• Καλησπέρα...

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #62891  από swt
 Κυρ Οκτ 30, 2011 1:04 pm
Καλημέρα Ματίνα.
Προσωπικά θα έλεγχα και τα επίπεδα βιταμίνης Β12. (Ειδικά αν τον καιρό εκείνο θήλαζες, είναι πιθανόν να παρουσίασες έλλειψη)
 #62895  από ΜΑΤΙΝΑ
 Κυρ Οκτ 30, 2011 5:01 pm
Kαλησπέρα παιδιά!Λοιπόν ανοσολογικές εξετάσεις έχω κάνει και ήταν φυσιολογικές.Έλλειψη Β12 έχω εδώ και χρόνια...Να το ξεχάσω λέτε και να συνεχίσω την ζωή μου κανονικά?Να κάνω δεύτερο παιδάκι?Πιο πολύ απ΄όλα αυτό είναι που με καίει...Όπως και να ΄χει θα μπαίνω πάντα να μαθαίνω νέα σας.Σας φιλώ!
 #62898  από stasa9
 Κυρ Οκτ 30, 2011 5:50 pm
Καλησπέρα Εύα μου!!!!!!! Δυστυχώς η ΣκΠ έρχεται ανυποψίαστα και χτυπάει την πόρτα σου μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα.... Ό,τι έγινε έγινε ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ .... Απο δώ και πέρα πρέπει να έχουμε το ψυχικό σθένος και το κουράγιο να λέμε καθημερινά "Δόξα τω θεώ, είμαι ζωντανός/-νή!"

ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!!!!!! :)
:greetings-waveyellow:
 #62934  από Εύα
 Δευ Οκτ 31, 2011 12:57 am
stasa9 έγραψε:Καλησπέρα Εύα μου!!!!!!! Δυστυχώς η ΣκΠ έρχεται ανυποψίαστα και χτυπάει την πόρτα σου μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα.... Ό,τι έγινε έγινε ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ .... Απο δώ και πέρα πρέπει να έχουμε το ψυχικό σθένος και το κουράγιο να λέμε καθημερινά "Δόξα τω θεώ, είμαι ζωντανός/-νή!"

ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!!!!!! :)
:greetings-waveyellow:
Γεια σου, Στάσα!

Τί να σού πω; Όταν εμένα μου χτύπησε την πόρτα η ΣκΠ ήταν μεσημέρι προς απόγευμα... :P Βλέπεις, ακόμη και μ' αυτό έχω φτάσει να γελάω - κοινώς να αυτοσαρκάζομαι - καθώς το χιούμορ πάντα σε βοηθάει να περνάς λίγο καλύτερα. ;) Γιατί σ' εμένα η ΣκΠ μόνο ανυποψίαστα δεν ήρθε, η πολυεπίπεδη πίεση που είχα βιώσει εκείνη τη χρονιά ήταν κάτι παραπάνω από αφόρητη, αλλά δεν ήξερα, δεν φανταζόμουν ότι θα μπορούσα ποτέ να πάθω κάτι τέτοιο. :!:

Σίγουρα ό,τι έγινε, έγινε, τώρα πια προσπαθούμε να μην γίνει χειρότερο απ' ότι είναι σήμερα. Αλλά μην είσαι τόσο απαισιόδοξη, κανείς δεν πεθαίνει από την ίδια την ΣκΠ. Μάς κάνει τη ζωή πιο δύσκολη, ναι, αλλά μάς οδηγεί και στο να αναθεωρήσουμε κάποιες αξίες, κάποιες προτεραιότητες, ίσως, στη λογική του "ουδέν κακό αμιγές καλού". :geek:

Ψυχικό σθένος χρειάζεται πολύ. Τόσο για την καθημερινότητα με τη ΣκΠ όσο και για την καθημερινότητα με τους άλλους ανθρώπους. Κι εδώ, νομίζω ότι, είναι το δυσκολότερο κομμάτι: οι αλλαγές στη ζωή μας, οι αντιδράσεις των άλλων και πώς εμείς θα τις χειριστούμε.
Άμεσο παράδειγμα: Έχω περάσει ένα πολύ δύσκολο ΠΣΚ, με συνεχείς ημικρανίες, πόνους γενικότερα, ναυτία και μια κατάστση "σέρνομαι". Εγώ ξέρω την αιτία, περαστικό θα είναι, δεν θα ήταν τόσο έντονα τα συμπτώματα, εάν δεν υπήρχε η ΣκΠ και τα φάρμακά της, και απλά κάνω υπομονή. Κάποιοι άλλοι, όμως, αρνούνται/αδυνατούν να καταλάβουν ότι απλά δεν μπορώ πλέον να κάνω κάποια πράγματα στις παλιές μου ταχύτητες (πλησιάζω και τα 40, δεν είμαι και 20) ή δεν τα κάνω καθόλου πια, και με "κατηγορούν", μού μουτρώνουν, μού γκρινιάζουν. :x Το κλειδί είναι απλά να τους αγνοήσω και, όταν θέλω μια αγκαλιά, έχω το σκύλο μου.

Να είσαι καλά,

Εύα :violin:
 #63036  από stasa9
 Τρί Νοέμ 01, 2011 6:20 pm
Γεια σου, Στάσα!

Τί να σού πω; Όταν εμένα μου χτύπησε την πόρτα η ΣκΠ ήταν μεσημέρι προς απόγευμα... :P Βλέπεις, ακόμη και μ' αυτό έχω φτάσει να γελάω - κοινώς να αυτοσαρκάζομαι - καθώς το χιούμορ πάντα σε βοηθάει να περνάς λίγο καλύτερα. ;) Γιατί σ' εμένα η ΣκΠ μόνο ανυποψίαστα δεν ήρθε, η πολυεπίπεδη πίεση που είχα βιώσει εκείνη τη χρονιά ήταν κάτι παραπάνω από αφόρητη, αλλά δεν ήξερα, δεν φανταζόμουν ότι θα μπορούσα ποτέ να πάθω κάτι τέτοιο. :!:

Σίγουρα ό,τι έγινε, έγινε, τώρα πια προσπαθούμε να μην γίνει χειρότερο απ' ότι είναι σήμερα. Αλλά μην είσαι τόσο απαισιόδοξη, κανείς δεν πεθαίνει από την ίδια την ΣκΠ. Μάς κάνει τη ζωή πιο δύσκολη, ναι, αλλά μάς οδηγεί και στο να αναθεωρήσουμε κάποιες αξίες, κάποιες προτεραιότητες, ίσως, στη λογική του "ουδέν κακό αμιγές καλού". :geek:

Ψυχικό σθένος χρειάζεται πολύ. Τόσο για την καθημερινότητα με τη ΣκΠ όσο και για την καθημερινότητα με τους άλλους ανθρώπους. Κι εδώ, νομίζω ότι, είναι το δυσκολότερο κομμάτι: οι αλλαγές στη ζωή μας, οι αντιδράσεις των άλλων και πώς εμείς θα τις χειριστούμε.
Άμεσο παράδειγμα: Έχω περάσει ένα πολύ δύσκολο ΠΣΚ, με συνεχείς ημικρανίες, πόνους γενικότερα, ναυτία και μια κατάστση "σέρνομαι". Εγώ ξέρω την αιτία, περαστικό θα είναι, δεν θα ήταν τόσο έντονα τα συμπτώματα, εάν δεν υπήρχε η ΣκΠ και τα φάρμακά της, και απλά κάνω υπομονή. Κάποιοι άλλοι, όμως, αρνούνται/αδυνατούν να καταλάβουν ότι απλά δεν μπορώ πλέον να κάνω κάποια πράγματα στις παλιές μου ταχύτητες (πλησιάζω και τα 40, δεν είμαι και 20) ή δεν τα κάνω καθόλου πια, και με "κατηγορούν", μού μουτρώνουν, μού γκρινιάζουν. :x Το κλειδί είναι απλά να τους αγνοήσω και, όταν θέλω μια αγκαλιά, έχω το σκύλο μου.

Να είσαι καλά,

Εύα :violin:[/quote]

"Κάποιοι άλλοι, όμως, αρνούνται/αδυνατούν να καταλάβουν ότι απλά δεν μπορώ πλέον να κάνω κάποια πράγματα στις παλιές μου ταχύτητες (πλησιάζω και τα 40, δεν είμαι και 20) ή δεν τα κάνω καθόλου πια, και με "κατηγορούν", μού μουτρώνουν, μού γκρινιάζουν."

ΝΑΙ... ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.... ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ! ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ! ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!! ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ! ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΣ "ουδέν κακό αμιγές καλού". ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΗ :clap: ΑΝΑΣΦΑΛΗΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ... :doh:
ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΑΣ ΣΗΜΕΙΟ Έυα ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΑΥΤΟΣΑΡΚΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΑΣΣΟΣ ΜΟΥ!!! ;)
ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΛΟΙΠΟΝ!!!!
ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ!!!!! :) :text-thankyouyellow: :greetings-waveyellow:
 #63107  από Εύα
 Τετ Νοέμ 02, 2011 11:31 pm
stasa9 έγραψε: "Κάποιοι άλλοι, όμως, αρνούνται/αδυνατούν να καταλάβουν ότι απλά δεν μπορώ πλέον να κάνω κάποια πράγματα στις παλιές μου ταχύτητες (πλησιάζω και τα 40, δεν είμαι και 20) ή δεν τα κάνω καθόλου πια, και με "κατηγορούν", μού μουτρώνουν, μού γκρινιάζουν."
ΝΑΙ... ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.... ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ! ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ! ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!! ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ! ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΣ "ουδέν κακό αμιγές καλού". ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΗ :clap: ΑΝΑΣΦΑΛΗΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ... :doh:
ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΑΣ ΣΗΜΕΙΟ Έυα ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΑΥΤΟΣΑΡΚΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΑΣΣΟΣ ΜΟΥ!!! ;)
Όχι απαισιόδοξη αλλά ανασφαλής, σε καταλαβαίνω. Το νιώθω κι εγώ πολλές φορές και το "δουλεύω" όσο μπορώ με πολλούς τρόπους: από "πρακτικές λύσεις" (ειδικό ποντίκι για τον υπολογιστή) μέχρι worst case scenario. Έχω βελτιωθεί αλλά δεν το έχω ξεπεράσει - αλλιώς θα σού έγραφα τη "μαγική συνταγή" μου - οπότε συνεχίζω να προσπαθώ.
Όπως προσπαθώ και να μην το βάλω κάτω όταν κάποιες από τις "αλλαγές" στη ζωή μου δεν πολυσυμφωνούν με το χαρακτήρα μου: κανονικά, εγώ δεν θα απέκρυπτα στοιχείο υγείας από τον εργοδότη μου αλλά, έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση και τόσο cruel που έχει γίνει ο εργοδότης, αφού ο νόμος με καλύπτει, απλά δεν το ανακοινώνω. Χρειάζομαι τη δουλειά μου και την φέρνω εις πέρας πάρα πολύ καλά.
Ναι, ο αυτοσαρκασμός σώζει: η Μαγνητική του αυχένα έδειξε εστίες αλλά ΚΑΙ οστεόφυτα - τα γνωστά "άλατα". Είπα σε φίλους "Είχατε δίκιο που με λέγατε 'φυτό' στο σχολείο. Κλαδιά και φύλλα έβγαλα τόσα χρόνια και οι ρίζες του 'δέντρου' είναι στον αυχένα μου.". Δεν υπήρξε άνθρωπος που να μην ξεράθηκε στο γέλιο συν το ότι "αιτιολόγησα" τις "ζαλάδες" μου. Όχι, σ' αυτούς ΔΕΝ ανακοίνωσα τη ΣκΠ μου και την "αστάθεια" που είχα κάποιες μέρες.
:violin:
 #63220  από stasa9
 Πέμ Νοέμ 03, 2011 8:22 pm
Εύα έγραψε:
stasa9 έγραψε: "Κάποιοι άλλοι, όμως, αρνούνται/αδυνατούν να καταλάβουν ότι απλά δεν μπορώ πλέον να κάνω κάποια πράγματα στις παλιές μου ταχύτητες (πλησιάζω και τα 40, δεν είμαι και 20) ή δεν τα κάνω καθόλου πια, και με "κατηγορούν", μού μουτρώνουν, μού γκρινιάζουν."
Όχι απαισιόδοξη αλλά ανασφαλής, σε καταλαβαίνω. Το νιώθω κι εγώ πολλές φορές και το "δουλεύω" όσο μπορώ με πολλούς τρόπους: από "πρακτικές λύσεις" (ειδικό ποντίκι για τον υπολογιστή) μέχρι worst case scenario. Έχω βελτιωθεί αλλά δεν το έχω ξεπεράσει - αλλιώς θα σού έγραφα τη "μαγική συνταγή" μου - οπότε συνεχίζω να προσπαθώ.
Όπως προσπαθώ και να μην το βάλω κάτω όταν κάποιες από τις "αλλαγές" στη ζωή μου δεν πολυσυμφωνούν με το χαρακτήρα μου: κανονικά, εγώ δεν θα απέκρυπτα στοιχείο υγείας από τον εργοδότη μου αλλά, έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση και τόσο cruel που έχει γίνει ο εργοδότης, αφού ο νόμος με καλύπτει, απλά δεν το ανακοινώνω. Χρειάζομαι τη δουλειά μου και την φέρνω εις πέρας πάρα πολύ καλά.
Ναι, ο αυτοσαρκασμός σώζει: η Μαγνητική του αυχένα έδειξε εστίες αλλά ΚΑΙ οστεόφυτα - τα γνωστά "άλατα". Είπα σε φίλους "Είχατε δίκιο που με λέγατε 'φυτό' στο σχολείο. Κλαδιά και φύλλα έβγαλα τόσα χρόνια και οι ρίζες του 'δέντρου' είναι στον αυχένα μου.". Δεν υπήρξε άνθρωπος που να μην ξεράθηκε στο γέλιο συν το ότι "αιτιολόγησα" τις "ζαλάδες" μου. Όχι, σ' αυτούς ΔΕΝ ανακοίνωσα τη ΣκΠ μου και την "αστάθεια" που είχα κάποιες μέρες.
:violin:
Αυτό που έχουμε δεν μπορεί ν'αλλαχτεί και το ξέρουμε από την πρώτη στιγμή που έγινε η διάγνωση. Όμως πιστεύω πως ξέρουμε ν'αντιμετωπίζουμε την τρέχουσα κατάσταση όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούμε και να στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων! Ωστόσο δεν παύουμε να είμαστε άνθρωποι!!! Με ό,τι συνεπάγεται αυτό!! Και ποτέ κανείς δεν θα μπορεί να μας καταλάβει.. να μας νιώσει.. όσο κι αν θα το θέλουν... Καλό λοιπόν είναι κάποια πράγματα να τα κρατάμε για τον εαυτό μας. Σε ό,τι αφορά τον εργασιακό τομέα, εμένα με είχε συμβουλέψει η νευρολόγος μου να πει πω τίποτα στον εργοδότη μου και αυτό κάνω εδώ και 3 χρόνια (αν και πάντα αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν..."ΕΛΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΙΑΟΥ ΝΙΑΟΥ!!" :laughing-rolling: ) και όπως κι εσύ Έυα μου τα καταφέρνω μια χαρά. Σε ό,τι αφορά τους "φίλους" (το βάζω σε εισαγωγικά γιατί δεν πιστεύω στην ΦΙΛΙΑ, μόνο σε ανθρώπους που είναι δίπλα σου και στα καλά και στα άσχημα) δεν το έχω πει επίσης!Σε τι θα ωφελούσε ούτως ή άλλως? Η οικογένειά μου και οι δικοί μου άνθρωποι (αυτούς που θεωρώ εγώ ως πολύ δικούς μου) είναι υπέραρκετοί και η αγάπη τους μου αρκεί!
Από 'κει και πέρα το ταξίδι είναι δικό μας!
Καλό βράδυ!!
:handgestures-salute: :)
 #63247  από giannis
 Πέμ Νοέμ 03, 2011 11:42 pm
Αν και τα είπαμε ήδη για το άλλο θέμα, καλωσήλθες και επισήμως από εδώ... ;)

:text-welcomewave: :text-welcomewave:
 #63249  από Εύα
 Παρ Νοέμ 04, 2011 4:58 am
giannis έγραψε:Αν και τα είπαμε ήδη για το άλλο θέμα, καλωσήλθες και επισήμως από εδώ... ;)

:text-welcomewave: :text-welcomewave:
Ευχαριστώ, Γιάννη! Να είσαι καλά, να είμαστε όλοι όσο καλύτερα γίνεται.

:text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow:
 #129632  από Kpoplistener
 Πέμ Φεβ 15, 2018 11:50 am
καλημερα σας θελω να μοιραστω και εγω κατι απο την μαγνητικη μου....εκανα προσφατα και πηρα τα αποτελεσματα δεν διχνουν αλλαγη αλλα αναφερουν

μαγνητικη εγκαιφαλου

Στο δεξιο ημισφαιριο αναδεικνυονται οι ακολουθες εστιες με υψηλο σημα στις Τ2 ακολουθιες

μονο αυτο θελω να μου εξηγεισετε τι ενοει καλη σας μερα =)
για την ακρηβεια το υψηλο σημα θελω να μου μεταφρασετε αν γνωριζετε