• η απολυτότητα με ενοχλεί

• Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #61794  από Γιάννης
 Παρ Οκτ 14, 2011 4:00 pm
Δεν απαντάς ε; Γιατί δεν απαντάς; Σε θίξαμε; Πως το πήρες το πτυχίο; Δι αλληλογραφίας; Ντροπή σου. Μπαίνεις εδώ μέσα, μας συγχύζεις και μετά δεν απαντάς ε;
 #61795  από higher
 Παρ Οκτ 14, 2011 4:04 pm
-273
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος higher την Σάβ Οκτ 15, 2011 12:04 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #61796  από mplearkouda
 Παρ Οκτ 14, 2011 4:14 pm
mplearkouda έγραψε:Συγκεκριμένα για το θέμα της ΧΕΝΦΑ προσωπικά είχα μια συζήτηση με φίλο ακαδημαικό (όχι ιατρικής) που ασχολείται με MRI και εγκέφαλο, και μου είπε ότι αυτά που γράφει ο Ζαμπόνι στη θεωρία του σε πολλά σημεία δεν ευσταθούν, και επιστημονικά δεν πείθει
Σου είπε πόσα πολλά είναι τα σημεία; πάρα πάρα πολλά ή απλώς πολλά; το 99% το 68%; δεν σου είπε ακριβώς νούμερο; αλλά δεν σου είπε όμως ότι όλα είναι λάθος, μήπως σου είπε ποιά είναι τα σωστά; ή δεν ξέρει; και δεν πείθει επιστημονικά γενικά; κανένα επιστήμονα; ή τους περισσότερους; ή μόνον αυτόν που στα είπε αυτά δεν τον πείθει; αν τον ξαναδείς θα τον ρωτήσεις να σου πει πιο συγκεκριμένα;[/quote]

Δεν συζητήσαμε αναλυτικά το θέμα γιατί δεν έχω τις γνώσεις που έχει αυτός περί εγκεφάλου και MRI και έτσι τα όσα μου είπε για μένα ήταν κινέζικα, δεν μπορούσε να γίνει καν συζήτηση. Φυσικά και διαβάζοντας τη θεωρία μου εξηγούσε τι ακριβώς δεν στέκει απο αυτά που γράφει ο Ζαμπόνι (κατά τη γνώμη του πάντοτε) και γιατί. Απλά επειδή εγώ δεν καταλαβαίνω, δεν έχω άποψη επί του θέματος, και ούτε καν συγκράτησα αυτά που μου είπε. Προφανώς μια μερίδα επιστημόνων πείθεται, και κάποιοι άλλοι όχι. Δυστυχώς η ιατρική δεν είναι exact science σαν τα μαθηματικά. Πάντα θα υπάρχουν διαφωνίες.
 #61797  από higher
 Παρ Οκτ 14, 2011 4:20 pm
-273
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος higher την Σάβ Οκτ 15, 2011 12:04 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #61799  από higher
 Παρ Οκτ 14, 2011 4:25 pm
-273
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος higher την Σάβ Οκτ 15, 2011 12:05 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #61801  από maria72
 Παρ Οκτ 14, 2011 4:58 pm
podiki έγραψε:Καλά ας αφήσουμε τις επεμβάσεις , που κι εγώ για να κάνω διάβαζα τόσους μήνες και την απόφαση την πήρα αφού ήμουν σίγουρη .
Έλεγχο έκανες?
Είδες αν το αίμα παλινδρομεί στο κεφάλι σου?
Εμένα αυτό με ενδιαφέρει .
ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΙ ΑΥΤΟ .ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΚΟ .Μάλιστα ήδη σκέφτηκα δυο διαφορετικούς , χωρίς να το ξέρουν. ΑΛΛΑ (και χαίρομαι πραγματικά που με ρωτάς), εγώ ξέρω ότι οι φλέβες είναι ευπίεστες -αν όχι έχουν θρόμβωση-και ότι αν μπορούσα να ασχοληθώ με triplex- (βλέπεις φρόντισε η ms να μην είναι σταθερά τα χεράκια μου) ανάλογα με το πως θα χειριζόμουνα το μηχάνημα θα σου έβγαζα παλινδρόμηση!!Υπάρχει ειδικό κουμπί πάνω στα μηχανήματα για να διορθώνεις την ροή artifact ροής λέγεται.
 #61803  από higher
 Παρ Οκτ 14, 2011 5:50 pm
-273
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος higher την Σάβ Οκτ 15, 2011 12:05 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #61804  από maria72
 Παρ Οκτ 14, 2011 6:06 pm
higher έγραψε:
maria72 έγραψε: Από ιατρικά site που βρήκα θεωρούν ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να την καταδεικνύουν ως αξιόπιστη και ότι ορθά συνεχίζεται η έρευνα.
Ποιά; δώσε link

maria 72 έγραψε:
Επειδή γράφτηκε δεύτερη φορά ξέχασα την λέξη λίγα :
medscape.com/viewarticle742238
medscape.com/viewarticle745290
medscape.com/viewarticle745162
medscape.com/viewarticle750821
medscape.com/viewarticle750821
maria72 έγραψε:Η επιστημονική κοινότητα δεν έχει ενοχληθεί από την ίδια την θεωρεία (για την οποία περιμένουν τα αποτελέσματα άλλων ερευνών που ήδη τρέχουν και τις γνωρίζετε)
Η "κοινότητα" όμως των φαρμακευτικών (που καθορίζει και αποφασίζει τον τρόπο αντιμετώπισης της ΠΣ) έχει ενοχληθεί σφόδρα.

maria 72 έγραψε:
έχω δηλώσει το επάγγελμα μου , εσύ ήσουν που θεώρησες ότι είμαι φαρμακευτικός αντιπρόσωπος????????????
maria72 έγραψε:ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ χωρίς να περιμένουν τις τελικές μελέτες.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΖΑΜΠΟΝΙ ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ.
Αν σταματήσουν τις επεμβάσεις και περιμένουν τις τελικές μελέτες, θα τις περιμένουν όλη την αιωνιότητα, γιατί αν δεν γίνονται επεμβάσεις πως θα μελετηθεί η ΧΕΝΦΑ;

maria 72 έγραψε:
αν εσύ το θεωρείς σωστό να πας να κάνεις επέμβαση ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ (αντε όχι εσύ η ιατρική)
αν αυτό το πράγμα είναι βάσιμο και αν θα γίνει με τον ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ , ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΤΟ!
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΜΠΕΣ ΣΕ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΜΕΛΕΤΗΣ .(ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ:ΑΝ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΕΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ)
maria72 έγραψε:Εγώ δεν ήξερα σαν οντότητα την ΣΤΕΝΩΣΗ της σφαγίτιδος ,μόνο την θρόμβωση.Έχω δει πάρα πολλές ασυμμετρίες στα πλαίσια ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ.Έχω δει πολλές φορές υποπλασία φλεβωδών κόλπων στα πλαίσια επίσης ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ.Και δεν είχαν ΣΚΠ.
Η αρρώστεια ονομάζεται Χρόνια ΕγκεφαλοΝωτιαία Φλεβική Ανεπάρκεια. Δεν λέγεται σφαγιτίτιδα ούτε αζυγίτιδα.

maria 72 εγραψε
Και γιάυτην σου κάνουν αγγειοπλαστική στην σφαγίτιδα ή στην άζυγο.
ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ ΝΟΜΙΖΩ...........ΤΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΣΕ ΥΠΑΚΟΥΕΙ??

maria72 έγραψε:Δεν είμαι εγώ που θα το κρίνω , ούτε οι γνωστοί και οι φίλοι που ξεκίνησα να ρωτώ.
Πάντως εγώ -ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΛΕΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ- δεν πρόκειται να το κάνω αν δεν το δεχθεί η επιστημονική κοινότητα πρώτα.
Στην επιστημονική κοινότητα που πρέπει να δεχτεί τη ΧΕΝΦΑ, συμπεριλαμβάνονται και οι ουρολόγοι ας πούμε ή οι ωριλάδες; Οι χενφικοί επιστήμονες είναι μέλη της επιστημονικής κοινότητας, την έχουν αποδεχτεί.

maria 72 εγραψε
ΤΟ ΟΤΙ 10? 20? 100? ΠΟΣΟΙ? ΟΧΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΨΑΞΙΜΟ?
ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ <<γιατροί>> που δηλώνουν ότι βρήκαν το φάρμακο που ξεβουλώνει τα στεφανιαία αγγεία? Αυτούς ΠΡΕΠΕΙ να τους πιστέψουμε?
maria72 έγραψε:Επιπλέον χαίρομαι πραγματικά που όσοι το έχετε κάνει νιώθεται καλύτερα όσο και μα μην μπόρω να το εξηγήσω (δεν θα επαναλάβω τα περί αιμοδυναμικής που τα εξήγησε τόσο ωραία η Ρίτσα).
Κι όσον αφορά την πίεση προς το κράτος νομίζω είναι το πρώτο που θέλει να μας ξεφορτωθεί(να ιαθουμε εννοώ) , αλλά μην περιμένετε ότι θα εγκρίνουν την ΧΕΝΦΑ πριν θεωρηθεί βάσιμη και ασφαλής.
Αφού είναι έτσι γιατί δεν στέλνει μερικούς επεμβατικούς ακτινολόγους να εκπαιδευτούν στις επεμβάσεις απελευθέρωσης και να ξεκινήσουν δωρεάν επεμβάσεις στα δημόσια νοσοκομεία για όσους το επιθυμούν, αλλά προτιμά να ξοδεύει τα άντερα του για τα αντιανοσολογικά (για την αποτελεσματικότητα των οποίων δεν κάνει καμιά έρευνα, που άσε μας εμάς, θα έπρεπε να την κάνει μόνο και μόνο για να καταλάβει αν ξοδεύει τζάμπα χρήματα ή όχι);
maria 72 έγραψε
ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΓΡΑΦΩ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙΣ
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΖΑΜΠΟΝΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ?

ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΛΙΓΟ ΣΟΥΛΟΥΠΩΜΑ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος maria72 την Τετ Οκτ 19, 2011 8:03 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #61805  από Γιάννης
 Παρ Οκτ 14, 2011 6:08 pm
mplearkouda έγραψε:Προφανώς μια μερίδα επιστημόνων πείθεται, και κάποιοι άλλοι όχι. Δυστυχώς η ιατρική δεν είναι exact science σαν τα μαθηματικά. Πάντα θα υπάρχουν διαφωνίες.
Δεν βγάζουμε άκρη μαζί σου μπλε αρκούδα. Προφανώς είσαι βαλτή από τη γιατρό. Κανονίστε, γιατί το Επαναστατικό μας Συμβούλιο που συνεδρίασε χθες, αποφάσισε ότι όσοι αγνοούν τις εντολές, που με τόση καλοσύνη, ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση προσφέρουμε στο πανελλήνιο, θα λιθοβολούνται στην πλατεία Συντάγματος για παραδειγματισμό, ούτως ώστε να διασφαλιστεί άπαξ και διαπαντός, η απρόσκοπτη πρόσβαση των υπολοίπων στις εντολές μας αυτές.
Το θέμα έχει τίτλο «η απολυτότητα με ενοχλεί». Να ξέρεις λοιπόν, ότι το Επαναστατικό μας Συμβούλιο, βαθύτατα ενοχλημένο από την απολυτότητά σας, θα σας βρει, όπου κι αν κρυφτείτε.
 #61806  από maria72
 Παρ Οκτ 14, 2011 6:23 pm
podiki έγραψε:Καλά , άντε στον υπέρηχο , στη φλεβογραφία πώς θα το κάνεις αυτό?
Εξάλλου θέλει προσοχή , δεν πας σ όποιον να ναι .Οι εν τω βάθει φλέβες του εγκεφάλου πώς συμπιέζονται?
Στην φλεβογραφία μπορώ επίσης να απομονώσω εικόνα (όπως η εικόνα που έχει ο sue) και να σου δείξω την στένωση.
Δεν είπα για συμπιεση σ΄αυτες (ενδοκράνιες) , αντίθετα είπα ότι στις MRV ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΥΧΝΑ ΥΠΟΠΛΑΣΊΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ φυσιολογικης ανατομικής παραλλάγης.
σημείωσε ότι δεν έχω εμπειρία στις συμβατικές φλεβογραφίες και άτομα που ασχολούνται με επεμβατική , που σίγουρα ξέρουν παραπάνω από εμένα ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ , ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ.ΘΟΛΟ ΤΟΠΙΟ!
ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ Η ΧΕΝΦΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΑ ΟΠΩΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΑ ΟΤΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΝΩ
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9