• ΧΑΠΙ new adventures

• Συζητήσεις για το πρώτο φάρμακο σε χάπι γνωστό ως Gilenya (φιγκολιμόδη) για την θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για το πρώτο φάρμακο σε χάπι γνωστό ως Gilenya (φιγκολιμόδη) για την θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #60968  από ΑΝΤΙΓΟΝAKI
 Παρ Σεπ 30, 2011 12:33 pm
Είστε πρωτοπόροι Γιάννη και arigo.
Καλή αρχή και να σας πάει καλά το χάπι.
 #60981  από maestro
 Παρ Σεπ 30, 2011 4:35 pm
Γιάννη και arigo και όποιος άλλος το δοκιμάσει...
Σας εύχομαι το καλύτερο των αποτελεσμάτων που θα περιμένατε!
 #61560  από arigo
 Δευ Οκτ 10, 2011 6:22 pm
Έχω ξεκινήσει το χάπι εδώ και μια εβδομάδα.
Επίσης, η ομάδα της Καραγεωργίου στο Γεννηματά το ξεκίνησε σε ορισμένους ασθενείς πριν από 2 εβδομάδες.
Ελπίζω να κάνει δουλειά (και να το αντέχει ο οργανισμός μου, το συκώτι δηλαδή...).
Παρενέργειες μηδέν (εκτός του 1ου χαπιού, που μου έκανε μια ελαφρία βραδυκαρδία στο 8ωρο από την κατάποση και που πέρασε μετά από μισή ώρα....).
Άιντε να δούμε.....
 #61573  από Γιάννης
 Δευ Οκτ 10, 2011 9:30 pm
Όλα να πάνε καλά σου εύχομαι, εγώ αφενός έχω κολλήσει στην ασχετοσύνη του ΙΚΑ, αφετέρου προβληματίζομαι για το αν θέλω να το πάρω.
 #61624  από arigo
 Τρί Οκτ 11, 2011 5:33 pm
Σε ευχαριστώ.
Καλά ξεμπερδέματα με το ΙΚΑ....
Ό,τι κι αν αποφασίσεις, καλή τύχη!
 #61633  από Vassiliki
 Τρί Οκτ 11, 2011 8:29 pm
Αrigo καλή αρχή και καλή συνέχεια.

Σε ποιο ασφαλιστικό ταμείο είσαι και, μαλλον, δεν συναντησες προβλημα με την συνταγογράφηση; Επίσης, πόσο κάνει το κουτί τελικά ;

και τέλος και, σημαντικότερο, τι ενοχλήσεις είχες εδώ και μια βδομάδα που το παίρνεις (στομάχι, πονοκέφαλος, ξηροστομία ... ). Μακάρι βέβαια να μην είχες τίποτε !!!
 #61825  από arigo
 Παρ Οκτ 14, 2011 11:03 pm
Είμαι στο ΤΣΜΕΔΕ (μηχανικών, δηλαδή).
Δεν αντιμετώπισα πρόβλημα, εκτός του ότι ήθελαν να είναι γραμμένη η τιμή στο συνταγολόγιο, όπως και η δοσολογία. Αυτή είναι 1 την ημέρα (1Χ1) το οποίο από ό,τι κατάλαβα όταν δεν γραφτεί τίποτα άλλο εννοείται.
Το κουτί, που κρατάει ένα μήνα, κοστίζει 2168...μόνο.
Με τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στις πληρωμές των φαρμακοποιών, μπορεί φαρμακοποιός να πει ότι δεν πρόκειται να το φέρει. Με εξυπηρέτησε συγγενής φαρμακοποιός, αλλά αν καταλάβω ότι έχει πρόβλημα θα το κόψω και θα πάω να το παίρνω νοσοκομειακά.
Παρενέργειες? Μηδέν, εκτός της βραδυκαρδίας την 1η μέρα. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι....
 #62181  από Γιάννης
 Τετ Οκτ 19, 2011 6:35 pm
Πήγα σήμερα να μου διαβάσει η γιατρός τις μαγνητικές.
Δύο ενεργές νέες εστίες στον εγκέφαλο.
"Την προηγούμενη φορά σας είπα ότι σας προτείνω το gilenya, τώρα σας λέω ότι επιβάλλεται φαρμακευτική αγωγή και αφού δεν δέχθηκε ο οργανισμός σας την ιντερφερόνη σας προτείνω ξανά το gilenya".

Ωραία πράματα.
 #62185  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Οκτ 19, 2011 7:40 pm
:( :( :( :shock: :shock: Καλη τυχη με το....χαπι.... :romance-kisscheek:
 #62187  από ΡΙΤΣΑ
 Τετ Οκτ 19, 2011 7:57 pm
Να βοηθήσω λίγο..Είμαι υπό αγωγή με το Gilenya από το Δεκέμβρη του 2010, μιας και είχα ενταχθεί στο τελευταίο προεγκριτικό στάδιο των κλινικών δοκιμών της Novartis. Έκτοτε είμαι χωρίς υποτροπή. Δεδομένου ότι με ιντερφερόνη έκανα κάμποσες υποτροπές ( 2-3 το χρόνο ) , θεωρώ κατά τη γνώμη μου οτι το χάπι βοηθάει. Ξέρω ότι έχει ένδειξη για την υποτροπιάζουσα διαλέιπουσα μορφή της νόσου, δε θυμάμαι αν έχει και για την προιούσα.
Σαν κάθε φάρμακο, χρειάζεται μια παρακολούθηση ( ηπατικά ένζυμα, βυθοσκόπηση, δερματολογικός έλεγχος..θα τα βρείτε και αλλού γραμμένα αυτά, και σε sites αν ψάξετε)
Ω ναι, δυστυχώς είναι ακριβό πολύ, εύχομαι να κυκλοφορήσουν και άλλα σκευάσματα ώστε να πέσει η τιμή..( Νομίζω ότι γαι τον φαρμακοποιό είναι γύρω στα 1700Ε δεδομένου ότι υπάρχει και ποσοστό κέρδους για τα φαρμακεία..μου έιχε πει ο Θεσσαλός αντιπρόσωπος του φαρμακου..)
Ελπίζω να απάντησα σε κάποια ερωτήματα..Καλή μας δύναμη..