ΤΡΕΙΣ ΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΟΡΕΥΟΥΝ!!!-Ο ΧΟΡΤΑΤΟΣ , ΤΟΝ ΝΗΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ !!!
Σκλήρυνση κατά πλάκας
ΜΑΤΙΝΑ έγραψε:Ευα μου όπως το είπες είναι!Εν ολίγοις δεν έχω πάρει απάντηση για το αν έχω σκπ ή όχι...Είχα ένα επεισόδιο με ίλιγγο και αστάθεια βάδισης και 2 μήνες μετά το επεισόδιο έκανα και μια mri εγκεφάλου και αυχένα.Στον αυχένα βρέθηκε μια προβολή δίσκου.Στον εγκέφαλο (σου γράφω ακριβώς τα σχόλια) παρατηρούνται πολλαπλές στικτές εστίες υψηλής έντασης σήματος στις Τ1 και Τ2 ακολουθίες κυρίως περικοιλιακά.Εχουν περάσει 5 χρόνια από τότε,έχω κάνει κι άλλες mri.Είναι όλες ίδιες χωρίς κάποια αλλαγή.Οι γιατροί δυσκολεύονται να αποδώσουν κάπου τις εστίες.Εγώ όμως θέλω να ξέρω...Όσο για cd ναι έχω....Σε ευχαριστώ που διάβασες το post μου και περιμένω την γνώμη σου....Ματίνα και Εύα παρεμβαίνω γιατι έχω γνώσεις (ελπίζω να μην πειράζει)!?
maria72 έγραψε:Για να απαντήσω σε 1-1 τα θέματα:ΜΑΤΙΝΑ έγραψε:Ευα μου όπως το είπες είναι! Εν ολίγοις δεν έχω πάρει απάντηση για το αν έχω σκπ ή όχι...Είχα ένα επεισόδιο με ίλιγγο και αστάθεια βάδισης και 2 μήνες μετά το επεισόδιο έκανα και μια mri εγκεφάλου και αυχένα. Στον αυχένα βρέθηκε μια προβολή δίσκου. Στον εγκέφαλο (σου γράφω ακριβώς τα σχόλια) παρατηρούνται πολλαπλές στικτές εστίες υψηλής έντασης σήματος στις Τ1 και Τ2 ακολουθίες κυρίως περικοιλιακά.Εχουν περάσει 5 χρόνια από τότε,έχω κάνει κι άλλες mri.Είναι όλες ίδιες χωρίς κάποια αλλαγή.Οι γιατροί δυσκολεύονται να αποδώσουν κάπου τις εστίες.Εγώ όμως θέλω να ξέρω...Όσο για cd ναι έχω....Σε ευχαριστώ που διάβασες το post μου και περιμένω την γνώμη σου....Ματίνα και Εύα παρεμβαίνω γιατι έχω γνώσεις (ελπίζω να μην πειράζει)!?
1ον Στις Τ1 εικόνες οι εστίες ή δεν φαίνονται ή όσο περναει ο καιρός μαυρίζουν, χάνουν σήμα - εστίες χαμηλης έντασης σήματος (μάλον Μιμίκα το έγραψες έτσι κατά λάθος).
Εστιες λοιπόν υψηλής έντασης σηματος στις Τ2 και FLAIR εικόνες, κυρίως περικοιλιακά .
Μόνο σαν πόρισμα ακούγεται << αδυναμο>> .
2ον αναφέρεις ΑΣΤΑΘΕΙΑ, οπότε θελουμε μια τουλάχιστον εστία στην παρεγκεφαλίδα ή στην γέφυρα -μεσεγκέφαλο. Σίγουρα στα πορίσματα σου δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο ? Λες κυρίως περικοιλιακα, μήπως αναφέρει εστίες και κάπου αλλού?
3ον Ένα επεισοδιο πριν 5 χρόνια? ηλικία? τώρα είσαι καλά?MRI χωρίς μεταβολή στα 5 χρόνια?παρακέντηση έκανες?
Συγνώμη για την παρέμβαση . Αν θέλεις μου λες κι άλλα..
maria72 έγραψε:Ευα μία μικρή διόρθωση:
εαν μία εστία είναι σε έξαρση (ενεργός),τότε στις Τ1 εικόνες με σκιαγραφικό θα΄χει ποικίλου τύπου πρόσληψη, ειδάλλως ή δεν θα φαίνεται (πάντα στις Τ1) ή θα χει ήπια/μέτρια/έντονα χαμηλής έντασης σημα ανάλογα με την χρονιότητα (προόδο της απομυελίνωσης όπως σωστά εγραψες).
Ακόμα και να΄ναι ενεργός μία έστια στις Τ1 ΧΩΡΙΣ σκιαγραφικο δεν φαίνεται.
Τώρα στις Τ2 εικόνες παλαιες και νέες εστίες(ανενεργείς ή ενεργείς) έχουν υψηλό σήμα .
Επομένως μία έστια μετά απο 5 χρόνια θα΄χε υψηλό Τ2, ποικίλο Τ1(σε καμοία περίπτωση υψηλό-πάντα μιλάω για ms) και δεν θα΄χε πρόσληψη μετά το σκιαγραφικό.Όντως στην Ματίνα κάτι διαφεύγει........