• Βοήθεια για ερωτηματολόγιο διπλωματικής

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #62718  από monogramma
 Τετ Οκτ 26, 2011 10:46 pm
maestro έγραψε:τo συμπλήρωσα κι εγώ,
υπάρχουν βέβαια λάθη κατά την άποψή μου, αλλά εφόσον έτσι ήθελε ο καθηγητής, τι να λέμε εμείς τώρα..!

συν+φωνω εδω αλλο και αν στις περισσότερες απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο διαφωνούσα απόλυτα!!! :-D :-D
 #62765  από Εύα
 Πέμ Οκτ 27, 2011 7:52 pm
Ένα ξεκαθάρισμα προς τα Μέλη: ΠΡΙΝ διαβάσετε την απάντησή μου στη φοιτήτρια Σοφία Λαζ.

Ήρθα στο MSSociety Forum γιατί είμαι άτομο με ΣκΠ. ΜΕΣΑ στο MSSociety Forum, είμαι η Εύα που αγαπά το χορό, τη ζαχαροπλαστική, τις χειροτεχνίες και τα ζώα – αυτό και τίποτε άλλο. Συνεπώς δεν (θα) υιοθετώ στις συζητήσεις μας το ύφος/τόνο που διατηρώ στην παρακάτω απάντησή μου. Όμως η απάντηση αυτή ΔΕΝ απευθύνεται σε άτομο με ΣκΠ αλλά (1) σε φοιτήτρια που (2) μ’ έβγαλε απ’ τα ρούχα μου (συγγνώμη απ’ τα «ράσα» μου), με τα γραφόμενά της και τη νοοτροπία της.

Εύα :violin:

Σοφία, καλησπέρα!

Κι εγώ το συμπλήρωσα και το έστειλα το ερωτηματολόγιό σου χτες το βράδυ. Είναι αρχή μου να βοηθάω φοιτητές και ερευνητές γενικά.

Πλην όμως:

1) Και εγώ συμφωνώ με τα προηγούμενα σχόλια, το ερωτηματολόγιο έχει δομικά λάθη στην κατασκευή του και ΔΕΝ θα σού δώσει αξιόπιστο αποτέλεσμα. Επ’ αυτού να χαίρεται ο καθηγητής σου τη Στατιστική που (δεν) ξέρει και τη θέση που (άδικα) κατέχει, για την οποία (δυστυχώς) πληρώνουμε εμείς οι Έλληνες φορολογούμενοι και παραλαμβάνουμε παιδιά αμόρφωτα. Κι έχετε και Μεταπτυχιακό Στατιστικής στο ΟΠΑ, ώπα χαρούλες!
:violence-hammer:
2) Εσύ δεν πρέπει να υιοθετήσεις τη νοοτροπία του καθηγητή σου, για τον ίδιο λόγο που εμείς εδώ μέσα δεν έχουμε παραιτηθεί από τη ζωή – όπως γινόταν παλιά με τα άτομα με ΣκΠ. Έστω και τώρα, να κάτσεις κάτω να μάθεις Στατιστική, κατασκευή/ανάλυση ερωτηματολογίου, χρήση συμπερασμάτων, κ.λ.π. για να αξίζεις το μεταπτυχιακό τίτλο που θα σού αποδοθεί, «να μην σε ζορίζει η τήβεννος», για να το θέσω πιο ρομαντικά! Ο Π.Μ.79 σού το είπε «ήπια» (αφού πάρεις το πτυχίο σου, κοίτα μετά λίγο τις παραμέτρους μιας 'αποδεκτής' έρευνας), εγώ είμαι «κάθετη» στα ακαδημαϊκά θέματα.
:animals-dogrun:
2α) Δεν ανέχομαι το «αφού και ο καθηγητής με κατεύθυνε έτσι... πηγαίνω έτσι και ότι βγει!!» διότι για την έρευνα δεν θα βγει τίποτε, για εσένα θα βγει μόνο χασούρα χρόνου, κόπου και όποιων άλλων πόρων και για το κράτος μας (στο χείλος της πτώχευσης), απ’ όπου έχει ήδη εκταμιευθεί η αμοιβή για την επίβλεψη μεταπτυχιακού φοιτητή, όχι μόνο δεν προβλέπεται «ανταμοιβή» αλλά ούτε καν απόσβεση – εσύ δεν εκπαιδεύεσαι μέσα απ’ την διαδικασία για να παράγεις κάτι με προστιθέμενη αξία αύριο! :pray:
Συνεπώς καιρός ν’ αλλάξεις και τη δική σου νοοτροπία, για να μην «αγανακτείς» μεθαύριο με τα χάλια της κοινωνίας των συνομιλήκων σου: κανένας δεν σού χρωστάει, κοριτσάκι μου! Για να δημιουργήσεις και να δημιουργηθείς, πρέπει να δώσεις από τον εαυτό σου: χρόνο, κόπο, ψυχή – όχι να «πετάς στα σκουπίδια» πόρους και ευκαιρίες που σού παρέχονται. Έτσι θα σού βγει win-win η κατάσταση, για σένα και για την επιστήμη σου, άντε και για το κράτος. Τον καθηγητή σου τον απορρίψαμε ήδη... όπως και τις αυθεντίες, γενικότερα. Αλλά, σκέψου ότι, εδώ απορρίπτουμε γιατρούς και ψαχνόμαστε μόνοι μας, γιατί εμάς μάς καίει να ξέρουμε αν θα στεκόμαστε όρθιοι ή όχι τον επόμενο μήνα! ΟΚ, κάποιοι γιατροί «στατιστικολογούν» άλλοι μάς θέλουν για πειραματόζωα... Όμως δικό μας είναι το σώμα και η ζωή, δική μας και η απόφαση, γιατί τ' αποτελέσματα εμείς θα τα χαρούμε ή θα τα λουστούμε! Μπορείς να το δεις αυτό από τη δική μας οπτική;
:text-protest:
3) Σε Μεταπτυχιακό επίπεδο, όταν γράφουμε δημόσια και επωνύμως, ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ:
- η Σχολή που σε φιλοξενεί λεγόταν Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών - ΑΣΟΕΕ (όχι «ΑΣΟΕ») ενώ από το 1989 και μέχρι σήμερα ονομάζεται Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - ΟΠΑ. Φοίτησε κι ένας Σωτήρης Πέτρουλας εκεί κι ο Σύλλογος των (προπτυχιακών) Φοιτητών φέρει τ’ όνομά του – μην τα ισοπεδώνουμε όλα!
- «με θέμα την επίδραση των κοινωνικών μέσων δικτύωσης»: Δεν είναι τα «κοινωνικά μέσα δικτύωσης» αλλά τα «μέσα κοινωνικής δικτύωσης», «social media» στα Αγγλικά. Αν έχεις βρεις τη μετάφραση που ΕΣΥ γράφεις, πες μου πού, να τούς καταγγείλω στον Μπαμπινιώτη!
- Γενικά με την ορολογία του Internet «δεν το έχεις», καλή μου. Πετάς έννοιες στον αέρα, αμφιβάλλω αν έχεις κατανοήσει τί είναι το κάθε τι που αναφέρεις, μάλλον οι καθηγητές που απευθύνεσαι ξέρουν ακόμη λιγότερα από εσένα - οπότε τί να διορθώσουν - και σκοινί-κορδόνι η ιστορία, Ελλάς το μεγαλείο σου! Όταν έγραφες το ερωτηματολόγιο αυτό, δεν συμβουλεύτηκες κάποιον που να ξέρει social media ή έστω e-Business / i-Business; Αφού έχετε σχετικά τμήματα στο ΟΠΑ. Δεν μπαίνω στη διαδικασία να αναλύσω γραπτά 1-1 τα σημεία σου: θα γίνει το post σεντόνι, θα κουράσουμε και τα Μέλη. Αν θέλεις εξηγήσεις, στείλε μου μήνυμα.
:confusion-helpsos:
4) Παρατήρησες ότι, ενώ εσύ (στα 25?) έχεις μια στάση «πηγαίνω έτσι και ότι βγει», εγώ, χωρίς να σού χρωστάω κάτι προσωπικά, στα 38, πιο ευάλωτη στην κόπωση λόγω ΣκΠ, έχω ήδη ξοδέψει αρκετό χρόνο/κόπο για σένα, σχολιάζοντας τα προς διόρθωση σημεία σου. Γιατί το κάνω; Λοιπόν, πηγάζει από αυτό το very strict academic ethic που με χαρακτηρίζει και δεν μού επιτρέπει ν’ αφήσω φοιτητή αδιόρθωτο, ακόμη κι αν αυτό ροκανίζει δικούς μου πόρους. Ασυνήθιστο; Εγώ όμως είμαι πολύ καλά, όταν κοιτάω τον εαυτό μου στον καθρέφτη. Κι όταν επιστρέφουν παιδιά μου να με ξαναβρούν, α, τότε λάμπω κυριολεκτικά!
:happy-smileyflower:
5) Πριν από μερικές εβδομάδες συμπλήρωσα ένα παρόμοιο ερωτηματολόγιο για τη χρήση των ιατρικών ιστότοπων, μια συνεργασία του ΟΠΑ και του Ομίλου ‘Υγεία’. Όλα στο ίδιο «πακέτο» είναι; :think:
 #62769  από litsa
 Πέμ Οκτ 27, 2011 9:13 pm
μπράβο Εύα!!
συμφωνώ... και εγώ το συμπλήρωσα, αλλά τα θέτεις πολύ καλά!!!
:greetings-waveyellow: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek:

γεια σου Σοφία!
 #62771  από Εύα
 Πέμ Οκτ 27, 2011 9:46 pm
Έτσι είναι, Litsa.
Εσύ 41, εγώ 38, με όποιες εμπειρίες ζωής πίσω, να βοηθάμε τα νέα παιδιά αλλά να "διορθώνουμε" κιόλας. Αν μπορούμε εμείς, με τη ΣκΠ στην πλάτη, να κοιτάμε ΜΠΡΟΣΤΑ, οι "υγιείς" δεν δικαιούνται "εκπτώσεις" από τον ethical δρόμο.
Γιατί αυτές τις "εκπτώσεις" παρασυγχωρήσαμε τα τελευταία 30 χρόνια και χτες το βράδυ στο τσακ τη γλυτώσαμε τη χρεοκοπεία...
Να είσαι καλά, κοπέλα μου!
:character-smurfpapa:
 #62999  από Π.Μ79
 Τρί Νοέμ 01, 2011 2:03 am
Όταν έγραψα το 1ο ποστ σ'αυτό το θέμα, πίστευα ότι το απρόσωπο του ίντερνετ, ίσως να έδινε την εντύπωση ότι ήμουν επιθετικός.

Αυτά που ήθελα να γράψω τα απέφυγα, για να μη χρησιμοποιήσω ξένες λέξεις και για να μη φανεί ότι ίσως προσπαθούσα να το παίξω έξυπνος.

Όταν διάβασα το ποστ της Εύας όμως, είδα ακριβώς αυτά που σκεφτόμουν να γράψω, απλά κακώς τελικά το απέφυγα.

Thumbs up λοιπόν Εύα και βγες απ'το μυαλό μου. Κατά τους νευρολόγους, είναι προβληματικό. :D :D
 #63014  από Εύα
 Τρί Νοέμ 01, 2011 11:06 am
Woofαμέρα Π.Μ.79!

Χαίρομαι που, μετά τη Λίτσα, συμφωνείς και εσύ με την απάντησή μου στη φοιτήτρια Σοφία Λαζ. :)

Σού ζητάω συγγνώμη αν, καθώς τριγύριζα αδέσποτη στα σοκάκια, μπήκα και στο δικό σου μυαλό. Βλέπεις, είμαστε και οι δύο σκύλοι: εσύ Δαλματίας, εγώ Labrador! Κάτι ενδιαφέρον θα μύρισα στο avatar σου αλλά τώρα δεν το θυμάμαι, γιατί μόνο συγκεκριμένες ώρες της ημέρας είμαι σκύλος! :?

Το Internet έχει δικούς του «κανόνες επικοινωνίας» περί ευγένειας και επιθετικότητας, γι’ αυτό εξαρχής ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΑ στα Μέλη πως η απάντηση ΔΕΝ απευθύνεται σε άτομο με ΣΚΠ αλλά σε φοιτήτρια. :!:

Μεταπτυχιακή στα Οικονομικά ΟΦΕΙΛΕΙ να ξέρει άπταιστα Αγγλικά, αλλιώς κακώς τη δέχτηκαν στο ΟΠΑ. :x

Άρα δεν «το παίζω» έξυπνη, παραθέτοντας δίγλωσση ή αμετράφραση ορολογία. Απλά δεν κάνω και τη χάρη στη Σοφία Λαζ. να το παίξω «ταλαίπωρη σκληρυντική». Ούτε είμαι (ταλαίπωρη) ούτε αποδέχομαι το πνεύμα στο οποίο κινήθηκε (κακώς) η φοιτήτρια. Έχουν αξιπρέπεια οι ΑμΕΑ, δούλεψα χρόνια εθελοντικά μαζί τους, πολύ πριν τη ΣκΠ μου. :clap:

Μ’ ένα λόγο, χρειαζόταν να την «βάλω στη θέση της» και, για να το πετύχω, βγήκα από το ΣκΠ προφίλ μου και τής μίλησα από την καθημερινότητά μου, σαν να την συναντούσα «αλλού» και δεν ήξερε ότι έχω ΣκΠ. Βέβαια, «αλλού», ίσως φορούσα κάποιο απ’ τα «ράσα» μου, οπότε δεν ξέρω αν θα τής άρεσε το χρώμα... 8-)

Paws up, λοιπόν, Π.Μ.79, πατούνια στον αέρα! Μην «ξαναφοβηθείς» ότι θα «φανείς» κλπ. Σε ποιόν; Στο κοριτσάκι που δεν έχει την ευαισθησία να φερθεί με σεβασμό αλλά τής περισσεύει το θράσσος ή στο καθηγητή που δεν ξέρει Στατιστική αλλά έχει γίνει ένα με την πανεπιστημιακή καρέκλα; Το ότι εσύ με ΣκΠ συνεχίζεις να είσαι παραγωγικός σε μια χώρα που σχεδόν αγνοεί τα ΑμΕΑ, ποιός σού το πληρώνει; Για να μην πω ποιός σε επαινεί... :eusa-dance:

Να είσαι καλά.
:violin:

Υ.Γ. Οι νευρολόγοι δεν φαντάζονται τις δυνατότητες των (σκυλίσιων) σκύλων. Κανείς τους δεν κατάλαβε γιατί, μία μέρα πριν ξεκινήσει η τελευταία μεγάλη ώση, ο σκύλος μου με έγλυψε απ’ τα νύχια μέχρι το μέτωπο. Κανείς τους δεν πιστεύει ότι ο σκύλος μου ξέρει πάντα ποιό μέρος του σώματός μου είναι ψιλο-μουδιασμένο και εκεί με γλείφει, τουλάχιστον μέχρι να ζεσταθεί. Κι εγώ τούς βγάζω τη Labradorίσια γλώσσα μου, καθώς δεν είμαι κλασσική γιατρός MD. :P

Woof-Woof!