• ΧΑΠΙ new adventures

• Συζητήσεις για το πρώτο φάρμακο σε χάπι γνωστό ως Gilenya (φιγκολιμόδη) για την θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για το πρώτο φάρμακο σε χάπι γνωστό ως Gilenya (φιγκολιμόδη) για την θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #60857  από Γιάννης
 Τετ Σεπ 28, 2011 8:13 pm
Μου προτάθηκε
Τα επιχειρήματα είχαν ειρμό και λογική (τα επιχειρήματα λέω)
Το δέχτηκα
Την Παρασκευή θα το συνταγογραφήσω στο ΙΚΑ

Το έχει ξεκινήσει κανείς να μας πει κάτι;
 #60873  από manoula 2
 Τετ Σεπ 28, 2011 10:53 pm
Kαλησπερα!Τι χαπι ειναι αυτο?Δεν το εχω ξανακουσει....
 #60883  από manos81
 Πέμ Σεπ 29, 2011 7:38 am
gianni kali arxi...egw tha to sizitisw 1 noemvriou me to giatro gia na doume ta yper kai ta kata.sou eksigise tipota o dikos sou?i etsi koutourou tha arxiseis?
:sad-roulette:
 #60894  από Μιμικαμ
 Πέμ Σεπ 29, 2011 9:17 am
Γιάννη, καλή αρχή σου εύχομαι.... :romance-kisscheek: :romance-kisscheek:
ολα να σου πάνε καλά....κι εγω εχω ραντεβού με το γιατρό μου 7/11, θα το συζητήσω
μαζί του.....και θα δούμε..... αν θέλεις, μας λες τα επιχειρήματα τα οποία σ'επεισαν???? :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek:
 #60902  από Γιάννης
 Πέμ Σεπ 29, 2011 11:30 am
manoula 2 έγραψε:Kαλησπερα!Τι χαπι ειναι αυτο?Δεν το εχω ξανακουσει....
Είναι το gilenya, νέο φάρμακο που μας έχουν πρήξει τόσο καιρό. Δες το link. Σου τονίζω ότι δεν ασπάζομαι όλα όσα γράφει, απλά για ενημέρωσή σου.
http://neyrologia.blogspot.com/2011/02/ ... limod.html
 #60903  από Γιάννης
 Πέμ Σεπ 29, 2011 11:49 am
Μιμικαμ έγραψε:Γιάννη, καλή αρχή σου εύχομαι.... :romance-kisscheek: :romance-kisscheek:
ολα να σου πάνε καλά....κι εγω εχω ραντεβού με το γιατρό μου 7/11, θα το συζητήσω
μαζί του.....και θα δούμε..... αν θέλεις, μας λες τα επιχειρήματα τα οποία σ'επεισαν???? :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek:
Δεν είμαι υπέρ των φαρμάκων.
Θεωρώ ότι η γιατρός που με παρακολουθεί είναι, αν μη τι άλλο έντιμη.
Πάσχω από προϊούσα μορφή της νόσου.
Τον τελευταίο καιρό και μόλις ένα χρόνο μετά τη διάγνωση, αισθάνομαι επιδείνωση.

Συνεπώς...

Η προσωπική της θεωρία είναι «καλύτερα κάποιο φάρμακο, παρά κανένα φάρμακο».
Μου πρότεινε το χάπι γιατί δεν θέλει να «καίει» θεραπείες, προχωρώντας σε πιο δυνατές (tysabri).
Θεωρεί ότι οι πιθανές παρενέργειες του gilenya είναι λιγότερες από αυτές του tysabri.
Μου είπε πολύ καθαρά «παίρνεις αυτό αν σε πάει καλά, περιμένοντας κάτι καινούργιο. Αν δούμε ότι δεν το αντέχεις και δεν έχει βγει κάτι καινούργιο, πάμε αναγκαστικά tysabri».
Μου ανέφερε ότι επίκειται σχετικά σύντομα η κυκλοφορία ενός φαρμάκου που βοηθάει όσους έχουμε κινητικό πρόβλημα.
Αυτά μου φάνηκαν αρκετά για να πειστώ. Δεν το παίζω ειδήμων και γιατρός. Θέλω να την εμπιστευτώ.
 #60904  από soulla
 Πέμ Σεπ 29, 2011 11:55 am
ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑΝΝΗ..ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΧΝΟ :teasing-neener: ΟΥΡΙΑ ΣΟΥ
 #60906  από Γιάννης
 Πέμ Σεπ 29, 2011 12:06 pm
soulla έγραψε:ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑΝΝΗ..ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΧΝΟ :teasing-neener: ΟΥΡΙΑ ΣΟΥ
Μα δεν είναι και γαμώ τα avatar;

Για να εξηγούμαι, είπα θα το πάρω, δεν είπα ότι θα το καταναλώσω άμεσα, γι αυτό ρώτησα αν κάποιος το πήρε. Αν δω ότι υπάρχει καθυστέρηση θα θυσιαστώ για όλους μας. :character-oscar:
 #60909  από anni
 Πέμ Σεπ 29, 2011 12:21 pm
καλη αρχη Γιαννη......ολα να πανε καλα
εγω θα συνεχισω ακομη με τις ενεσουλες μου προς το παρον......
αλλωστε μ αρεσει να τρυπιεμαι........... :laughing-rolling: :laughing-rolling:
 #60921  από arigo
 Πέμ Σεπ 29, 2011 1:41 pm
Το παρήγγειλα από φαρμακείο μετά την προέγκριση που πήρα και υποθέτω θα το λάβω τις αμέσως επόμενες μέρες.
Κι εγώ επιφυλακτικός είμαι.
Έκανα την 1η μου ώση μετά την πρωτοεμφάνιση πέρυσι και ήμουν ουσιαστικά χωρίς θεραπεία για 1 χρόνο, αφού δε σήκωνε το συκώτι μου τις ιντερφερόνες.
Συμπέρασμα γιατρών: Θέλω θεραπεία. Tysabri ή Gilenya. Θα ξεκινήσω με το χάπι, που κατάλαβα ότι είναι περισσότερο "αθώο" και αρκετά αποτελεσματικό, και βλέπουμε πώς πάει.
Πάντως, ο γιατρός μου είπε ότι ετοιμάζονται ήδη 3 νέες θεραπείες. Υπάρχει τρομερή κινητικότητα στον χώρο (μήπως γινόμαστε πολλοί?) και πιστεύω ότι κάτι θα βγει, σύντομα.
Τελευταίο: Βασικός προβληματισμός, κυρίως για Ελλάδα: Το χάπι και το Tysabri είναι πανάκριβα. Σε περίπτωση πτώχευσης?......Δυσκολο....
ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ! ΤΟ ΕΧΩ ΤΣΕΚΑΡΕΙ! :-D