• ΛΥΚΟΣ?

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #62149  από maria72
 Τετ Οκτ 19, 2011 1:56 pm
vassiliki γεια σου .
Με μια γρήγορη ματιά βρήκα αυτό
http://www.facebook.com/topic.php?uid=8 ... opic=11095
λες να είσαι η τρίτη περίπτωση πανελλαδικά??
πρέπει να πας σε ένα καλό ρευματολόγο.
πολλές φορές η εικόνα στο MRI μοιάζει ,αλλά στις περισσότερες μπορεί ένας που ασχολείται να πει εαν πρόκειται για ΣΚΠ (εαν είναι πιο πιθανή). Στην περίπτωση σου νομίζω ότι πρέπει να ξαναδούν την μαγνητική σου για τυπικά ευρήματα ΣΚΠ(παρακέντηση έκανες? είναι θετική για σκπ?).
Αλλά ακόμα κι έτσι ίσως να έχεις και τα δύο με βάση αυτό που σου έστειλα .

ΘΥΜΑΜΑΙ πάντως ότι σε έλεγχο που είχα κάνει πολύ παλιά είχα (+)αντισώματα για λύκο , πήγα στην δ/ντρια του ανοσολογικού τμήματος , της είπα το ιστορικό μου και για την λήψη ιντερφερόνης , και μου είπε ότι δικαιολογείται από την λήψη ιντερφερόνης .

Take care!!Και αν θέλεις πες μας την τελική διάγνωση.
 #62168  από Vassiliki
 Τετ Οκτ 19, 2011 5:01 pm
Δεν έχω ακόμα πάει να δω από κοντά τον νευρολόγο μου ή άλλο γιατρό. Πριν δύο μέρες είχα την επιβεβαίωση από τις εξετάσεις.

Πάντως, εκ πρώτοις, δεν φαίνεται να τίθεται το ερώτημα εάν όντως έχω ΣΚΠ ή λύκο διότι από το 2003 που είχα την επίσημη διάγνωση με παρακολουθούν συστηματικά (και μαγνητικές και αιματολογικές). Αυτό τουλάχιστον μου είπε ο νευρολόγος σε τηλεφ. συνομιλία μετά τις εξετάσεις.

Το είχα ακούσει και εγώ για την Ιντερφερόνη, αλλά τον Μάιο που βγήκε για πρώτη φορά θετική η εξέταση για λύκο είχα σταματήσει την Ιντερφερόνη για δύο χρόνια. Οπότε ο οργανισμός μου ήταν καθαρός.

Σίγουρα θα σας ενημερώσω για κάθε εξέλιξη.