• ΕΡΩΤΗΣΗ

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #61185  από κατερινα τ.
 Τρί Οκτ 04, 2011 4:00 pm
Γεια σας θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα , αν εχει καποιος τη διαθεση και γνωριζει ας μου απαντησει σας παρακαλω.
1 Υπαρχει κανενας νευρολογος ο οποιος να ασχολειται λιγο παραπανω περα απο το να δει τη μαγνητικη να δωσει ιντερφερονη και ¨¨να ξεκουραζεσαι και ολα θα πανε καλᨨ
2Εξεταση για ΧΕΝΦΑ πρεπει να κανουν ολοι με ΣΚΠ ασχετα με το σταδιο? Η αδερφη μου ,για αυτην ρωταω διαγνωστικε πριν 6 μηνες τωρα ειναι εντελως καλα.
3 Τι γνωριζετε για τη βιταμινη D (πιστευω να τη γραφω σωστα, εννοω τη βιταμινη που η αποροφηση της εξαρταται απο τον ηλιο), πριν 6 μηνες ηταν 9 χθες εκανε νεα εξεταση τη παρασκευη τα αποτελεσματα .Ανεβαινει ευκολα με χαπια?
 #61190  από Π.Μ79
 Τρί Οκτ 04, 2011 4:57 pm
Γεια σου Κατερίνα.

Όσο για τις ερωτήσεις σου:

1) Όχι.

2) Εγώ έκανα την εξέταση και την επέμβαση και ήμουν πολύ καλά, τώρα είμαι τέλεια.

3) Η απορρόφηση της βιταμίνης D, γίνεται φυσιολογικά με 10-15 λεπτά έκθεση στον ήλιο.
Δε χρειάζεται να βγει κάποιος μες το κατακαλόκαιρο στις 13:00. Ειδικά τώρα που δεν έχει ζέστη μπορεί να γίνει και φυσιολογικά το όλο πράμα. Το σώμα χρειάζεται περίπου 400 IU ή 50-60 ng/ml την ημέρα.

Αν η εξέταση δείξει πολύ χαμηλή βιταμίνη D, πρέπει να γίνει ένας συνδυασμός έκθεσης στον ήλιο (μες τα επιτρεπτά όρια), βιταμίνη σε χάπι και βέβαια στη διατροφή να υπάρχουν λιπαρά ψάρια, αυγά, γάλα κλπ.
 #61196  από κατερινα τ.
 Τρί Οκτ 04, 2011 5:45 pm
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Εκει που θα σταθω απογοητευμενη ειναι το οχι σου για τους γιατρους. Μα ειναι δυνατον? Δε το χωρα ο νους μου, δεν υπαρχει ΕΝΑς ΑΝΘΡΩΠΟς? Η αδερφη μου εχει παει σε 3 γιατρους και οι 3 τα ιδια ακριβως¨¨¨εχεις σκληρυνση παρε ιντερφερονη μη κουραζεσα騨¨Κανενας δε ρωτησε ποια εισαι , ποιο το ιστορικο, τροπος ζωης,ποια τα συναισθηματα, πως νιωθεις..........τιποτα. Α και για να μην ειμαι αδικη η τριτη γιατρος τη ειπε να κανει και κουτσο. Δε μπορει ρε παιδια καποιος θα υπαρχει!!!!!!!!!! Δεν αντεχω να δεχτω οτι αυτο το παιδι που σχεδον μεγαλωσα, εχουμε διαφορα ηλικιας, εχει κατι τοσο σοβαρο και καμμια βοηθεια μη με απογοητευετε καποιος θα υπαρχει, ποιος???
 #61207  από higher
 Τρί Οκτ 04, 2011 6:21 pm
-273
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος higher την Σάβ Οκτ 15, 2011 12:13 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #61221  από kate2002
 Τρί Οκτ 04, 2011 8:33 pm
κατερινα τ. έγραψε:Γεια σας θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα , αν εχει καποιος τη διαθεση και γνωριζει ας μου απαντησει σας παρακαλω.
1 Υπαρχει κανενας νευρολογος ο οποιος να ασχολειται λιγο παραπανω περα απο το να δει τη μαγνητικη να δωσει ιντερφερονη και ¨¨να ξεκουραζεσαι και ολα θα πανε καλᨨΟΧΙ
2Εξεταση για ΧΕΝΦΑ πρεπει να κανουν ολοι με ΣΚΠ ασχετα με το σταδιο? Η αδερφη μου ,για αυτην ρωταω διαγνωστικε πριν 6 μηνες τωρα ειναι εντελως καλα. ΤΟΤΕ ΤΡΕΞΤΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!
3 Τι γνωριζετε για τη βιταμινη D (πιστευω να τη γραφω σωστα, εννοω τη βιταμινη που η αποροφηση της εξαρταται απο τον ηλιο), πριν 6 μηνες ηταν 9 χθες εκανε νεα εξεταση τη παρασκευη τα αποτελεσματα .Ανεβαινει ευκολα με χαπια? ΕΧΩ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΠΛΗΡΩς...
:greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:
 #61234  από billios
 Τρί Οκτ 04, 2011 10:10 pm
κατερινα τ. έγραψε:Γεια σας θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα , αν εχει καποιος τη διαθεση και γνωριζει ας μου απαντησει σας παρακαλω.
1 Υπαρχει κανενας νευρολογος ο οποιος να ασχολειται λιγο παραπανω περα απο το να δει τη μαγνητικη να δωσει ιντερφερονη και ¨¨να ξεκουραζεσαι και ολα θα πανε καλᨨ [ Ναι υπαρχει]
2Εξεταση για ΧΕΝΦΑ πρεπει να κανουν ολοι με ΣΚΠ ασχετα με το σταδιο? Η αδερφη μου ,για αυτην ρωταω διαγνωστικε πριν 6 μηνες τωρα ειναι εντελως καλα. [Διαβασε,κρινε και πραξε αναλογος.Καλο ειναι να διορθωνουμε κατι που δεν ειναι οπως θα επρεπε να ειναι]
3 Τι γνωριζετε για τη βιταμινη D (πιστευω να τη γραφω σωστα, εννοω τη βιταμινη που η αποροφηση της εξαρταται απο τον ηλιο), πριν 6 μηνες ηταν 9 χθες εκανε νεα εξεταση τη παρασκευη τα αποτελεσματα .Ανεβαινει ευκολα με χαπια?
[Οι απαντησεις καλυψαν πληρως την ερωτηση]
 #61236  από kate2002
 Τρί Οκτ 04, 2011 10:20 pm
Βillios την απαντηση σου στην ερωτηση 1 σκεφτομαι...
οσο καλος ή κακος- ευγενης ή απαραδεκτος- ψυχοπονιαρης ή αναισθητος - ευρωποιημενος ή ανθρωπινος - όπως στην κυριολεξια και πραγματικα-αντικειμενικα μπορει να ειναι ενας νευρολογος, τι το διαφορετικο ο ενας απο τον αλλο θα πουν;;;; ο καλυτερος θα το πει ανθρωπινα, ο χειροτερος δε μπορω να φανταστω ποσο χειροτερος θα ειναι (αβυσος γαρ).... αλλα κυριολεκτικα, τι διαφορετικο μπορουν να προσφερουν, ασχετως του τροπου τους;
 #61238  από billios
 Τρί Οκτ 04, 2011 10:57 pm
Δεν ειναι θαυματοπιοι αλλα εναλακτικο τροπο αντιμετωπισης μπορουν να δωσουν,οχι θαυματα και φρουδες ελπιδες παντως
 #61272  από κατερινα τ.
 Τετ Οκτ 05, 2011 3:51 pm
Αν δε μπορουμε να βασιστουμε σε κανεναν τοτε πως να κινηθουμε? που να απευθηνθουμε? απλα παιρνει ιντερφερονη και οτι γινει???
Κατι αλλο σημερα μου ειπε οτι οταν γραφει, θελει να γραψει για παρ. 4-10 και γραφει 10-4 η αντι για ρυζι γραφει ρυζ. Ειναι συμπτωματα η απλως μυγιαζεται?

-
 #61275  από κατερινα τ.
 Τετ Οκτ 05, 2011 4:08 pm
Τι θα δει με αυτες τις εξετασεις? ιντερφερονη παιρνει περιπου 3 4 μηνες