Γεια σου, Στάσα!
Τί να σού πω; Όταν εμένα μου χτύπησε την πόρτα η ΣκΠ ήταν μεσημέρι προς απόγευμα...

Βλέπεις, ακόμη και μ' αυτό έχω φτάσει να γελάω - κοινώς να αυτοσαρκάζομαι - καθώς το χιούμορ πάντα σε βοηθάει να περνάς λίγο καλύτερα.

Γιατί σ' εμένα η ΣκΠ μόνο ανυποψίαστα δεν ήρθε, η πολυεπίπεδη πίεση που είχα βιώσει εκείνη τη χρονιά ήταν κάτι παραπάνω από αφόρητη, αλλά δεν ήξερα, δεν φανταζόμουν ότι θα μπορούσα ποτέ να πάθω κάτι τέτοιο.
Σίγουρα ό,τι έγινε, έγινε, τώρα πια προσπαθούμε να μην γίνει χειρότερο απ' ότι είναι σήμερα. Αλλά μην είσαι τόσο απαισιόδοξη, κανείς δεν πεθαίνει από την ίδια την ΣκΠ. Μάς κάνει τη ζωή πιο δύσκολη, ναι, αλλά μάς οδηγεί και στο να αναθεωρήσουμε κάποιες αξίες, κάποιες προτεραιότητες, ίσως, στη λογική του "ουδέν κακό αμιγές καλού".
Ψυχικό σθένος χρειάζεται πολύ. Τόσο για την καθημερινότητα με τη ΣκΠ όσο και για την καθημερινότητα με τους άλλους ανθρώπους. Κι εδώ, νομίζω ότι, είναι το δυσκολότερο κομμάτι: οι αλλαγές στη ζωή μας, οι αντιδράσεις των άλλων και πώς εμείς θα τις χειριστούμε.
Άμεσο παράδειγμα: Έχω περάσει ένα πολύ δύσκολο ΠΣΚ, με συνεχείς ημικρανίες, πόνους γενικότερα, ναυτία και μια κατάστση "σέρνομαι". Εγώ ξέρω την αιτία, περαστικό θα είναι, δεν θα ήταν τόσο έντονα τα συμπτώματα, εάν δεν υπήρχε η ΣκΠ και τα φάρμακά της, και απλά κάνω υπομονή. Κάποιοι άλλοι, όμως, αρνούνται/αδυνατούν να καταλάβουν ότι απλά δεν μπορώ πλέον να κάνω κάποια πράγματα στις παλιές μου ταχύτητες (πλησιάζω και τα 40, δεν είμαι και 20) ή δεν τα κάνω καθόλου πια, και με "κατηγορούν", μού μουτρώνουν, μού γκρινιάζουν.

Το κλειδί είναι απλά να τους αγνοήσω και, όταν θέλω μια αγκαλιά, έχω το σκύλο μου.
Να είσαι καλά,
Εύα

[/quote]
"
Κάποιοι άλλοι, όμως, αρνούνται/αδυνατούν να καταλάβουν ότι απλά δεν μπορώ πλέον να κάνω κάποια πράγματα στις παλιές μου ταχύτητες (πλησιάζω και τα 40, δεν είμαι και 20)
ή δεν τα κάνω καθόλου πια, και με "κατηγορούν", μού μουτρώνουν, μού γκρινιάζουν."
ΝΑΙ... ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.... ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ! ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ! ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!! ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ! ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΣ "ουδέν κακό αμιγές καλού". ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΗ

ΑΝΑΣΦΑΛΗΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ...
ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΑΣ ΣΗΜΕΙΟ Έυα ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΑΥΤΟΣΑΡΚΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΑΣΣΟΣ ΜΟΥ!!!

ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΛΟΙΠΟΝ!!!!
ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ!!!!!