Λίτσα, Καλημέρα και Καλό Μήνα σε ΟΛΟΥΣ μας!
Πράγματι ενδιαφέρον το 1-11-11! Τί να έλεγε, άραγε, ο Πυθαγόρας γι' αυτό;
Χαίρομαι που ξανά συμφωνείς μαζί μου αλλά, ομολογώ πως, δεν τα πάω και καλά με τους επαίνους - κοκκινίζω, τρομάρα μου!
Πάντα παλεύω να μπει καλά στο μυαλό όλου του κόσμου (ΑμΕΑ και μη) ότι
οι ΑμΕΑ έχουν αξιοπρέπεια και δικαιώματα, άρα κανείς δεν τους "ομαδοποιεί" όπως γουστάρει, ούτε τους αντιμετωπίζει όπως "δεν πρέπει".
Όταν καταρρίψουμε αυτή τη λογική πρώτοι εμείς οι ίδιοι οι ΑμΕΑ, θα ακολουθήσει και η κοινωνία (η πολιτεία πάει πάντα πιο αργά) και τα πράγματα θα ρέουν πολύ πιο ομαλά για όλους. Προς το παρόν, όμως, κάποιοι θα πρέπει να "γκαρίζουμε" ή να "γαβγίζουμε" στους παραβάτες.
Να είσαι καλά.
Υ.Γ. Τα Παιδιά μΕΑ (νοητική ή/και κινητική στέρηση) είναι τα πιο πλήρως συναισθηματικά εκδηλωνόμενα. Στο διάστημα που δούλεψα μαζί τους, εθελοντικά, οι δικές μου συναισθηματικές αξίες "τραντάχτηκαν" και "αναθεωρήθηκαν" πολλές φορές, καθώς εκείνα μού έδιναν "Μαθήματα Αγάπης". Κάποια απ' αυτά τα συναντώ ακόμη σε εκδηλώσεις του σχολείου τους ή με τους γονείς τους και, 15 χρόνια μετά, "αγαπιόμαστε" το ίδιο.
Μερικοί μού λένε "πάλι τρέχεις στα 'βλαμμένα'" κι εγώ τούς τρέχω σ' έναν καλό ψυχίατρο, να πετάξουν λίγο cruelty από πάνω τους, για ν' αναπνέουν καλύτερα.