Σκλήρυνση κατά πλάκας
LL--MM έγραψε:Με συγχωρεις Στάθη, να τολμήσω να βάλω μια "αντιπρόταση"; .....Ξαναδιάβασε όλο το κείμενο πιο προσεκτικά, γιαγιά Κασσάνδρα, .
...
η ασθένεια δεν είναι μοιραία, δεν συμβαίνει ποτέ τυχαία. Που θέλει να πει, ότι αλλάζοντας τις συνήθειες συμπεριφοράς μας, τους τρόπους σκέψης μας, τη συναισθηματική ζωή μας, μπορούμε να εξαλείψουμε οριστικά την επήρεια των ασθενειών πάνω μας. Επιπλέον, ακόμα και αν κάπου κάπου αρρωσταίνουμε, δεν θα εξαρτόμαστε πια από τους θεραπευτές που βρίσκονται σε θέση εξουσίας σε σχέση με μας. Ξαναβρίσκουμε, επιτέλους, την αυτονομία μας, την ελευθερία μας, την αυτοκυριαρχία μας.
---
maestro έγραψε:...
η ασθένεια δεν είναι μοιραία, δεν συμβαίνει ποτέ τυχαία. OK...
Που θέλει να πει, ότι αλλάζοντας τις συνήθειες συμπεριφοράς μας, τους τρόπους σκέψης μας, τη συναισθηματική ζωή μας, μπορούμε να εξαλείψουμε οριστικά την επήρεια των ασθενειών πάνω μας.
ΑΝ ΚΑΙ EΦ ΟΣΟΝ θέλει να πει αυτό, Μαέστρο μου, αυτό που σημαίνει, είναι ότι, "οι συνήθειες συμπεριφοράς μας, οι τρόποι σκέψης μας, και η συναισθηματική ζωή μας, είναι αυτά που προκαλούν την ασθένεια", ότι υπάρχει, δηλαδή, μεταξύ αυτών των δύο καταστάσεων, σχέση αιτίου-αιτιατού, αλλά δε μας λέει το ΠΩΣ τα ανωτέρω προκάλεσαν αντικειμενικά τη βλάβη στην υγεία μας...
Επιπλέον, ακόμα και αν κάπου κάπου αρρωσταίνουμε, δεν θα εξαρτόμαστε πια από τους θεραπευτές που βρίσκονται σε θέση εξουσίας σε σχέση με μας.
Αυτού του είδους η εξουσία προέρχεται από αντικειμενικά στοιχεία, ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟΙ επωφελούνται δυσανάλογα από την εκάστοτε κατάσταση ανάγκης στην οποία βρισκόμαστε εις το έπακρο (σκέψου κάποιον που χρειάζεται αντιβίωση) και δεν είναι ένας εδώ που δε θα προτιμούσε να μη χρειάζεται να ζητήσει συνδρομή γιατρού για να του τη συνταγογραφήσει...
Ομολογώ όμως ότι, ακόμα και άν έφταιγα εγώ που οι νευρώνες μου είναι κουρελιασμενοι, μιας και αυτοί, τώρα πλέον ΔΕΝ αναγεννώνται, είναι δύσκολο να σταματήσει η ασθενεια...
Ξαναβρίσκουμε, επιτέλους, την αυτονομία μας, την ελευθερία μας, την αυτοκυριαρχία μας.
ΠΩΣ, ΔΗΛΑΔΗ; Εδώ, τα θέματα που έθεσε παραπάνω ο ΠΜ79 παραμένουν...
Η γιαγιά η Κασσάνδρα
LL--MM έγραψε:Πάντα υπάρχει η δυνατότητα πλαστικότητας του εγκεφάλου, και προσωπικά πιστεύω πως η θεωρία η οποία τυγχάνει σχολιασμού αυτή τη στιγμή, δρα επικουρικά στην πλαστικότητα.maestro έγραψε:...
η ασθένεια δεν είναι μοιραία, δεν συμβαίνει ποτέ τυχαία.
Που θέλει να πει, ότι αλλάζοντας τις συνήθειες συμπεριφοράς μας, τους τρόπους σκέψης μας, τη συναισθηματική ζωή μας, μπορούμε να εξαλείψουμε οριστικά την επήρεια των ασθενειών πάνω μας.
....
Ομολογώ όμως ότι, ακόμα και άν έφταιγα εγώ που οι νευρώνες μου είναι κουρελιασμενοι, μιας και αυτοί, τώρα πλέον ΔΕΝ αναγεννώνται, είναι δύσκολο να σταματήσει η ασθενεια...