• Κάπνισμα και σκλήρυνση κατα πλάκας

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #53586  από nowhere
 Τρί Μάιος 31, 2011 9:47 pm
sou έγραψε:
nowhere έγραψε:τι είδους ευχαρίστηση προσφέρει το κάπνισμα;
Την ευχαρίστηση ότι ο εξαρτημένος καπνιστής νοιώθει για λίγο όσο καλά όσο ένας μη καπνιστής. Μετά ξανά από την αρχή η επιθυμία.
ακριβώς, ξεχαρμανιάζει, έρχεται προσωρινά στην ίδια κατάσταση που βρίσκεται μόνιμα ένας μη καπνιστής: δεν υπάρχει καμια χαρμάνα να τον ενοχλεί. Όταν το σβήσει, ξαναρχίζει η χαρμάνα, που προκαλεί ενόχληση που φεύγει μόνο αν ξανακαπνίσει.
 #62791  από Εύα
 Παρ Οκτ 28, 2011 4:05 am
podiki έγραψε:3 πολύ ωραίες μελέτες για τη σχέση του καπνίσματος με την σκπ.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19720976
"OBJECTIVE: The aim of this study was to estimate the influence of tobacco smoking and Swedish snuff use on the risk of developing multiple sclerosis (MS)."
Εδώ μιλάει για τον κίνδυνο ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΣκΠ, εάν καπνίζεις. Χαίρω πολύ, εμείς ήδη έχουμε! Δεν αναφέρεται σε επιδείνωση/βελτίωση κλπ της ασθένειας.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19687451
Αυτή είναι η μόνη to the point μελέτη από τις τρεις που παρουσιάζεις και το Συμπέρασμα είναι ανησυχητικό: "Smoking is associated with increased blood-brain barrier disruption, higher lesion volumes, and greater atrophy in multiple sclerosis." ενώ το δείγμα (240+128 άτομα) είναι αρκετά ευρύ για να βγει συμπέρασμα. :-(

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6633406
Αυτή δεν μιλάει συγκεκριμένα για τη σκπ αλλά είναι χρήσιμη.
Με δείγμα 35+29 ατόμων δεν είναι μελέτη, είναι κουβεντούλα για συμφοιτητές. ;-)

όσοι καπνίζετε σταματήστε όσο είναι καιρός....
Και πάλι, αιρετική άποψη στη Ιατρική, πραγματικότητα όμως: σημασία έχει "τί κανπνίζεις". Με τον καπνό/tabacco υπάρχει πρόβλημα αλλά δεν έχετε ακούσει ότι η μαριχουάνα κάνει καλό στη ΣκΠ; :P Δεν κάνω πλάκα αλλά ούτε και προτείνω να κόψετε το τσιγάρο και να το γυρίσετε στην κάνναβη. Απλά μην είμαστε τόσο "δαιμονολόγοι" με κάποια πράγματα.

Κι εγώ σκέφτηκα ότι πρέπει να κόψω το τσιγάρο - καπνίζω 2-3 πακέτα την ημέρα εδώ και 20 χρόνια. Και μετά συνειδητοποίησα ότι θα περνούσα τέτοια κατάσταση νεύρων που μπορεί και να έφτανα σε ώση. Άξιζε τον κόπο να το ρισκάρω; Εγώ, για εμένα, έκρινα πως όχι ή -έστω- όχι αυτή τη στιγμή.;-)
 #62843  από EFFIE
 Παρ Οκτ 28, 2011 11:26 pm
καλησπερα!!
εγω παιδια το εκοψα μετα απο 20 χρονια με 2 2μισι πακετα την ημερα, τον ιουνιο τις μερες που παθαινα την υποτροπη, νοσοκομειο , ενδωφλεβια και τα γνωστα.....την περασα τοσο ασχημα εξαιτιας την κορτιζονης που με ελιωσε που απορω κ εγω πως δε το εχω ξαναρχισει ακομα........και υποφερω στο να μην το ξαναρχισω, και τρελλαινομαι :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette:
αλλα οταν ειμαι στο κολυμβητηριο και βγαζω ενα προγραμμα αρκετων ασκησεων σε μιση ωρα και μετα δεν εχω τι να κανω ε εκει τρελλαινομαι πιο πολυ!!!!!!!!!!!!!!:banana-dreads: :banana-dreads: :banana-dreads: :happy-jumpeveryone: :happy-jumpeveryone: :happy-jumpeveryone:
 #62944  από Nick.
 Δευ Οκτ 31, 2011 9:36 am
Εύα έγραψε:Και πάλι, αιρετική άποψη στη Ιατρική, πραγματικότητα όμως: σημασία έχει "τί κανπνίζεις". Με τον καπνό/tabacco υπάρχει πρόβλημα αλλά δεν έχετε ακούσει ότι η μαριχουάνα κάνει καλό στη ΣκΠ; :P Δεν κάνω πλάκα αλλά ούτε και προτείνω να κόψετε το τσιγάρο και να το γυρίσετε στην κάνναβη. Απλά μην είμαστε τόσο "δαιμονολόγοι" με κάποια πράγματα.

Κι εγώ σκέφτηκα ότι πρέπει να κόψω το τσιγάρο - καπνίζω 2-3 πακέτα την ημέρα εδώ και 20 χρόνια. Και μετά συνειδητοποίησα ότι θα περνούσα τέτοια κατάσταση νεύρων που μπορεί και να έφτανα σε ώση. Άξιζε τον κόπο να το ρισκάρω; Εγώ, για εμένα, έκρινα πως όχι ή -έστω- όχι αυτή τη στιγμή.;-)[/i][/color]
[/quote]

Καπνίστε ρε, καπνίστε μέχρι να σκάσετε. Ουφ πιά με αυτή τη τσιγαροφιλοσοφία.
Ουφ πιά με όλους αυτούς που ενώ δεν κάπνιζαν, δεν έπιναν κλπ. έπαθαν τα χειρότερα.
Ουφ πιά με όλους αυτούς που φοβούνται πως αν κόψουν το κάπνισμα θα αρρωστήσουν.
Ουφ πιά με την πλύση εγκεφάλου των εταιριών διακοπής καπνίσματος που έχουν γεμίσει τον τόπο με προπαγάνδες ότι το κάπνισμα είναι βαριά εξάρτηση και η απότομη διακοπή του είναι επικίνδυνη (δηλ. ελάτε σε εμάς να σας τα πάρουμε λάου λάου).

Προχτές διάβασα στο περιοδικό fitness (νομίζω) άρθρο που έγραφε πως η εξάρτηση από την νικοτίνη είναι εφάμιλλη με αυτή της ηρωίνης. :scared-shocked: :scared-shocked: :scared-shocked: Δηλαδή εγώ έκοψα την πρέζα μόνη μου. Και μάλιστα πέρασα και στερητικό πρέζας μόνη μου, τρώγοντας καραμέλες. :sad-roulette:

Όσο για την κάνναβη, εννοείται πως δεν κάνει καλό στη ΣΚΠ. Απλώς βοηθάει στην σπαστικότητα γιατί χαλαρώνει. Αυτό είναι όλο. Κατά τα άλλα θα σε πάρει σκληρυντικό και θα σε κάνει μαστούρη σκληρυντικό, δηλαδή παρ'το αυγό και κούρεφτο. Μετά, θα ξέρεις γιατί έχεις ίλιγγο, αστάθεια, θολούρα, κακή μνήμη, μιζέρια, κούραση και βαρεμάρα.

Εγώ πλέον στον άντρα μου (ο οποίος καπνίζει μόνο έξω στο μπαλκόνι ανεξαρτήτως καιρού) λέω να καπνίσει όσο θέλει, αλλά να ξέρει πως έχω άπειρη υπομονή για αυτά που "στέλνει ο Θεός", αλλά για αυτά που προκαλεί αυτός στον εαυτό του, από μένα κατανόηση δεν θα βρει.

σημ. Ο πατέρας μου είναι ήδη εξαρτημένος από το οξυγόνο.

Αν σας αρέσει, κοπιάστε.
 #62954  από nansu
 Δευ Οκτ 31, 2011 12:34 pm
Έχουμε κόψει την ζάχαρη και το αλάτι με τις γαμωκορτιζόνες,δεν μπορούμε να φάμε τπτ...!! Έχουμε κόψει τις βόλτες και τα ξενύχτια γιατί δεν αντέχουμε...θα κόψουμε και το τσιγάρο???? Ε ΟΧΙ...!!! ΕΛΕΟς....!!! Ο καφές και το τσιγάρο μας έχει μείνει ακόμα σαν μία απο τις καλύτερες απολαύσεις...!! Ας το ευχαριστηθούμε όσο μπορουμε...!!!
 #62958  από arianne
 Δευ Οκτ 31, 2011 2:12 pm
Συμφωνω απολυτα..ολα τα εχουμε κοψει.ενα βραδυ θα βγω κ ειμαι 3 μερες αρρωστη.αν πιω?μια βδομαδα χαλια..ελεος πια..το τσιγαρο το εχω ελλατωσει,αντε με τον καφε κ το φαγητο..με το ποτο θελω πολλα αλλα αφου δεν βγαινω δε καπνιζω κ πολλα..