παρέα, μπαίνοντας στο forum αυτό, έψαχνα αρχικά να βρώ εμπειρίες από τη διακοπή του tysabri και να ακούσω για το gylenia.Τώρα δείχνω αλλού το ενδιαφέρον μου.Έχετε κάνει ccsvi Άννα και Χριστινάκι;;;Εδώ διάβασα με ενδιαφέρον το θέμα της ΧΕΝΦΑ. :techie-studyingbrown:
 #63949  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Νοέμ 16, 2011 5:50 pm
Για οικονομικους λογους ,ΜΟΝΟ, δεν εχω κανει την εξεταση !!! :greetings-waveyellow: