• ΦΟΡΟΥΜ...ΑΠΛΩΣ!!!!...

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #62005  από ioanna_melina
 Δευ Οκτ 17, 2011 3:24 am
....Διάβαζα όοολα αυτά που λέγονται τελευταία,λογομαχίες,αποχωρήσεις...Δεν μπορώ και κανείς μας δεν είναι σε θέση να πει κάτι για τον άλλο....ΕΠΕΙΔΗ
ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΦΟΡΟΥΜ!!!! έλεος! Ένα απρόσωπο φόρουμ!
Δεν έχει νόημα να τσακώνεσαι με κανέναν εδώ γιατί πολύ απλά δεν θα μπορέσεις ποτέ να μάθεις σε ποιον πραγματικά απευθύνεσαι. Τι μας έφερε εδώ? Η ασθένειά μας. Άραγε όλους????......
Ποιος μπορεί να διαβεβαιώσει οτι κάτι εδώ δεν είναι υποκινούμενο?????.....
Ποιος μπορεί να διαβεβαιώσει οτι κάποιοι λογαρισμοί ''μελών'' δεν ανήκουν σε ένα πρόσωπο?????....
Ποιος μπορεί να διαβεβαιώσει οτι κάποιος-κάποιοι απλά επωφελούνται από εμάς????.....
ΚΑΝΕΝΑΣ!
Δίνουμε ταυτότητα??? Ό,τι δηλώνουμε οτι είμαστε εδώ στο φόρουμ..απλά είμαστε!......

Γι'αυτόν ακριβώς το λόγο, ούτε να κατακρίνουμε κάποιον μπορούμε για τις εμπειρίες , για τις έρευνες, για ο,τιδήποτε καταθέτει, αλλά ούτε και να τον εμπιστευτούμε! μόνο να διαβάσουμε και με επιφυλακτικότητα να κρίνουμε. Είναι πολύ όμορφο που το διαδίκτυο προσφέρει αυτήν την ελευθερία επικοινωνίας ΑΛΛΑ και πολύ τρομακτικό!.....τίποτα δεν ελέγχεται.Προσωπικη ευθύνη άρα.

Αυτό μου έβγαλε κάτι που διάβαζα ( και δεν έχει σημασία τι). Ανασφάλεια. Και αυτό θέλω μόνο να πω, ας μην ξεχνάμε οτι πρόκειται απλά για ένα φόρουμ......Δεν πάσχω από σύνδρομο καταδίωξης! μόνο από σκλήρυνση κατα πλάκας!.....
 #62017  από Π.Μ79
 Δευ Οκτ 17, 2011 11:07 am
ioanna_melina έγραψε:....ΕΠΕΙΔΗ
ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΦΟΡΟΥΜ!!!! έλεος! Ένα απρόσωπο φόρουμ!
Δεν έχει νόημα να τσακώνεσαι με κανέναν εδώ γιατί πολύ απλά δεν θα μπορέσεις ποτέ να μάθεις σε ποιον πραγματικά απευθύνεσαι.

Είσαι περίπου 700% λάθος Ιωάννα. Είμαστε σε ένα φόρουμ όπου κάνουμε συναντήσεις. Έχουμε συναντηθεί, έχουμε μιλήσει, έχουμε πιει καφέδες, έχουμε φάει και μάλιστα πολλές ώρες την κάθε φορά.
Μόνο και μόνο απ'αυτό, ο χαρακτηρισμός ''απρόσωπο'' είναι άτοπος και λανθασμένος.

ioanna_melina έγραψε:Ποιος μπορεί να διαβεβαιώσει οτι κάτι εδώ δεν είναι υποκινούμενο?????.....
Ποιος μπορεί να διαβεβαιώσει οτι κάποιοι λογαρισμοί ''μελών'' δεν ανήκουν σε ένα πρόσωπο?????....
Ποιος μπορεί να διαβεβαιώσει οτι κάποιος-κάποιοι απλά επωφελούνται από εμάς????.....
ΚΑΝΕΝΑΣ!

Αυτό το θεωρώ εξαιρετικά προσβλητικό από μέρους σου.

Κάποιοι εδώ μέσα τσακίστηκαν πραγματικά να διαβάζουν, να μελετάνε και να ακολουθούν έρευνες, να μεταφράζουν με απώτερο σκοπό να βοηθήσουν όλους τους συμπάσχοντες.
Δυστυχώς αυτά τα υπονοούμενα περί χρηματισμού, κρυφών ατζέντων κλπ, οδήγησαν κάποια αξιόλογα άτομα να εγκαταλείψουν το φόρουμ.

Οπότε, το ξαναλέω για πολλοστή φορά.

Ό,τι λέτε, να το αποδεικνύετε. Κούφιες κουβέντες αναπόδεικτες και που προσβάλλουν άτομα αξιόλογα, που δεν μπήκατε στον κόπο κάποιοι να τα γνωρίσετε, είναι τουλάχιστον άδικο και θα έπρεπε να το σκέφτεστε καλύτερα πριν αποφασίσετε να γράψετε.
 #62022  από ioanna_melina
 Δευ Οκτ 17, 2011 3:05 pm
Το ξέρεις οτι σκοπός μου δεν είναι να προσβάλω κανέναν, ούτε κανείς μας εδώ ξεκινά με τη διάθεση να τσακωθεί. Ούτε αναφέρομαι σε κάποιον -ους συγκεκριμένα. Απλώς κάπου αισθάνθηκα οτι δίνουμε πολύ αξία και δείχνουμε πολύ εμπιστοσύνη σε ένα φόρουμ! και όσες συναντήσεις να γίνουν,πάλι όλους δεν τους γνωρίζεις. Και μόνο σε αυτήν τη σκέψη είναι λογικό να σου δημιουργεί ειφυλακτικότητα και καχυποψία. Λογικό.δεν είμαστε παιδιά.Και το οτι έχουμε αυτό το πρόβλημα μάς κάνει πιο επιφυλακτικούς. Αν κάποιος προσβλήθηκε,λυπάμαι που το παίρνει έτσι.Εδώ που ''γνωριζόμαστε'' να το περιμένει. Φυσιολογικό.

( και φυσικά εκτιμώ τα ποστ του καθενός. είτε είναι μια έρευνα,είτε μια περιγραφή ώσης.Απλά είναι ένα φόρουμ κα έτσι δεν μπορώ ούτε να τα επιβραβεύσω,ούτε να τα κατακρίνω. Αυτήν είναι η δική μου άποψη και στάση! ο καθένας όπως κρίνει! )
 #62024  από Π.Μ79
 Δευ Οκτ 17, 2011 3:53 pm
ioanna_melina έγραψε:Το ξέρεις οτι σκοπός μου δεν είναι να προσβάλω κανέναν, ούτε κανείς μας εδώ ξεκινά με τη διάθεση να τσακωθεί. Ούτε αναφέρομαι σε κάποιον -ους συγκεκριμένα. Απλώς κάπου αισθάνθηκα οτι δίνουμε πολύ αξία και δείχνουμε πολύ εμπιστοσύνη σε ένα φόρουμ! και όσες συναντήσεις να γίνουν,πάλι όλους δεν τους γνωρίζεις. Και μόνο σε αυτήν τη σκέψη είναι λογικό να σου δημιουργεί ειφυλακτικότητα και καχυποψία. Λογικό.δεν είμαστε παιδιά.Και το οτι έχουμε αυτό το πρόβλημα μάς κάνει πιο επιφυλακτικούς. Αν κάποιος προσβλήθηκε,λυπάμαι που το παίρνει έτσι.Εδώ που ''γνωριζόμαστε'' να το περιμένει. Φυσιολογικό.
Όχι δεν ξέρω το σκοπό του καθενός όταν γράφει. Αυτά που έγραψες, τα οποία είναι γενικά και χωρίς συγκεκριμένες αναφορές, με συγχωρείς αλλά οποιοσδήποτε διαβάσει τι έγραψες, θα δει ότι ρίχνεις υπονοούμενα, στα οποία προσωπικά αντιτίθεμαι.

Δε τους γνωρίζω όλους, γνώρισα όμως αρκετούς και γι'αυτούς μιλάω, δε μιλάω εκ μέρους όλων ούτε για όλους.
Από την άλλη εσύ έβγαλες γενικό συμπέρασμα. Κρίμα.

Δεν είπε ποτέ κανείς να πηγαίνουμε χύμα στο κύμα και χωρίς καμία επιφύλαξη.
Από την άλλη, ό,τι αναγράφεται πρέπει να στηρίζεται με επιχειρήματα, τόσο παράλογο είναι αυτό?
Ο καθένας αποφασίζει και πράττει, χωρίς να θεωρείται έξυπνος αυτός που το έκανε και χαζός αυτός που δεν το έκανε. Όλοι αποφασίζουν και πράττουν για τον εαυτό τους, το οποίο είναι σεβαστό και μη κατακριτέο.
Teo έγραψε:Εγώ, αν και πιστεύω στη ΧΕΝΦΑ νομίζω οτι είναι εξαιρετικά ασχημο να διαβάζω δημοσιευσεις που κάποιοι είναι σίγουροι για το τι έχουν κάποιοι άλλοι και τους λένε με ύφος που δεν σηκώνει αμφισβήτηση να πάνε να καθαρίσουν τις φλέβες τους.
Σ'αυτό και γω διαφωνώ Τεό. Όπως είπα και πριν, ο καθένας επιλέγει τι θέλει χωρίς να θεωρηθεί χαζός ή έξυπνος. Νομίζω είμαι ξεκάθαρος σ'αυτό.
Teo έγραψε:Για σταθείτε ρε παιδιά... πότε αποδείχτηκαν όλα και εσείς είστε τόσο σίγουροι? Ο καθένας κάνει οτι νόμίζει βέβαια, αλλά αν μετά από κάποιο καιρό φανεί οτι τελικά ήταν άνθρακας η υπόθεση ΧΕΝΦΑ με τι μάτια θα αντικρύσετε όλους εκεινους που στείλατε για αγγειογραφία.
Αποδείκτηκε ότι τουλάχιστον υπάρχει ανακούφιση σε συμπτώματα, το οποίο προσωπικά το βρίσκω ένα πολύ θετικό βήμα για όσους πάσχουμε απ'αυτή την ασθένεια.

Από την άλλη, κανένας δεν έγινε 0.0001% καλύτερα με φάρμακα, συμφωνούμε σ'αυτό?
Ακόμα και αν στο τέλος η ΧΕΝΦΑ αποδεικτεί φρούδα ή απατεωνιά, τότε τουλάχιστον μπορούμε να είμαστε ήσυχοι με τη συνείδησή μας ότι έστω για κάποιο καιρό, η σκπ δεν μας ταλαιπωρούσε μέρα νύχτα με τα εκατοντάδες συμπτώματα που έχει.

Επίσης φίλε Τεό, κανένας δε πάει να κάνει επέμβαση με κλειστά τα μάτια.
Θεωρώ αφέλεια να πάει κάποιος να κάνει αγγειοπλαστική ή οποιαδήποτε άλλη επέμβαση, χωρίς πρώτα να το έχει ψάξει.

Τροφή για σκέψη και μελέτη είναι οι έρευνες που αραδιάστηκαν στο φόρουμ.
Από κει και πέρα, ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο να εκφράζεται.

Προσωπικά επιλέγω τα επιχειρήματα χωρίς να τσακώνομαι, όμως περιμένω και από το συνομιλητή μου να φέρεται το ίδιο.

1+1=2. Αυτό ήξερα μέχρι πρότινος.
Αν μου αποδείξεις ότι τελικά 1+1=3, δεν έχω κανένα πρόβλημα να το αποδεκτώ.
Αν όμως λες: μεγάλε 1+1=3 επειδή είμαι βαρβάτος μαθηματικός και ξέρω καλύτερα, τότε με συγχωρείς αλλά δε το δέχομαι.
Teo έγραψε:Μου κάνει εντύπωση που στο φόρουμ δεν έχει αναφερθεί με εργασίες, έρευνες, προσωπικές απόψεις κτλ η άλλη άποψη που να ακυρώνει τη ΧΕΝΦΑ για να γίνει δημιουργικός διάλογος και όχι λογομαχίες.
Άει γεια σου. Αυτό φωνάζω και γω τόσο καιρό.
Βλέπεις τι εννοώ 1+1=2? Ακριβώς αυτό.
Υγιής διάλογος με επιχειρήματα, ο ορισμός της συζήτησης.

Πολλά παιδιά που μιλήσαμε, δεν έχουν πειστεί στο θέμα ΧΕΝΦΑ.
Σεβαστόν εννοείται γιατί απ'τη μία δεν έχουν όλοι ιατρικό υπόβαθρο να καταλαβαίνουν τα χίλια μύρια, από την άλλη δεν πείστηκαν για ένα σωρό άλλους λόγους.

Κανένα πρόβλημα και το τονίζω.

Όταν όμως δημιουργείται διάλογος γι'αυτό το θέμα, πρέπει να γίνεται συζήτηση, όχι χαμός επειδή ακριβώς η μία πλευρά μιλάει με επιχειρήματα και η άλλη όχι.
Δεν έχει κανένα νόημα τότε να ξεκινάει οποιαδήποτε συζήτηση.
 #62025  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Οκτ 17, 2011 4:06 pm
Teo έγραψε:Εγώ, αν και πιστεύω στη ΧΕΝΦΑ νομίζω οτι είναι εξαιρετικά ασχημο να διαβάζω δημοσιευσεις που κάποιοι είναι σίγουροι για το τι έχουν κάποιοι άλλοι και τους λένε με ύφος που δεν σηκώνει αμφισβήτηση να πάνε να καθαρίσουν τις φλέβες τους.
Για σταθείτε ρε παιδιά... πότε αποδείχτηκαν όλα και εσείς είστε τόσο σίγουροι? Ο καθένας κάνει οτι νόμίζει βέβαια, αλλά αν μετά από κάποιο καιρό φανεί οτι τελικά ήταν άνθρακας η υπόθεση ΧΕΝΦΑ με τι μάτια θα αντικρύσετε όλους εκεινους που στείλατε για αγγειογραφία.

Για να καταλήξω, δεν νομίζω οτι προσβλήθηκε κανένας και θα ήθελα να παρακαλέσω όλους μας να μην είμαστε τόσο ευθικτοι και απόλυτοι στο θέμα ΧΕΝΦΑ. Αυτός που δεν πιστεύει στη ΧΕΝΦΑ δεν μπορεί να χρεώνεται το φταίξιμο της μη εφαρμογής των αγγειογραφιών από τα ασφαλιστικά ταμεία. Ούτε να του λένε οτι γίνεται εμπόδιο στην θεραπεία όσων πιστεύουν. Είναι απαράδεκτο και το έχω διαβασει ουκ ολίγες φορές...

Για όσους αποφάσισαν να φύγουν εγω έχω μόνο να ευχηθώ να είναι καλά με την υγεία τους και τιποτα περισσότερο.

Υ.Γ. Επειδή πολύς λόγος έχει γίνει τελευταία για αυτούς που διαβάζουν και ενημερώνονται για τη ΧΕΝΦΑ, θα ήθελα να τους θυμήσω οτι: 1)Δεν είναι οι μόνοι που διαβάζουν, 2)Οτι διαβάζουν δε σημαίνει απαραίτητα πως είναι και σωστό, 3)Μου κάνει εντύπωση που στο φόρουμ δεν έχει αναφερθεί με εργασίες, έρευνες, προσωπικές απόψεις κτλ η άλλη άποψη που να ακυρώνει τη ΧΕΝΦΑ για να γίνει δημιουργικός διάλογος και όχι λογομαχίες.

Συμπέρασμα: Να βλέπουμε τα πράγματα πάντα με κριτική ματιά και να μη γινόμαστε απόλυτοι πρωτού βγούν τελικά και σίγουρα αποτελέσματα.
:bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: .....Μεσα στο μυαλο μου εισαι ????!!!!!!!...επισης υπαρχουν ασθενεις ,που ΘΕΛΟΥΝ να κανουν ελεγχο για χενφα....αλλα....ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ !!!!...Οσο κι αν φαινεται απιστευτο,ισως,σε μερικους αλλους.... :romance-kisscheek:
 #62030  από billios
 Δευ Οκτ 17, 2011 4:59 pm
Με συγχωρειτε αλλα δεν καταλαβενω τι εννοειτε οταν λετε συνεχως οτι οι μεν εχουν επιχειρηματα ενω οι δε οχι [εχει γραφτει καμποσες φορες αυτο].Ποια τα επιχειρηματα που τελικα ισχυουν? Οταν μιλαμε για καποια ποσοστα,περιπτωσεις και μελετες αμεσως αντικρουονται ως πλασματικα,οταν τεθουν ποσοστα και μελετες ''χενφικες'' ισχιυουν ...γιατι απλα ισχιυουν.Κατι ακομα,για να εχω επιχειρημα πρεπει να κατεχω 7 διδακτορικα και να εχω κανει 15 διατριβες ? Το επιχειρημα της λογικης δεν μετρα ? Ολα αυτα τα λεω γιατι μου ειναι αδυνατο να δεχθω οτι η μια πλευρα επιχηρηματολογει σφοδρα και ολοκληρωμενα και η αλλη πλευρα λεει μπαρουφες απλα για να πει κατι,συγνωμη αλλα ετσι το εισπρατω εγω.
 #62034  από pelopidas
 Δευ Οκτ 17, 2011 5:17 pm
Μεσα στο μυαλο μου εισαι ????!!!!!!!...επισης υπαρχουν ασθενεις ,που ΘΕΛΟΥΝ να κανουν ελεγχο για χενφα....αλλα....ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ !!!!...Οσο κι αν φαινεται απιστευτο,ισως,σε μερικους αλλους....

αυτο ειναι σοβαρο, ναι
ο υπερηχος κοστιζει 350 ευρω, οσο περιπου μισος μισθος σημερινος

επισης υπηρξαν και αποτυχιες στις αγγειογραφιες, καποιοι ασθενεις, παλιοτερα, ειδαν μονο μικρη βελτιωση

τα φαρμακα βεβαια που παιρνουμε ειναι πολυ ακριβοτερα, αλλα δεν τα πληρωνουμε εμεις, τα πληρωνει το ταμειο μας

η στιγμη που το ταμειο μας θα αποζημιωνει ολα αυτα (αν και ειναι πολυ λιγοτερα) θα αργησει ΠΟΛΥ!

μεχρι τοτε θα εχουν αλλαξει πολλα πραγματα

αλλα βασικα, θα εχει απαντηθει ενα ερωτημα: υπηρξαν ασθενεις με πσ που ελεγθηκαν για χενφα με τον σωστο υπερηχο και βρεθηκαν αρνητικοι, και αν ναι, ποσοι?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pelopidas την Δευ Οκτ 17, 2011 6:57 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #62037  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Οκτ 17, 2011 5:24 pm
Πελοπιδα...εγω....ΟΥΤΕ αυτον το μισθο εχω....Αληθεια,γιατρε μου....!!!.....την ατυχια μου.....Αρα........ :sad-roulette: Ειμαι παρατημενη στην τυχη μου...γενικως και ειδικως....''κρεμασμενη'' απο το ανθυγιεινο συστημα ''υγειας'' και ''προνοιας''.... :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-banghead:
 #62178  από Π.Μ79
 Τετ Οκτ 19, 2011 6:11 pm
Teo έγραψε:
Π.Μ79 έγραψε:
Όταν όμως δημιουργείται διάλογος γι'αυτό το θέμα, πρέπει να γίνεται συζήτηση, όχι χαμός επειδή ακριβώς η μία πλευρά μιλάει με επιχειρήματα και η άλλη όχι.
Δεν έχει κανένα νόημα τότε να ξεκινάει οποιαδήποτε συζήτηση.
Δεν νομίζω πως είναι επιχείρημα το να λένε σε κάποιον καινούργιο στο φόρουμ "Πάνε να καθαρίσεις τις φλέβες σου. ΧΕΝΦΑ έχεις..." αυτό αν μη τι άλλο είναι ανεύθυνο και επικύνδινο και καμία σχέση δεν έχει με επιχείρημα. Συμπληρώνω επίσης πως έχει γραφτεί πολλάκις από διάφορα άτομα
Teo έγραψε:Και για να μη νομίζει κανείς πως μιλάω αόριστα μπορεί να δει παραδειγμα αυτού που λέω στο viewtopic.php?f=14&t=2543
Σου έχω γράψει ένα μεγάλο κείμενο απαντώντας σου.
Στο μόνο που απαντάς μετά απ'αυτό, είναι το παραπάνω, στο οποίο συμφώνησα και γω ότι δεν πρέπει να γίνεται αυτό. Εντούτοις επιμένεις να αναφέρεις μόνο στο πώς υποδέχονται κάποιοι τα νέα μέλη.

Νομίζω τελικά ότι ο καλύτερος τρόπος να γίνει πραγματική συζήτηση και όχι με το απρόσωπο που έχει το ίντερνετ, είναι να βρεθούμε, να πιούμε ένα καφεδάκι και να τα συζητήσουμε όλα.